Tahmin ediyorum iyi bir işlemcisiniz.
Dün sabah kabine sonrası Garanti'yi açığa satmak için çok kuvvetli bir dürtü içindeydim. Ne VIOP ne açığa satış tarafında işlem yürütmediğim için kendimi kıstıladım. Esasında borsada özellikle illikit kağıtlarda uzun pozisyonda olanların mutlaka VIOP da short seçeneklerini cebinde tutması lazım.
İşlem yapmıyorum ama tahmin yapabiliyorum.
Endeksin aşağıya doğru epey bir yeri var. 2 yıllık tahvil getirisi %20 nin altına gelmiyor. F/K olarak bakarsak borsadaki 5.0 oranına karşılık gelir.
Üstelik borsa şirketlerinin büyük bir kısmı enflasyonu fiyatlarına yansıtamayacakalrı iin bu yılki karlarını da elde edemeyecekler.
F/K oranı 7-8 lrde duran Tüpraş, Eregli , Kardemir gibi şirketlerde neden satış geldiğini kimse merak etmesin. THYAO da durum farklı usd ve eoro2nun yen e karşı kuvvetli pozisyonu nedeniyle şimdilik idare ediyorlar.
İş Girişim'e gelince, iştirakler için felaket bir yıl olduğunu tahmin etmek zor değil.
Buradaki joker faktör Galip.
VİOP'ta gidip satış yapıp burada Galip'in kuyruguna takılmayı başaranları işlemcilik kabiliyetleri nedeniyle kutlarım.
Ben eski kafadaki yatırımcıyım. Yatırım yaptığım yerde ot bitmiyorsa başka çayırlara giderim.