bence i.t de mal almıyor. sat al yapıyor sürekli. iş yönetimi dipte olan hisseyi alıyor. yakında 1 tl ye ulaşırız.
Printable View
bence i.t de mal almıyor. sat al yapıyor sürekli. iş yönetimi dipte olan hisseyi alıyor. yakında 1 tl ye ulaşırız.
benim açığa satmayla ilgili bir kanıtım yok. Sadece duyuma göre hareket ediyorum. Ama çok yetkili bir organdan bu kağıt üzerinde manipülasyon yapıldığı şüphesini işittim. Bu konuda ciddiyim. Kafasını koparacaklardır tahminim.
Diğer yandan, GYO'lardaki sıkıntı kaynaklı peyderper tüyenler kesinlikle bu kağıdı en az 20 kademe indirdi. Hatta bedelsizden bu yana tüyenlerin alayı böyle. Nisan'da 1.41 olan neredeyse yarıya düşürüldü.
Manipülasyon söyle yapılır, çok derinliği olmayan ve sahipli hisselerde sürekli fiyatı al sat yapılarak kademe kademe fiyatı düşürülür, sağlıklı fiyat oluşumunu engellenir. Bu arada bıkan yorulan paraya ihtiyacı olan küçük yatırımcı satar ve satılan hisseler toplanır. Yabancı mal satıyor yazmışsın ya bilgi eksikliğiniz var yada kasten çarpıtıyorsunuz girin bu ayın başından beri hisseye yabanca Deutsche 10 milyona yakin aldi.
Zamekci kardeşimin dediği gibi bu hissede ciddi manipülasyon emareleri var ama herkesin de bir hesabı var .....!
Öncelikle teşekkür ederim, yalnız "Yabancı mal satıyor yazmışsın ya bilgi eksikliğiniz var yada kasten çarpıtıyorsunuz girin bu ayın başından beri hisseye yabanca Deutsche 10 milyona yakin aldi." demişsiniz.
İkisi de değil. Şöyle ki, yılbaşından bu yana uçtan uca bakarsanız pozisyon farkları küçükten büyüğe şu şekilde;;
02.01.2018-19.11.2018 MKK raporlarına bakınca -sermaye hallerini dikkate almadan- iki tarih arasındaki pozisyon farkları şöyle:
1- Emeklilik Fonları -6,350 Mio
2- Deutsche -6,258 Mio
3- AK -3,882 Mio
4- OYAK -2,591 Mio
5- CITI -1,862 Mio
Son 1 aya bakınca haklısınız, alım tarafında 19.10-19.11 arası karşılaştırmalarda
1. Deutsche +8.884 Mio
2. CITI +1.670 Mio
Yani Deutsche son 1 ayda yaklaşık 9 milyon adet almasına rağmen yıllık uçtan ucada halen 6,258 milyon adet ekside.
Ancak özellikle yabancı hareketleri söz konusuysa- aylık dönemlere ortalardan iki tarih seçerek bakmamanızı öneririm zira onlar müşterilerine aybaşı-ay sonu raporlama yaparlar.
1-31 Ekim tarihleri arasındaki pozisyon farklarına bakarak devam edelim;
Deutsche 3,178 mio adet ekside.
Kasım ayını henüz tamamlamadık ama 2-19 Kasım tarihleri arasında Deutche +6,992 mio ile ilk sırada Bu tarih aralığında CITI Yabancı da +59 milyonluk bir hareket var, virman olduğunu düşündüren...
Çarpıtma konusundaki hassasiyetinizi forumda bir çok başlığı okuduğum için anlıyorum çokça "ağzı olan konuşuyor" durumları oluyor ama şahsen öyle aşağılık hesaplarım olmaz. Yıl içerisinde gelen yabancı satışlarının baskı yaptığını kafama göre söylemedim.
Bu kağıdı yabancı satışları başladığından beridir izliyorum, maliyetim de 0,85. Hakkımızda hayırlısı olsun…
Bu ara sağlam duruyor.
geri alım da var.
Para girişi de var
Dikkaaaatttt
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boşuna heveslenmeyin
Neden
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.