-
Bizde emlağın asıl alıcısı kobiler ve beyaz yakalılardı.Sn sugosu kobilerin durumu hakkında bilgi verdi.Eminim beyazyakalıların da iflağının kesildiğini bu ara emlak falan düşünecek durumda olmadıklarını bize yazacak pek çok beyazyakalı forumdaş vardır.E bu durumda geriye kalıyor vatandaşlık peşindeki gavurlarla fırsat peşindeki ölücü al satçılara.Onlarla da piyasa dönmez.
-
Bizde devaulasyon zamanlarında emlak düşer,1994 ,2001,2008 hep böyle olmuştur.
-
Gayrimenkul işine devlet bizzat el atmadan olmayacak. Alış-satışta vergi kaybını engelleme, rant vergisi, bölgesel tavan fiyat, 2. gayrimenkul sahipliğinden itibaren yüksek vergilendirme, arsa paylarında yasal düzenleme gibi etkin mücadele lazım. Barınma gibi temel bir ihtiyaç üzerinden bu kadar rant olmaz.
Yüzde 40-50 arsa payı mı olur? Bir daire arsa sahibine, bir daire müteahhit abiye, kredi çektiysen bir daire de bankaya eh olursa da bir daire kendine alıyorsun. Şaka gibi.
-
Eskiden istanbulda güzel ev 100K USD ortalama bir ev 50K usd ..Sonra düşük faiz yüksek rant göçmen yabancıya vatandaşlık falan derken İstanbul başta olmak üzere tüm ülkede emlak yatırım aracına dönüştü ve gayet güzel spekülasyon da yapılıyor..Sistem 90lara geridönmeye başladığına göre ileride fiyatların dolar bazında yatay ve düşüş trendine görmesi beklenir ...Bakalım ne olacak...
-
Artık 9.90 üstündeyiz,yalaka yalamalar hala diyorki dolar dünyada yükseliyor,ulen dümbelekler bakıyorum parite hala 114:seyt:
-
Bakalım TCMB' nin, 'Yaw millet zaten gırtlağına kadar dolarize olmuş durumda, daha da dolarize olamaz, eninde sonunda buralarda bi yerlerde dengelenir, tükenir.' hipotezi doğru mu?
Daha da fazla dolarize olmasa nolacak, dolarize olan kısmı satmadıktan ve sen başka da gidecek yer bırakmadıktan sonra...
18 Kasım karşılama töreni, 'Bi daha indir bakalım da görelim formasyonu'
İndirirse, itkilerden itki beğenin...
Hepimizi itecekler :plc:
-
Ben bunu zamanında 1994 krizi öncesi çiller in inadına benzetiyorum.Umarım aynı şey olmaz.O kadarı da cidden bu ara olmaz ,memleket batar.
-
Dolar 9.93
Altın gr 591
Altın Ons 1851...Ons ve Doların yükselişi altını çift taraflı yükseltiyor.