Originally Posted by
TRENDHOUND
Sevgili dostum, bu ortamda dediğin gibi mantıksal davranıp mevcut durumu o açıdan analiz etmeye çalışıyoruz ancak senin de dediğin gibi mantık pek işlemiyor bu ortamda. Eğer senin beklentin çerçevesinde gelişmeler olur da RTE atmaması gereken adımları atarsa o zaman TR ekonomisi tam anlamıyla patlar yani enflasyon zirve yapar, işsizlik ayyuğa çıkar, iflaslar ardı ardına gelir, çok ciddi bir depresyon piyasaları kasıp kavurur, gayrimenkul sektörü çöker, zaten göçmüş olan borsa daha da göçer, döviz kurları hiç kimsenin hayal edemeyeceği seviyelere çıkar. Peki, bunun olasılığı nedir? Sayın RTE'nin karakteri baz alınırsa böyle bir olasılık hiç de küçük değildir. Ülkeyi yöneten İmam Hatipliler maalesef ekonomiden hiç anlamıyorlar artı bu işten anlamadıklarını da kabullenmiyorlar. Kendi açımdan bakarsam böyle bir olumsuzluk benim çok işime gelir zira doğrudan ve/veya dolaylı yoldan TR'de yatırıma kanalize edebileceğim finansal kaynaklara sahibim ve böyle bir depresyon ortamı bana TR'deki varlıkları ederinin çok altından satın alma fırsatını sunacaktır. Benim gibi düşünen tonla yabancı yatırımcı/fon mevcut inan bana. Örneğin Templeton gibi mega fonlar zaten bu tür fırsatları 7/24/365 sürekli kovalar durur. Sonuç olarak Sayın RTE'nin olası bir faux pas (yanlış adım) senaryosunda imkanı olanlar bundan çok kazançlı çıkacaktır hatta tüm kalpleriyle böyle bir senaryo gerçekleşsin diye can atan büyük bir DAI (Distressed Asset Investors) kitlesi mevcuttur.