Ürkütme ceylanı.. Ç
Printable View
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...91d98b0ed1.jpg
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
herkese hayırlı cumalar inşallah en kısa zamanda hisse tekrar hareketlenir
Bu kadar ********lik de olmaz..Aynı boku yemekten bıkmadı tahta yapıcılar..alın o eşleşmeyi de bir yerlerinize sokun aq...
https://i.hizliresim.com/lOzE8g.png
Bırak tadını çıkarsınlar...
Son gülen iyi güler.🤪🤪
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
O tavan yazıp son dakika silen kişi bir seans silmeyi unutursa görür o zaman tavanı elinde kalsinda bir daha yaziyormu görürüz
bu eşleşmenin hepsini attım cimere her kim yapıyorsa küçük yatırımcıyı keriz yerine koymanın cezasını çeker inşallah
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
tavana çekiyor satan yok..........
tabana çekiyor satan yok..............
ne diyorsun 2 tl itiledin 0,27 kuruştan alacaksın............
umarım aldıkların boğazında döğümlenir.................
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Adam doğru söylüyor.
Mevzuatta yeri yok, istediğim gibi yaparım diyor.
Ayrıca biraz empati lütfen. Çok paranız olsa tavana kadar ne var diye görmek isterseniz siz de yaparsınız.
Sorun emir iptali değil. Sorun yükselince alıp düşünce satan zihniyette.
Adam söylüyor işte 0.27-0.28'e çekeceğiz diye.
Bi kulak verin artık!
Siz de oraya yakın bir yerden girin!
3-a-İşlem Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı
Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/1 maddesinde yer alan suçun maddi unsuru olarak “sermaye piyasası araçlarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketlerini gerçekleştirmek” gösterilmektedir. Yatırım araçlarının fiyatlarının arz ve talep neticesinde doğal bir şekilde oluşmasını engelleyen her türlü harekete işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı olarak bakılmaktadır.
Fiyatların doğal bir şekilde oluşmasını engelleyen, alım – satım emirlerinin verilmesi, iptali, değiştirilmesi işlem bazlı manipülasyondur. Hesap hareketlerinin yanlış veya yanıltıcı bir şekilde değerlendirilmesi yatırımcıları yanlış işlemler yapmaya yönlendirecektir ve bu nedenle hem yatırımcı parasını kaybedecektir hem de piyasaya duyduğu güven kaybolacaktır.
İşlem bazlı manipülasyon için kullanılan klasik yöntemler; kendi kendine işlemler olarak bilinen wash sales veya tarafların işlem öncesinde anlaşarak aynı fiyat ve miktardan eş zamanlı olarak girdikleri emirlerin karşılaşması sonucunda gerçekleşen işlemlerdir. Bu yöntemler ilk bakıldığında bir suç olarak değerlendirilmese bile kanun hükmünde yer alan maddeler içerisinde yer aldığı için bir suçtur.
İşlem bazlı piyasa dolandırıcılığı suçunun söz konusu olabilmesi için sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla; Alım- satım yapılması, Emir verilmesi, Emrin iptal edilmesi, Verilen emrin değiştirilmesi, Hesap hareketlerinin değiştirilmesi eylemlerinden birinin veya birkaçının gerçekleştirilmesi gerekmekte olup suçun maddi unsurunu bu eylemler oluşturmaktadır. Kanun metninde sayılan hareketlerden birinin dahi gerçekleşmesi suçun oluşması için geçerli kabul edileceğinden işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı seçimlik hareketli bir suç olarak nitelendirilebilir.
ben ce bunu bir oku abi tavan niyetine kaç kişi girdi hisseye
3-b-Bilgi Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı
Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesinde yer alan bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı “sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, söylenti çıkarılması, haber verilmesi, yorum yapılması veya rapor hazırlanması ya da bunların yayılması” olarak tanımlanmaktadır.
Yatırım araçlarının fiyatları ve değerleri hakkında hazırlanan bilgilerin, söylentilerin, haberlerin ve raporların tamamen yalan olması dışında gerçeklik payı da bulunmaktadır. Ama bu bilgi ve haberlerin veriliş şekilleri, yorumların yapılış şekilleri başkasını hataya yöneltecek nitelik taşıyor ise kesinlikle suçtur.
Aynı zamanda bu yalan, yanlış ve yanıltıcı her türlü etkenin, yatırım aracının fiyatı, değeri ve yatırımcı kararı üzerinden etkili olmaması suç olarak sayılmamasına etken değildir. Tehlikenin oluşumuna etken oldukları için kesinlikle suç olarak görülmektedir.
Manipülatif işlemler sonucu oluşan yapay fiyat hareketleri, ikincil piyasaların, birincil piyasalara likidite ve fon sağlama fonksiyonunu zayıflatmakta; piyasadaki şirketlerin piyasaya karşı duyarlılıklarını yok ederek yeni yatırımcıların piyasaya gelmelerini olumsuz yönde etkilemektedir.
Manipülasyon gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespiti kolay değildir. Zira sadece hisse senedi fiyat ve miktar hareketlerini alıp endeks verileri ile tek başına karşılaştırmak, yeterli değildir. Analizleri yaparken söz konusu işlemlerin fiyat artırma amaç ve kastıyla yapıldığını ortaya koyabilmek için belirli bir düzen ve disiplin dâhilinde, süreklilik arz eder şekilde icra edilmesi gerekmektedir. Burada belirtmemiz gerekir ki, bir menkul kıymetin fiyatı, işlem hacmi veya her ikisinde aynı anda görülen ani artış ve azalışlar manipülasyon amacına yönelik karine teşkil eder. Ancak böyle bir durumda söz konusu menkul kıymetin uzun süre önce halka arz edilmiş olması halinde bu menkul kıymetin daha önceki fiyat ve işlem hacmiyle mukayese edilerek sonuca ulaşmak gerekir.
buda hürriyet gaztesinin yaptığı hareketin tamamını kapsıyor
Servetgdr, sizi portföy paylaşımınız nedeniyle acemi olarak degerdirmistim. Ki ona hala karşıyım.
Ama konuya hakimsiniz.
Paylaşımlar için teşekkürler.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen her şey söylüyorsun frum yöneticisi seni niye görmüyor...
Ne söylerseniz söyleyin kapanış tahminim 0.30-0.31 görüşlerim beni bağlar 18.00 a kadar yorum yok kapanış rakamını tekrar hatirlaticam ha bide şey değil yatırım tavsiyesi yatiracak para kalmadı zaten kimsede
ben hiç bir şikayetimi kendi adıma yapmıyorum almadığım hisseyi bile şikayettim hangi hisseyi de şikayet ettiysem hepside açığa satış yedi kendimi de övmem ama bu yapılan harelet çok yanlış şimdi bile satsam kardayım ha şirket kottan atıldı hayırlısı olsun cezasını çekti derim ama bir çok hissede yalan yanlış bilgi paylaşımı hisseyi tavan gösterip taban yaptırmak suç olayın ciddiyeti çok farklı yarin birgün bende soğudum borsadan sende soğudun hiç kimse kalmadı yabancılar daldı bütün şirketlerin hisselerini aldı bizde gittik fx oynadık TL yi yerlerde süründürdük doları bile kendi elimizle pohpohluyoruz bence hakkınızı arayın hakkımız olan da bizim borsaya olan güvenimiz
söylede patronuna kuralına göre oynasın
ver hesap numaranıda yollayayım dolanma ayagımızın altında https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6bfebce322.jpg
Eşleşmeler yine tavanda mi
Eşleneyim tavan yapsalarda biraz heyecan yapsak.. böylede hiç zevk-i çıkmıyor
Hata tavan kapatsada hafta sonu tartışacak mevzu çıksa
Heyecan yok 30-31
Küstürdük elemanı.. hareket çekmiyor artık..
Küsmedide ....
Korktu[emoji3]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c00b74f910.jpg
Spv akgiraylar için önemli bir sirketti sattigina göre görevini tamamlamış demektir
Başka bir sitede hisselerin ankaranin köyünden birine hisse devri yapılmış diye bir paylaşım vardı konuyla ilgili bilgisi olan varmı acaba
http://coskuntasdemir.net
Yazılımdan anlayan bir elektronik mühendisiymiş( aramada çıkanlar içinde olması en muhtemel kişi)
Bimeks sayesinde paranoyak, yarından şüpheli, geeksiz araştırmalar uzmanı olduk...