Bedelsizden sonra eski fiyatına çabuk gelir
son günlerdeki ümidir budur. ytd
Printable View
Bedelsizden sonra eski fiyatına çabuk gelir
son günlerdeki ümidir budur. ytd
Eski 6.17 üstünde acar yarın. Eski 6.6 ya kadar çıkış bekliyorum.
Yol alır galiba 6,10’ lara
Gelir tablosu KAP'a düştü inceleyin bence
Bunuda atlatır
malum bütün şirketler büyük zararlar acıklıyorlar.bizimde ilk çeyrek zararımız 700m gelmiş.zarar acıklayan hisseler tavan tavan gidiyor belki bizde bir tavan olururz:oleyo: elinde yüksek miktarda dolar olmasa korkmaya başlardım ama şimdilik beklemedeyiz.portföyümün %40 enka elimdeki en eski hissede enka işallah öyle kalmaya dewam edersin.
hasılat geçen sene ile aynı buna karşılık kârı 200 m artarak 836 milyon olmuş. bu olumlu. (önceki:600 m.)
bilanço da zarar yazan kısım: "2 milyarlık finansal yatırım giderleri kalemi" işte bunu çözemedim.? bilen var mı?
( bu kalem kapalı olan avm, ofis kira kayıplarından ötürü olan bir şey mi? yoksa menkul kıymet, gayrimenkul, arsa v.b yatırıma dönüşen kısımdan mı oluştuğunu anlayamadım. )
Holding'in ilgili birimine bilanço ile ilgili birkaç soru yönelttim bakalım cevap gelecekmi eğer cevap gelirse verilen cevabı paylaşırım burada
Aylık takas bol kazançlar.
https://i.hizliresim.com/muVxX7.png
Gelen Cevap:
YATIRIM FAALİYETLERİNDEN GELİRLER-GİDERLER
Yatırım faaliyetlerinden giderler hesabının 1.839.260 TL (31 Mart 2019: bulunmamaktadır)tutarındaki kısmı finansal yatırımlar değer kayıplarından, yatırım faaliyetlerindengelirler hesabının 176.986 TL (31 Mart 2019:141.518 TL) tutarındaki kısmı finansal yatırımlar faiz gelirlerinden oluşmaktadır.
Bu bilgi bilançonun dip notlarında da var. Oradan kes yapıştır yapıp size göndermişler. Asıl bilgi ne tür bir finansal yatırım yapılmış, neden değeri düşmüş gibi detaylar olmalı. Bir de bilançoda dokuz milyar küsur yabancı para çevrim farkları diye bir kalem var çok acayip. Enka tüm sözleşmelerini dolar ile yapamıyor mu? Neden? Tüm bunlara rağmen özkaynakları en güçlü şirket görebildiğim.
04.06.2020 - 04.06.2020 tarihinde ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 5,44 - 5,47 TL
fiyat aralığından 1.555.930 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış
işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş.
sermayesindeki paylarım/oy haklarım 04.06.2020 tarihi itibariyle %49,744 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına
düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/849332
Libya' da ne yapabiliriz?
SÜREKLİ BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI
PAY ALIM BİLDİRİMİ Hayır
ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş.
Açıklama
04.06.2020 - 04.06.2020 tarihinde ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 5,44 - 5,47 TL fiyat aralığından 1.555.930 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 04.06.2020 tarihi itibariyle %49,744 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Ad Soyad / Ticaret Ünvanı :
Tüzel Kişi Adına Bildirimi Yapanın Adı Soyadı:
Görev :
TARA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
Varsa Birlikte Hareket Eden Diğer Gerçek-Tüzel Kişiler :
RECEP BAYRAK
MUHASEBE SORUMLUSU
Şirketkendi hisselerini almaya devam ediyor
Citi 1.100000 lot mal satti bugun. Tahtada yuzde 90 satis onun.
Çok sessiz burası, biraz hareketlensin artık :)
patronun mal alması bana VESBE de patronun 3 TL de mal almasını hatırlatıyor!
Sonra bir anda 21 TL oldu vesbe !
Enkai neden olmasın 25 TL totem yapalım ya tutarsa!!!??
moralinizi bozmak istemem fakat en eski enka yatırımcılarından biri olarak söylemek zorundayım enkanın böyle 5-6 kat artması pek olası birşey degil.enka az ve öz yukarı hareketini yapar her sene düzenli temettüsünü verir olay bu.benim gözümde tam bir emekli hissesi.uzun süre elinde tuttup ortalaması 0 ve 1 olanlar için vazgeçilmezdir enka.saygılar
Genel anlamda katılmakla beraber ciddi bir atılım bende bekliyorum dolar bazlı zirvesi taa 2010 karda kaldı 2010 dan beri PD/DD çok çok düştü ki artık şirket kendi hissedelerini almaya başladı Enka gibi bir şirketin hakkı bu PD/Dd değerleri değil o yüzden bir patlama bekliyorum
Libya beklentiniz nedir?
sanki en sonunda hareket gelmiş :)
neyse, sağlık olsun :) ben izleme moduna döndüm :))) bakalım, izleyelim görelim, neler olacak...
Niye tavan oldu ?
15 yıldan fazla olmuştur üyeliğim, ama çok uzun zaman yazmayınca hesap silindi sanirim. Tekrar uyelik yaptim. Tabii ki ilk mesaj ENKAİ basligina olacakti, o kadar ekmegini yedik yillardir. 1 usd gibi bir hedefe gidiyor diye hedefledim bakalim ne olacak.
ENKAI 2020 birinci çeyrek bilanço analizini dikkatinize sunarım. https://youtu.be/aZgkRO-aPkw
Enka tataristanda 26 milyar rublelik bir anlaşma yapmış. 350-400 milyon dolar yapıyor yaklaşık. Hisseyi tanıyan bilen varsa bisiker yazsın nasıl etkiler bu haber hisseyi?
Bir kac tavan görurmuyuz acaba
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yeni yapılan anlaşma enkanın yaptığının yaklaşık 2 katı hissede nasıl bir etki bırakır acaba?
5 aralik 2019 tarihli 730 milyon euro luk anlasma yapmis ve br ay icinde yuzde 20 gitmis. Ben bir iki tavan bekliyordum ama örneği var.
O tarihte bistin performansida onemli. Hisseyi tanımadığım için anlaşmanın büyüklüğüyle ilgili bir fikrim yok fakat iş alımının zor olduğu ve bir çok projenin ertelendiği bu dönemde extrabir pozitif algı yapabilir. Bende bugünkü endexe göre pozitif duruşuna bakarak viopta long yapmıştım. Bakalım etkisi nasıl olacak.
İnsallah yukselirde bizde rahatlariz. Hisselerim diger hisselere göre az deger kazandi. Grafigini cizdigim almadim hisseler uctular. Bes para etmez hisselerde gitti bizimkiler bekliyor.
KAP: ENKAI [ ] ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/856193
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2020-07-07
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimiz, JSC Tatenergo ile Tataristan'da
inşa edilecek 858MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santralinin anahtar
teslimi olarak yapımı için bir sözleşme imzalamıştır. Sözleşme bedeli 25,6
milyar Ruble olup santralin 2023 Aralik ayında faaliyete geçmesi
beklenmektedir.
Bugünkü kapanis, dün haber yokken gördüğü en yüksek fiyatin 5-6 kademe yani %1 altından oldu. Haber gelmeseydi eminimki bugunku kapanistan daha yukarda kapardi. Boyle bir şirketin hedefi büyük iş alıp o işten kar etmektir daha iyi hangi haber olabilirki. Ciddi bir iş alıyor yatay piyasasa %1 primli kapıyor. Hissede çok ky yok, yabancı toplamış, defter değerinin %20 altında işlem görüyor. Bu çok şirketin iş alamadigi projelerin durdurulduğu dönemde ciddi bir iş alıyor kapanış resmen fiyasko. Bakalım yarın ne yapacak.
Bugün bankalara bddknın ceza vermesi ve s400 lerin ABD uçaklarına karşı denenmesi sebebiyle düşmüş bu şirket de. Rusya ile en iyi iş yapan tek bu şirket var normalde tam tersi etkilenmeliydi ilginç
Ne oldu, Nutkunuz mu kesildi😀 enkai yeni bir analiz yok mu