tahmin 9 aylık 37 ...42. gibi birsey..12 aylık..60. üstü..nerden biliyom. bilanvoya bakın yatırımlar o tarihte bitmiş oluyo..90 a kadar. bakmam..20.k. burda...
Printable View
tahmin 9 aylık 37 ...42. gibi birsey..12 aylık..60. üstü..nerden biliyom. bilanvoya bakın yatırımlar o tarihte bitmiş oluyo..90 a kadar. bakmam..20.k. burda...
tarih 5 eylül 2022 pazartesi kapanış 50.15..
bankalar yataya sarsın ozaman bakın arkadan. karlı holding ler nasıl tavan tavan gidiyo. izle sosyapat kardeş
kimse kalmamış..
Sermaye 2.535.898.050 lot.
6 aylik Net Kar 22.161.882.000 TL.
48 e dünya açıga satış var..eger kapanmadıysa..acıkcılar 53 kırdırır..😁😁
yarin bide % 3 pirimli baslarsa vay vay...bay bay
takas iyi ancak partaj sıkıntısı var
52.90 üzeri gayet güzel
53büstü ova demiştim zaten..zatı muhterem 48 geçemez diyenler nerde..
Mart'ı bekleyin. Bu karlarla bu fiyatlar hikaye...
SPK Eski Başkanı Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU’NUN YENİ YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKTI
Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesinde açılan tazminat davasında, KOÇ Holding’de 2012-2022 dönemlerinde ciddi miktarlarda örtülü kazanç aktarımı yapıldığını bu durumun 2017 döneminde Maliye Bakanlığında görevli vergi müfettişi tarafından tespit edildiği konu hakkında raporlar yazıldığı raporların derin Fetöcü Vergi Denetim Kurulu Eski Başkanı Hüseyin KARAKUM tarafından dosyalarında hıfz edildiği ve işlem yapılmadığı, ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 2019/181814 sayılı şikayette bulunulduğu, sözkonusu müracaat üzerine Cumhuriyet Savcısının SPK’dan gerekli incelemelerin başlatılmasını istediği ancak SPK eski başkanı Fetöcü Ali Fuat TAŞKESENLİOĞLU’nun gerekli incelemeleri başlatmadığı belirtilerek Koç Holding yönetim Kurulu Üyeleri hakkında TTK’nun 369/1., 553. ve 555. maddeleri uyarınca tazminat davası açılmıştır. Ticari dava yalnızca küçük ölçekli yerli yatırımcı menfaatleri gözetilerek kamu yararına açılmıştır. İlerleyen dönemde Koç Holding’ten davaya yönelik açıklama yapılmazsa buradan tekrar bilgilendirme yapılacaktır.
OBO, 39'a kadar düşer mi diyorsunuz, yani?
vakit tamam 🚀
49.98 üzerinde iyi iş yapar. 50,82 geçilince hızlanacak
BofA bugün GESAN YEOTK THYAO alıp KCHOL ODAS SİSE satıyor,
https://r.resimlink.com/zrtZUo.png
kchol ülkenin önemli sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran bir holding. ama yeterli ilgiyi görmüyor. ayrıca düzenli bilgiye ulaşmak çok mümkün olmuyor. zaman zaman bazı aracı kuruluşların raporları elime geçiyor ancak bankalar ya da diğer bazı sanayi hisselerine benzer bir bilgi akışı pek yok.
yabancı ağırlığı yüksek bir kağıt. belki direkt onlara özel raporlar hazırlanıyordur. veya belki kurum ile yabancı yatırımcılar çok güçlü bir iletişime sahip olabilir, ki bunu da olasılıklı görüyorum. zaten kendi sitesinde (yatırımcı ilişkileri) "Türkiye Gösterge Hissesi" olarak nitelendiriliyor. bence de doğru bir nitelendirme.
ancak bu sayfada az paylaşım oluyor. umarım daha fazla paylaşım ve bilgi akışı olur. özellikle bileşen hisselerin de aslında bu sayfada değerlendirilmesi bence mantıklı. holdinglerde önemli bir parametre "Net Aktif Değer" ve buna göre şu anda olan iskonto önemli bir parametre yatırım kararlarında. bileşen hisselerin (froto, tuprs, ykbnk vb) kar ve bilanço beklentileri bu anlamda önemli bir girdi konuşmalarımıza.
işyatırım sitesinde 2022 tahmini olarak 46 milyar tl net kar bekleniyor.
temettü dağıtma oranını %15 alsak 6.9 milyar tl civarı yapar.
sermaye 2.6 milyar civarı yuvarlayarak alırsak 2.65 tl temettü verir diye hesaplıyorum. geçen sene 0.9 tl olarak kayıtlarda görüyorum.
umarım dağıtma oranını biraz daha arttırırlar.
yukarıdaki tahmine göre HBK (Hisse başına kar) -->> 46 milyar / 2.6 milyar = 17.7 tl civarı.
Sasanın çeyrek trilyon lira piyasa değerine ulaştığı bir ortamda Koç holding in bu piyasa değerinde kalması inanılacak gibi değil.
Neymiş efendim 2032 yılında kadar Sasa toplam 20 milyar dolar yapacakmış. Yani 10 senede 20 milyar dolar yatırım yapacakmış. Orda piyasa geleceği satın alıyormuş. Benim hesabıma göre orda , piyasa daha şimdiden 5 sene sonrasını satın aldı.
Peki koç holding ve bünyesindeki şirketler 2032 yılına kadar kaç milyar dolar yatırım yapacaklar ? Peki burda piyasa neden geleceği satın almıyor?
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
sasa nın gelecek 10 yılda 20 milyar dolar diye speküle edilen yatırım planı rafineri yatırımı şeklinde lanse edilmiş basında ama incelendiğinde diğer bazı kimyasal tesisleri ve liman yapılmasını da kapsıyor. neticede bir planı hayata geçirmeye çalışıyorlar.
ülke ölçeğinde hatırı sayılır bir rakam ancak sektör ve coğrafi çeşitlilik gibi yönlerden incelendiğinde koç holdingin daha güçlü bir yapıda olduğu net bir gerçek.
iş yatırım sitesinden aldığım bilgiye göre son 5 yılda 11 milyar dolar yatırım yapmış koç holding büyük iştirakleri ile. halka açık olmayan iştirakleri ile de ayrıca yatırımlarına devam ediyor. hatta benim tahminlerime göre yakın bir dönemde 3-5 yıl gibi şu anda halka açık olan şirketlerine bir kaç arz ile yenilerini de ekleyebilir. özellikle holdingin net aktif değerinde halka açık olmayan şirketlerin payının artması söz konusu olursa. bu tür holdingler fiyatlama açısından bilançonun şeffaf olmasını mümkün mertebe istiyorlar.
yani koç holding hem daha fazla yatırım yapıyor hem de risklere karşı daha korunaklı. orta uzun vadede bu etkilerin daha yüksek çarpanlarla yatırımcıya dönmesini umuyorum. sasa vs diğer şirketler bağlamındaki fiyatlama anomalisinin ben karşılığı olmadığını düşünüyorum. yani kchol gibi bir firma daha olumlu fiyatlamalara layık ve bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum. hiç bir zaman için sasa benzeri f/k fiyatlaması olmaz kchol'de, ama hem büyüme hem değer yatırımı anlamında daha sürdürülebilir ve ülkenin genel performasından daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum.
Kchol’ün ve iştiraklerinin hisse fiyatları yerlerde, bofa speak hisse gibi oynuyor sıkıntı buna izin verenlerde.geri alım açıklayıp sözünü tutmamak yakışmadı Koç’a
sanayi tesisi ve holding kurmak zor işler. özellikle ciddi bir yönetim altında faaliyet gösteren şirketlerin halka açılması bence büyük şans. bazen düşünüyorum da bu tür şirketleri kurmak çok zor ve bunu kuran kişiler halka açarak büyük iyilik yapıyorlar bize.
elbette düşününce "ne iyiliği ?" filan da denilebilir. neticede iyilik derken kendisine sıfır faizle finansman sağlıyor. orası doğru ama neticede eğer ciddi ve hissedarlarına sorumlu hisseden bir yönetimse uzun vade de bizlerin de karlı çıktığı bir gerçek. yoksa hiç birimiz hisse almak için uğraşmazdık..
bu nedenle ben aslında çok çok istisnai durumlar haricinde hisse geri alımı yapılmasını sanki müdahele gibi görüyorum. fiyatın piyasada oluşması önemli. eğer iyi şirketin fiyatı spek/robotlar nedeniyle ucuz kalıyorsa bundan karlı çıkmanın da yolları olabilir. elbette yeterli alım için ek sermayemizin olması gerekli. ayrıca aktivist diye nitelendirilebilecek bir karakterimiz olmalı ki genel kurula filan bizzat katılıp yönlendirme gücünü elde etmeye çalışalım. gerekirse bizim gibi yeterli sahiplik oranı olmayan hissedarların bir araya gelmesi önemli. belki yatırım şirketi kurup sermayeyi birleştirip onun üzerinden alım yapmak filan. bence şirket mantığına alışmamız gerek. ancak bu sayede piyasanın sunduğu fırsatları değerlendirebiliriz.
büyük holdingler içinde fiyatlama açısından yine en şanslı olan kchol bence. bakın mesela sahol daha iskontolu genelde ve ilgili topikte yatırımcıları bu konuyu yani ucuz kalmasını sık sık dile getiriyor. bir zamanlar sahol ceo su "bilançoyu şeffaflaştırıp daha tahmin edilebilir " yapacağız mealinde bir şeyler söylemişti. yani halka açık olmayan iştirak sayısını (NAD-- net aktif değer içindeki payını) azaltmak anlamında. mesela kchol ün halka açık borsada işlem gören yanılmıyorsam 12 şirketi var ve bunlar genelde NAD 'in %85-90'ını karşılıyor.
Koç Holding
■ Uzun vadeli stratejik konumlanmada belirleyici olacağına inanılan
sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konuları Koç Holding için en önemli
gündem maddeleri arasında yer alıyor. Özellikle enerji ve otomotiv
segmentlerinde stratejik dönüşümler hayata geçiriliyor. Enerji segmentinde
Tüpraş’ın 2050’de karbon nötr olma hedefiyle hayata geçirdiği Stratejik
Dönüşüm Planı çerçevesinde hidrojen ve yenilenebilir enerji taraflarına
odaklanılırken, otomotiv segmentinde elektrikli araç, şarj istasyonları ve
batarya üretimine ilişkin yatırım planları öne çıkıyor. Hatırlanacağı üzere Koç
Holding, Ford ve SK On ortaklığında Türkiye’de bir batarya üretim tesisi
kurmak üzere iyi niyet sözleşmesi imzalamıştı.
■ Otomotiv segmentinde en çok merak edilen konuların başında Tofaş’ın yeni
model üretimi gelmektedir. Holding yönetimi, Stellantis ile görüşmelerin
devam ettiğini belirtti. Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasının verimlilik ve
teknolojik altyapısı gereği Stellantis açısından kolay vazgeçilebilecek bir
pozisyonda olmadığını ve yıl sonuna kadar yeni gelişmeler yaşanabileceğini
düşünüyoruz.
■ Koç Holding, Unicredit ile 2019 Kasım’da imzalanan YKB Pay Alım Satım
Sözleşmesi kapsamında, Unicredit tarafından satılan paylara ön teklif verme
hakkını kullanarak 1 Nisan 2022’de 2,2980 TL hisse fiyatı üzerinden ilave
%18 Yapı Kredi Bankası payı satın almıştı. Bu işlem, Koç Holding için büyük
bir değer yaratmış olup, YKB hissesi satın alma bedeline göre 185% artış
göstermiştir.
■ Gıda segmentinde, süt ve makarna üretiminden çıkarak yeniden
yapılandırılan Tat Gıda’nın stratejik dönüşümünün sürdürdüğü ve olumlu
yönde ilerlemenin devam ettiği ifade edildi.
■ Halka açık olmayan iştirakler arasında en büyüğü olan Otokoç Otomotiv ise
otomotiv perakendeciliği, araç kiralama ve leasing şirketi alanlarında
liderliğini korumaktadır. İkinci el pazarında birinciliğini koruyan Otokoç için
yurtiçi ikinci el araç piyasasında güçlü seyreden talebin destekleyici olmaya
devam ettiği belirtildi. Ayrıca Avis Budget Group’un dünyadaki en büyük
lisansiyesi olan Otokoç, Türkiye dışında 8 farklı ülkede araç kiralama
operasyonlarını sürdürmektedir.
DENİZ YATIRIM STRATEJİ & ARAŞTIRMA
TÜRKİYE | ŞİRKET NOTU
26 AĞUSTOS 2022
■ Holding tarafından geleceğe yönelik atılan adımlardan bir diğeri ise halka açık olmayan iştiraklerinden olan WAT Motor bünyesinde, Wat, Opet, Otokoç Otomotiv ve Entek Elektrik şirketlerinin stratejik ortaklığıyla, elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında faaliyet gösterecek WAT Mobilite’yi kurması oldu.
■ Bir diğer halka açık olmayan iştirak olan Token Finansal Teknolojiler’in altında kurulan Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para geçtiğimiz hafta TCMB’den faaliyet izni almıştır. Token, finansal teknoloji (fintech) alanında faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflemektedir.
■ Kargo dağıtım şirketi Sendeo, 2022 yılı içerisinde Türkiye’nin tüm illerinde hizmet vermeye başladı. Yatırım ve büyüme süreci devam eden şirketin, artan e-ticaret hacminin olumlu yansımalarıyla da birlikte önümüzdeki yıllarda olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz.
■ Medikal ekipman üretimi alanında pandemi döneminde edinilen tecrübeler ışığında, 2021 yılında Hollanda’da Koç Medical B.V. şirketi kurulmuştur.
■ Holding yönetimi, strateji biriminin Holding bünyesindeki konumunun daha da güçlendirildiğini belirtirken, gerek iş alanları gerek coğrafi konumlanma anlamında çeşitlendirilmiş portföy yapısının öncelik olarak kalmaya devam edeceğini ifade etti.
Deniz Yatırım 26 Ağustos 2022 tarihli rapordan alıntı
https://www.denizyatirim.com/Uploads..._2022_1674.pdf
çok baskı var ama yavaş yavaş zincirleri kırıyor...
56 direncini kırarsa gol olur...
Bu kadar hacime ve alımlara direnmeye gerek yok tahtacı abi...
Sal yularını gitsin :)
Gün itibari ile 1.233.598.907 lira gibi gayet yüksek bir işlem hacmi...
3.çeyrek bilanço tarihi olarak şirket sitesinde 4 kasım tarihi verilmiş.
holdigin iştirak şirketleri genel olarak 3. çeyrek bilançolarında harika sonuçlar gösterdi.
belki arclk haricinde. tupraş mükemmel bir kar açıkladı. yapıkredi + tupraş özellikle. otomotiv şirketleri de fena sayılmaz. kchol için güzel bir yıl oluyor bence. bilanço yarın akşam geliyor olmalı. bakalım piyasa nasıl fiyatlayacak hisseyi
bu bir kaç günde.
Yürü be kocum
iyi çıkış yaptı. umarım bu akşam bilanço açıklandıktan sonra devam eder pazartesi kaldığı yerden. iştirak kagıtları ykbnk ve tuprs da iyi gidiyor.