Erteleneceğinden pek şüphemiz yoktu zaten. Ne olur sizce yarın. Bence az bi yukarı fake atıp geri süzülür.
Printable View
Erteleneceğinden pek şüphemiz yoktu zaten. Ne olur sizce yarın. Bence az bi yukarı fake atıp geri süzülür.
Zıçtı ...temmuza küm öle kim kala mk
Temmuzada olmaz o iş. Büyük alışveriş siteleri kendi dağıtım ağlarını kurdukça kan kaybediyormuş. Önünü görmek için zaman kazanıyor sanki şirket. Kullandığı araçların kullanım ömrü dolalı yıllar olmuş ve hiç acelesi yok.
Sonuçta ihale ertelenmiş...iptal edilmemiş.
23 marttaki ilk erteleme haberinde nolmuş ona bakmak lazım hisse hareketleri açısından.
Adamlar mecbur 3 firma var zaten en az 2 sine yayacak kendi söylemleri, alternatif yok onlar da bu süreçte hazır otomotiv sektörü sıkıntıda kızıştırmak istiyor ama olmuyor yeni ilgi yok kaç firmanın kapasite kullanım oranı %90 boşta sadece karsan herhalde yinede uzaması hisse üzerinde olumsuz etki yapabilir ben 71 den çıkmıştım burda da yazdım geçen hafta, toplu taşıma araç siparişleri tüm dünyada düştü diye..
Spek e mal toplama fırsatı da doğabilir ihale var diye mal gelmiyordu yani iki ihtimal de var ben %70 aşağıcıyım %30 da yukarı ihtimali var. Hala takipteyim temmuz hareketi haziran sonunda olucaktır 1 ay daha sıkıntılı bence
Allah yatırımcılarına bol kazançlar versin
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İhalenin ABD üretim şartı var ha derseniz burda üretilir orda montajlanır burdaki fabrika montaj fabrikası zaten. Bu süreçte ertelenmesi iyi oldu. Morgan olson Ikea nin boşalttığı bir fabrikayı devraldı bu ay istihdam ve eğitim başlayacaktı ama sekteye uğramıştır kesinlikle. Yüksek ihtimalle o fabrika düşünülüyor bu iş için. Bence bu işi yavaştan alma yani sayısız kez her aşamada defalarca erteleme yapmalarının sebebi daha öncede söylediğim gibi önlerini göremiyorlar. Temmuzda fiyat alıp yıl sonuna doğru bahsedilenden çok daha düşük sayılarda taahhüt alip işi paylaştırarak kademeli şekilde devam edeceğiz gibi şeyler zirvalayacaklar.
Bende aşağı salınıp 1 aydan fazla sıkıntılı olacağını düşünüyorum. Hatta çocuk bile düşüş bekler. Ama bunların mesleği ters köşe yapmak değil mi? Ve bu konuda çok iyiler. Biz aha ters köşe yapacak bu tarafa atlayalim dediğimiz zamanda öbür tarafa atıyorlar. Adamların mesleği bu. Bizim tek silahımız sabır ve hedefli strateji. Onu bile elimizden alıyorlar çoğu zaman. Hareketli hafta olacak derken hareketi biz yiyeceğiz gibi yine 🙂
ben devam eden pandemi nedeniyle ertelendiğini düşünüyorum...hisse son günlerde zaten ertelenecekmiş havasında idi...ertelenmeseydi çok agresif çıkışlar görecektik..dün bu havayı görmeme rağmen satıp satmama konusunda teredüt ettim ve satmadım...son iki gündür amerikan sitelerinden bilgi toplamaya çalışıyordum...tabi haberleri çeviri yolu ile türkçeye çevirip o şekilde bakıyordum...
haberlerin birinde usps yetkililerden birisi 2020 yılı yaz aylarında muhtemelen bir sözleşme yapacağız demişti...bende herhalde bu mayıs ayında anlaşma yapılır sonra yaz aylarında sözleşme yapılır diye düşündüm...demek ki gerçek anlaşma yaz aylarında olacak...bu yıl hep ikişer ay ertelediler...karar anı çok yaklaştı bence...şu girdiğim siteye tekrardan girebilirsem o yazıyı tekrardan paylaşmak isterim..orada yaz aylarından söz etmiştiler..
bu gün nasıl davranacak bende çok merak ediyorum...
The company also is evaluating sites in several other states, he said.
Workhorse Group, a small Loveland, Ohio, electric truck builder, had teamed up with truck body maker VT Hackney. But it said VT Hackney has dropped out of the project.
The fourth team, specialty truck- and military vehicle maker, Oshkosh Corp., of Oshkosh, Wisc., and Ford Motor Co. of Dearborn, Mich., already have U.S. manufacturing facilities. They based their internal combustion engine entry on the Ford Transit cargo van.
None of the companies would talk about their bids, citing a confidentiality agreement with the Postal Service.
The production contracts – there could be more than one awarded – will cover what the agency calls its Next Generation Delivery Vehicle, or NGDV, and its flexible fuel vehicles.
The evaluation process “requires thorough evaluation as well as negotiations. As such, we expect to award the contract(s) for the production phase in the summer of 2020,†Postal Service spokeswomen Kimberly Frum told Trucks.com in an email.
türkçesi....
Şirket ayrıca, diğer birçok eyaletteki siteleri de değerlendiriyor.
Elektrikli kamyon üreticisi Ohio'daki küçük bir Loveland olan Workhorse Group, kamyon gövdesi üreticisi VT Hackney ile birlikte çalışmıştı. Ancak VT Hackney'in projeden ayrıldığını söyledi.
Dördüncü ekip, özel kamyon ve askeri araç üreticisi Oshkosh Corp., Oshkosh, Wisc. Ve Dearborn, Mich. Ford Motor Co.'nun zaten ABD üretim tesisleri var. İçten yanmalı motor girişlerini Ford Transit kargo minibüsüne dayandırdılar.
Hiçbir şirket, Posta Servisi ile bir gizlilik anlaşması nedeniyle teklifleri hakkında konuşmayacaktı.
Üretim sözleşmeleri - birden fazla ödül olabilir - ajansın Yeni Nesil Teslim Aracı veya NGDV ve esnek yakıtlı araçlar olarak adlandırdığı şeyi kapsayacaktır.
Değerlendirme süreci “müzakerelerin yanı sıra kapsamlı değerlendirme gerektirir. Bu nedenle, 2020 yazında üretim aşaması için sözleşme (ler) i ödüllendirmeyi bekliyoruz. â€Posta Servisi sözcüsü Kimberly Frum, Trucks.com'a bir e-postayla söyledi.
https://www.trucks.com/2020/01/13/po...ew-mail-truck/
siteyi ilk denememde buldum arkadaşlar...ingilizcesi iyi olan bir arkadaş orda yazılanları bir adam akıllı bize çevirse....:kahkah: acaba biz mi yanlış anladık yoksa gerçekten de çevirinin söylediği gibi mi olay...:)
bu arada gizlilik ,teklif edilen fiyatın konuşulmaması konusundaymış...:) ihalenin ne zaman yapılacağı konusu ile ilgili değilmiş yasak..
Bu nedenle, 2020 yazında üretim aşaması için sözleşme (ler) i ödüllendirmeyi bekliyoruz
şu cümle bir veya daha fazla şirket ile sözleşmelerin yapılabileceğini işaret ediyor....vede sözleşme için yaz aylarını işaret ediyor..tabi çeviride bir hata yoksa ???
USPS yabancı bir şirket seçerse Amerikan vergi mükelleflerine karşı büyük bir tokat olurdu!
USPS yabancı bir şirket seçerse Amerikan vergi mükelleflerine karşı büyük bir tokat olurdu!
İnşallah bu kez tutar tarih. Çünkü bu tarihleri çok uzun zamandan beri veriyorlar. Az önce Yahoo finance sitesinde workhorse için yapılan yorumları okudum. Çok fazla kişi Trump in bu işi workhorse a vereceğini söylüyor. Yabancı bir şirkete vermek vergi mükelleflerine ihanet olur diyorlar. Hatta usps nin bu ihalenin altından kalkamayacağı çok konuşulmuş olacakki Trump bir kaç kez posta servisi bizim gururumuz onu sahipsiz bırakmayacağız şeklinde açıklama yapmış. Şu anda 4-5 dolar bandında sanırım workhorse. En az 3 kat getiri bekliyor çoğu yorumcu. Anladığım kadarıyla büyüklük ve sürekli zarar etme açısından karsanla aynı ayarda bir şirket. GM nin Chevrolet Cruze ürettiği fabrikaya talip olmuş bu iş için trumpa güvenerek. Ancak yakın zamanda teslada bu fabrikanın peşine düşmüş. Birde araç üzerine drone projesine girmiş korona tedbiri temassız teslimat için. Bunun ihaleyi almasını kesinlestirdigini düşünüyor yorumcular. 100 den fazla yorum okudum hepsi inaniyor. Ya adamların bildiği bir şey var yada bu Amerikalılar bizden daha saf 🙂
temmuz 14 tarihine kadar teklif verme süresinin uzatıldığını şirket açıklamıştı. 2020 yazında ihale kaz***** belli olarak üretim aşamasına geçilecek diye ben anlıyorum. Yani daha önce sonuçlanma ihtimalinin olmayacağını sanıyorum. Birden fazla firmaya verme durumu çok dillendiriliyor. Bu nedenle KARSAN'ın şansı fazla. iki ay daha fiyatlara bakmadan beklenebilirse kazandırma potansiyeli olur. YTD.
yabancı şirketlerinin tümünün de ortağı amerikalı şirketlerdir..yabancı şirket seçmelerinin nedeni ucuz iş güçlerinin olması ve bu nedenle araçları ucuza mal edebilmeleri...birden fazla şirkete verme ihtimali yüksek görünüyor...belki de bir tanesi karsan ve ortağı diğeri de amerikalı diğer şirket olabilir..
trump ve diğer senatörlerin ihaleye etkisi fazla olacak...çünkü daha önce de söylediğimiz gibi amerikada lobicilik çok fazla..neredeyse lobisiz iş yapılamıyor...karsanın ortağının daha önceki araç ihalesini almış olması lobicilik konusunda da etkili olduklarını bana düşündürüyor..bir de türkiye ile ilişkileri sıçak tutmak maksadıyla karsan ve ortağına da sıcak bakabilirler...
Morgan olson güzel bir adım oldu bu işte. Onun sayesinde güzel bir pay alacağımızı düşünüyorum pastadan. Yoksa tamamen rüya gördüklerini düşünürdüm taksi ihalesi gibi. İnan Kıraçin 2011 de muhalefet partisinin tek parti çıkacağına bahse girerim iddiası gibi. Hayal dünyasında yaşamaya devam ediyorlar derdim. Jan Nahum un sürekli çıkıp taksi ihalesi olmasa bile bu v1 i üretip tüm dünyaya satacağız demesi gibi.
Asagiya verirlerse mal
Kaptiracaklari belli.
Onceki ertelemede salgin mevzusu vardi. Sasa bile 9 dan 4.8 e dustu panik satislariyla.
Simdi 1.60 lara 1.50 lere indirsler ben dahil herkes mallanir.
Sinra 150/160 dan verdikleri mali 1 ay sonra 1.80 /1.90 den geri almak zorunda kalirlar.
O da satan olursa. 1.50/1.60 maliyetli adam ihale surecine rahat girer cunku.
https://www.trucks.com/2020/01/13/po...ew-mail-truck/
arkadaşlar paylaştığım sitenin haberi 13 ocak 2020 tarihinde yayınlanmış...yani daha o tarihten beri ihalenin imzalanması için yaz ayları işaret edilmiş...
Bir haftadir oldugu gibi bugun de merrill aldigi yuklu lotu bir kademe asagisina verdi. Bugun 2 milyon alip 2 milyon 100 bin satti. Bugun de yuklu aldigi mali verdi. Amacin ne ? Lideriniz kim?
Yine dikti gözünü 1.50 altına
Sabredebilirsek temmuza 2 üzerinde gireriz inşallah
Bence bunlar temenni. Ve bu hayatta gördüğüm en fazla tmenni boşa çıkaran kağıt. Demeyin bence öyle. Olmaz diye değil
Merril yine 6 milyon 400 bin alıp 6 milyon 422 bin satmış.
Kedi buysa ciğer nerde?
Bu spk sadece yerli speklere mi ceza veriyor???
Benim kadar hayal kırıklığına uğrattığı kimse yoktur 🙂 ha kazanmadım mı? Tabiki kazandım. Trade konusunda hep iyi olmuşumdur ve en çok kazandığım kağıt karsandır. Ama ne zaman hadi inşallah desem yanıltmıştır. Karsan çok can yakmış orta derecede spekülatif sicili bozuk bir kağıt. Şirket bugüne kadar iyi yönetilmedi hayal peşinde koştu. Ama nerden bakarsanız köklü bir aileye ait ve daha gerçekçi hedeflerle daha genç ve parlak yöneticiler geldi. Bu kezde atılım yapamazsa bu gerçek bir hayal kırıklığı olur. Öncekiler gibi görünen beklenen bir şey olmaz. BMW ye elektrikli jest vermişler. BMW kendisi shuttle aracı olarak kullanmaya başlamış dün
Hayal kırıklığı benimde coktur. Ama buna rağmen al satla bunu aşabilmeniz sizin başarınız, tebrikler. Ben de şöyle bircdüşünce oluştu, en az güvenilen hisse senedi belki, ve artık onun zamanı geliyor, tamamen kendi uzun yıllara dayanan hayal kırıklığımın deneyimi ;)
Aynı şekilde bir şans daha verip uslanmayarak uzun vade bekleme kararı aldım. Hisse net bomboş ky yok gibi geliyor ama yeni borsaya girenler Twitter'da telegramda tavanci abilerinin gruplarında. Biraz baktımda geçen hafta 1.80 lerden atlayan çok olmuş. Onları dökmeden yukarı gitmez.
Karsan, Otonom Atak Electric'te İlk Siparişi Aldı- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'de ürettiği elektrikli toplu taşıma araçlarını dünyaya ihraç eden Karsan, otonom sürüş özellikleri kazandırmak için çalışmalara başladığını duyurduğu Otonom Atak Electric'te, ilk siparişi aldı. Romanya'nın lider teknoloji şirketlerinden BSCI, Ploeşti şehrindeki Endüstri Parkı içinde kullanılmak üzere bir adet Otonom Atak Electric siparişi verdi. Proje kapsamında tanımlanmış bir alanda pilot servis hizmeti verecek olan Otonom Atak Electric, yıl sonuna kadar BSCI firmasına teslim edilecek. Teknoloji alanında birçok önemli ilke imza atan Karsan, Romanya'ya gerçekleştireceği teslimatla birlikte, 8 metre sınıfında Avrupa'da ilk otonom proje satışını gerçekleştirmiş olacak.
50 yılı aşkın süredir otomotiv sanayinde Türkiye'nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, yine bir Türk şirketi olan ADASTEC ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında, Seviye-4 otonom sürüş çalışmalarına başladığı Atak Electric modelinde ilk siparişini kısa süre içerisinde aldı. Romanya'nın lider teknoloji şirketlerinden BSCI, ülkenin Ploeşti şehrinde yer alan Endüstri Parkı içinde kullanılmak üzere bir adet Otonom Atak Electric siparişi verdi. Proje kapsamında, Endüstri Parkı içerisinde tanımlanmış bir alanda pilot servis hizmeti verecek olan Otonom Atak Electric, yıl sonuna kadar BSCI firmasına teslim edilecek.
"Otonom Atak Electric'e Avrupa'dan ilk sipariş"
Dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen Karsan ailesinde yenilikçi üretim heyecanının sürdüğüne değinen Karsan CEO'su Okan Baş, "Seviye-4 otonom sürüş özellikleri kazandırmayı hedeflediğimiz Otonom Atak Electric'te, kısa süre içerisinde Avrupa'nın dikkatini çektik ve Romanya'nın önemli teknoloji şirketlerinden birisi olan BSCI'dan siparişimizi aldık. Bu sipariş, projeye olan inancımızı daha da kuvvetlendiriyor. Ağustos ayında prototipini tamamlayacağımız Otonom Atak
karsan yepyeni bir kulvarda ilerliyor..temeli gittikçe iyiye gidecek..bilançolarında bu virüsün de bitmesi ile güzel karlar görmeye başlayacağız....elektrikli otobüs bir prestijdir ,referanstır...bu karsana güzel kapılar açacak...
Jest elektrik aynı şekilde şirketler ve üniversiteler tarafından alındı hep Avrupa da. Çalacaklar üstün teknolojimizi 🙂
Gelecek çok iyi gözüküyor da, hisse bir türlü ilerlemiyor.
Bu ciddi bir başarı...
Doğruysa tabi birde Almanya Fransa abd gibi ülkelere satılsa mükemmel..
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Ulan bir kere de çıktıgın yerde dur be. Şaşırt.
Bugun de sasırtmadı.
Ama bugun 1.70 den ekstra aldıklarımı 1.80 den gömdüm kafasına.
Çıkışın suni oldugu çok belliydi çünkü.
Sen bize daha çok ekmek yedirirsin.
Meril 5 milyon alış olunca sat. 3 milyona düşünce al.
Vs vs.
4/5 ini 1.70 den, son kalan 1/5 inide tavana yazmiştım 1.87 den verdim. Ikidir ekmek yediriyor karsan bana. Hisseyi tanıdım artık. Gördüğüm kadarıyla uzun vade hisse 1 - 2 TL arası hareket yapıyor. Abd deki ihaleyi alsa 2 li rakamları kesin yukarı kırar ve hisse için başka bir dünya söz konusu olur. Ama şimdilik 1-2 arası git gele devam.
Tacirler karsanı ve asuzuyu toplamış ne düşünüyo acaba
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket bozankaya otobüsü devralmış ama ya kaynak ???