terzico sen şikayet ettikçe hisse gidiyor ne olacak bu iş?? :)
Printable View
Boş konuşma yaaa
Git nereye gidiyorsan gitt
Biz burda yorum yapıyoruz.
Yatırım tavsiyesi değildir İroni bu yazı Bu benim yorum kimseyi bağlamaz Her kes birey dir
SM-A750F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beğenmiyorsan Okuma
Y.t.d
SM-A750F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şöyle bir durum farkettim, Şirketimiz ilk 6 ayda 13,2 milyon net karı var iken, son 3 aylık 3.çeyrekte 18,3 milyon net kar yazmış, yani ilk 6 ayın toplamından daha fazla net kar var ve bu durum özkaynaklara da 18 milyonluk bir artış kazandırmış, sanırım son yükselişin sebebi bu olabilir, son çeyrekte aynı şekilde giderse geçen yıl ki karı yakalayabilir hatta geçebilir umarım... temel ve bilanço analizcileri yanlışımız olabilir, uzman değiliz, yanlış var ise uyarsınlar bir zahmet, ... sanırım eski küçük dev yavaş yavaş ayağa kalkıyor olabilir,
Sessizlik beyler)..
Mal toplu aşağı yada yukarı harekette volalite çok normal.. Sığ olduğu için bence portföyde yüzde 10 20 arası makbul.. Tek korkum su ile süte benzemesi sonu.. 5 lira civarı ortalamam var.. Bana göre 7 yıl içinde ikinci emeklilik ama patron güven vermiyor.. İnşallah geleneğini bozmaz
sinsice yükselmeye devam ediyor fazla düzeltme yapmadan...7,50 lere gidecek ilk etapta sonrasına emeklilik fonları karar verecek artık...
ince ince gitmeye devam ediyor, inşallah operasyon çekilmiyordur, şaşırtmaya devam ediyor, iyi ayakta kaldı kararsız piyasaya rağmen... bilanço olumlu etki etti anlaşılan... yaşar grubunun borç baskısı şimdilik kırıldı görünüyor...
aslında ince ince gidiyor dedigimiz hissenin şu an fk sı 6,17 pd/dd 0,59 ve 12 aylık bilanço ile bu veriler biraz daha aşagılara düşecek yani hala aslında ucuzuz ama holding in durumundan dolayı ve citibank ın geçen satışından dolayı hisseye olan güven eskisi kadar olmadıgından bizde böyle kaygılar oluşuyor, son bilançoda net esas faliyet karında artış var satışlarda ufak da olsa artış var bu ortamda fena olmayan işler bunlar, şu an hissenin en azından 10 tl ve üstünü hakeden degeri var hayırlısı ile beklemeye devam...
7,75 oldu kimse yazmıyor çok ilginç kimseler kalmadı sanırım emeklilik fonları topladı ne var ne yoksa...
yok burdayız sıkıntı yok:) biz temettü için burdayız fiyatın birden artması pek de işimize gelmez, ama olsun az olsun temiz olsun.... inşallah kalıcı olur...
benim maliyet eksi..10 yılı aşkın burdayım,arada biraz al-sat yapıyorum.
sessiz izliyoruz.
biraz al-sat cephesi zayıf. 1000 lot alımda gelmiyor, 1000 lot aktif satımda 20-30 lot gidiyor...
hacimsiz bir yükselme var. bakalım ne olacak
YTD
İşte gerçek yatırım budur ama al sat işleri için aynısını diyemem, benim de hedefim aldığım hisseyi hiç bir zaman satmamak belki temettüler ile daha uygunsa başka şirket hissesi alabilirim...büyük kazançlar en az 2-3 kat değerlendikten sonra kazanılıyor, uzun vade ve bileşik getiri ile minumum riskle büyük kazançlar elde edilebiliyor, tabi uzun vade için geçerli bu söylediklerim... örneğin bir yatırımız 100 TL den 500 TL ye geldi, 500 TL den sonra her %10 luk bir artış (50TL) 100 TL ana sermayeye göre %50 getiri sağlıyor... ancak kısa vade alsatlarda zarar riski çok fazla olduğunu tecrübe ettim... karlı ve temettü veren şirketlerden hangi fiyattan olursa olsun azar azar toplamak lazım her türlü ihtimale karşıda portföyün %50 si altın olursa büyük düşüşlerde daha çok hisseyi daha ucuza alınabiliyor...
Maşallah maşallah..
PETUN'U BMD model portföyüne eklemiş hemde 8 li fiyatllardan, uzun zamandır takip ederim bir ara ekleyip çıkarmışlardı ben çıkmadım iyi ki de çıkmamışım, zaten artık aldığım hisseyi satmama kararı aldım... 8 li fiyatlardan model portföye eklemişlerse bir bildikleri vardır herhalde, 3. çeyrek karı olumlu fiyatlandı 4. çeyrek de güzel gelirse tabi işler bambaşka olacaktır...
Defter değeri 12,5 TL. Dokuz aylık karı sürpriz ve çok yüksek geldi. Buralarda niye bekler anlayamadım. Karı yüksek olduğu için , normalde defter değerini de geçerek 15 TL. lere yükselmesi gerekirken , 8,07 TL. de , hindi gibi düşünüp bekliyor.
Bu speklerde hiç kafa yok. Sadece para var. Kafa olsa ,dandik dundik hisseleri toplayıp duracaklarına , bunu toplarlardı.
Sermaye
43.335.000,00
Öz Sermaye
539.868.386,00
Defter Değeri
12,46
Fiili Dolaşım Oranı
33,15
Piyasadaki Senet Sayısı
14.365.552,50
Piyasa Değeri / Defter Değeri
0,65
Fiili Dolaşımdaki Hisse Sayısı
14.365.553
Mali Tablo Dönemi
2019-9
En Son Dönem Karı
31.617.051,00
İşlem Gördüğü Pazar
1. Ulusal Pazar
Bu günkü kapanış fiyatı 8,03 TL..... Yukarı potansiyelini , verileri incelediğimizde , görebiliriz.
biraz dinlensin sakıncası yok benim portföyde %41 artıda yılbaşından bu yana da %56 artmış... tabi isterlerse 9,2 lere kadar yolu açık ama yükselip şelale olacaksa hiç yükselmesin daha iyi... kar eden borcu az ve düzenli temettü veren bir şirket neticede, değerini muhakkak bulacaktır.. son çeyrekte de güzel bir kar gelirse temettü miktarına da olumlu etki edecektir... ama buna rağmen yüklü almak yerine yeni girenler veya girecek olanlar temkinli olarak girmeliler.. düzeltmeler gelebilir.. ben her zaman %50 nakit-altın şeklinde alım yapıyorum mesela, düşerse daha ucuza alırız yükselirse de sıkıntı yok zaten... nakit gücü olmayan yatırımların riski oldukça yüksek oluyor genelde...
Yüksek kar bunda ,düzenli ve yüksek temettü bunda , defter değerinin neredeyse yarısından işlem gören bu , borcu oldukça az olan bu..... Öyleyken , cambaza bak , misali , başka hisseleri yükseltip , bunu gözden kaçırıyorlar. Sabretmek lazım. Orta ve uzun vadede , şimdikinin 2 katı fiyatı olan, 16 TL. leri , hatta daha da yukarıları görmesi hiç de sürpriz olmaz.
sütçünün yoğurtçunun etine güvenirsen içinden kurt çıkar mınıyım buda bana ders olsun
Bu gün , hisseyi biraz gevşettiler , ben de fırsattan istifade , 7,96 TL. ortalama ile , 5000 Adet hisse kaptım.
Millet , aşırı yükseltilmiş ve hala yükseltilen , andik dundük hisselerin peşinde giderken, ben güvenli limanı seçtim. Her yönüyle ,süper bir hisse olan Petun dururken, macera peşinde koşanlar, yanıldıklarını çok acı bir şekilde anlayacaklar maalesef..... İşlem hacmi az , doğru düzgün yükselmiyor diye hisseyi almayanların ileride pişman olacaklarını tahmin ediyorum. Genelde, böyle ucuz kalmış , değerli hisselerde bıktırma taktiği uygulanıyor. Uzunca bir zaman sonra , birileri hisseyi alıp, çok yukarılara götürüyor. Bu nedenle , bu tür hisselerde sabırlı olmak gerekiyor. Sabrı olmayan , bu hisseye hiç girmesin... Unutulmamalıdır ki , bedava peynir ancak fare kapanında vardır.
5000 lot bu tahtada tek kalem alınmaz aman diyelim
7,70 TL. ortalama ile bugün de bir miktar aldım. İnşallah , bu hisse beni zengin edecek.
Bakıyorum da Petun forumunda şu an bir ben varım. Ziyaretçi bile yok. Millet , spekülatif , aşırı şişik hisselerin forumlarında toplaşmış. Ne diyeyim ,herkes kendi bilir. Kendi düşen ağlamaz , ağlamamalı. En güzel hisseyi yazdım.......Birkaç sayfa önce , şirketin rasyolarını kopyalayıp yapıştırdım. Böyle değerli ve ucuz hisseler , birden bire yükselmez , sabretmek gerekir dedim.Bedava peynir , ancak fare kapanında olur. Şişik hisselere girip de, herşeyini kaybeden bir çok ky. gördüm. Çok dikkatli olmak gerekir.
Bugün, sanki birileri, aşağı yönlü bir deneme yaptı. Fakat , yemedi , lot kaybettiler. Yarın da yukarı yönlü bir deneme yapabilirler. Tabii , bunlar benim düşüncelerim. Yanlış da çıkabilir. Ama ,bir gerçek var ki , şirket çok karlı ve çok ucuz. Sabırla bekleyen , çorbasını da içer , köftesini de , tatlısını da yer.
Yaşar Topluluğu, yurt dışındaki ilk gıda yatırımını Abu Dabi’de hayata geçirdi
* * Yaşar Topluluğu’nun yurt dışındaki ilk gıda üretim yatırımı* faaliyete geçti.
* * Yaşar Topluluğu, yurt dışındaki ilk gıda yatırımını Abu Dabi’de* hayata geçirdi. Bu yatırım aynı zamanda, Birleşik Arap Emirlikleri’nin* ilk peynir işleme fabrikası olma özelliğini de taşıyor.
* * HADAF Foods Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar* “Yaşar Topluluğu’nun gıda alanında yurt dışındaki ilk üretim yatırımı olan,* sürdürülebilir kalkınmayı, sürdürülebilirliği ve çevrenin korunmasını* destekleyen fabrikamızı ekonomiye kazandırmaktan dolayı gururluyuz”.
* * Türkiye’de gıda ve boya sektörlerinin öncüsü olan Yaşar Topluluğu,* yurt dışında gıda alanında ilk üretim yatırımını hayata geçirdi. 1984* yılından bu yana Pınar markasıyla Körfez Bölgesi’ne ürün ihraç eden, 2000 yılında kurulan HDF FZCO şirketiyle bölgedeki yayılımını ve pazar* payını artıran Yaşar Topluluğu, yeni şirketi HADAF Foods bünyesinde* kurulan peynir işleme fabrikasının resmi açılışını gerçekleştirdi.*
bu aralar holding in borcundan dolayı pınar su yu satabilecegi yönünde bolca dedikodular dolaşıyor bakalım artık yakında kokusu çıkar...bizimkisi ise düzeltmesini yapıyor sanırım bu aralar gecen 7,51 görmüş ben oradan alamadım temettüyü beklemeye devam..
Evet 7,51 lere bir iğne attılar hacim düşük şekilde gidiyoruz, bilanço etkisi ile mi yürüdü yoksa dediğiniz gibi varlık satışı mı yapacak yaşar holding o sebeple mi yürüdü bilemiyorum ama en azından karlı ve temettü veren bir şirket olarak iyi gidiyor borç oranı da düşük... böyle hisse neden satılsın ki? altın yumurtlamıyor belki ama en azından aç bırakmıyor:) ama tabi ileride borç baskısı kalkar ise tabi eski 10 lu fiyatlara da gelebilir... kısaca karlılık devam ettiği ve temettü verimi iyi olduğu ve borç oranıda düşük olduğu sürece evladiyelik tutulur fiyat 2. planda kalır her zaman bana göre...
8,90 gören ve buradan 14,313 lot işlem gören kagıdımız 8,52 den kapandı...endeks bozmazsa bence yılbasına kadar çift haneleri görecek...tahminime göre bu sene 50-60 kuruş temettü verecek ve %50-100 arası bedelsize gidecek...hisse de beklemeye devam
ortaklar nasıl gidiyor, fiyatlar iyi yerlerde görünüyor... uzun vadeci olup hele birde %50 üzeri kar yakaladığımızda artık hisseye bakmaya bile gerek görülmüyormuş onu anladım:) genel olarak sıkıntı yok galiba her şey yolunda sanırım, inşallah yılı güzel yerlerde kapatır güzel bir kar yazar da seneye güzel bir temettü alırız hayırlısıyla...
henüz eski fiyatlara bile gelemedi...bence çıkış yeterli değil.
Evet katılıyorum hala 3 yıl önceki fiyatlardayız... ancak karlılığın biraz daha artması lazım... benim kısa vadeli hedefim 9,7 ler falandı yaklaşık %11 civarı kaldı, son bilanço da güzel gelirse yeni hedeflere yelken açabiliriz belki.. temettü de güzel olur o zaman tabi... belki 1 tl veya üzeri temettü gelebilir umarım..
Süt kardeşine twiterdan çok büyük bir grup girmiş geçen hafta.
Bu daha karlı ve rasyoları çok daha güzel bunu görmemişler mi.
Yakındır buraya girerler. Onlar girmeden ben gireyim yarın erkenden.:yahoo:
Çok mağduruz,neden devre kestiler?Cimere mi başvuralım. Tam tavana giderken:)))
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayırlı uğurlu olsun
Demiştim dün gece gelirler diye.🚀🚀🚀🚀
10.20 de satışım vardı,10.19 dan döndürdü...o da satılsaydı iyi olacaktı