Endeks yeşil ama bizimki kırmızıyı seviyor, mübarek günde bile ah alma derdinde.
Herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun, şimdiden hayırlı Bayramlar.
Printable View
Endeks yeşil ama bizimki kırmızıyı seviyor, mübarek günde bile ah alma derdinde.
Herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun, şimdiden hayırlı Bayramlar.
basit hesap yapalim.
nuh çimento bugün 150 milyon usd civarında piyasa değeri
bunun %15 partaş ailesininin değilmi ?? onun
yani altıda biri civarı tam net 6.6 sı
150 milyon usd / 6.6 = 22.7 milyon usd
yani 132 milyon tl.
sorun bakalim verirler mi o fiyatlara.
5 Ağustos 2018 tarihinde CEO nun Para dergisine verdiği röportaj;
Nuh Çimento Grubu, 2017'yi 1 milyar TL'nin üzerinde konsolide ciro büyüklüğüyle kapattı. Nuh Çimento Grubu CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt, yeni yatırımlardan bahsetti.
Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Nuh Çimento Grubu CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt, gelecek 5 yıl içerisinde kapasite artışı ve modernizasyon yatırımlarına devam etmekle beraber yurt dışında da büyüme projeksiyonları olduğunu söylüyor. "Avrupa ve ABD'de hedef pazarlarımızda nihai tüketicilere ulaşarak bilançomuzu yabancı para cinsinden genişletmeyi planlıyoruz" diye konuşan Bozkurt, ayrıca alternatif yakıt ve alternatif ham madde kullanımının artırılması, enerji verimliliği ve maliyet azaltma yatırımları ile maliyet bazını daha da aşağıya çekmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekliyor. Önümüzdeki dönemde yurt içi ve yurt dışında cazip fırsatlar olması durumunda satın almalar veya yeni yatırımların söz konusu olabileceğinin de bilgisini veren Kamil Gökhan Bozkurt, sorularımızı şöyle cevapladı:
Nuh Çimento Grubu olarak, çimento, beton ve yapı malzemeleri alanındaki şirketlerimizle hem üretim hem satış anlamında 2017 hedeflerimize büyük ölçüde ulaştık. Özellikle 2016 yılının son çeyreğinde global piyasalarda artmaya başlayan kömür fiyatları ve döviz kurlarındaki yükselişe rağmen maliyet liderliğimizi koruduk. 2017 yılında özel sektör yatırımlarının yanı sıra güçlü kamu talebi bize büyümeyi getiren sektörler oldu. Nuh Çimento şirketimizde, 2017 yılında büyük kararlılıkla başlattığımız kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımları bizim adımıza yılın en önemli gelişmeleri oldu. Yeni kurmakta olduğumuz değirmen ve silo yatırımları ile günlük sevkiyat hızımızı ciddi oranda artırmayı amaçlıyoruz. 2017'de yurt dışı piyasalarda önceliğimiz kârlılık iken yurt içi piyasalarda ise pazar payımızı artırmak önceliğimiz oldu. Nuh Beton şirketimizde ise bölgemizde her geçen yıl artan rekabete rağmen 2017 yılı beton üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 17,6 artış göstererek 2 milyon 456 bin metreküp seviyesinde gerçekleşti. Bölgede 15 tesis ile tamamladığımız 2017 yılında bölgenin en büyük kamu yatırımlarından biri olan bölge hastanesi ve yine bölgenin en büyük liman yatırımlarından biri için beton tesislerimiz üretime devam etti. Nuh Yapı şirketimiz de gazbeton, kireç, ısı yalıtım plağı, alüminyum pasta, alfa alçı üreten ve grup cirosunun yaklaşık yüzde 10'unu karşılayan firmamız. Gazbeton üretimimiz Marmara piyasasının yüzde 15ini karşılıyor.
Nuh Çimento solo 2017 yatırım tutarımız 120 milyon TLidi. Bunun 110 milyon TL'si üretim kapasite artışı ve modernizasyon yatırımları olup 10 milyon TL ise diğer idame yatırımlara harcandı. 2018 yılı Nuh Çimento solo yatırım bütçemiz 103 milyon TL olup 90 milyon TL'si kapasite artışı ve modernizasyon, 13 milyon TL'si ise diğer idame yatırımlarından oluştu. Önümüzdeki 5 yıllık yatırım hedefimiz olan 600 milyona ulaşmak için kararlılıkla ilerliyoruz. Nuh Beton şirketimizde ise 2017 yılında müşteri memnuniyetini, hizmet hızını ve kalitesini artırmak amacıyla alt yapı, üst yapı ve ekipman yenileme yatırımlarına önem verilerek 5 yıllık bir yatırım planlaması yapıldı. Bu plan çerçevesinde 2017 yılı içinde yaklaşık 30 milyonTL'lik yatırım bütçesi ile 25 adet transmikser ve 4 adet kamyona monteli pompa alımı gerçekleştirilerek operasyonlara katıldı. Mevcut işletilmekte olan pompalarımızdan 7 tanesinin alt yapısı sıfır kamyonlarla yenilendi. Ayrıca çevre mevzuatına uyum amacıyla bazı tesislerimizde alt üst yapı iyileştirme yatırımlarına başlandı bazıları tamamlandı ve bazıları halen devam ediyor. Bunun dışında yine bazı üretim tesislerimize santrallerimiz yenileri ile değiştirildi.
Nuh Çimento olarak, 2018 yılı için yüzde 8 civarında bir büyüme hedefledik. Bölgemizde yaşanan siyasi ve politik gelişmeler ile bu yılın seçim yılı olması bizi tedirgin etmiyor. Bu yıl büyümemizi sürükleyecek sektörler ağırlıklı olarak kamu yatırımları olup, bölgemizdeki hava limanı, otoyol, metro ve şehir hastanesi gibi büyük projeler büyümede etkili oluyor. Üretim kapasitemize, ürün çeşitliliğimize ve hizmet hızımıza yönelik yaptığımız yatırımlarla pazar payı ve büyüme hedeflerimiz kârlılık esaslı olarak devam edecek. Yurt içi ve yurt dışında cazip fırsatlar olması durumunda satınalmalar veya yeni yatırımlar söz konusu olabilir.
Bu yıl için yurt dışında büyümenizi etkileyecek en önemli global gelişmeler, riskler ve fırsatlar neler olabilir?
Türkiye'nin toplam klinker ve çimento ihracatının yüzde 10'unu ve deniz yoluyla yapılan ihracatın ise yüzde 22'sini gerçekleştiriliyoruz. 50'yi aşkın ülkeye klinker ve çimento ihraç eden firmamız yeni pazarlar geliştirmeye devam ediyor. Yeni hedef pazar seçiminde niş pazarlara odaklanıyoruz. Bu niş pazarlara ABD'yi örnek gösterebiliriz. ABD ekonomisi 2008 krizi sonrasında özellikle inşaat sektöründe yaşadığı daralmanın etkilerini 2014 yılından itibaren geride bırakmaya başladı. Biz de yakından takip etmiş olduğumuz bu pazardaki yükseliş trendini önceden öngörerek pozisyonumuzu aldık ve şu anda sadece ABD'ye 1 milyon tona yakın çimento ihracatı yapıyoruz. Bu rakam Türkiye'den ABD'ye yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 40'ına tekabül ediyor. Denize sıfır konumda kurulu olmamız, kendi limanımızı işletiyor olmamız, lojistik altyapımızın ihracat yapmak üzere tesis edilmiş olması, dünya pazarlarının kalite gereksinimlerini karşılayacak üstün kalitedeki ürün çeşitliliğimiz ve uluslararası pazarlarda onlarca yıldır ihracat yapan saygın bir marka olmamız bizi artan rekabet ortamında diğer üreticilerden üstün kılıyor. Pazardaki talebin kapasite artışlarına paralel olarak artmayışı günümüzde global çimento pazarında ihracatçı fabrikaların karşılaşmakta oldukları en önemli sorun. 2008 kriziyle başlayan küresel resesyonun etkilerinin hala devam ediyor olmasına karşın dünyada çimento üretim kapasite artışları hız kesmeden devam ediyor. Yaşanan bu orantısızlık, üreticiler üzerinde rekabet baskısını her geçen gün
artırıyor.
... sonuç hisse fiyatı 5.87 !!! Ceo dan masallar.. Gitsin o masalları kızına anlatsın ... Hisse 10 $ dan 1 $ a düşmüş..
ceo ara ara gazı veriyor çekiliyor kenara. bu bilgiler bizi 1 ay daha idare eder :)
Bu bilgileri geçen Ağustosta vermiş de.. Bizim bu laflara karnımız tok! İster dün yapsın ister geçen sene.. İster abd desin ister anasının... İster ihracat desin ister başka bişe.. Biz hisse rakamına bakarız. Adamlar resmen nitelikli d..... yapıyorlar.. Benim cebimden bana temettü veriyor.. Gerçi onu bile vermiyor.. Temettü sonrası 5.99./şimdi 5.87..
reis çok haklısın
ceo tam bir kukla
genel kurulda çok kaçak davrandı
şurada yeterki personel modifikasyonu başlasın hele
sanki seksenler takımı gibi nuhun takım
tahta yapıcı kimse dalgasına devam etsin.
içi kan ağlıyor
gerçi bende bu fiyatlardan mal kaybediyor olsam benimde içim kan ağlardı
dile kolay 860 milyon usd den 140 milyon usdye kadar taşıyıp burdan mal veriyor olmak koyuyodur adama
ee herkesin bir işi var değilmi
bazısı tahta yaptığını sanar
bazısıda mal alırken koyar
bizim burdan en kötü ortalamamız bu piyasa değeri olur iki üç yıla.
üç yılda kim öle kim kala .
taka tuka
arkadaşlar bayağa uyanık takılan cinsten.:party:
şirket ile yakın zamanda görüşen oldumu
ihracat işleri devam ediyor mu ?
ben ikincil alımlarıma başladım
4.50 ye kadar şimdiye kadar aldığım malın iki katı daha mal alacağım kısmetse :plc:
Kimse kendisini kandırmasın patronlar temmetü parasını cep harçlığı yaptı bizim gibi kerizler temettü parasını hisseye yatırdık maalesef hisse bizden dolayı çıkmıyor.adamların umrunda bile değil hissenin fiyatı....adamların ellerinde yeterince malları var şirket kar ediyor temettü parasıyla yaşamlarını geçindiriyorlar..bu tahtada SPEK yok
Mirascının elinde hala mal var tahta bundan dolayıda gitmiyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/zGENRR.jpg[/IMG]
…………….
speksiz tahta olmaz
versinler hepsini alalım 0.01 den ahahaha
bu arada vermedi çizerek aldım mecburen
almayada devam edeceğim.
140 milyon usd ve altında nuh almayacağız da ne alacağız.
pehh
allah razı olsun usta devam et.
Benim pederin Adapazarı hendekte evi var.
Ben İstanbul da yaşıyorum.
Hendek te Hemen evin yakınında hayvancılık yapan bir aile var.
Her gittiğimde ondan tereyağı alıyorum.
On onbeş sene önce çok iyi hatırlıyorum halis terayağının kilosu 7 tl idi.
Bir aralar 15 tl oduğunu hatırlıyorum
Tereyağının kilosu geçen hafta aldım 80 tl olmuş.
On beş sene önce hereke den geçerken nuh un piyasa değeri 800 milyon usd idi.
Ulen derdim çok pahalı.
On sene önce 500 milyon usd idi
Bir kaç sene önce 300 milyon usd idi
Şimdik 150 milyon usd.
Yarın belli değil.
Şirketin öz sermayeye bakıyorum üstünü verdiği temettülere %500 büyürken borsada %500 küçülmüş
KÜÇÜL KÜÇÜL CEBİME GİR MUHABBETİ VARYA
O hesap
memlekette hisse senetleri dışında amk her şeyin fiyatı artmış
bir tek hisseler çöp olmuş hesap ortada.
İki kilo tereyağı alacaktım dedim 1 kilo ver.
diğer bir kiloya 16 lot nuhcm alırız.:plc:
Espri değilse biz yatırımcının y'si değiliz.
Bu arada yatırım stratejiniz dikkatimi çekti sizi izliyorum.
Sanırım faiz gelirleri ile kağıt alıyorsunuz.
Epey ilginç bir yöntem.
Verimliliği ve riskini çözemedim.
Benimki gibi ufak meblağda çok verimli olacağını düşünmüyorum.
Selamlar.
belli bir noktadan sonra faiz getirisi elde ettiğiniz paranın kaynağı borsadan gelirse
sıfır maliyet ile hisse senedi almış oluyorsunuz.
risk pek yok verimlik insanların yatırım kapasitesi ve getirilerine göre değişebilir.
örnek vereyim ne alaka demeyin dünyaya çeşitli zaman dilimlerinde krizleri inceleyin
çok uzağa gitmeden
Yunanistan da yakın zamanda 36 ları gören indikatör tahvilleri ki bunlar
27 ila 25 arasında net yıllıkta Euro faizi getirisi demekti 2012 senelerinde
şuan bunların vadesi bitmeye yakın ve aynı tahvil şuan 4 ler de.
Bu tahvillerden alan fonları düşünün bunların bu ülkeye kaynak aktardıklarını
sizce bu adamların veya fonların hiç riski var mı.
meblağ ın ufak veya büyük olması önemli değil bence.
geçmiş sayfalarda okumuştum. bir ortağın malı satılıyor deniyordu. bu malın akibeti ne oldu. satıldı mı hepsi yada vazgeçildi mi. bilgi verilme zorunluluğu var mı acaba.
Bu konuya istinaden kap'ta yayınlanan faaliyet raporlarında görülebileceği üzere partaş firmasının payı % 1 civarı artmış ve halka açıklık oranı yaklaşık yüzde iki civarı artmış gözkmekte ve gariptir ki son bir yıldan fazladır sürekli düşüşte son iki yılda dolar bazlı 5 dolardan bir dolara inmiştir hisse bakalım yarım dolar olur ise ilave alım ancak yaparım buralardan alım erken olur sanki çünkü türkiyede bırsa dolar bazlı dip yapıyor nuh ise her fırsatta aşağı gidiyor borsa yüzde 3 4 artarken bile yine aşağı yapıyor nedendir bilinmez kahrolası. Asla batırım tavsiyesi değildir
Yönetim kurulundakiler ve şirket tepe yönetimindekiler 1 lot bile alsa ya da satsa bildirmek zorunda.
Yönetimde olmayıp hissedar olanlar ( meselâ bizler) %5 , %10, % ...gibi kademelerde geçince veya altına inince (o anda)
bildirimde bulunmak zorundayız.
iyi akşamlar. ekonomist dergisinden şirketlerin karnesini haftalık takip ediyorum. geçtiğimiz aylar da sürekli 250 milyon civarında borç gözüküyordu. bu haftaki karnede -119 milyon a düşmüş. borcunu kapatmış, bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilir mi? tsk ler
almak için doğru zaman mı yoksa 5,50 beklemelimiyim
Merhabalar. Derinlik atabilir misiniz?
Kentuf Abi yazdıklarını geriye doğru tek tek okudum. Şirketi de kabaca inceledim. Daha detaylı da inceleyecem tabi ki. Sonuç olarak ilk parti malımı (1/3) aldım. Derinliğe gerek kalmadı.Daha detaylı bilgileri araştırdıkça ve öğrendikçe paylaşmaya çalışacağım. Hedefim Nuhun gemisinden temettü emekliliği. Bu forumu da başta Kentuf Abi olmak üzere paydaşlarla uzun vade motivasyonumu koruma amacıyla takip edeceğim. Saygılarımla..
Şaka maka getirteceksiniz 4,50 lere, eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmayın 😀
Neyse 4,50 de gelebilir hızlıca 8-10 larda gelebilir, bu tamamen küresel piyasalar ve ABD ile olan ilişkilere bağlı, şu an piyasada iyimserlik hakim, sanki S400 lerde ortak yol bulunacak gibi, bunu dolarda gerilemeden ve bist yükselişinden görmek mümkün, yinede temkinli olmak lazım, eğer algıya oynanıyor ve bistte mal çıkıp tekrar dolara geçmek gibi bir düşünce varsa piyasa yapıcılarda endeks soluğu 70 binlerde bizde 4,50 lerde alırız. Yok eğer sorunlar çözüme ulaşacaksa o zaman endeks 110 bin bizde 8 lere yelken açarız.
Hedefiniz 6,5 ise alınmaz. Hedefiniz 7 ise düşünülür. Hedefiniz 7,5 ise 1 birim zarara karşı 3 birim kâr stratejisi ile 5,5 stop ile alınır. Hedefiniz uzuuun vade 6$ ise 6'dan da alınır, 10'dan da alınır, ama parçalı alım yapılır.
Önce stratejinizi oluşturacak, ve bu strateji doğrultusunda stop-loss ve hedef fiyatlarınızı belirleyeceksiniz.
Sonra tek yapmanız gereken her iki yönlü de beklemek ve gereğini yapabilme disiplinini göstermek.
Tahta yapıcı ağına bugün yeni kurbanlar düşürmüş olabilir, eğer öyle ise kısa vade 5,5 ve altını beklemek yanlış olmaz, adam yükselterek değil düşürerek kazanıyor, biz uzun vadeciler için değişen birşey yok, malın değeri belli, temettüsü belli, eldekileri tutmaya, düştükçe takviye yapmaya devam, birgün sular yükselince herkes nuhun gemisinde olmak isteyecek, bizler erkenden yerimizi aldık.
1- Dolar bazlı yukarıdaki grafik size ne anlatıyor?
2-Günlükçü, haftalıkçı, aylıkçı, yıllıkçı, çok yıllıkçı ..... hangi yatırımcı kategorisinde kendinizi tanımlarsınız?
3- Yaptığınız/yapacağınız hamleyi de aktarırsanız biz de kendimize göre bir ders çıkarırız belki?
3 madde ile alakalı yazınızı bekleriz.
Saygılar.
yaptığınız yatırım ile yazdıklarınız çelişiyor
tahta yapıcı ilahmı ???
çok mu zengin
malın hepsi onun olsa
140 milyon dolarlık şirket
hani şu bacalarına 600 milyon tl harcadıkları şirkette bahsediyorsak
öyle ise kurban biz miyiz ???
Göltaş gibi düşerse diyenler var
kardeşim Göltaş 30 milyon dolar ben 1 milyon dolar bile vermem o şirkete
bugün alanlardan imtina etmişsin
çeker %5 yukarı malı alırda senden benden nasıl mal alacak bunlar hiç düşündün mü
adamlar bir şeyi gördü aldı almadı veya kendisi mi bilemeyiz
bizim için önemli olan
soruyorum size affınıza sığınarak
verirmisin malını tek lotunu bırak 10 tl 20 tl ye verir misin ??
vermezsin adım gibide biliyorum vermezsin
o zaman böyle ufak hesaplar yapmayalım iştahı kabarmasın bunların
bunlar fetö söylentisine bile ağzılarını açmamış mal almak için kullanmış şahsiyetler
sen yok ordan basacak burdan basacak delikanlı olan basar bekliyorum.
daha serseri alım görmedi bu tahta onu ben görebiliyorum.
serseri alım adamı komaya sokar nasıl derlerdi susuz getirmeye o hesap.
kısa vadeli düşünüyorum
bugün güzel bir al sat yaptım kar yazdı
çimento hissesi almak istiyorum
4 hhisse takibimde
adana a
bursa çimento
çimsa
nuh çimento
mantıklı olan
adana a gibi geliyor
bütün çimentolar değer
kaybederken
adana a düşmedi
nuh çimento
bugün kü işlem iyidi ama derinlik her zaman böyle olur mu
kademeler bugün doluydu ama her zaman olur mu
30 bin lotu ben kaç kademe de aktif satabilirim aklımdaki soru bu
her zaman böyle olmaz hacı şahsi gördüğüm deneyim
tahta yapıcının işi hep ninni adını ninni ak sütlü ninni
uyusun da uyusun
kimse görmesin gemiyi pehh
amma bu piyasa değerlerinden böyle saçma ile doğrular arasında gelgitler olacaktır.
o gel git günlerinde kime verirsen artık.:cool:
kimse yoksa tabancı osman abileri vardır bununda.
bizim akinonya bir laf vardır
malın geleceği varsa göreceği vardır.:rules:
Bana göre rahmetlinin 3.300.000 lotu bugun itibariye bitti son mallarını verdiler tahtada satış baskısı bugun itibariyle bitti...artık tahtaya spek girmesi lazım son 1 yıldaki alınan mal ciddi oranda... alanda bunun turşusunu kurmayacak herhalde 1.5 senedir tahtada sessizce bekliyorum maliyetimi düşürebildiğim kadar düşürdüm beklemeyede devam edecem... bakalım bu filmin sonu nereye varacak merak ediyorum.6 ın altında hep alıcı olarak beklemedeyim. 😈 düşerse alırım yıllardan beri aynı seviyelerde ve bizim aklımızla dalga geçmeye çalışıyorlar...
1-hisseye inanıp bekleyecen
2-tahta zaten toplu düşüllerde canını sıkmayacaksın
3- uygun gördüğün yerde alıma devam edecen
4-hisseye hiç bir zaman kısa vadeli olarak düşünmeyeceksin
5- yukarıdakileri uygularsan hiç bir zaman KAYBETMEZSİN..
hisse hacmi ile başlık hacmide artmış. güzel