ödenmiş sermayesi sadece 35 milyon ve halka açıklık kısım sadece %40 olan karlı bir hissede ileriki zamanlarda satışa çıkacak o lotlar pek de önemsenecek lotlar değil bence...bence sıkıntı yok...satan olursa muhakak alan da olur...
Printable View
ödenmiş sermayesi sadece 35 milyon ve halka açıklık kısım sadece %40 olan karlı bir hissede ileriki zamanlarda satışa çıkacak o lotlar pek de önemsenecek lotlar değil bence...bence sıkıntı yok...satan olursa muhakak alan da olur...
Hiç problem değil. Daha da iyi olacak bence arkadaşlar. Bu kişi şirketin hakim sahibi değil. Derinlik artar. Halka arz gibi düşünün. Şirkette bir problem yok. Katmercilerde ki gibi 10 lira olunca satacağıma benzemiyor. Paraya kişisel ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu haber beni hiç üzmedi.
Kaç gündür dem vurduğum soru işareti bu konu işte. Daha evvel 550 bin lot mal sattı bu arkadaş. Toplantılarda maddelere şerh koyan kişi. Dün sn.izci size sorduğum aslında temel konu da buydu. Belki tartışırız demiştim grup olarak. Neyse hikaye şu daha evvel aynı kişi 1.72 - 74 arası 550 bin mal verdi. Ne hikmetse bu miktar mal, piyasada işlemlerin zayıf olduğu zamanda lop diye el değiştirmişti. Şimdi aynı amca mal satıyor yine. Bu 550 bin mal ne hikmetse geçen Toplam Fark elindeki mal miktarı ile aynıydı, sonra deltaya geçti. Toplam fark 100 bin kaldı. Ben bu olayı 2 türlü değerlendiririm. Ya amca bozuştu çıkıyor şirketten, yada piyasadan yeterli mal toplayamadıkları için bu malı sürüp katalizör etkisi yaratacaklar. E bu kadar şirketi pohpohladık, niye versin malı herif? Bir de bu kadar rahat piyasada alıcı yokken mal verebilmek nasıl birşey? Kim alıyor, kim saklıyor, hareket öncesi sandıktan kim çıkarıyor? Takip edilmediğini sanmasınlar. YTD
Arkadaşlar bu Kap haberinin hisse üzerinde niye olumsuz etki yaptığını çok basit bir dille açıklayabilir misiniz ?
Spek için iyi bir fırsat oldu gibi... İyi döktü milleti....
Olabilir. Belki ıcerdeki muhalif kanat. Belkide kamuya öcü gösterdikleri biri
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haydi Silver-can, senden bugün 2.60 üzeri bekliyorum. inş.
Yükselmesini bekleyip de satabilirdi. Daha fazla spekülasyon olurdu o zaman.
İçimde en ufak bir kuşku yok arkadaşlar. 5 liraya kadar bekleyeceğim inşallah.
Ortak olan başka kardeşi, babası filan yok.
Sağolun sn.konx
9 aylık net karı 10,9 milyon TL olan bir şirket
an itibari ile PD 87 milyon TL
Yönetimle anlaşamayan küçük ortak hisselerini borsadan satabilme hakkını planlıyor diye %-5 yapıyor??? (satıyor değil, satabilmeyi planlıyor)
İlginç!!!
Affınıza sığınıp bir soru daha soracağım. Şu anda araç kullandığımdan sesli klavyeyle yazıyorum belki daha önce sorulmuştur. Beş kişilik bir ortaklıkta hissedarlardan biri mal satmak isterse öncelik diğer ortakları ait olmalı değil mi. Ortaklardan birine satacak olsa da kapa bu açıklamayı yapmak zorunda mıydı ya da bu açıklamanın yapılması diğer ortakların bu hisselere talip olmadıkları anlamına mı geliyor
Arkadaşlar adam hisse satmıyor şimdi. Kaydileştirilmemiş borsa dışı hisseleri mkk da kayıt altına alıyor nominal fiyatı ile. Yani ileride de satabilir, satmayabilirde.
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hususta kesin bir bilgim yok. Öncelikli alma hakkı diye bir şey olabileceğini şimdiye kadar hiç duymadım. Ortaklardan birine satacak olsa kapta önceden duyurma yapmasına gerek olmayacağını düşünüyorum. Evet bu açıklamayı yapması ortakların bu hisseye talip olmadıkları anlamına geliyor. Yalnız emin değilim. Yanılabilirim.
Takip edemedim bugün ama bu ortak satış haberi iyi olmamış. Hoş bir şey değil tam hisse harekete geçmişken bu tür girişimler. Kristal de aynısını yaptı buda aynı zihniyet demek. Halbuki inanmıştık sılvıra ve potansiyeline yazık oldu.
Ortak hisse satışlarını oldum olası sevmem. Hisse tam kafasını kaldırdı hemen hisselerini satmayı aklına getiren ortaklar büyük bir yüktür. Kısa zamanda satmasını ve bu yükten kurtulmayı dilerim. Bizler silvere yeni ortak olduk, bilançosunu, vizyonunu beğendik. Ancak yıllardır ortağı olan şahıs ise hisseleri satma telaşına düştü. Satılacak lot adetinin fazla olmaması (bana göre) nedeni ile sınırlı düşüş yaşadığımızı düşünüyorum. Sonuç olarak orta ve uzun vadede iyi kazançlar elde edeceğimden şüphe duymuyorum.
hisse tam da düzeltmesini tamamlamış çıkma hazırlıkları yaparken bu haberin gelmesi kötü oldu...2 milyon civarı lot parası olanlar için çok değil bir çok hissede bu tür miktarları alabilecek yatırımcılar vardır...yeter ki bilançosunda bir sıkıntı oluşmasın...şu ana kadar gördüklerimize göre şirket yeniden yapılanma ve atılım sürecinde ve bu süreçte yeni yeni bilançolar güzelleşmeye başlamış...bu bilanço ile piyasa bu satışlar rahatlıkla karşılar...
Ortak satisi her zaman olumsuz algilanir, normal kosullar altinda... Ki dogal olani da budur... Hisse satan ortak genel kurulda bazi konularda serh de dusmustu... Bir anlasmazlik olasiligini hesaba katarak dusunmek yerinde olur. Gecen seferki 550 bin lotta da ayni yontem izlenmisti... Ve cok cabuk halledildi o is...Yine kagit hareketliydi ve o mal 1.7xlerde eridi gitti piyasada ve yukselisi de ivmelendirdi... Daha dikkatli irdelemek gerek bence...Ancak bugunku tutunma cabasi gercekten takdire sayandi, hareketi cok begendim, acikcasi...Kagidin tarzi devismis adeta... Belki 2 gostergeyi gozonunda tutarak islem yapmak gereklidir bilmiyorum... Mayisa kadar daha cok inisli cikisli ( ki ben 3 ileri bir geri bekliyorum) hareketi olqcak ve hikayesi (aslinda hikayeleri) cok guclu...
Ama ne kadar ucuz olursa olsun gecen yil bugunlere gore yuzde yuzden fazla primli ve guruplardan bazilari kagidi terk ediyor, sıkıstırılıyor veya farkli hesaplar olabilir... Takas dokumleri bile yaniltici olqbilir bu durumda ki gecmiste her turlu kullanildi bu dokumler...Ancak acik olqn husus su ki, uzun vadeli dusunenler icin bedavadan az pahqli...Hele de 1 milyar hasilat, artan karlilik ile degerlendirildiginde evladiyelik kismin oranini artirmak akillica bana gore...Selamlar, bol kazqnclar...
Yatirim Tavsiyesi Degildir...
13,9 milyon lot dolasimi olan bir hissede 2 milyonluk bir satis azimsanmamalidir...Hissenin tepesindeki Demoklesin kilicidir... Gecmiste Gsd holdinge goz actirilmamisti gunumuzde de bunun en belirgin orneklerinden birisi Gentas'dir. Kagit en az Silvir kadar bedavadir... Tam hareketliginde Genpaz (simdi Celik de eklendi ona) kucuk bir satis koyar tahtaya (gecen seansta 1 kerede 1 milyon lot koyulmustu) moraller bozulur, kanatlar kirilir. Cunku geride bekleyen 7 milyon lot daha vardir. Ve kagit bedavadan islem gormeye devam eder. Umarim bosunadir bu ve benzeri endiseler(imiz)
Yatirim tavsiyesi degildir...
Bu adamın sattığı geçen seferki mal resmen anlaşmalı bir şekilde birine verildi. Bunu canlı olarak izledim, takip edenler görmüştür. Bu sefer de aynı olacak. Bu mal, birinin elinde sirküle ediliyor ben takip ediyorum. Ben şimdi gördüklerime ve yaşadıklarıma dayanarak şunu düşünüyorum; acaba bu amcanın borsada amcası mı var. Nasıl olurda 2 kademede sen bu malı satarsın, hele ki hacim yokken. O gün hacimsiz şekilde 1.65 açıp 63 görüp 83 e gitti. Dönüşte amcam malı okuttu. 1.72 74 arasından. Ben bu adamın malı çıktığına inanmıyorum asla ve kat 'a. veya anlaşmalı olarak çıkıyor. veya anlaşmalı olarak tahtanın sahibine piyasadan devrediyor. Ben böyle düşünüyorum. Eğer devrettiği kişi patron değilse spekle mi çalışıyor acaba? Yoksa hepsi işin içinde gelmeyen mal var, ve o malı yukarı harekette kafalarına yememek için piyasaya ekstra mal sürüp katalizör etkisi yaratmak mı amaçlanıyor.
Bir diğer konu bu mal kimde olduğu belli olmayan Toplam fark adı altında takasta saklıydı daha 10 güne kadar, kadavradan çıkardılar deltaya aktı ondan sonra yukarı hareket başladı, şimdi de haber geldi. Bunların hepsi birbiriyle bağlı, cevapta yukarıdaki ihtimallerden biri bence. Kimseyi etkilemek için yazmadım, gördüğüm bu. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın.
Bu hisseye her geçen gün daha da ısınıyorum. Aslında hisse seçimim çok zordur. Hatta şunu söyleyebilirim ki, borsa tecrübeme göre, şimdiye kadar gördüğüm alınabilecek en cazip hisse.
Geçmişteki satışın hisseyi bir süre için yataya bağladığını ,arttışı durdursada satış fiyatının altınada indirmediğini görüyorum:yanılıyor olabilirimde.
Bu durumda uv ciler için v biraz daha u olacaktır en kötü.
Hissede kendimce yüklüyüm ortalamam düşük olsada stresliyim.Gönderilerim ,tahminlerim için kusura bakmayın.
ytd
Bu satacak ortak, Yönetim kanadında değil arkadaşlar. Hissedar olmaktan başka bir bağı yok.
Sn knox, bugün bana laf çaktıran kişiye bile tepkim nazikti. Sizler sabaha kadar sorsanız cevap vermeden usanmam.
Ustad seans icindeki hareketler konusunda zati alinizi tek gecerim. Umarim siz hakli cikarsiniz ama endiseliyim. Kagitta kazanmanin tek yolunun ise sakin olmak oldugunun bilincindeyim. Sakince izlemeye devam o halde... Selamlar tum ortaklara bol kazanclar
Böyle bir anda kimsenin kendi ayağına kurşun sıkacağını sanmıyorum.bizim 1 liramız varsa onların 100 lirası var.o lotu kimin alacağını biliyoruz (önce kim aldıysa o 😎) ha bu kağıtla ilgili en güzel sözü sayın mastöri söylemişti zamanında 'nerden satarsan sat pişman etmiyo mübarek' 😂
Dogru söze ne denir sn.ilhan
Kac gunde ve nasil satmisti bu vatandas sn.mastori. biraz daha acabilirmisiniz. Yonetimde soz sahibi degil.
Kisa sürdü sn.izci işlem hacmi düşüktü kağıt aşağı geliyordu yukarı verdiği tepkide mali verdi geçti. Malı strateji menkulde tutuyordu.ama uzun sürmedi. 20 martta açıklama yaptı diye hatırlıyorum. 23 ünde de verdi.
Ozel emirle satma durumu olabilir mi.
kagit , karina karsilik fiyati bedavadan biraz pahali. zirvede de olmadigina gore, bir hinlik var bu iste. buyuk ihtimalle mali yada mallari kaptirdilar geri alamadan millet uyandi..anladilar malin ucuzlugunu, birde 2017 de sektor %20 buyumus, bunlar 30 yakin buyumus boyle olunca mal ivmelenince geri iade alamazlardi. iste bu yuzden spek efendiler kagit yola cikmadan bu formulu bulup kagit kaydilestiriyorlar. halbuki toplu kagidin toplu alicisi olur..ama amac baska..
http://m.borsagundem.com/haber/ankar...lineda/1179899