Selamlar. İlk çeyrekle ilgili yaptığım tahminleme. Bol kazançlı bir hafta olur umarım.
Printable View
Selamlar. İlk çeyrekle ilgili yaptığım tahminleme. Bol kazançlı bir hafta olur umarım.
Değerlemekten uzak olması gayet normal. Çünkü değerleme değil bu! Sadece piyasa ilgisi için satışlar efk ne olmalı tahmini.
Sakin. Uhulet ve de suhulet.
Konu DURDO. Kişisel yazışmalarınızı özel mesaj sistemiyle yapınız.
Hisse de hiç işlem olmuyor mu. Bana mı. Öyle geliyir
bilançoyu içindeyken karşılamak istediğim üç hisse var...birincisi durdo ,ikincisi karel üçüncüsü de blcyt dır..tabi bu hisselerin çok çıkmaması şartı ile...bu hisselerden iki tanesi iyi çıkıyorlar ama bir tanesi ise adeta yerinde çivilenmiş gibi..:kahkah:
bu aralar gezgin oluverdik...karelden sonra bu sefer de fuul blcyt a geçtim...bakalım orda neler olacak ???
tecrübelerimi sınamak istiyorum....blcyt da 1,60-65 seviyelerinde bir dip sezinledim...endekste sıkıntı oluşmaz ise çıkmasını bekliyorum...2,00-2,50 seviyelerine çıkarsa iyi olur...temel ederi ise 3,00 civarlarıdır...
zaten ya durdoda yada karel de yada blcyt da bilançoyu karşılamak istiyordum....bakalım nasip hangisinde olacak ??
ben sizlere de karelde bulunan dostlara da vede blcyt daki dostlara da başarılar diliyorum..
Keko kardeş bir yerinde dur ben bilancosonrası yüklü aldım ve cıktım biliciden cünkü kur farkı yiyecek ve extra bir bilanco gözükmüyor ama ucuzhisse
Cok zıplama karel ve durdo beklentisi yüksek hisse hem sağa sola yalpalDığın zaman güvensizlik yaratıyorsun güvenirliğin kalmıyor sana tavsiyem
ben kaliteli hisselerde bu aralar biraz gezmek istedim...karel ve durdonun potansiyeli güzeldir ama bana göre blcyt da onlardan aşağı değildir...blcyt ın özelikle azalan borçları ve buna bağlı azalan finansal giderleri su üstüne çıkacak ve buda net kar marjının yükselmesine neden olacaktır...benim gördüğüm kadarıyla potansiyeli durdo ve karel kadar vardır hatta daha fazla dahi olabilir...artan ciro ve karı görürsen sanırım sende bana hak vereceksindir...
kaliteli hisseler arasında geçişler yapmanın bir sakıncasını görmüyorum...biraz hava alıyorum ve bilgilerimi tazeliyorum...umarım bize değer veren arkadaşlar bunu yanlış anlayıp güven kaybı olarak görmüyorlardır...
Doların da tadı kaçtı iyice ...
15 gün döviz hareketlenme ihtimali çok yüksek dikkatli olmakta fayda var ytd
kahanet ve kahinlik
dünyanın en eski meslegi
tutma şansı nereden baktıgına baglı
kahinlik yapıyorsak borsada
parayı kenera koymak lagzım
20 milyon kar açıklasa ne olur
para olmadıktan sonra
birilerine mal taşıtma operasyonu yaptırıp
arada nemalanan olabilir
arkadaşlar
aklı hür olmak lagzım
ve unutulmamak lagzım
para varsa borsada hareket olur
bir hatırlatim dedim
2017 ve 2018 senelerinde yapılan yatırım mıktarı 70 milyon...yani hisse başı 4,4 lira civarı...
80-84 arası 23 bin lot işlem oldu..çoğu alım yönünde
2000 de bendeniz daldım...
Merciii ortilik bağlarını kuvvetlendirdik :)
2017 ve 2018 yıllarında fd/favok 5 civarlarında seyretmiş....
2019 sene sonunda 50 milyon kısa vadeli borcu bitirip 70 milyon uzun vade borç ile girdiğini varsayalım...favök de 70 olsun...
5 fd/favök korunması için hisse fiyatı ne olmalı
firma değeri = piyasa değeri + borçlar - nakit...
((HF*16,5)+70-10) / 70 = 5
HF = 17 çıkar...
Gene haçimsiz bir gun ama eskisi gibi hisse asagı basmıyor nedense...
VİRGİNİA WOLF'un en çok sevdiğimin romanı ORLANDO'dur.
İŞBANKASI yayınları yazarın diğer kitapları gibi onu da yayınlasa
Hacimsiz düşendik, hacimsiz yükselen olduk..
Nereye gidiyor memleket
Ilk çeyrek bilançoda gelecek olan ihracat rakamı önem kazandı artık... 50 milyon ve üzeri gelirse katalizör etkisi yapabilir..
...........................................
Kıtlık yıllarındayız
Bir daha gelmeyecek o bolluk yılları. Evet eski hayaller balon oldu gökyüzünde, yükseldikçe patlayıp duruyor.
Dünyada kulaklardan dolar fışkırmıyor artık. Ayrıca dünya 2008’deki gibi büyük krize sürüklenir mi tartışılıyor. Bir durgunluk var.
Türkiye’ye kulak verin, sanayicisi, tüccarı, holding yönetimleri bas bas bağırıyor. Üretim durdu duracak, karton sanayiinin devleri kapılarına kilit vuruyor.
Filli Boya satılıyor. Ülkeye kaynak gireceği için iktidar bayram ediyordur.
ABD vb. leş kargaları, yatırım fonları adı altında para sıkıntısı ve borç içindeki şirketleri ucuza satın almak için ülkeye çağrılıyor.
Bırakın bu yılı, gelecek yılı da düşünmeyin iyi geçer diye. Zor geçecek.
Ve asla bir daha öyle dolarlar yağmayacak, geçti Bor’un pazarı...
http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyaz...elmeyecek.html
biraz önce cumhuriyet gazetesinde bu makaleyi okudum...karton devlerinin kapılarına kilit vurduğu yazıyor bir satırında...acaba bu firma hangisidir...?? karton firmalarının durumunun zor olacağını daha önceki paylaşımlarımızdan söylemiştik...o yüzden de bu cümle benim için pek süpriz olmadı...durdonun hammadesini üreten sektörde sıkıntı olduğu anlaşılıyor..bu tür zamanlarda peşin parayı veren hammaddeyi daha ucuza alabilecek...durdo bu konuda daha şanslı olacak..
hala blcyt dayım bakalım ne olacak...eski hissemizde de paylaşım yapalım dedik..
Değerli yorumlarınız ve olumlu geri bildirimleriniz için bizler teşekkür ederiz ; oluklu mukavva ambalaj sektörünün gelişmesi adına yıllar içerisinde edindiğimiz tecrübe ve deneyimleri tüm paydaşlar ile paylaşarak ülkemize ve sektörümüze bir nebze olsun katkı sağlamayı hedefliyoruz.
Talebiniz ile ilgili son hazırladığımız raporlardan biri olan 2019 Kağıt Fiyatları Analiz ve Değerlendirme Raporumuzu ekte gönderiyorum. Ayrıca güncel kağıt fiyatlarına ait tabloyu aşağıda bilgilerinize sunarım umarım faydası olur.
Konuyla ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda bizlere bu email adreslerimizden ulaşabilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/NnvALa.jpg
buda durdonun hammaddesinin aylar itibari ile fiyat listesidir...bunu üçüncü bir şirketten elde ettim...belki faydası olur...
sayın şirket yetkilileri ben imkb den hisselere yatırım yapan bir vatandaşım...bu aralar ambalaj ve karton şirketleri ile ilgileniyorum...internetten kağıt ve karton sanayisi ile ilgili güzel araştırma raporlarınız okudum ve çok beğendim..öncelikle bu çalışmanızdan dolayı size teşekür ediyorum...verdiğiniz emek gerçekten de taktire değerdir...sektör ile ilgilenenleri bolca aydınlatmışsınız...tekrardan teşekürler...
sayın şirket yetkilileri
Ocak 2017 den bu güne kadar gerçekleşen kağıt fiyatları artış oranları ile TUİK tarafından Türkiye de üretilen Testliner;Fluting ve Kraftliner kağıtları ağırlıklı ortalama metoduna göre hesaplanmış yurt içi üretici fiyat endexi (Yİ-ÜFE) sonuçları hakkında hazırladığımız istatistiki çalışmayı benim ile de paylaşırsanız çok sevinecem....ayrıca başka raporlarınız da varsa okumaktan büyük keyif alacam...yardımlarınız için şimdiden size teşekür ediyorum...
işlerinizde başarılar diliyorum...
daha önce böyle bir e-mail atmıştım bir firmaya bana yukarıdaki cevabı vermişlerdi...
listede üç çeşit kağıt fiyat listesi var...eko kraft ,BTL ve FL....Bu ürünlerin ekim ,kasım ,aralık 2018 ayları fiyatları yüksek iken ,
2019 yılı ilk üç ayda ise fiyatlar düşüktür...özelikle 2019 yılının ilk iki ayında oldukça düşük iken 2019 mart ayında ise bir miktar toparlanmıştır...bu durum kağıt ve kutu imalatçı şirketlerin fiyat indirmek zorunda kaldığını gösteriyor..onlar için biraz olumsuz ,durdo için ise olumludur...
ne yazık ki ekonomimiz çok da iyi gitmiyor..ama buna rağmen ihracatçı veya döviz bazlı satış yapan ve müşteri sıkıntısı çekmeyen şirketlerde büyüme devam edecekken sadece yurtiçine çalışan ve tl ile satış yapmak zorunda olan şirketler bilanço performanslarında düşmeler olacaktır..
bir dostumuz durdo da da paylaşım yapmamı rica etmişti..ben de eski hissem olması nedeniyle elimde olmamasına rağmen paylaşım yapmak istedim...umarım size faydası olur...
Eskiler candır gerisi heyecandır...:cool: