https://www.youtube.com/watch?v=2qAuQUNG2dg&t=342s
Printable View
Kim cipaliyor yavas yapsin. Anca capalamaktir o. Cipalamak olsa duramayiz.
15,30 a kadar saat baþý kur ortalamasý alýnacak iþte adamlarda her saatlik kapanýþý 5,75 den yapýyorlar 10-11-12.
Sabah açýlýþta 300 pips eksi makas sokmalarýndan da belliydi þu durumda arkadaþ cidden ama ayýp hani resmen merkez ve kamular göstere göstere manipülayon yapýyor.
Bu videoyu dolar 6.20iken çekse idi Aslan parçasý :)
O zamanlar da dolar þu kadar olacak ise alýn þu kadar olacak ise tl de kalýn diye video çekmiþti.
Bu videocu ekonomistlerin çoðu “halkýn ilgisini çekecek baþlýklar atýp ceplerini doldurma derdindeler” diyebilirim.
MAHKEME ABD KONSOLOSLUÐU ÇALIÞANI METÝN TOPUZ'UN TUTUKLULUÐUNUN DEVAMINA KARAR VERDÝ
Matriks
Bugünün en büyük riski þu adamýn salýnmasý mevzuydu þu lanet 15,30 bir bitsinde bakalým ABD tarafýndan ne tepki gelecek.
Adamlarýn papazdan sonra en önemli 2.adamýydý bu.
Vade sonlarini hic sevmiyorum. Simdi haziranlari araliga en zararsiz nasil tasirim?
Faizlerin 6.5 puan artýþýnýn bedeli 1 milyondan fazla iþsiz ve bütün büyük þehir belediyelerinin ellerinden gitmesi oldu.
Dolar artarsa en fazla Amerika yüzünden, dýþ güçler yüzünden dersin ama faizleri arttýrýrsan iktidarýn böyle sallantýya girer.
Kanýmca Erdoðan bunu iyi anladý. Faizleri uzunca süre arttýrmayacaðý gibi faiz indirimlerine gideceðini düþünüyorum.
Ne kadar sallarsan salla dona duser son damla hesabi.
Uzunca suredir ekranim yok ama kader aglarini ordu oruyor. 5,60 alti kararli kalislar olmadikca b planina bakmaya gerek yok. Vakit yaklasmistir.
Gün be gün döviz mevduatý miktarýnda Cumhuriyet tarihinin rekoru yenileniyor.
Ayrýca daha yeni baþlýk konusunu konuþmak için çok erken. 730 sayfa daha var. Gidecek yol var. Umudunuzu kaybetmeyin. Benim açtýðým baþlýkta iyi ya da kötü illaki birþeyler olur :)
Þu aralar %55'in hafif altýnda %54.5 civarlarýnda. Ama dövizmevduatýnýn mutlak deðeri gittikçe artýyor.
Merkez bankasýnýn Hazineye aktardýðý ve M3 para arzýna eklenen devasa TL kaynaklara raðmen oran bir türlü %55'in çok fazla altýna inmiyor. Bu da aslýnda ciddi bir dolarizasyon olduðunu ve dolarizasyonun hýz kesmeden artýþýný sürdürdüðünü teyid ediyor.
Ooo 2. fotoðraf karesi geldi, buda mý gol deðil.
Trump reisi sað yanýna alýp poz vermiþ.
Anlamý nedir bilemedim.:)
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...grafi-cekildi/
Þu anki dengeler çok farklý , döviz kuru artýþý DTH'a çok az bir satýþ getirir. Daha da önemlisi döviz kuru artýþý otomatik olarak para arzýndaki DTH/TL Mevduat oranýný en az %2-3 yukarý taþýyacaðýndan DTH'larda ufak bir satýþ gelse dahi dolarizasyon endeksi çok daha yüksek bir orana fýrlayabilir.
Bunu çözmenin 2 çaresi var ama ikisinden herhangi birini uygulayýp uygulayamayacaklarý konusunda emin deðilim. Büyük ihtimal ile ikisini de gönüllü olarak uygulayamayacaklar.
Okan Üniversitesi nde kýyým!
Onlarca akademik ve idari personelin iþine,organizasyonel daralma gerekçesiyle son verildi
https://t24.com.tr/haber/okan-univer...e-kiyim,828121
Ben bu habere üzülmedim (idari personel hariç)
AKP döneminde ünüversiteler birer ticarethaneye dönüþünürken bol sýfýrlý maaþlarýný düþünerek sevinç çýðlýklarý atan Proflar/hocalarýmýz, þimdi zýrlamasýnlar...
Ticaretde kar zarar kardeþtir...
Kazanýn doðurduðuna inanýyorsun da öldüðüne neden inanmak istemiyorsun Sn Hocam?
Tartýþmaya mahal vermemek adýna "iyi olmuþ,size müstehakdý" cümlesini kurmuyorum
Dip Not:1)Özel ünüversitelerin bilim ürettiðine 2)Özel ünüverstelerin birer ticarethane olmayýp vatana millete hayýrlý kurumlar olduklarýna beni ikna eden olursa sizlerin nezdinde Prof/hocalarýmýzdan özür dilemeyi tahaddüd ediyorum..Ýþ bu akit 24 saat geçerlidir.
Arz ederim...
saygýlar/baþarýlar
Sen benim kim olduðumu biliyormusun?
Senin karþýsýnda bilim/akedemi/eðitim alanlarýnda son derece donanýmlý bir entellektüel var...
Ben birþey söylerken/paylaþýrken önünü arkasýný hesap ederek paylaþýrým
Ýþkembe-i kübradan atmam..
Size bir teklifim var...
Bana özel ünüversiteler de özellikle pozitif bilimlerde (sosyal bilimlerde kabulumdur) son 1 yýl için de, son 2 yýl içinde, son 3 yýl içinde,son x yýl için bir tane üretilmiþ bilim nosyonu paylaþ, 1 tane için 1 hafta 2 tane için 2 hafta, 3 tane için 3 hafta bu baþlýk da gönderi yapamayacaðým
SÖZÜM SÖZ...
Ama gösteremezseniz ben sizden KAMUOYUNDAN ÖZÜR DÝLEMENÝZÝ TALEP EDÝYORUM
Kabul mü?
Önemli Not:Ýþ bu akit 24 saat geçerlidir.
Arz ederim....
saygýlar/baþarýlar
Ýllaki ortaya bir teori atmak gerekmez bilim için.
Tanýmadýðýnýz kiþilere siz diye hitap edin.
Bir samimiyetimiz yok.
Sýkýntýlý bir tipsiniz.
Kendi kendinize içerlemiþsiniz.
Entellektüelmiþsiniz de bilmem ne..
Bundan bana ne?
Açýn okuyun pozitif bir bilimdir iktisat,
http://refet.bilkent.edu.tr/Measurin..._May202019.pdf
Belki beyninize biraz oksijen gider.
Fotodan çýkan sonuç iþlerin karýþýk olduðu yönününde.
Refet hocanýn kalbini kýrmak istemem
Kendisinin çaðdaþ/laik/Atatürk çü çizgisi vardýr...
Ancak bu paylaþtýðýnýz bilim deðildir...(zaten makalenin ilk 3-5 satýrýný okuyan anlar..)
Ama kamuoyu bu makale için bilimdir diyor ise 1 hafta baþlýk da yazmayacaðým
Karar sizin...
saygýlar/baþarýlar
Nasýl yargýlarsanýz öyle yargýlanýrsýnýz.
Saldýrmak yerine karþýlýklý fikir alýþveriþinde bulunarak münazara etmek daha faydalý.
Ýster bu söylediðimi dikkate alýn ister almayýn.
Bilim net deðildir. Görecelidir. Sizinle ayný görüþteyim aslýnda. Sadece özel üniversitelerde deðil devlet üniversitelerinde de bilimsel açýdan bir çok sorun mevcut.
Tatil yapmak için kongreler düzenleniyor.
Daha fazla para kazanmak için hiçkimseye faydasý olmayan yayýnlar yapýlýyor.
Konumuza dönecek olursak Refet Gürkaynak’ýn bu metni bana göre iktisadi açýdan buram buram bilimdir.
Özneldir, deðiþiklik arz edebilir.
Bilkent’te, Koç’ta Boðaziçi’nde ODTÜ’de, çok kýymetli hocalar, her þeyden önce insanlar var.
Haklarý yenmezsin.
Özel üniversite evet bir sorun. Bu kadar fazla olmasý çok büyük bir sorun.
Aslýna bakýlýrsa bu kadar çok kontenjan ile bu kadar fazla üniversite olmasý çok yanlýþ bir tercih.
Sonucu da gecikmeli yüksek genç iþsizlik.
Herneyse yazarým sayfalarca da yoruluyorum artýk.
Dipnot: Bu metin makale (article) deðil working paper.
Bir nevi çalýþma taslaðý, bu taslak revize edilerek makale olarak bir dergide yayýnlanýr veya yayýnlanmaz bu hali ile kalýr.
Haberiniz olsun.
Ýran Dýþiþleri Bakaný Muhammed Cevad Zarif, Washington yönetiminin savaþ baþlatmasý durumunda, Ýran'ýn savaþý bitiren taraf olamayacaðý ve savaþýn kýsa sürmeyeceði uyarýsýnda bulundu.
Makale makaledir....
Bir makalenin bilimsel olabilmesi için,bir bilim kurulundan onay almasý ve(hakemli)bilimsel dergi de yayýnlamasý gerekir...
Liboþ/içiboþ tayfanýn pek sevdiði laflar türünden olan "Working paper" ý filan atýn dilinizden/klaveyenizden
Bu size fayda saðlamaz....
Fazla sert olmadý deðil mi?
Maksadýný aþan bir ifadem olmuþsa özür dilerim...
Neyse taraflar söyleyeceklerini söylemiþ konu kapanmýþtýr...
TAKDÝR KAMUOYUNUN......
saygýlar/baþarýlar
https://i.postimg.cc/bJfZ2xwc/D-JA8-Mh-W4-AEne-I.png
Türkiye'nin mart sonu itibariyle brüt dýþ borcu 453 milyar dolarla milli gelirin yüzde 60'ýna yükseldi. Özel sektörün dýþ borç stoku 300 milyar dolara dayandý.
Türkiye'nin dýþ borç stoku, 31 Mart 2019 itibariyle son üç yýlda 40 milyar dolar artarak 453.4 milyar dolara, net dýþ borç stoku ise 277.3 milyar dolara yükseldi.
Son üç yýl önce milli gelirin yüzde 48.7’si kadar dýþ borç varken, günümüzde dýþ borçlarýn milli gelire oraný (Gayri Safi Yurtiçi Hasýla) yüzde 60.6 olarak gerçekleþti.
Daðýlýma bakýldýðýnda ise borçlarýn yüzde 66’sý (299 milyar dolar) özel sektörün, yüzde 34’ü (154 milyar dolar) kamunun.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...lara-yukseldi/
Hayýr ifadeniz normal.
Nice working paperler vardýr makale haline getirilmemiþ.
Ama bu çalýþmalar ile teoriler oluþturulmuþ.
O yüzden bilimsel olmasý için dergide yayýnlanmasýna gerek yoktur.
Barro’yu biliyorsanýz.
https://www.nber.org/papers/w5698.pdf
Bu çalýþmasý makale olarak yayýnlanmamýþtýr.
Gelsin çýksýn biri desin haydi iktisat bilimine bu çalýþma katký saðlamamýþtýr diye?
Dolari sabitlediler 5,74 - 5,79 bandina [emoji35]
Kim takar yapýsal reformlarý... Dolarý da düþürdük çok güçlüyüz hamd olsun