DJ eksi 919
Printable View
DJ eksi 919
Hatırlarsınız, üfe geçen eylül ayı gibi yüzde 40 ın üzerine çıkmıştı.. bu seviye esasında işin matematiğinin bir sonucuydu..sonrasında alınan olağanüstü aksiyonları, getirilen bir takım gayriresmi yöntemleri vs buradanerdeyse bir yıldır yazıp çiziyoruz..
Suni yöntemler kullanmak, ekonominin matematiğinden saparak olmayanı varmış gibi göstermek, üstelik bunda ısrar etmek başımıza çok büyük dertler açabilir; öyle ki bu günleri bile mumla ararız..
İşte dth da kalmak bu mumlu günlerin geleceğine dair bir önsezinin sonucudur belki de..
sadece alın,medyayı kapatın,sosyal medyayı kapatın. sadece alın düşünerek kafanızı yormayın. ALIN
Viop longlarimi bayram oncesi azalttim. Bayramda gene yaramazlik yapabilirler. Bayram sonrasi tekrar artirmayi dusunuyorum
Noldu lenn kamu bankaları nöbetçi abelerim, bu gece düğüne falan mı gittiniz dolar yeşil yakıyor tez gelin gari kızarsın benjaminin hem yüzü hem poposu.:)
Şaka maka azda olsa doları yeşil görünce şaşırır olduk.
Dünya çalkalanıyor bizi teğet geçiyor dermişim.
cds 395 olmuş... Neyse öyle yazalım nasılsa dolar aynı ...
Bence bu olaylarda tek iyi olanı petrol beleşe geliyor...
enteresan bir yazı.. bu rakamı daha önce duymamıştım..uğur gürses ve benzeri yorumcular bu konuya değindiler mi?
"Bir ali-cengiz sistemi ile öylece gidiyoruz. Merkez Bankasının türev işlem açığının 19 milyar doların üzerine çıkması neyi ifade ediyor? Bunu da herkes biliyor aslında."
https://www.karar.com/yazarlar/ibrah...-batirdi-10929
Yurt dışı FX şirketlerine gönderdim bugün. Evde duracağını londrada dursun param bari bu bademlere yar olmaz. Bizim paramizla bizi somurduler alsın şimdi ne halt yiyorsa yesinler ama bundan sonra bende ziraatı somurucem. Bakalım sattığı saat beldi yediği halt belli 4.5 milyar TL lik zararın bir kısmından bizde nasiplenelim
yaz ortası.. yannız son bir kaç gündür mesela domates fiyatlarının arttığını görüyorum.. görevliye sordum bugun merak edip, "domates gelmiyor" dedi..
diğer bir konu.. hukumetin (tüik) denetim yapacağı (enflasyon ölçümlemesi) zamanlarda bazı büyük marketlerin indirime girmesinin büyük bir "tesadüf" olduğu konuşuluyor..
imkansız diyemiyoruz.. zira.. zira bunların bu tür numaralarına çok rastladık geçmişte..
veri ölçümünde güven eksikliği büyük bir kötülük ülkeye yapılan.. kimse verilere inanmıyor..
Rxpu
Rica etsem asagida ne anlatilmak istendigini aciklarmisin? Cunku ben anlamadim
----------
Ülkeye son beş ayda 838 milyon dolarlık döviz geliyor ama ülkedeki döviz hesapları 21,5 milyar dolar artıyordu.
Bu nasıl bir iş?
Merkez Bankası toplantısını canlı tıkladığımda tam da bu soru soruluyor. MB yeni Başkanı Murat Uysal “Bankalar yapmıştır” diyor.
Bankalar nasıl döviz yaratıyor? Siz bir bankaya gittiniz ve TL mevduatınızı dövize çevirdiniz. İş orada bitiyor mu? Banka size sattığı dövizi bir yerden almak zorunda değil mi?
Banka size olmayan döviz satabilir mi? Ya da satınca hemen karşılığı yoksa piyasalardan döviz almak zorunda değil mi?
Aslında herkes soruların cevabını biliyor. Ama kimse söylemiyor.
Bir ali-cengiz sistemi ile öylece gidiyoruz. Merkez Bankasının türev işlem açığının 19 milyar doların üzerine çıkması neyi ifade ediyor? Bunu da herkes biliyor aslında.
Ben sadece herkesin bildiğini yazdım ama MB’sı yeni Başkanı sanırım bilmiyor. Ya da bilmemezlikten geliyor.
Bankalar nasıl döviz yaratıyor? Siz bir bankaya gittiniz ve TL mevduatınızı dövize çevirdiniz. İş orada bitiyor mu? Banka size sattığı dövizi bir yerden almak zorunda değil mi?
Banka size olmayan döviz satabilir mi? Ya da satınca hemen karşılığı yoksa piyasalardan döviz almak zorunda değil mi?
Aslında herkes soruların cevabını biliyor. Ama kimse söylemiyor.
Bir ali-cengiz sistemi ile öylece gidiyoruz. Merkez Bankasının türev işlem açığının 19 milyar doların üzerine çıkması neyi ifade ediyor? Bunu da herkes biliyor aslında.
Ben sadece herkesin bildiğini yazdım ama MBsı yeni Başkanı sanırım bilmiyor. Ya da bilmemezlikten geliyor.
Soru şu, bu alicengiz işler nereye kadar sürecek nereye kadar?
https://youtu.be/G5_fWiglitE
Sorunuzla alakalı olabilir mi
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerçeklerin illa ki ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır ....
Kola fiyatını şok marketten alıyorlar demekki. Plâstik 250ml 90kurus. Tenekede de indirim vardı. Hatta her markette bu kurgulanmış bile olabilir. Kola şok tan peynir bilmem nereden..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
viop bunların başlıca oyun alanı,fx te o kadar etkin değiller,yemiyor. viop bunların çöplüğü olduğu için her yol var.dolaylı olarak döviz satıp satmamış gibi görünmek için güzel yöntem,yannız yabancı yemez.
Siz Bim ile 101 in uzerine bosuna mi gidildi saniyorsunuz. Eski haberleri bir karistirin. Bildigin veri toplama tarihlerinde zararina urun satisi yapiyorlar. Calisan sayilarinda da ciddi azalma var gozlemledigim kadariyla. Maliyeti bu sekil dusuruyorlar sanirsam.
Zengin kesimin guvenini, orta ve alt tabakanin satin alma gucunu yok ederseniz sittin sene krizden cikamazsiniz.
Uzun yola çıkacakların dikkatine...
'' Arabayla tatile çıkanlara uyarımdır.
Geçen gün 2500 km yoldan döndüm. AKP'nin yaptığı fahiş fiyatlı otoyollara mümkün olduğunca girmedim.
Girmedim ama GBT ve radar sayısından gına geldi. Radar sayısı inanılmaz artmış. İyi bir şey ama bu biraz fesatça kullanılıyor. Örneğin 90 km hız sınırı gösteren tabelayı gördükten 50 metre sonra 70 km, bir 50 metre daha sonra 50 km hız sınırına düşüyor ve ardından şak diye elektronik radar sistemi.
Otoyoldan alamadıkları parayı eski yolu kullananlardan radar ile daha fazlasını alıyorlar.
Dikkat edin. Tabelada yazan hız sınırını %10 aşabilirsiniz ama ona bile güvenmeyin.
Asıl sıkıntı yol kenarında pusuya yatan radar arabaları. Virajı döner sönmez tabela ve radar aracını aynı anda görebiliyorsunuz.''
alıntı
Bu yollar köprüler falan 10_15 sene sonra devlete kalıcak. O zaman fiyatları ayarlarlar ordanda iyi gelir devlete. Şimdi kıymetini bilmeyenler o zaman iyiki yapmışlar diyecekler :)
Sabah namazını eda edip buraya asap bozmaya avdet etmişsiniz bakıyorum.
İstatistiği yaptı yazıyor buraya,9 ay %50 boş gidiyormuş.
Ne diyelim.
Kafa bu.
Ulaştırma sektörü, anında zamları yansıttığı için, enflasyondan en az etkilenen kesimdir.
Olsun olsun 5.000 aile,
82 milyon nüfus.
Derilerini yüzüyorlar ahalinin.
Sende yandaş militanlığı yapmak adına burada döktürüyorsun.
Gidiyorsunuz.
Bir daha bin sene gelmemecesine.
Gideceksiniz.
Senin kadar eçeller bile uyanacak yakında.