inaniyorsan neden olmasin?
Ben de Brisa yatirimlari bitti, fabrikayi acti artik eskiye doner, temettu oder dedim aldim ama 1.5 senedir icimde patladi..
Aldigim donem 1 Hekts=1 Brisa idi simdi 0.50 Hekts=1 Brisa
Gecmis olsun bana..:)
Syg,
Printable View
Bunda lastik sektörünün eskisi kadar iyi olmamasının, katma değerli ürün olmaktan çıkmasının ve herkesin üretim yapmasının payı var sanırım. Lastik başına 3-5 tl gibi kar rakamlarıyla bile satış yapan dağıtıcılar var, yurt dışından ithal ederek.
Petlas 2020 içinde 10 milyon kapasiteye ulaşacak yeni fabrikasını açıyor. Bunun Goody'si, Pirelli'si var. Hepsi 10'ar milyon. Bunun daha yurt dışından ithal gelen conti'si, michelin'i var. Hankook'ları, Nokian'ları saymadım. Kısacası, lastik piyasasında kalmak isteyen artık maliyetine satış yapacak, devletten teşvik alırsa da kar sayacak. Olay bu. İnancım pek kalmadı o sektöre ama enflasyon etkisi yüzünden belli oranda prim yapacağına inandığım için Brisa tutacağım.
Poltk daha özel bir alan. Her önüne gelen el atmamış. Bir de astronomik karların olduğu bir alan değil. Yıllık 3-5 milyonluk karlara oynuyorlar. O kar bir şekilde 20 milyona çıkarılırsa, al sana güzel bir kazanç.
Yine de, tüm bu şirketler bir Froto, Ereğli, Tuprs ile kıyaslanamaz. Ne Brisa, ne Poltk bu tür şirketlerin fabrika giriş kapısında güvenlik kulübesi bile olamaz. Baş ağrıtmamak için belli bir portföy rakamından sonra Sayın Dudu'nun dile getirdiği sağlamlıkta kağıtlarda yer almak şarttır.
Yoksa şarlatanlıklarla uğraşırsınız. Milyar dolarlık yatırım yaptığından bahsedilen şirketlerin, yıllar boyu mahalle bakkalı kadar kar elde edemediğini gördüğünüzde ve yıllarınızı bu şekilde geçirdiğinizde pişman olursunuz.
Eksi beş görmüşken yeşili yaktı Neler oluyor? [emoji6]
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
A1 CAPİTAL 119.903 adet olmuş
50 kademesinde sabahtan beri 10K alis bekletiyor..
Resmen acmis agizini bekliyor daha yok mu diye...
Karadelik mubarek her seyi yutuyor...
Vardir bi bildigi diyelim...
Syg,
Bu A1 geçen yıl marshalı 35 ten 65 e taşımıştı
Ne zaman 63 olmuştu?
Ayın 14 ünde 63.10 görüp 17 sinde 44.38 gördü en düşük, o günkü takasları da çok iyi hatırlıyorum a1 alımı yoktu, 2 bin lotla çıkıp 2 bin lotla da inmişti, yukardan 3-5 lot dışında satma fırsatı vermedi, o hareket tamamen günlükçü işiydi
Bir şey sorayım
Bir hissemi sattım hemen onun yerine poltk almaya kalktım.. Hesapta keş para olması zorunlu imiş alamadım.
Peki poltk satsam sonra aynı gün tekrar poltk almak istesem alamayacak mıyım.
Bu durum şimdi iyi mi kötü mü analiz edelim
Sanki hisseyi toplamak isteyenlerin işi kolaylaştı.
Ben hissemi satıp poltk almak için 2 gün beklemek zorundayım. Peki bu arada almayı düşündüğüm fiyatta kalacağının garantisi var mı? Sanırım küçükleri tamamen aradan çıkarmak için tahtayı brüt takasa bilerek soktular
Bugün okuduğum bir makalede bankada sıra veren makinaların sırayı müşterilerin servetine göre verdiğini yazıyordu. Yani üç kuruşluk işi olanın erken gelmesi ve sıramatikten sıra alması önemli değilmiş, sonra gelen parası bol müşteriler hep öncelikliymiş.
Hesapta poltk varsa bankaya telefon açın ayağımıza geliyorlarmış
Biz amele takımındanız, hangi banka kaale alacak bizi?
A1, Bu kadar malı niçin istiyorsun ?
Anladık ,Fiyatı düşürmek istemiyorsun.. Alırsan artık yeni fiyat bu kardeşim diyorsun..
Bizim bilmediğimiz neyi biliyorsun, hangi oyunu kuruyorsun ?
Beklemeye devam...
Batuhan
Kim çizdi sabah sabah 55 e kadar
Oyak yatirima buna devre kestirme gorevi verilmis sanirim
2000 TL bedelle devre kestiriyollar.
Ayiptir yaw, bu eziyet niye?
Dustunuz bir zalimin eline :)
Syg,
Bugun de 51 seviyesine 5000 adet alis girmis..
Amcam mala doyamiyor..
Bakalim nereye kadar yazacak alislari..
Syg,
Adam bizi zorla masasına oturttu. Bu masa benim dedi. Piramitten ses çıkmıyor, anlaşılan o ki ondan da onay almış.
Bizde, mecbur hamlelerini bekleyeceğiz.. Yoksa, Şu anki hareketin herhangi bir mantığı yok.
Bu sene haber bazlı bir hareket olmayacaksa, 50-60 bandında hisseyi süründürebilirde.. Oyun içinde oyun da kurabilir.
Satışı düşünmek için ise henüz erken, 3 Hanelere olur da gelirse ufaktan gündemimize alırız :)
Biz ne yapacağız? Beklemeye devam.. ytd
Batuhan
Gazozumuzu icecegiz.
arkadaşlar açık ve net olarak yazıyorum
bende satış tuş'u yok
3 değil 4 hane bile olsa hisse fiyatı satmak yok
ben burada hancıyım anlayacağınız ;)
Dogru zamanda masadan kalkan kazanacak...
Syg,
Flama'lar devam ederse güzel olur,
https://i.hizliresim.com/r0dglM.jpg
Henuz erken masadan kalkmak icin.
Ama kapiya herkes ayni anda hucum ederse izdiham ile ezilenler olabilir.
En guzeli biraz erken kalkmak.
Syg,
http://www.isbirmewar.com/
Piyasa öncesi işlem platformunda sürünen İşbir Holding! Onlarca iştirak ve Hindistan ta sahip olunan fabrikalar! Bu işbir holding yönetimi yerine Politeknik gibi bir yönetim olsa bu holdingin başında nasıl olurdu acaba? Bravo size profesyonel Politeknik yönetimi...
Elde ettiğim kArı hissede bırakıp kalanları sattım az önce.Yerine hektaş aldım
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seni versinler ellere, beni vursunlar.