Altın artacak da gümüş çok daha fazla artacak diye düşünüyorum sadece.
Printable View
Rica ederim bol şanslar notumu ve tüyomu aldım izleyeceğim. Bu arada orada istemediğiniz heryere para yatırabilirsiniz. Hatta çalıştıkları bankalar kısmı var UBS, commerzbank vb oralarda hesap açarsanız DOW'dan brezilya kağıtlarına kadar daha da rahat işlem yaparsınız. Hatta leveragesız forex tarzı opsiyonları var emtiaların ve belli miktarın üzerindeki müşterilere açıyorlar.İlgili kısımlarda açıklamaları var hepsinin.
Gerci bende bilmiyorum aslinda ama dediginiz sistem ulkemizde olmayabilir. Muhtemelen siz bir sistemden bahsediyorsunuz.
ben gayet iyi anlıyorum siz direkt VIX endeksini trade etmek ister gibi xauxag rasyosunu trade etmek istiyorsunuz da ... ortada öyle bir enstürman var mı ? :) onun içün londra tezgah üstünü kurcalayın diyorum... viopda altını short( kısa ) , bankadan gram gümüş cukka ... GMSTR den çıkmak istediğinizde ya kotasyon bulamazsanız ne olacak ? onun için madem gümüş etf sine bizim borsadan yatırım yapacağım , giderim o borsa gümüş fonu hangi aracı kurumun ise , o aracı kurumda hesap açarım ... yarın öbürsü gün şak diye çıkmak istediğinizde en azından telefon açar , bana gmstr de kotasyon verin şu hesap no lu müşterinizim , şu kadarlık çıkış yapmak istiyorum deme şansınız olur... ( nargile kafelerdeki kardeşim seri köz getir yengen kurudu gibi bir durum )
Sn hamza aradım ben o fon yöneticilerini sorun yok dedi adamlar.kıyamet günlerini bilmem ama normal günlerde üç beş kuruş eksiğine arayın istediğiniz kadar lotu biz alırız dediler.E kıyamet günlerinde hangi maldan çıkış kolay olacak ki.:)))))))))))
iş yatırımda hesabınız yok mu ? oraya sorun , yurtdışı türev işlemlerle ilgilenen birimden yanıt gelir size... zaten yurtdışı ürünlerin hepsini işleyiş kurallarını bilen Şant var o ekibin başında...
Toplayan J.P .Morgan yüzdesel olarak ne kadar artırmış elindeki gümüşleri,hangi tarihte toplamaya başlamış falan hepsi google da var.Az bişi araştırın görürsünüz sn ekşina.Kimbilir belki de çatal bıçak işine gireceklerdir ne dersiniz.:))))))))))))
yenı sistemde manipülasyon yapmak ıcın illa o metayı toplamaya gerek yok. Her sey sanal
5 tonluk gümüşten yatagıma uykuya cekıleyım ben :)
Sn ekşina ben hem fon yöneticilerini hem takasbankı aradım denen şey istanbul altın borsasında gümüşler hazırlanıyor takasbank nezdinde saklanıyor takasbanka gelen gümüş kadar lot finansbank gümüş fonuna tanımlanıyor(1 lot 6.55 gr gümüş demek oluyor)Fonda yatırımcıya satıyor.Yazın GMSTR net aktif değeri 21 iken borsada 23 liradan satılıyordu aradım fonu bu nasıl iş dedim niye bu kadar pahalı.Açıklamaları istanbul altın borsasına gümüş siparişi verdik temin edemediler,takasbanka teslimat gecikince bizim elimizde lot olmadığından yatırımcıları da satmadığından bu fark oluştu şeklindeydi.Sonra fonun lot sayısı arttı ve makas kapandı.Haziranda piyasada 600 000 lot vardı şimdi 1 900000 lot var.Nerdeyse 3 katına çıktı birileri habire alıyor.En son gümüş 2012 de 0ns fiyatı 47 dolarken bu kadar lot varmış sonra gümüş ons fiyatı düşünce lotda düşmüş.Son 6 aydır talep çok.
oradaki işlemlerin çoğu kendinden kendine zaten öyle ... onun içün sordum.. atıyorum , bir milyonluk gmstr var sizde fakat hesap diyelim telly savalas yarısı , ekran bülbülü öktelenen ışık ın olduğu teb yatırımda , mesela yani... açtınız telefonu finans portföye dediniz ben teb yatırım müşterisi şuayip zühtü telyanak ... heee telefonda böyle sırıtkan bir ifade ile buyruuunn lafını duyacaksınız ( hatta karşınıza çıkan bir hanım ise o buyrunu bayağı böyle bir kahkahamsı bir şekilde de duyma ihtimaliniz yüksek )... he şimdi ne oldu dakka bir gol bir içine bir kurt düştü di mi ; şimdi bu benim teb yatırımda olmama mı sırıttı telefonda yoksa adımla , onur ve gurula taşıdığım aile soyadımı mı mı alaya aldı diye..... ne oldu bi gel git git gel oldu bi an bozuldun tabii... ne diyecen bende bi milyonluk gümüş fonu vardı da onu münasip bi şekilde halletsek ... ne yanıt gelecek acaba ? tey yaaa....
Neyse ben inanıyorum alıyorum,hayırlısı artık arkadaşlar.
Valla elbet insanın aklına her türlü şey geliyor baya bağlayınca da yazın o fiyat farkı oluşunca ben biraz rahatladım.Yani adamlar ellerinde lot olmadan misal satış yapabilseler o kadar makas farkı varken aradaki parayı ceplerine indirirlerdi.Zaten 1.900 000 lota çıktı 6 ayda.Alanlar da farklı farklı aracı kurumlar.Bir de 6 aydır bakıyorum net aktif değerinin altında satılan tek lot görmedim.Ama net aktif değerinin yüzde 10 üstünde 3 ay falan satıldı kağıt.Bana güvenilir geldi valla.
bakın madem poker moker falan bunları biliyorsunuz , peki ben sizi hiç Colorado ' da hafta sonu toplantılarında ya da bilderberg toplantıları öncesi ısınma turlarında , N.Y. da kıymetli abim güzel insan David'in adasında falan hiç görmedim ? Cambridge toplantılarında da hiç rastlamadım size ? ya da Yale üniversitesi kampüsündeki toplantılarda ? Londradaki klüplerde de görmedim ? kardeşilik toplantılarında da yoktunuz ? j.p. bir taraftan toplarken diğer taraftan kısa pozisyon açmadığını nasıl tespit edeceksiniz peki ?
sizin baktığınız yönde size gösterileni görüyorsunuz ... peki siz başka yöne baktığınızda neler görüyorsunuz ? kapiş ?
E maalesef oralara nail olamadık,ama blöfü anlayacak kadar poker masalarında bulunduk .Kafamız az bişi çalışır oyun kuruculardan direk bilgi alamasak da oyunu anlamaya aklımız yeter sn hamza.Bu yıl ben gümüşteyim.Zaten tam da dediğiniz nedenlerle gümüşteyim.Neden kimse gümüşün lafını bile etmiyor ki.2012 de ons 47 dolar bugün 17 dolar garibin kabahati neymiş de bu kadar ceza kesilmiş:)))))))))))
Zaten yön olarak gümüşü gösterseler kıllanacağım,aksine tamamen gözden uzak tutmaya çalışıyorlar gibime geliyor:)))))
şimdiye dek , yerel yöresel çatışmalar hariç , topraktan çıkan siyah suyun kıymetinden sonra , tarihteki bütün savaşların ana belirleyici ögesi ajda nın 80 de eurovisionda söylediği şarkıda... madem seksenler ;
çukulata renksiz şarkıcı ( sezen cumhur önal sunuş style ) johnny logan'dan sal bırak gelsin ; What's another year ...
https://youtu.be/AJ2jDdOfRwM
Çok tehlikeli söylemler bunlar. Hatta bu tip söylemler suç teşkil ediyor. Kaynak neymiş Ankara’nın öbür yakasından gelen fısıltılar.
Cem Yılmaz’a sormuşlar esprileri nereden buluyorsunuz? Kaynak gösterebilir misiniz?
Cevap: Kaynak gösteremem çünkü üzerinde oturuyorum. Veya kaynak gösteririm ama tutup yanlardan açmam.
Mevduat sahiplerine ek vergi mümkün değildir. Herkes söylemlerine dikkat etsin.
Geçmiş sayfalarda Altın/Gümüş rasyosu nasıl shortlanır diye sorulmuş. Şu şekilde oluyor.
Herhangi bir aracı kurumda yurtdışı türev hesabı açılır.
Comex E-mini Gold kontratında 1 adet short,
Comex E-mini Silver kontratında 1 ve E-micro silver kontratında 2 adet long.
Böylece yaklaşık 75'er bin USD büyüklüğünde altın kısa ve gümüş uzun pozisyonları elde edilmiş olur.
Bunları taşımak için de yaklaşık 7500 USD teminat gerekir.
Mevduat kaçışı tehlikesi olduğu için cesaret edemezler diyorsan olabilir ama yasal engelden dolayı yapamazlar diyorsan o engeli kolayca aşarlar. Anayasaya aykırı yasalar bile olsa AYM engelleyemez..
AB üyesi Güney Kıbrıs'da banka hesaplarından yüzde 30 vergi alındı faizden de 20 stopaj kesildi..
Türev piyasasını denetlemekle sorumlu sorumlu olan ve 2019 yılı nisan ayında görevinden ayrılan başkan, 23 ekim 2019'da yaptığı açıklamada 2017 yılı sonunda bitcoinin yükselişini durdurmak için ona türev getirdik demiş.
Altın neden yükselmiyor, gümüş neden yükselmiyor şu neden yükselmiyorun sebebi karşılarında türev olması. Yani açığa satış yapabiliyorsunuz demek. Böylelikle balon artışlar görülmediği gibi olması gereken fiyattan da düşük seyredebilir.
Bu yüzden jp morgan 2-3 yıldır gümüş toplamışmış vs. hikaye. Artabilir de düşebilir de. Ben jp morgan olsam bu haberleri yaydıktan sonra gümüşe yukarı doğru bir gaz veririm, aylarca beyinleri yıkanmış yatırımcı da longlamaya başlar sonrasında ters hareketle kuruşlarına kadar alırım.
Esed rejimi, Rusya ve İran destekli grupların İdlib'e saldırıları nedeniyle son 5 günde en az 80 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti. Edinilen bilgilere göre yeni gelen sığınmacılar, Türkiye'ye alınmayacak.
Türkiye ile Libya'nın BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzaladığı anlaşmanın Meclis'te onaylanması sonrası bölgeden kriz çıkarabilecek bir haber geldi. Ülkede muhalif gruplara öncülük eden General Hafter'e bağlı güçler, mürettebatında Türklerin olduğu gemiye el koydu.
Reuters'ın haberine göre; General Halife Hafter bağlı Ulusal Libya Ordusu'na (ULO) ait bir deniz muharebe aracı, Libya karasularında, ülkenin doğusundaki Derne açıklarında gemiyi durdurdu.
ULO Sözcüsü Ahmed Mismari, İngiliz haber ajansına yaptığı açıklamada, denetim ve yükünün teyidi için geminin Ras El Hilal Limanı'na çekildiğini söyledi.
Hafter güçleri, geminin durdurulduğu anları ve sorgulama görüntülerini yansıtan bir videoyu Reuters haber ajansına verdi. Ayrıca üç Türk mürettebatın pasaportlarının fotoğrafları da Reuters'la paylaşıldı.
Sosyal medyada geminin petrol taşıyan bir tanker ya da kuru yük gemisi olduğu yolunda muhtelif iddialar var.
https://veryansintv.com/dicle-elektr...rani-yuzde-86/Alıntı:
Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi, hizmet verdiği altı kentte kayıp-kaçak oranının yüzde 86 olduğunu bildirdi.
Kamu kuruluşlarını da çıkarsak kayıp-kaçak %100 demek ki..
Suriyelilere harcanan 40 milyar doları Türk halkına ödetiyorlar da bu elektriğin parasını Ermenistan'a Yunanistan'a mı ödetiyorlar acaba! Bu kıyakçılık PKK/hdp'e oy vermeyen yerlerde de yapılsa olma mı?
Arkadaslar artik altin gumus muhabbetini bitirin isterseniz yada onlarin forumlarinda yazin.
Dün gece eski Türklerde nardugan bayramı olarak kutlanan, en uzun gece şeb-i yelda idi...
"şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir
mubtela-yı gama sor kim geceler kaç saat.."