Ortak de, ortagim. Big moneynin ne yapmak istedigini gorecegiz. Bizi asali cok oldu. Bu virus onlar icin de bir firsat. Ulkeleri batirip, policyleri degistirebilecekleri zaman. Trump'i da sevmiyorlar.
Printable View
7.5'a Tombik'i, 32'ye Pegiyi getirdiniz, bravo.
Bu bikti doktoru da tesrif etti sonunda. Batirdilar yahu bizi, pintilik yapma, ac keseyi korkma.
http://share.matriksdata.com/Images/...1245348221.png
Sayın 666 çok teşekkürler saygılar.
ve son partide alındı...:bravo:
O yarasayı yiyen Çinli in ta...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
80 sent hikayesi de cop oldu artik.
http://share.matriksdata.com/Images/...1255460576.png
fabrikaya geldim, izleyemiyorum, ara sıra belki. izlenecek bir şey yok. 2008 aynen işliyor, dün ihlaller başladı, dün ve bugün lazım olmayan para ile borsaya girenler, makarnayı tercih edecekler, 2008 de aynen böyle oldu. fiyatlanan tek şey vaka sayısı olacak. vaka sayısı durduğunda borsa döner, 2008 de trend dışında gecirilen süre ne kadardı hatırlamıyorum, belki 1 ay belki 2 ay. orada duran lot ve senet yenmediği için, makarna şuan o senetten daha faydalı, burada yanlış bir şey yok, son 90 yılın nesli salgın hastalığı sadece filimlerde izledi, şimdi evde karı koca odaları ayırmış. siz senetleri ayırmışsınız çok görmeyin. bist çok pahalı değildi, ucuz olan senetler vardı, şuan yaşanan yangın satışı ile kelepir hale dönüştü. buradan alan iki-üç kat kazanır demek asla inandırcı gelmez ve kimse sisteme para sokmaz. ama vaka sayısı durduğunda siz cenazeye katılıyor olacaksınız, borsanın geri alındığı zamanı görme şansınız çok zor. düşünce şekli çok hızlı değişecek. mümkün mertebe yapılması gereken şey, sakin kalmak,araştırmaya devam etmek. çünkü taşıdığınız senet az düşse de çok düşse de geri alım sizin beklediğiniz gibi olmayacak. ve belkide bazılarını kimse gelip almayacak. çok düşmüş tepki verir şu sıralar yanlış, yeni düzende neler nasıl etkilenecek buna bakmak lazım. aselsan pegiden iki kat daha az düşmüş, o halde en çok düşen pegiye gecmek mantıklı gelsede bir sonraki evrede aselsan pegiden daha iyi performans gösterebilir. örneğin internet satanlar türk telekom gibi kıymetli olabilir, insanlar evde ve bayt sorunu yaşıyorlar, en hızlı ve en yüksek verilen internet hizmeti makarna gibi tercih edilecek, endeksin 80 bine gitmesi değil, bu ve benzeri düşünceler yeni tartışma konusu olmalı. rakamlar sizi yanıltmasın, defter değeri sizi yanıltmasın, her ölümün doğumu olacaktır. doğuma hazır olmak gerekir. fiyatlar için söylenen her şey dilek ve temenni, belkide boşluklar 1 yıl sonra doldurulacak. tüm türev piyasalarında aynı şey yaşandığı için kendinize kızmanın bir faydası yok. krizler 10 yılda bir gelir. bireysel olarak düşünmeyin, toplum olarak 2018 de yaşanan rahip krizinin bugün ülke büyük faydasını görüyor. evet o gün dolar 3 liradan 6 liraya geldi ama bugün o kriz sayesinde ülke yerleşiklerinde alay konusu edilen 180-200 milyar dolar var. dünyanın en süper devleti japanyo aynı zamanda dünyanın %300 gibi bir oranla en borclu ülkesi, kimse sizin 30-40 bin lot halkbankınızı almak istemez, ama japonyanın tapusunu tümden almak isteyen çok kurum ve devlet olacaktır. son bir hikaye anlatayım, gerçek yaşanmış bir hikaye. isim ve adres vereceğim. 93 rus harbinde, ruslar geliyor diye, erzincanın refahiye ilcesinde insanlar panikle kaçması sağlanmış. bu paniği yaratan kişi idris ağa isimli bir vatandaş. daha sonra idris ağa tüm köylünin geride bıraktıklarını ambarına toplamış. ruslar gelmediği için köylü geri gelmiş ve ambarlar boş. köylü ac, idris ağa bir teneke buğday karşılığında bir tarla almış. köylü durumu bilmiyor. bir süre sonra arazinin yarısı idris ağanın eline geçmiş. ha 80-90 yıl sonra ne oldu. idris ağanın torunlarından biri trafik kazasında öldü, bir diğeri kaçak alkölden öldü, bir diğeri bomba gibi bir şey elinde patladığı için öldü. özetle şuan her hissede bir adet idris ağa var, 93 harbi diye bir şey yok, evinizi yatırımınızı lotunuzu terk etmeyin. 110 yıl önce yapılan ile bugün yapılan arasında 1 gram fark yok.
https://www.tradingview.com/x/cVKLXJ7J/
.
.
Çok uzun süre bekledim ama değecek inşallah..:halay:
İlk hedef 2.5 dolar filan...:halay:
Ben aldım ya düşmez artık. :oleyo:
cepten bir grafik daha göndermeye çalışacağım, faydası olmasada sinirlere iyi gelmesi için. bir kaç gün önce çizilmiş bir grafik. bugün görülen en düşük değer ile kıyaslanması faydalı olur. diğer tarafdan virüs olayının çok hızlı yaşanıyor olması grafikleride hızlı şekillendirecektir.
Macron için atıp tutuyoruz, ama dünkü açıklaması lider arasında birinci sıraya gelmesini sağladı, kimse işinden olmayacak, gaz elektrik faturası ödenecek. bizde akaryakıta zam geldi, sonra indirim olsada zam önce duyuruldu. önce birey sonra toplum ve devlet gelir.
Bosluk satir biraksan da dogru duzgun okuyabilsek yahu. 3. satirdan sonra nerde oldugumu karistiriyorum. Noktasiz virgulsuz bosluksuz paragrafsiz kitap gibi sey yazmissin!
Tebrikler, gerçekten...Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende kompozisyon iyidir, giriş gelişme sonuç, ona odaklanırken düzenden kopuyor insan. son yıllarda yeni bir jarbon var, YANINDA OLMAK. soruyorsun ben sana ne yaptım, cevap çok basit, yanımda değildin.
İnsanların bugün buna ihtiyacı var, yanında olmak ve paylaşmak, acısını sıkıntısını paylaşmak.
Topiği değiştirmemizdeki amaç buydu, diğer arkadaşlarında yardımı ile, ana konu doğru işleniyor.
Hepimiz bir diğeri için onun YANINDAYIZ.
Neyise en azından bir teorimiz tutmuş oldu, kötünün iyisi. Bu sokar petkimi aldıktan sonra senet düştü, defter değeri çok pahalı 1/1 e gelecek dedik. Petkim geldi. :) Mesela petkim bugün için Tüpraşdan daha kıymetli faydalı ve atak bir firma olacak.
Bugün + kapanırsa endeks seans içinde batıp çıktığı için kendimce son gördüğü rakamı dip kabul ederim.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada bir kaç nokta çok önemli.
1-Gelişmiş ülke borsaları 1920 nin sonuna kadar tepesine göre ne kadar düştü ki kriz bittikten sonra 6 kat artmış oldu.
Belki de o dönemde çok düştükleri için değerine gelmiş olabilir. Ki şu an ABD borsaları yıllardır süren ralli sonrası aşırı yükselmiş olarak krize yakalandı. (Veya aşırı yükseldiği için bu kriz bahanesi oldu)
2-1929-1932 buhranı sonucunda gelişmiş ülke borsaları 3 yılda en tepeden en dibe %90 değer kaybetmişse, şu an tepeden yüzde 40 değil de aşağıya doğru çok marj yok mu?
Virüs krizi olabilecek en kötü zamanda gelmiş gibi görünüyor. Zira ralliler nedeniyle çok fazla karda olanlar için "sat-bekle daha da düşsün-al" stratejisini tetikleyebilir.
Bist ise yakalandığı ekonomik kriz ve durgunluk nedeniyle aşağıda yakalandı. Ancak, yabancı için dünyada her şey ucuz olduğu ve ülkede ekonomik reformlar yapılmadığı için para girişi olacak gibi görünmüyor. Ki yabancılar kendi borsalarının zirve yaptığı dönemde bile kardaki hisseleri satıp BİST e gelmediler.
Kendi vatandaşının yarısından çoğunun ekonomiye güvenmeyip TL tutmadığı bir ortamda yabancı neden gelsin? sorununa bir cevap bulamadım.
Borsacı adam rahat durmaz.
Bende alım yapacak nakit kalmadı satım da yapmam ama pair trade ile hisseler arası gezmeye başladım. Halkbank ve diğer bankalar arasında. Bari lot sayımızı üç beş artıralım boş durmayalım.
Borsalar çok sert düştü, önceki krizlerde böyle frensiz bir düşüş olmuyordu bata çıkar gidiyorduk.
Nefessiz düştüler buradan nasıl toparlayacak hayal bile edemiyorum.
V tipi sert bir hareketle önemli bir bölümünü geri almaz da dipte yataya sararsa anamızı ağlatır ömrümüzü çürütürler.
Vakif- halk trampa ettim yuzde 25,
Portföyü kamuya cevirdim.
Thyao-Vakf-halk...
Rahatladım biraz halkta full olmanın rahatsızlığı vardi.
Vakif ort 4.35
Thyao ort 7.99
Hadi bakalım bankalara hücum başlasın:cool:...
Vay canına yeni farkettim 4.64 görmüş. Ne kadar düşük bir fiyat. Para kalsa daha eklerdim.
Şimdi yine beş üstüne attı.
Dilerim bir daha beş altını görmez. Çabuk dönmek iyiye işaret.
"TCMB, bugün yapılan olağanüstü toplantıda 100 bp faiz indirdi"
Bu galiba tepkinin nedeni.
Çok saçma bir hareket....
Yani şimdi 100 puan daha az diye herkes yatırıma mı başlayacak?
Bu hareket doların daha da azmasına, dolayısıyla da ülkedeki herşeyin değeri FAİZE değil DOLARA göre belirlendiğinden dolara hücuma neden olmaz mı?
3-6 hareketi yetmedi mi milletin servetini eritmek için. şimdi 3-6-9 olursa ister faiz yüzde 2 ye insin eldeki kapital, ücretliler için ise satın alma gücü yok olacağından ekonomi nasıl ayağa kalkacak?
4.65 den alınan 20 bin lotu itina İle 5.05 den eline verdim. Ama hala zarar...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
50 bin lotu 5 den verilir mi gençler tekrar Aşağı gelir mi
Dostlar Halkbank’ta neler dönüyor lotlar bir anda kalınlaştı. 5.00 salmıyorlar aşağı
Pilavlı da takviye yapacak para bırakmayan, 666' ın eline veren, vs. :( piyasa da bak sen şu TGT' nin tırtıkladığına...
Gör de inanma...
Diyorum size borsa trolü TGT:):ok:...