Desene şurada en erken 6 ay ila 1 senelik bir sabır ve dua zamanımız var...:)
Bu arada kur 6,48
Printable View
Abi adamlar başaramadı. Başarsalardı başka bir dünyada yaşıyor olurduk . Ama bu adamlar bugün kendisine madalya taktıranlardan daha vatanseverdi. İstanbul 'da oturup da askeri cepheye salmadı.
Enver Paşa' nın Naciye Sultan 'a mektupları vardır, 7 yıl önce falan yayınlanacaktı ama ailesi izin vermedi. Başaramadı ama kanını bu ülke için döktü. Bu millet için şehit oldu.
Sarıkamış'ta sabahı bekleyelim diyen Enver Paşa değil. Rus ordusunu geri püskürtünce hemen imha edelim diyor ama Komutanları itaatsizlik ediyor sabahı bekleyelim diye . Yoksa o asker donmaz ve Ruslar imha edilirdi .
İste o paşalar idam edilememek için döner dönmez hatırat yazıyorlar. Enver Paşa'ya yıkıyorlar olayı. Yazıyorlar yahut yazdırılıyor.
Sonuç olarak eğrisiyle doğrusuyla bu adam bu millet için şehit oldu . Hakkını teslim etmeliyiz bence .
Kurmay Binbaşı Enver Bingazi Komutanlığını ve Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal ise Derne Komutanlığını yönetiyordu.
Tarih bilmeyenner yazıp, benim Corona ilacımın etkisini azaltmayın, lütfen.:oleyo:
Hala yazıyorlar yahu, baktım Atatürk Hizmet yılları
1893-1927 Enver paşa Hizmet yılları
1899-1918 hangisi kıdemli?
Sinirlendim, bir cigara içip geleyim.:oleyo:
İsmet Paşa ile Mustafa Kemal Paşanın arası sadece 1 yıldır ve kapanmaz o fark...
Neyse...
Tarih tartışmasına girersek bitmez...
Dolar kuru yeniden 6,48 üzerinde...
Petrol 22 dolar. Depoları doldurmayın bekleyin indirim var.
Ulan şimdi dağıtacağım burayı, harp yıllarında rütbeler öyle şimdiki gibi ilerlemez, 14 yıl da Atatürk tümgeneral oldu beee...
ikisi de 1881 li...
Ama okuldan 3 sene kıdemli Enver.
Sonra o fark hiç kapanmadı...
Atatürk Çanakkale sırasında Albaylığa terfi ederken Enver hem paşa ve hem de Harbiye nazırı idi...
Reha Beyin camız kadar yazı ile verdiği dönemde ise ikisi de Trablus garp'da idiler. Ama şöyle...Enver Trablus Garba giderken zaten binbaşı idi...Atatürk ise kolağası. Sonra orada iken Atatürk'ün binbaşılığa terfi ettiği Enver Paşaya bildirildi...O haber verdi...
Neyse...
Şimdi vergi konusu açsak korkarım orada da heyyyt dersin bana...:)
Ben yeterlilik önergesi veriyorum.
Zaten içki de içmediğim için eşit şartlarda değiliz...:)
İyi geceler...
Balkanların en karışık olduğu bir dönemde on dört yıl Rumelide kaldı, gösterdiği başarılar dolayısıyla arkadaşlarından önce yükseldi. 1901 de kolağası, 1902 de binbaşı, 1907 de daha otuz yedi yaşındayken miralay (albay) oldu. 1909 da Osmanlı ordusunda rütbeleri yeniden düzenleyen yasa gereğince rütbesi binbaşılığa indirildiyse de 1910 da yarbaylığa yükseldi.
Bu da hepsinden kıdemli olan Feyzi Çakmak albayliktan binbaşılığa inmiş ve en sonunda Atatürk ile aynı rütbeye geldiler.
Enveri ayıran şey, darbeci oluşu ve saray kızını sitmesi.
Bizim ekonomi kalkanı sabahı çıkaramayacak herhalde.
Erwin Rommel 1939 da albay 1942 de Feldmareşal, bu herifin devre üstleride mi feldmareşal oldu, saçmalamayın savaşlarda rütbe normal islemez!
Adamın asabını şeyetmeyin!
Dünyada dolar dışında her şey dayak yiyor ama tl maşallah çok iyi direniyor.
Gelişmekte olan ülkelerin paraları resmen çöküyor günlerdir.
merak ettigim bir husus var.
okullar kapali ama bugun ogretmen atasi yapiyoruz dedi baskan?
bize lazim olan doktor,tibbi ekipman hastane degil mi su an icin ?
Kafanızın biraz daha basabilmesi için, darbelerde de rütbe normal işlemez, örneğin 1960 darbesi herif üsteğmen emme milli birlik komitesi üyesi, general olan buna selam veriyordu.
Koca: 61 yaşında erkek bir hastamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni var. Hasta sayımız 191’e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim
Kaddafi yuzbasiliktan bir gecede albaylığa terfi etti, Allahtan gözü yükseklerde değildi orada kaldı.:kahkah:
Bokassa'nın gözü hep yükseklerdeydi, yüzbaşı rütbesinden 15 yılda imparatorluğa terfi etti :oleyo:
Turkey CDS 580
Askerlikten, güncel konumuza dönersek;
Sosyal medyaya hiç itibar etmeyen birisiyim, fakat ortaklıkta vaka sayısının çok yüksek olduğunu söyleyen ve bilhassa umrecilerin tombalayi çektiğini söyleyen bir video var.
Beyler askeri konuyu geçsek artik.
https://www.nwherald.com/_internal/c...8jg73rj4s92o1x
Amcam bir yerine tapa yapsın o şapkayı veya hatıra olarak saklasın, belki ömrü yetmeyecek o rakamı görmeye.
11 Mart - 1 kişi
13 Mart - 5 kişi
14 Mart - 6 kişi
15 Mart - 18 kişi
16 Mart - 47 kişi
17 Mart - 98 Kişi / 1 Ölü
18 Mart - 191 Kişi / 2 Ölü
Acil önlemler alınmadıkça katlanarak gidecek