Rüzgar arkamızdan esiyor...:cool:
Printable View
son 4 iş gününde yabancı takası 1.5 den 3.08 geldi
Her şey teknik değilmiş demek ki, bilanço da beklentiler de önemliymiş!
Tavanda 981bin lotla kapatti. Yarin hangi zirvelere cikacagiz acaba. ikinci ceyrek bilancosunda guzel kari gorene kadar devam :)
buğday fiyatları düşerken birileri uyanıklık yapacağını sanıp hisseleri sattı spek efendi topladı. Halbuki 1.5 ay kadar buğday fiyatı düşük olur üreticiden toplamak için, bu da ulusoy gibi büyüklere yarar, ağustos sonuna kadar dolar bazında %40 artış bekliyorum.
https://i.hizliresim.com/m17dbz6.jfif
Daha F/K yeni 8.5 oldu, hem de gecmis 12 aylik kara gore. Her ceyrek ilk ceyrekteki gibi 250milyon TL civari net kar gelirse F/K 3-4 arasina dusuyor. O nedenle beklemeye devam :)
Dertleri bürüt takas,
yabancı son iki gündür tekrar çıkışta şu an için 1,40 lara kadar düştü
Satanı pişman edecek gibi hala var..
Dolar bazlı 1.4 dolar görme ihtimali var
Ya nasip diyelim, sabırla bekleyeceğiz.
Syg.
40 değil de neden 39... benim yıl sonu hesabıma göre 50 görür diyor...ytdSM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hedef fiyat vermesek iyi olur, özellikle kısa vade için, herkes bi hisse almadan satmadan önce bi hesap yapıyordur eminim, kendimize saklayalım bunları.
Reuters: Lavrov'un Türkiye ziyaretinde, tahıl koridor planında ilerleme bekleniyor
Sözcü internet sitesinde yayınlanan habere göre; İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, gelecek hafta Türkiye'ye gelmeyi planlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un ziyaretine odaklanıldığını söyledi.
Savaş devam ederken Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracatı yapabilmesine yönelik planda gelecek hafta bir ilerlemenin beklenildiği belirtildi. Yetkili, Moskova ve Kiev'in bu tahıl koridoru konusunda şartları bulunsa da çözüme ulaşmak istediklerini söyledi.
Tarım ürünleri için ödeme mekanizmaları gibi engeller devam etse de, yetkili Moskova'nın daha fazla olumlu adım atabileceğini ifade etti.Rusya savunma bakanlığı dün Ukrayna'dan tahıl taşıyan gemilerin güvenliklerini sağlamaya hazır olduğunu açıklamıştı.
"BAZI TEKNİK SORUNLAR VAR"
Savaşın başladığı 24 Şubat'tan beri Ukrayna'nın Karadeniz limanındaki tahıl ticareti askıya alınmış ve 20 milyon tondan fazla tahıl silolarda kalmıştı. Savaş küresel gıda krizini de tetiklerken, gıda ve gübre fiyatları da artmıştı.
İsmini açıklamayan yetkili, "Türkiye bir süredir taraflarla görüşmeye devam ediyor. Rusya'nın bazı talepleri var fakat bir ilerleme bekliyoruz. Rusya da Ukrayna ve diğer ülkeler gibi bu sorunun çözülmesini istiyor" dedi. Türk yetkili bazı teknik ve zorlayıcı sorunlar olduğunu aktarırken bunlar arasında ürünlerin satışı ve para transferi gibi konular olduğunu da belirtti.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...tinde-7172895/
32. dakikadan itibaren Uluun’u konusuyorlar. Buradan %50 daha yapar demis Tacirler Yatirim yoneticisi. Umarim Tacirler bir rapor cikartip piyasayi yazili olarak da bilgilendirir.
https://www.youtube.com/watch?v=4IPhvYhH098
Güzel prim yapıyor, elinde hisse olanlara bol kazançlar olsun
Tmao Buğday alım fiyatı açıklandı. 7050 TL ton başı destekleme ile birlikte.
Baya iyi fiyat. Tonu 427 dolara denk geliyor ki hemen hemen AB ortalamasında.
Çiftçilerimize hayırlı olsun
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Petun bu fiyattan işlem görüyorsa uluun 80 lira olması lazım veriler bunu işaret ediyor bana göre şu an bu fiyat su ,üstelik buğday alım fiyatları 7,50 olduğu yerde ,söke unda yanında eşantiyon
İyi de petun’un un işi yok ki.
Neyi neyle kıyaslıyoruz?
Şu an borsadaki tek un şirketi Uluun
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Dendiği gibi uluun borsadaki tek un şirketi+ülkedeki en büyük kurulu güce sahip, ensri nin dikkate alınmayacak ufak bir un fabrikası var sadece henüz üretime de geçmemiş.
Dünya un ihracatında da Türkiye lider.
Petun ilk ceyrek sadece ve sadece 1.8milyon TL net kar yapti ve 1 milyar Tl’nin uzerinde piyasa degeri var. petun’un un isi yok ve ihracatin toplam ciro icindeki payi sadece %2.
Uluun ilk ceyrek 252 milyon TL kar acikladi ve satislarinin %70’i ihracat. Bugda fiyatlari gecen seneye gore 3 kat artti ve Turkiye dunyanin en buyuk un ihractatcisi. Turkiye’nin en buyuk un ihracatcisi ise Uluun. En onemlisi bu kadar net kara ve potansiyele ragmen piyasa degeri sadece 3.2milyar TL (eger ilk ceyrek performansi devam ederse F/K 3-4 arasina denk geliyor). Rusya ve Ukrayna’nin piyasadan silindigi donemde Dunya piyasasi bize kaldi. Soke Un markamiz ise yurtici piyasasinda 1 numara.
bedelli bekliyorum ama zevkle öderiz elbet
Türk Ticaret Kanununa göre, bilançosunda sermayeye ilave edilebilecek fonlar mevcutken bedelli sermaye artırımı yapamaz.
Önce bu fonları ilave edip bedelsiz sermaye artırımı yapıp sonra bedelli yapabilir.
Tabi bu şekilde yapan şirketler oldu yakın geçmişte. İlk aklıma gelen INFO mesela.
Ama sermaye artırımına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle yüksek favök yaratabiliyorken.
Tabi şerhimi düşeyim. Patronun "dikey ve yatay büyüyeceğiz" sözlerini dikkate alırsak, bu büyüme için sermaye gerekeceği açık.
gerekiyor tabi kendisi söylüyor işletme sermayesi yetersiz diye
yıllık stok 600 milyon diyelim harmanda bunu yerine koyması gerekir ama fiyatlar 3 kat arttı yani 1.8 milyar gerekiyor. şirketin sermayesi nakit değil ki buğday, sattığını yerine koyması gerek, yoksa enflasyon bazında büyük zarardır. Allahtan söke stokları vardı ve ihracattan para kazanıp bu zararı hafifletti.
Bu arada nerede söyledi bilmiyorum ama dün tacirleri izledim adam unuttum adını kel kafalı, aynı karı göndereceğini öğrenmiş şirketten. fk yine 4e inecek o zaman :)
Portföyümdeki hisselerde birileri ısrarla bedelli çığırtkanlığı yapıyor, bu kadar sıkışık sermayeye ihtiyaç duyan bir şirket olsa milyonlarca lotu geri de almazdı, borsada hiçbir zaman kesin konuşulmaz ancak şirket güçlü nakit üretiyor, arkanıza yaslanın.