Olmustuk bitmistik. Dunyanin sonu gelmisti.
Bir anda virusu mirusu hicbir seyi kalmadi ortada. Liberal medya yeni kaos yaratici hikayeye gecti.
Printable View
Olmustuk bitmistik. Dunyanin sonu gelmisti.
Bir anda virusu mirusu hicbir seyi kalmadi ortada. Liberal medya yeni kaos yaratici hikayeye gecti.
Sadece 1 ülke yada 1 sorun değil, dünya birden fazla konuyu çok hızlı işliyor. 100 yılda bir gelen salgın 60 günde yaşandı ve bitti. iran da vakalar artışa gecmiş ama anladığım kadarı ile kapatmıyorlar, yada rusya da vaka 400 binlere gelmesi. medyanın sahibi büyük para. şimdilik rotayı o çiziyor.
Tahminimce unutturuyorlar simdi, ilerde abanacaklar.
Brezilyada kis basladi. Ondan artiiyor olabilir.
Ayrica cok fazla insan daha kisa surede test edilebilyor artik. Ondan da vaka sayilarinda artma normal karsilanabilir gibi.
666, tavdan gelen çocuk orada tanıdıkları var, sürekli görüşüyorlar, thy nın demesine göre normalleşme havayollarında 2022 den önce beklenmemeliymiş. eski seferler eski doluluk vesair.
ereğli hareketlendi, 8,10 larda işlem yapıyorduk, tekfini çok azda olsa bir kez yazdık, 13 lerde oda hareketli, şimdi ne olur, enka olabilir, daha sonra ASELSAN. küçükler fazla bir yere gitmeden bankaların dışında geride kalan büyük bilindik sanayi kuruluşları paraya kavuşabilir.
ŞAHNA, bugün geldin geldin, gelmezsen EREĞLİ nin ne olacağını yazmam, söylemem. :) acilen ŞAHNA aranıyor.
8,10 da gayet güzel yazılan çizilen ereğli 9,44 den işlem görüyor. o günlerde halkbank 5,35 den 5,45 e gelmiş, birinde 10 kademe diğerinde 35 kademe. sırada enka olabilir mi, erğeli gibi bildiğimiz tanıdığımız bir firma değil ama geride kaldığı net. filmin sonu gelmiyor, o halde bu yayılma devam etmeli. şuan endeks için 106 bini stop görüyorlar. enka mı aselsan mı. hangisinde yakalanmak mantıklı olur. enkanın yurttışı işlemleri var, aselsan ise hepsine acık, olmadı kendine üretir. yakalanma konusu, olurda endeks satılırsa diye. short acanlar vazgecerse yabancı longlarını kapatır mı. gerci abd yanıyor dowun umrunda değil.
Ise basladi galiba sahna. Bir de cok kizdi bana.
Bunlarin borsasi da hic takmiyor bu olaylari. Oncekileri de 2016 takmamisti.
http://share.matriksdata.com/Images/...1458433374.png
ENİGMA, sesimiz duyorsan asilsan (aselsan değil) :) hakkında desteğine ihtiyacım var. ateşinle destekle beni.
KD ben biliyorum bu olayin neye cevrilecegini haber ilk yapildiginda. Cunku devamli yapiyorlar. Medya kriminalleri devamli insanlardan ustun tutuyor. Amaclari kaos cikarmak. Arada para mi kazaniyorlar emtia piyasalarindan, FX mi alip satiyorlar, artik her ne ise. Ama sonucta isin icinde bir para var.
Polis suclu ise tabi ki cezasini ceksin. Ama ABD sisteminde aksi ispatlanmadigi surece masumsun mottosu hakim. Bunun polise de uygulanmasi lazim. Medyanin gosterdigi bir klip parcasindan adami suclu ilan etmek dogru degil. Bunu yapiyorlar, cunku baska amaca hizmet ediyorlar.
Daha once baska bir video da koydum. 14 dakina sirtina basmislar beyaz adamin, olmus ayni sekilde. Ortalik yakilip yikilmadi, yasal surec ne ise islemesine birakildi.
Olayla ilgili bazi detaylar var. 14 dakikada olen beyaz ile de 8 dakikada olen siyahin da bazi ozellikleri var. Uyusturucu almislar. $20 dolar sahte paranin verilmesini rapor eden dukkan sahibi ucmustu diyor. Ayrica videoyu izlersen, kapi ilk acildiginda yere dusuyor kendi arabasindan cikarken. Sonra da dogru duzgun yuruyemyor. Uyusturucu almasi tabi ki olmesi icin yeterli sebep degil, ama polisin olaya nasil baktigini anlamamiza yardimci olabilir. Polis raporunda da "delirium" diye suphelenmis. Baska bir video koymustum, 7 el ates ediliyor, adam kalkiyor tekrar polise saldiriyor. Cunku vucudu uyusturucu dolu. Acid/Fentanyl/Koko falan aldiginda insanustu oluyorsun. Yani yerde iken birden bire kalkip topuklama ihtimali de var. Bunu notralize etmeye calisiyorlar. Ayrica bir de yakalananlarin yarisi "Oluyorum, nefes alamiyorum, vs" diyormus.
Ayrica hem polis hem de merhum ayni gece klubunde calisyorlarmis. Yani sahsi birseyler de olabilir. Veriler gelsin, ne oldugu ortaya ciksin, suclu ise cezasini ceksin.
666, değil abd, ben hale gezi parkı davasını çözemedim, bir feto vardı, geldi gitti, merkez bankasının dolarları eridi, kimin eli neden kimin cebinde sorusunu dahi soramıyoruz. Bu arada israil de trump üzerinde ki desteğini çektiği için dünya biraz karışık demek yanlış olmaz.
dün ev alanlar peşinat için dolara saldırdı sattı gittiler. dolar bugün normalleşiyor. eylüle kadar türbülans devam eder, hesap günü ekonomik mahşer eylül gibi kurulacaktır. artık ekonomik maşherde doları olanlara yaşam hakkı verilecek. Bu arada ben fırsat bulursam kalıcı olarak dolar yerine streline geçmeyi düşünüyorum. daha önce de yazdım ama yapamadım, orada hata yaptık.
asilsan yanına, 5,44 ile enka geldi, bunlarda bir kötü durum olursa zarar %2-3 gibi sınırlı kalır düşüncesi ile sectim. halkbank gitmeyeceğini düşünerek. (swap gelirse kör ebemde gider) swap hariç :)
5 yıllık CDS gerilemiş ve değeri 480 olmuş.
31,62 önemli yatay destek.üstünde pozisyonlar rahatlıkla tutulabilir.
hemen altında kırılan mavi trend var.
31 cıvarında maviden gelen günlük yükselecek destek değeri var.
mavi altına sarkış yeşili teknik olarak hedef yapabilir.
29,50 cıvarında yeşilden gelen destek ve günlük olarak bu da yükselecek.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...362278b469.png
44 tl fincan-kulp formasyon hedefi var orta -uzun vadede.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...06725f4b14.png
aylık çizgi grafik 33,70 seviyesinin kritik olacağını gösteriyor.
kısa vadede güçlü direnç seviyesi olarak takip edilebilir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...e2cb349874.png
ilk gözüme çarpan,kritik gördüğüm çizgiler böyle abi.saygılar,sevgiler.
Vobunu aldılar son anlarda.
5.51
Bu şu demek hazıran sonu 5.51 üzeri olmaz diyenler orada short yaparak 5.51 den hedge yapabilir.
ABD'deki demokratlar ile Turkiye'dekileri karistirmamak lazim bence. Orda her turlu ozgurluk var, buna ragmen boyle.
Gezi'de konuyla alakasiz insanlara saldirilmadi ki, devlet onlara saldirdi. Hakli mi, haksiz mi bilinmez. Bir sure sonra anarsiye donuyor ortam araya sizan anarsist elementlerden dolayi. Dedigin gibi, her kimin seyi kimin cebinde degil.
Ulkenin m.ka gitmesi ordaki olaylardan sonra olmaya basladi zaten. Yabanci tamamen korkup kacti.
Gezide ki polisler şimdilerde fetöden içeride.
Gezicilerin talepleri burda: https://listelist.com/gezi-parki-dir...lep-ettikleri/
Ekstrim birsey yok. Betoncudan betonu kesmesini istemekle yanlis oynamislar ellerini yanliz.
Topcu kışlası yapacaktı vs. Emniyet müdürü ile bir çok polis fetöden içeride bir çoğuda khk ile işten atıldı. Devlet hepsini not etmiş ince ince. 15 temmuz miladı tarih. Onun için hangi yabancı gidiyor ise gitsin ama bence giden filan yok aksine ülkeye dönen ve direk varlık fonuna bağışlanan var. Sonuçta can tatlı bence. Bu yazdıklarımı bence iyi düşünün derim.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Bas%C4...%C3%BC_Endeksi
Dunya Basin Ozgurlugu siralamasi.
Yukardan dogru bakmayin, asagidan yukari gidin.
Filistinin 18 sira altinda, B.A.E'nin 23 sira altinda. 180 ukeden 154.cu sirada.
Vay be, bizim ulkemiz vaktinde kadinlara oy kullanma hakki veren ilk ulkeler arasindaydi. Dunyanin ilk kadin savas ucagi pilotu Sabiha Gokcen kizimiz. Nereden nereye geldik.
Sn 666,
Çok haklısınız. Burası diptir diyelim ve elimizden geleni yapalım derim.
Adamlarin borsasi takmiyor yine bu olaylari. DOW 26 bin oldu.