Kredi faizleri bile 17,75 olmuþ 20 günde bu mevduat faizlerini burada tutabilirmisin
Kredi faizleri bile 17,75 olmuþ 20 günde bu mevduat faizlerini burada tutabilirmisin
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...eltti-6010826/
Sayýn ressam sadece medyayý çok iyi takip ederim o da iþim gereði
500 bin üstünde kalan ufak bir miktarý(75k) odeabank 32 gün 12.5 ile baðladým
Derin ekonomi bilgisi olan arkadaþlar ve yabancý medya takibi yapanlar daha iyi bilirler ;
Misal olarak , beyin fýrtýnasý olarak yani senaryo diyelim vb. Bir ülke ekonomi yönetimi, döviz konusunda çok çaresiz kalýrsa ; uluslararasý bir kuruluþtan üstü kapalý yardým alabilir mi ? Açýkca swap, kredi vb. para bulanamadýðýnda '' Bak kardeþ, ben ülkemde yerlilerden borçlanmada dolara % 2 , TL. ye %11 veriyorum. Gel siz 25 milyar dolarý bizim ülkeye bu güzel kurdan sokun. Tatlý tatlý size özel (kimse duymamasý þartýyla ) %18 veya 20 TL. faizi vereyim. Sonra giderken sana kur garantisi de vereceðimden dolarýný alýrsýn '' diye bir giriþimde bulunmak mümkün mü ? Tamamen düz mantýkla sesli düþündüðüm bir fikir. Yasalara göre bu tip kararlar için özel kurullar var mý, bankalar mý yetkili gibi hiç bir bilgim olmadýðýmdan sadece merak ediyorum.
ünlü menkul 11.50% gecelik. Alt üst limit yok.
Arkadaþlar en kolay bononun bazý zorluklarýna dair aþaðýdaki þekilde bir hesap yaptým. Sizlerde katký sunarsanýz sevinirim.
100k için %12,50’den günlük getiri 29,10 TL oluyor.
60 gün sonra yani %12,50’nin son günü ise toplam tutar 101.746,57 TL oluyor.
1. gün yani %12,50’nin ilk günü ise 100.029,11TL oluyor.
100k için %13’den günlük getiri 30,27 TL oluyor. 61 gün sonunda 101.846,71 TL oluyor.
Ýlk gün %12,50 + %0,50 olan %13 + %0,50 olursa ise 100.029,11TL’yi bozmak mantýklýdýr. Çünkü ilk anda 100k için faiz alýnýyor ancak ikinci günden itibaren ilave 29 TL içinde faiz alýnýr (bileþik faiz). Bu nedenle bozarak günlük faiz gelirimiz artar.
Ancak %12,50 + %0,50 yani %13 oranýnda 61 gün bir deðiþim olmazsa ise 61 gün beklenebilir. Deðiþim olursa bozulur.
Özetle
61 gün beklediðin oraný þimdiki oran ile eþit ya da geçebiliyorsan sat al; Faiz+fark >= Güncel faiz
61 gün beklediðin oraný þimdiki oraný geçmiyorsa elleme Faiz+fark < Güncel faiz
12,50 + %0,50>= %13 Sat al; aksi durumda elleme…
þeklinde formülleþtirilebilir.
Sn diproyal çok teþekkürler
Bugün Odeabank 32 gün 12.85 teklif etti ben de biraz daha bekleyeceðim dedim daha fazla faiz veren banka varmý yazarsanýz sevinirim
Tam anlamadým ama emeðinize saðlýk.
Üzerinde çalýþacaðým biraz.
Bende þöyle bir örnek oldu.Gerçi kaldý 7 gün önemi yok ama durum þuydu.
10+1'in 60 günlük +1'ini almaya 20 gün varken faiz 12,50 oldu.
40 günlük +1'i yakýp 12,50'mi almalý yoksa 20 gün bekleyip 60 günlük +1'i alýncamý 12,50 almalý meselesiydi.
Sn. myfinans,
Sayýsal bir konuyu sadece sözel olarak güzel anlatamamýþýmdýr. Ancak vaka bazýnda ilerlersek daha iyi oturabilir.
Benim hesaplamalarýma göre 10+1'in 60 günlük +1'ini almaya 20 gün varken faiz 12,50 olduysa hemen satýp %12,50 olan alýnýr.
Çünkü 10+1 alan bir kiþi alarak 11 alýr iken diðer alternatifte an itibariyle 12,50 alacaksýnýz.
Kesinlikle 10+1 beklemeye gerek yok.
Son olarak 12,50+0,50 olan ilerleyen günlerde 13+0,50 olursa da hemen bozmak gerekiyor. Buradaki esas olayda nkolayýn basit faizden getiri hesaplamasýdýr...
40 günün +1 ile kalan 20 günün +2,5'unun hangisi avantajlý sorusuna doðrudan bozup almak avantajlý gibi geliyor.
Çünkü bugün %10+1 alýyorsunuz öbür türlü %12,5+0,50 alacaksýnýz.
Benim hesabým bu þekilde çýktý... Umarým baþka bir kiþi de hesap yapar da teyit ederiz..
Her ne kadar oranlar biraz kýpýrdadýysa da milyon + dâhil 32 gün için 13 oran veren yok henüz sanýyorum. Hâlâ çok yetersiz ve memnun edecek oranlara eriþmedik.
TL. tutanlar, mevduat yapanlar çevrenizdeki uyanýklara dikkat ediniz. Sizde para olduðunu keþfeden , niyeti bozuklar sizlere '' zaten faizler halen enflasyon altýnda, paran resmen eriyor felanca kuyumcu iyi adamdýr beni sever sayar , gel parayý altýn alýp-satarak katlasýn ....vb '' türü güzel , çekici konuþmalar yapabilir. Aman ha uzak durunuz. Piyasa çok bozuk ve çarpan çarpana....
Bu tip dolandýrýcýlar derslerini çok iyi çalýþýrlar. Yüklü miktar dolandýranlar genelde daha az ceza alýyorlarmýþ. Basit - bir kilo baklava, 3 ekmek veya 2 kutu bebek mamasý çalanlar ise hapý yutuyorlarmýþ. Yani bu iþin bile bir ilmi, usulü varmýþ.
1998 de Ben küçük bir ilde çalýþýyordum. Ankara da oturan kardeþime vekalet göndererek Sýhhýyedeki bir bankadaki 7500 tl. yi çekmesini ve Cinnah yokuþundaki bayýndýrbank' a yatýrmasýný söyledim. Cep tlf. yoktu. Sabah çekmeye gidiyorum diye iþ telefonundan aradý, saat oldu 15 ses yok. Bayýndýrý arýyorum '' Para getiren olmadý '' diyorlar.
Akþam saat 19 civarý birader üzgün bir ses tonuyla '' Abi, saat 11 de parayý aldým çýktým. Belediye otobüsüne bindim. Tam Kuðuluparkta inerken , arkamdan kafama silahla vurarak beni yere düþüren birisi para torbasýný kaptý ve kaçtý. Ben yerden kalkarak silahýmý çektim, durmasýný yoksa vuracaðýmý baðýrýnca binmeye çalýþtýðý taksiyi býrakarak kaçmaya baþladý. Tam karþýya geçerken araç çarptý ama topallaya topallaya kaçtý. ABD elçiliðindeki polisler benim elimde tabancayla koþtuðumu görünce bana teslim ol diye ýsrar ettiler. Ben onlara laf anlatana kadar adam kaçtý. '' dedi.
Soruþturma ve dava tam 3 yýl sürdü. Para gitti, avukata mahkemeye ek harcama ve üzüntü cabasý. Adam hepi topu 3 ay yattý.
Araba mevduat ve dolarý solladý 300 e 2 hafta önce arkadaþý. aldýðý araba 360 oldu bu ne arkadaþ
Adamlar yeni çað diyerek, arac almanýn bile lüks hale geldiði zamandan bahsediyor herhalde. Ekonomi o kadar sert aþaðý yuvarlanýyor ki YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arabanýn yatýrým enstrümaný olarak kýyaslandýðý ülkeye mustehak aslýnda bunlar.
hong kongdan tanýdýðým bir kiþi uzun zamandýr bana bir hisse söyledi iyi kazandýrýyor felan diyor.yarýn ilk iþim 10k lýk btc alýp ütülmek:kahkah:
biraz atraksiyon olsun býðððtýk mevduattan:halay:
Millet analiz grafik yorumlayýp þöyle olursa böyle olur hisse þuraya çýkar yeþil soðan salataya iyi gider derken araba alýp gezip tozan hem hayatýný yaþadý hem para kazandý ve daha da kazanacak gibi
ÖTV ye gelen son zamlarla artýk millet 15-20 yýllýk arabalara binecek zenginler lüks araçlara binecek böylece kimin zengin kimin fakir olduðu artýk daha iyi gözükecek yazýk bu millete
Lafta Müslüman ülkesinde yaþýyoruz YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz önce bir yakýným VOV açtýrmak için aramýþ, '' bugün öðleden sonra toplantý var, muhtemelen yarýn oranlar artar, bekleyin isterseniz '' demiþler.
Turkiyenin dovizi yok.halkin fakirlesmesi gerekir.baska care yok.uretim bile Yapsaniz alici yok ihracat olarak.
Dolandýrýcýya endexli fon olsa köþeyi dönerdikRedmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýnsanlar ne yapsýn bi sekilde araç almasi lazým daha sonra pahalýdan almaktansa millet sirayagirdi ben bile piþman oldum deðiþtirmedigime çünkü her geçen gün beðendigim araclardan uzaklaþtiyorum ekonomik olarakRedmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.