eyvallah...
Printable View
ben biraz bmstl ye bmsch ye lere bi bakıp gelecem
ustat bölünme diyorsun..hemde bedelsiz...
bu adamlar bedelsizi yapar mı yapmaz...yaparsa arkasından kısa süre sonrada bedelli yapar ve daha çok para toplarlar ortaklardan..
arsa diyorsun...
ben arsa olayına çok güvenmiyorum...
zamanında imamoğluna umut bağladılar..
olmadı...
birde imarı yok yani yeşil alan hala diye biliyorum...
onun tekrar imarının çıkması ..oda uzun mesele...
yedirmezzler insana...imarı...
çok şeyler döner...
birde geçen sene 140 milyona yakın kar vardıda ne oldu...
44 milyon zarar geldi...
senet 40 larda 70 lere geldi....
demekki sene sonu 100 milyon zarara 100 tl yaparlar....
arsayı olumlu saysak...
örmeği türkerler proje var...
onunla bir tutarım...
bilirsin onunda eski mutlu akünün kartaldaki arsası var başka hiçbirşeyi yok diye biliyorum...
onunda imarını iptal etmişlerdi..imarını çıkarmaya çalışıyor yıllardır...
olmuyor bir türlü...
onuda aynı grup yapıyor zaten....
zamanında sıraya koymuşlardı..
ateks...
hateks..
kkonfurt...
türkerler proje...
sırası ile yapıyorlardı zamanındaa....
oda 25 tl den 270 tl leri gördü...
Syn Snap
Bedelli yapamazlar adamlar arsaya daha çok ortak istemez
Arazi eninde sonunda değerlendirilecek
Ama tek sorun ne zaman
Ytd
İstanbul'da 60 metrekare dairelerin
Fiyatlar yerine göre 3 milyondan başlayip
15 milyona kadar çıkıyor
O arazide yapılacak dairelerin fiyatı
En az 10 milyondan başlar
30 milyona kadar çıkar
Üstad sana bir arsa haberi...
Tarihe dikkat...
Akın Tekstil, Bakırköy Arazisini Elden Çıkarıyor..
Akın Tekstil'in Bakırköy'deki 74 dönümlük arazisini 72 ila 200 milyon dolar arasında bir bedelle satabileceği belirtiliyor.
Haberler 19.09.2009 - 10:42
Tam 13 yıl öncesi ...
Ben bunun söylentisi in daha öncesini bilirim...
Yani yaklasik 15 yıl öncesini ben bilirim...
Ozamanlar30 lu yaşlarda idik..
Tam olarak 37..
Şimdi olduk 52...
Düşünsene 10 yıl daha sürdüğünü...
O zaman olduk mu 62....
Bırak olmasin ..
O arsa bizi aşar....
Bak bi haber daha tarihe ve beyana dikkat
01.07.2001 - 00:00
|Son Güncellenme: 01.07.2001 - 00:0
Akın Tekstil Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Dursun Ali Yılmaz,
İstanbul Tekstil Merkezi'nin beklenen canlılığı yakalayamadığı için buradaki dükkanları sattıklarını ifade etti.
Fabrikayı satacak
1998de boya ve terbiye bölümünü Lüleburgaz'a taşıyan şirket,
Bakırköy'deki kumaş ve iplik üretimini de Lüleburgaz'a taşımayı planlıyor.
Bakırköy'deki fabrika alanını satmayı planladıklarını söyleyen Yılmaz,
"Amacımız şehir dışına çıkmak. Lüleburgaz'da 380 bin metrekare arazide 150 bin metrekare kapalı alanlı tesisimiz var.
Bakırköy'deki 54 bin metrekare alanda daha fazla açılabileceğimiz alan yok.
Bakırköy'deki fabrika alanını satarsak, üretimi tamamen Lüleburgaz'a taşımış olacağız.
AKIN TEKSTİL A.Ş.
Bakırköy / İSTANBUL(Tesis)
GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU
Rapor No: 2022 / 036
11.1. imar Durumu
Bakırköy Belediyesi İmar alınan yazılı imar durumu belgesine göre parselin
08.03.2004/18.112012 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Bakırköy Merkez Uygulama İmar planına
göre büyük bir bölümü Bölge Parkı Alanında kalmaktadır.
Yazı ekindeki plan paftasında parselin Çırpıcı Koşuyolu Sokak cephesinde küçük bir bölümünün Yol Alanında kaldığı
görülmüştür.
Bu adamlar vergi vermemek için kırk takla atıyor vergi vermemek için
Sermayeyi arttırmak zorundalar
İsteyerek değil zorunluluktan yapacaklar
Ytd
Tahta sahipsiz kaldı günlük çıtır yapıyor ufak yatırımcılar patron tahtana lütfen sahip çık
Artık başka hikayelere gidecek sanki...bir daha geri vites yapar mı bilmiyorum..ytd
dolar bazlı
https://i.hizliresim.com/r127z5j.png
[QUOTE=snap;6102069]15.09.2022 de not düşmüşüz...
28.11.2022 tarih..
yaklaşık %100 kar. yazdı...
bakalım....
satmıştık...
eski dost olduğu için paylaştım...
bu arada anladık ki tahtanın kar getirme ile alakası yok...
kafaya koydularsa kara bakmıyorlar...
yıl sonu şöyle okkalı bi zararla senedi bakmışsın şubatta 150 lerin üzerine atmışlar...
1 eylül 28 kasım al sat...
https://i.hizliresim.com/lnb1k6w.png
1 eylül 28 kasım takas değişimi....
https://i.hizliresim.com/rcgvub6.png
Kardan ziyade, nu bölgedeki satılık arsa fiyatlarına bakın derim.. m2 si 50 bin tl ile 220 bin tl arasında ilanlar var..Arsanın İbb nin park alanı içinde kalması bir şey değiştirmiyor..İbb orayı park alanı yapmaktan ve satın almaktan vazgeçti..şerh de kaldırıldı..
lgili kanunlarda oraya çevredeki emsal imar uygulamalarının aynısı vermek zorunda.. Akın ailesi geçtiğimiz
miz aylarda bir "yatırım şirketi" kurup Akın Tekstildeki hisselerini bu şirkete devretti..Şu anda Ateks in yüzde 25 hissesi bu yatırım şirketinde..ortakları da Akın Ailesi..Bunun ciddi bir anlamı olmalı bence..yani bir hazırlık var gibi..Ben tahtadaki bu hareketi buna yorumluyorum..ytd
Belkide günün birinde bu fiyatlar bile çok ucuz kalacak...lot sayısı çok düşük çünkü..elinde olanlar şanslı olacak gibi..kesinlikle ytd
Grafiklerde döke döke gidiyor sanki..sabredenleri tebrik ediyorum..ytd
maaşallah......
https://i.hizliresim.com/zryct9c.png
Tahtacı çok istekli..ancak ortada doğru dürüst satılmaya hazır lot yok sanki..yeni bir kanala geçebilir mi acaba..ytd
Bofa nın satışları bile artık tahtayı bozamıyor..75 bin net satış yapmış..ve " başım gözüm üstüne " denip , karşılanmış nihayet...ytd
Bofa bugün kesin net alcı kapatır..bu arada yeniden değerleme oranı büyük bir ihtimalle en az yüzde 80 gelir..bu da Ateksin 12 aylık arsa değerlemesi için ciddi bir tutar ifade eder..o da mart 2023 deki bilançosuna yansır..bu enflasyonist ortamda aktif varlıkları (ki ranta açık varlık) bilançoda "güdük" kalmış şirket hisseleri ciddi prim yapabilir. Akın ailesinin kurup, Ateks deki hisselerinin yüzde 25 ini devrettiği yatırım şirketine de dikkat edin derim..kesinlikle YTD
Artık başka hikayeler yazacak sanki... ytd
Bankof un mermileri bitti sayılır..Bofa sız tahta daha iyi yerlere gelir...Ytd
Arsa ve bedelsiz ile ilgili gelişme
Varmı
Duran Varlıklarda yatırım yapılabilir varlık 440 mio tl...geçen sene bu tutar 300 mio tl imiş..yeniden değerleme oranı 2021 için yüzde 36 imiş..bilançoya yansıyan kar 133 mio tl...2022 için yeniden değerleme oranı ise yüzde 122...Edip GYO nda gerçekleşen karın benzeri Akın Tekstil de de olabilir...bu da ciddi bir tutar olacak gibi..bekleyip göreceğiz..bu sadece benim öngörüm..tahtadaki hareket buna işaret olabilir..kesinlikle ytd.
Arsa satışından ziyade arsa üzerine bir konut projesi yapılması ya da emsal bir arsayla takas neticesinde inşaat sektöründe yer almak bu hisseyi çok ilerilere taşıyacaktır kanaatimce. Bölgedeki 2+1 dairelerin fiyatları 5 milyondan başlıyor. Bu durumda arsanın fiyatı için milyar üzeri demek yanlış olmaz sanırım.
Ortaklık Yapısı :: RA Capital Danışmanlık AŞ % 25,52 // HMİ Holding AS %14 // Çolakoğlu Holding AŞ %14 // Ragıp Akın %13 // Diğer %13 // Halka Açık %20.70......
Lüleburgaz fabrikası 200 dönüm...çalışan sayısı 650..1960 yılından beri faaliyette..cirosunun %70 i avrupa ülkelerine ihracat..Zeytinburnunda yatırımlık boşta duran 51 dönüm arsa...( o böldeki arsa m2 fiyatları 50 bin tl ile 100 bin tl arası)
Yatırımcılar bu firmayı henüz keşfediyorlar..Bir masa ve bir kasadan başka varlığı olmayan dandik firmalar defter değerinin 10 katından fazla fiyalara gitti... aylardır dilimizde tüy bitti bu firma çok ucuz kaldı dedik..elinde olup sabredenleri tebrik ederim..helal hoş olsun kazançları...ytd
Sanırım altın buldum!
Şirket pek yatırımcı dostu gibi davranmıyor. Hisse fiyatı yükselmesin diye elinden geleni yapıyor sanki. Oysa halka açıklık oranı sadece %20.7. Gerçek ederinden işlem görse en fazla Akın ailesi kazanacak.
Bu tahtanın "püf noktası" bu sene içinde kurulan ve şirket ortaklarının hisselerini devrettikleri yatırım firması RA Capital Danışmanlık Aş... Biz şimdilik sadece buzdağının üzerini görebiliyoruz..ancak buzdağının altında kimbilir neler var... Firma o kadar ketum davranıyor ki doğru dürüst firma ve faaliyeti ile ilgili Kap haberi bile göndermiyor.. iğne ile kuyu kazıyoruz resmen..ytd