Az önce twitter'da biri yazmış. Arkadaşı iflas etmiş. İflas başvurusu yapmış. Aldığı cevap 17 nisana kadar iflas etmek yasak. 😁
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Az önce twitter'da biri yazmış. Arkadaşı iflas etmiş. İflas başvurusu yapmış. Aldığı cevap 17 nisana kadar iflas etmek yasak. 😁
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.xx leri de görse 1 cent satmam. Ülkenin gittiği yön belli. Kazancım tl ile olduğuna göre, fiyat ne olursa olsun $ istiflemeye devam. Bora Bey'deki kötümserlik bende ezelden beridir var. Oldum olası dolar shortlamayı becerebilmiş değilim. Doların ucuzlaması için önesürülen bahanelerin hepsi patates bana göre.:cool:
Merkez şahsi fikrime göre referandum etkisinde bir karar aldı.
SGK maas vb muhabbetler icin sohbet odamizi actim..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...066#post138066
11.75 kalıcı düşüş için kesinlikle yetersiz. Bu hafta ve önümüzdeki haftanın ilk günlerinde belki 4. gün dahil 2-3 kuruşluk oynamalarla gideriz. Sonrasında yön yukarı, çünkü 11.75 yetersiz.
http://www.hurriyet.com.tr/pariste-s...tlama-40397101
Paris'te son dakika... IMF ofisinde patlama!
Niye yetersiz olsun ki beklenti 100 idi , 0,75 yaptı , evet 0,25 sapma mevcut , Mart ayında da enflasyon oldukça yüksek çıkarsa benim tahminim mart ayı deli yüksek çıkacak , bir sonraki toplantısında 100 puan yapmaz belki 125 mümkün olur , aç gözlü olmamak lazım , ok yaydan çıktı , bol faizli yılar önümüzde kendimizi alıştıralım :bravo:
dikkat ederim sorun olmaz
Sn ACIBİBER (düzeltildi)
Turizm çöktü, birde üstüne almanya hollanda ve diğer avrupa ülkelerini ekledik. Bu sene yine turist yok.
Hollandaya demediğimizi bırakmadık, en fazla ihracat yaptığımız ülkeler ile bozuşma noktasındayız. Tüm ihracatımızın yüzde60 ı avrupa. Bundaki azalmalar negatif etki eder.
Avrupa bize resmen cephe almış durumda, ve düşünün onlara yaptığımız ihracatın miktarını.
Nisanda ödeyeceğimiz kısa vadeli borç 5,7miyardolar, mayısta 9,1 milyar dolar.
Bu ay ise 6,7milyar dolar.
Cari açık azalmadı, artıyor.
Fed faizleri artırıyor. Dolar vatanına dönüyor.
Bu durumda yabancı yatırımcı riskini yüksek gördüğü Türkiye için daha çok faiz isteyecektir.
Ayrıca yetersizliği kanıtı şudur, ilk şokta sadece 3,5 kuruş düşürdü. Yeterli olsa idi en az 15-20 kuruş aşağı gelir, daha sonra 3-5 kuruş toparlanırdı. Daha önceki yazımda 100 baz puanın altında artırımların 2-3 kuruşluk oynama ile sonuçlanacağını tahmin etmiştim.
Dünkü düşüş ise fedin 0,50 yerine 0,25 faiz artırmasının sonucudur. Gelişen ülke paraları değerlendi, haliyle bizde.
Şu an dişçideyim akşam tekrar okur yazarım tam konuyu anlayamadım gündem enflasyonu tetikleyien etkenler olmalı bunlara kafa yormak lazım bunlar gelecek için ip ucu olur
Prim 7500 gün , yaklaşık %40 fazlası var. Primlerin ödendiği zamanlar önemli maaş hesaplamada. 2000 yılına kadar ayrı hesaplanıyor , 2000-2008 arası ayrı , 2008 sonrası ayrı hesaplanıyor. 2000 yılına kadar biraz daha yüksek bir çarpan , 2000-2008 arası daha düşük bir çarpan , 2008 sonrası ise en düşük çarpan ile çarpılıyor. Yani yeni kanunlara göre mesela bir erkek , 2008 sonrası çalışma hayatına başlamışsa en düşük çarpandan hesaplanacak emekli maaşı ve 60 yaşında emekli olabilecek ki gerçekten onu tahmin edemeyeceği bir emeklilik hayatı bekliyor. Net bugünkü değer üzerinden komik ötesi bir emeklilik maaşına talim etmesi söz konusu. Genç arkadaşlara sesleniyorum. Ellerinden geldiğince tasarruf yapsınlar ya da hızlı yaşa genç öl cenazen yakışıklı olsun felsefesine göre hareket etsinler. Gerçek bu.
Benim durumum çok şükür idare eder. Emekli maaşına ihtiyacım yok şükür. Evlerim , birkaç tarla, yazın sık sık kaçtığımız bir çiftlik evimiz var.Hanım öğretmen. Maaşını tam olarak bilmiyorum bile onun. Yılların birikimi , çalışma hayatımın son 15 yılı özellikle idare edecek bir birikim yaptık şükür. Bu forumda 8-10 milyonluk serveti olan arkadaşlar var , kıssadan hisse özellikle 2008 den sonra sgk sı başlayan arkadaşlar , gerçekten elinizden geldiğince tasarruf yapın , sakın emekli maaşınıza güvenmeyin , hele bir de sürekli asgari ücretten yatırılıyorsa şimdiki para ile 350 tl emekli maaşınız olacak ona göre. Acı ama gerçek bu.
Geçenlerde bir yerde okumuştum. Türkiye'de ; 1000 tl den az alan emekli sayısı 2,8 milyon kişi , 1000-2000 tl arası alan 8,5 milyon kişi , 2000 tl den fazla alan 0,79 milyon kişi imiş. Ve bu durum her sene daha da kötüye gidecek . Çünkü korkunç bir açık var ve bu durum kapatılmak zorunda.
Bu bilgilerin yeri bu topik midir diye düşünen forumdaşlar olabilir. Bence yeridir. Ülkemizin makro ekonomik yapısı iyi değildir. 80 milyonuz. İşte 12 milyon emekli ile ilgili maaş verileri yukarıda anlatmaya çalıştım. Galiba Atilla Yeşilada demişti , ülkemizin bu makro ekonomik verileri ile rasyonel yatırım yapma olgusu her geçen gün kayboluyor , ülkemiz ancak trade edilen bir yatırım şablonuna doğru gidiyor ki bu durum özellikle ky için problem . Forex te %80 kaybedilen bir yapı var , korkunç bir şey. Arasıra iddaa oynarım , yemin ederim kazanma oranım forex te ki %20 kazanma ihtimalinden daha iyidir. Yazı-tura da bile %50 kazanma ihtimali var. %20 kazanma ihtimali bu ne ya..
Bloomberg TV de İstanbul Portföy GM Tufan Deriner konuşuyor:
- CDS ler 2016 Temmuzun'da beri ilk kez 227 altına indi..
- Önümüzdeki günlerde TL ye ilgi atracak.
- Dolar kuru daha da geri gelecek.
- BİST'E yabancı ilgisi arttı. VİOP ta 60.000 uzun kontratları var.
- BİST'in önünde gideceği yer var.
Ağzından bal damlıyor...:)
Başka bir ülkeden bahsediyor zannettim.
Zurnanın zırt dediği yere geldik. Tepki gelmeli.
AYTD
bora yaşar full dolara geçtiginde bir kişi haber verebilirmi?
Walla ben onu bunu anlamam..DOW yükseldiği/yükselebildiği müddetçe hicret devam ediyordur..DOW şu an 20999.......
The Central Bank of Turkey leaves "overnight lending rate" unchanged. $USDTRY falls to 3.6321 in our reversal zone but we're not buying yet. (Jackie'nin fikri)
Özelden Jackie analiz talepleri karşısında artık paylaşma kararı verdim...
İsteyen dikkate alır isteyen atar kulak arkasına. Hatta dandik adam der. :)
Çok da önemli bir gösterge değil hani benim pozisyonum.
Ben evvelki yıl seçimden beri dolardayım şöyle ya da böyle.
2,90 lardan itibaren.
Çok boş bekledim.,
Yanlışlar yaptım.
Bundan sonra da yapacağım.
Lütfen beni örnek almayın. Zararlı çıkarsınız.
Şu anda FED kararından önce elimde kalnlarla % 30 pozisyondayım...
Maliyetim 2,68 gibi. Eğer yanlışım yoksa.
Benim de değer verdiğim bir analist. Ancak teknik analiz kesinliği olmayan ihtimaller dizisidir.
Sayımında gelmesi gereken yer 3.58 gelmezse diğer senaryolar potaya girer.
Algı yönetimine dikkat. Piyasa dış borcu için dolar gerekli. Bu nereden nasıl sağlanır bilemem ama piyasaya dadanıp dadanmayacakları önemli...
bu maymun kadar soytarı yok, takılmışlar gidiyorlar peşinden.herif iki günde bir karar değiştiriyor. hele 10 gün önce 4 TL grafiği çizmiş şimdi hatırlayan yok. bende o zaman 2-3 grafik çizeyim biri zaten tutar. bu ülkede teknik işlemez bura cadı kazanı. önemli olan uzun vadede tutturmak, onu yapan üstadlarda zaten elini ayağını çekti,belkide kendilerine saklıyorlar.
Sn asgaridr'un önemli katkıları var.
Benim konuya bir diğer bakışım şöyle.
Yıl sonunda dolar 4 TL olacak alır beklerim diyorsanız bence bu maliyet hesabı yapılması gereken bir tercihtir...
9 ayda % 10 gelir(!) (kur artışı bence sahte gelirdir) sizce yeterli ise dert değil. Ama unutmayın bu mevduat gibi de değil . Olmama rizikosu da var yani.
Sn Asgaridr un vurguladığı gibi, dolar 3,58 e gelecek oradan yukarı diyen analizciye bakarak, "eğer bu doğruysa o zaman 3,58 den değil, 5-6 kuruş benim için önemli değil 3,64 den alayım nasolsa yukarı gidecek " diyerek dolara gömülmek de bence yanlış. Çünkü bir kaç gün içindeki kurdaki gelişmelerle sayım ve hikaye farklı olabilir...
Türkçesi, zor bir iş yatırım yapmak ve para kazanmak.
Önemli bir kısmı şans ve irade...
Açıkçası tahta yapıcısı olan spekülatif hisselerde bile teknikle para kazanıyorum.
Sayımlar %100 değildir. İhtimaller dizisi ile bir yere varmaya çalışırsınız.
Bu konu da size katılmıyorum sn PowerPC...
powerpc :)
Hep aynı şeyleri yazıyorsun.
Bence bu başlıkta paylaşım değeri fazla olmayan şeyle bunlar.
Alınma ama bir tek şey söyleyeceğim: Senden aldığım hiç bir olumlu şey yok benim.
Büyük bir ihtimalle sen de benim yazdıklarımdan bir şey almadın.
Ama bu kadar olumsuz hava, onu bunu aşağılayarak ne kazancımız olacak ki.
Yıl sonunda dolar 4 lira olsa ne olur, 7 lira olsa bunu altyapısı, teknik temel dayanağını söylemeden bize faydası ne? Kim inanacak. Goygoy yaparak doları yukarı çıkaramayız.
Daha çok değil seninle iki gün önce aynı şekilde yazıştık.
Amacın nedir bilemiyorum...
Çözemiyorum.
Birbirimize yararlı olalım. Yol gösterelim.
Sendeki negatif elektrik bana ekran ötesinden bile geçiyor.
Yapma.
Birisi çıkıp da iyi kötü (en iyisi nedir bilemiyorum) grafikle analizle dolar desteğine gidecek diyor diye, bizim stratejimize beklentimize terso konuşuyor diye "maymun soytarı" demenin ne anlamı var...?
Ben de çizerim grafik, birisi olmasa diğeri doğru çıkar diyene de ben hodri meydan diyorum...
Ne kadar iyi olur.
Bakarız dileyen yararlanır dileyen dikkate almaz.
Ama, kur şu zamnda şuraya gidecek demek ve altına imza atmak öyle kolay değil...:)
Dileyen yapsın görelim...
senin çözmen veya anlaman beni ilgilendirmiyor,istersen blok koy böylece görmezsin. ben sadece piyasadaki soytarılıklar ve algı yönetimi konusunda KY'i uyarıyorum. 1996 dan beri piyasadayım,bizimde bir bildiğimiz var. sana yaramıyorsa bu bilgiler başkasına yarar.boşa gitmez.
Yok bu başlıkta doların yükseleceği gerçeğini kabul etmeyen bunu kısa vadede de olsa inkar edecek biri yazmasın, bu düşünce kimseye yerleşmesin diyorsan...
Bir nevi faşizm bu.
Siyasi olarak tenkit ettiklerimizden farklı bir şey değil.
Ben makro verilere bakarak 1,5 seneyi aşkın bir zamandır dolar kuru bu olmamalı, daha yukarda olmalı diye pozisyon aldım.
Makro veriler tersini söylesin anında bırakırım dolar takipçiliğini.
Kaldı ki kurdaki yükseliş beni mutlu etmiyor. Hep söyledim bunu...
Siyasiye, betoncuya kızarak, onlara beslediğim düşmanca hislerle "batsın bu ülke" diyemem..
Aptalca bir dilek olur bu.
Bırakınız şunu bunu, akıllı bir adam yakışmaz böyle bir temenni.
Çok kafa şişirdim biliyorum ama yetti gali...
Hala algı yönetimi diyor...
Kardeşim dolarda kur 3,80 lerden 3,60 lara geldi mi?
Bu gerçek mi?
Peki bu düşüşten yaralanmayalım mı?
Bunu günler önce söyleyen gösteren adamların emeğine saygı göstermeyelim mi?
Bunu işaret edip de tutturan adamları taşlayıp soytarı maymun mu diyelim?
Kafamızdaki hedeften kuru uzaklaştırdığını düşündüğümüz analizcileri, doğru bile çıksalar, düşman mı bilelim.?
Neyse bildiğin gibi yap...
dolarcılar üzgün dolarcılar moralsiz gergin....
e haklılar tabi.. yeni yılın ilk faiz arttırımı...arkası gelecek beklentisi var...dolarlar yüklenilmiş..
ilk arttırım oluyor ve tüm dünya dolardan kaçmaya başlıyor...
bu beklentilerle performans bu ise ..dünyada dengeler az değişmeye başlarsa ne olur..sıkıntı panik..
fed projeksiydsahsddxx :) :) :)
siz siz olun bir daha bu kelimeleri analistler ekonomistler sık kullanmaya başlarsa dolar almayın.
dolar yönü için tek adres ; 16 nisan.
Şu jackie diye bahsettiğin kişi midir..??
3.55 56 57 lerde bir posta dolar alımı yapmayı düşünüyorum bende gelirse..3.58 de olabilir..
İlk atışı yaparız..kademeli al kademeli sat yapamazsan zaten işin daha da zorlaşıyor..
fırlar sa fırlama şiddetine göre ya poz artırırız yada eldeki ie yetiniriz..
aşağı kayarsa kademeli alıma devam ederiz..
stratejim budur..hayırlısı bakalım..
Dolarcıyım. TL/dolar kuru umrumda değil.
Çünkü dolar/tl ile trade yapmıyorum. Yaptığım tradeler dolar/euro, çok nadiren de dolar/pound. Yıllar boyunca kaybeden, kaybettirmesi uzun vadede kesin olan bir para birimini longlamak için hiç bir geçerli neden yok.
3.30'dan, 3.20'den, 3.50'den dolar shortlayıp haşat olanları yanyana dizsem buradan bilmemnereye yol olur.
Gerek yok. :party:
doalrı alıp satıp kazanabilen varsa güzel iş yapıyor
ben 2.90 lardan bu yana sabitim uzun bir sürede kıpırdamayı düşünmüyorum
en uçuk kaçık rakamıda ben telaffuz ediyorum
ister kafadan ister başka bi yerinden atıyor diyin
ben sadece memleketin haline bakarak o rakamı telafuz ediyorum
Yılın başından beri full dolardayım ve geçici düşmelerle pozisyon değiştirmeyi düşünmüyorum moralim falan da bozulmadı uzun süre bu seviyelerde kalabileceğini düşünmüyorum zaten bir yıllık dolar almıştım bu sene kafamdaki rakam(4,5 üzeri)oluşmadan bozmayı düşünmüyorum hatta 3,58 rakamlarına inerse alım yaparım diye düşünüyorum...Önümüzdeki yıllar yüksek enflasyon, yüksek faiz yılları olacaktır diye düşünüyorum şu anda amacım para kazanmak değil elimizdeki üç kuruşluk birikimimizi korumaktır..nacizane fikirlerimdir kimseye yatırım tavsiyesi değildir..
Bu sayfayı bir süredir takip ediyorum. ...herkese selamlar..ama fiboda destek 3.55 civarı. Yrd.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu kadar dış borçla ya doları yukarıya sürecekler yada faizi artıracaklar. Başka yolu yok..Özel sektörün devasa döviz borcu var...mecburen dövize saldiracaklar.baska yolu yok.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi