üstadım
2 katına ve
yarısına kelimlerinden giderseniz.
daha anlaşılır olur
Printable View
Hocam temel matematik anlatamayayım şimdi. 20 tl ye aldıgın sıfıra düşerse %200 mü kaybedeceksin. %200 kaybetmek diye bir şey olur mu ? odtüde muhendislik okuduk. azıcık matematiğimiz var.
20 liralık ürün 10 liraya düşerse kayıp %50'dir.
Lütfen ama. nasıl biliyorsan öyledir o zaman.
evet herkesin matematiği kendine olsun. ne diyelim şimdi
yüzde olarak. ODTÜ de okumuş bir arkadaşımız olduğunuza göre. 20 tl ye alınanın 10 tl ye satılmasından kaç para zarar edildiğini matematiksel olarak gösterirseniz. bana büyük katkı koyarsınız. bekliyorum
Arkadaşlar.
Eğer fonlarla uğraşıyorsanız.
rasyolar konusunda sağlam bilginiz olması gerekir.
100 e alıp 50 ye satarsanı %100 zarar edersiniz.
99 a alıp 66 ya satarsanız %50 zarar edersiniz.
300 e alıp 100 tl ye satarsanız %200 zarar edersiniz.
Benim matematik hic bir zaman cok iyi , mukemmel olmadi. Fakat bir yanda hesap makinesi acik. Kendimden suphe etmeye basladim. Sozelciyim , eskiden beri mevcut olan bilgim hellistheothers in yazdigi gibi. Takip ediyorum hayirlisi, belki de bu zamana kadar yanlis biliyordum oyle idare ettim.
Hocam, o hesaplarınız doğru değil gibi.
Sizin cümlelerinizde alış ile satışların yerini değiştirirseniz ancak dedikleriniz doğru oluyor.
Örn: 50'ye aldığınızı 100'e satarsanız %100 kazanmış olursunuz
(Satış-Alış)/Alış*100 şeklinde kar/zarar yüzdenizi hesaplarsınız. Eğer sonuç (-) ise zararınızı (+) ise karınızı gösterir.
100 TL'niz var. 90 TL'te düşerse %10 zarar etmişsinizdir. (90-100)/100*100= - %10
90 TL'nizi tekrar 100 TL yapmak için ise %11.1 kar etmelisiniz. (100-90)/90*100= + %11.1
Ya hocam başlatma odtu matematiğinden abuk sabuk konuşma. Yanlış yazıyorsun. Bilgini kontrol et. Ömrüm bu işlerle geçti bu oranlarla vergi ödedim, muhasebe yaptım. Bu yüzdelerle yıllarca mühendislik yaptım.
Hala ısrar ediyorsun.
20 liralık ürün 10 liraya düşerse kayıp %50'dir. Bitti.
Bu neyin inadı ?
Yok mu bir okumuş yazmış insan yanında, çevir sor.
1000 puandaki endeks 500 puana düşünce %100 mü eksi yapmış olur.
Sıfıra düşerse kaç yapmış olur o zaman.
Lanet olsun hakkaten ya, uğraştığımız şeye bak. Yok öyle tersten böyle düzdenmiş.
Söylediğin matematik yanlış. YAN-LIŞ.
cinnet geçirmemek elde değil, bir durup düşünmüyor bunca adam bunu söylüyorsa benim hatam olabilir mi diye. Yine girdik topiğe tansiyon şeker hepsi zıpladı. Lanet olsun ya. Elime tüküreyim hakkaten ne diye kurtlanıp girdiysem yine.
Teşekkür ederim sn nida
O fonları biliyorum da AFV ve AFS hisse kökenli
GBC daha çeşitli dayanak varlıklı ama bazı şeylerde fazla ısrarcı gibi.O varlıklar yürürse gidiyor, tökezlersede fon da çok kötü tökezliyor.
Ben öyle bir fon hayal ediyorum ki gerektiğinde dayanak varlığı tümden değiştirecek, hisselere bağımlı olmayacak, gerekirse döviz, türev, kıymetli maden, ticari emtia, hisse vs vs hepsi arasında geçiş yapabilecek
Ama bunu döviz üzerinden yapacak.
Bu tür fonlar serbest fon olarak varlar ama
Biz gibi garibanlar için değişken de olsun istiyorum.
Varsın yönetim ücretini yüksek tutsunlar, hatta gerekiyorsa performans ücreti bile koysunlar.
Ben yüzdeye bakmam.
Gün sonunda + mı - mi ona bakarım.
% felan bunlar boş iş.
Adam hesap bilmiyor gelmiş taktik veriyor kahkaha attım 100 liranın %1 kaçtır 1 lira peki o zaman 100 liranın %100 kaçtır 100 lira doğru orantıyla basit şekilde bulunur. Akıl var mantık var %100 demek sıfırlanması demektir.
60 binden 15 bine düşen bir x piyasasında her şey matematik demek değildir.
Örneğin 60 binden 30 bine %50 düştü dip diye alan birisi Piyasa 15 bin seviyesine geldiğinde %50 para kaybeder.
15 bin seviyesinden bir daha aldığında ve X'in seviyesi 7500 dolara geldiğinde bir %50 daha kaybeder...
Acıları hiçbir matematik ölçemez...
Kimse, herşey matematiktir falan demedi zaten.
Arkadaş 20 lira 10 liraya düşmüşse kayıp ısrarla %100 dür dedi,
Ben %50 dir dedim.
Mevzu bu. Yüzde hesabı. Sadece altını çizdiğim yer. Tartışmalı kısım o.
Zaten sen de 60 binden 30 bine düşmüşse %50 düşmüştür demişsin.
bak arkadaşım. hakaret ettin. sana adam gibi cevap yazdım. haddını aşma istersen terbiyesizliğin lüzumu yok . ben myfinansla kripto yazışıyordum. bizim onunla hukukumuz var. zıp çıktı gibi konuya yarısından girdin. ben konuya girdim. 60 tl den fdüştüğünü 20 lere geldiğini söyledi. bende 20 den 10 a düşerse %100 dedim. sen hop daldın. konunun devamında.
vivatrader arkadaşın yazdığı konu gibi devam edecektik. yani 20 liradan alıp yukarı çıktıktan sonra , satamayıp tekrar aynı fiyata döndüğünde karı realize edemeyişinden dolayı zararı ortaya koyacaktım.
sen şimdi de diğer arkadaşa saldırıyorsun.
sen kimsin ya başkesen falan mısın.
terbiyeni, takın.
hem buradan gittim diyorsun. getirmeyin buraya falan gibi yukarıdan yukarıdan yazıyorsun falan.
hadiini bil. seninle uğraşmıyacak bu forum.
Hakaret etmedim, boş konuşma istersen. Tek bir hakaret içeren kelimem yok. Sen de etme bence. Dikkat et.
Neyin hakaret olup olmadığını biliyorum.
Benim kimseye saldırdığım yok, ne zaman gidip ne zaman kalacağıma ben karar veririm.
Terbiyesiz ve zıpçıktı kelimeleri hukuken hakarettir mesela. Ben hukuken neyin sorumluluk yaratacağını bilirim, kelimelerimi ona göre seçerim.
Sen de ona göre seç.
Sen 5 kişiye saldırdın az önce.
hellistheothers 'ın bu forumda benim bildiğim, aylardır herkesin beğeniyle izlediği çok önemli katkıları var, bu nasıl bir üsluptur okurken ben sıkıldım, kaldı ki kendisi diğerleri ile olan münasebetinde nezaketiyle de örnek seviyede olmuştur hep, çok üzüldüm doğrusu...
Fon topicte bu kadar yaziyi gorunce ,bilgi var demistim,megerse oran tartisiliyormus.
[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210523/234e
Sorulara sabırla cevap veren bir iki değerli kişi dışında pek bir fonksiyonu verimliliği kalmadi bu başlığın. Takip etmenin bir faydasi yok maalesef. "Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur..."
Hocam tam fıkralıksın.(Temel otoyolda ters yöne girer. Temel'i gören trafik polisi, sürücüleri uyarmak için radyodan anons yapar: "Dikkat ters yönde ilerleyen bir araç var." Bu anonsu duyan Temel bağırır: "Ne bir tanesi hepsi hepsi...") herkes yanlış sen doğrusun. Devamke bro..
Sn. hellistheothers takılmayın lütfen. İlkokul seviyesindeki bir matematik hesabının burada tartışılması, sanırım bu forumda okuduğum en absürt şey olmuştur.