ağam ona tanınan imkanlar çok daha değerli insanlara tanınsaydı her şey çok farklı olurdu.
işler tam olarak öyle yürümüyor. bunu bilin.
öyle görüldüğü gibi olsaydı helal olsun derdim. geçerdim.
Printable View
Fed haftasında ne oluyorsa önümüzdeki haftada o olacak
https://www.hisse.net/topluluk/showt...29#post5837029
:kahkah: Yeminle çok güldüm ya :rules:
Fed haftası doların ırzına geçerler, millet faiz artacak diye dolara gömülür Fed 0.25 cücük.kadar faiz arttırır eurusd ile.borsalar ralli yapar ne olacak.
Fed hiçbir zaman doların degerlenmesini istemez.
yarın açılış 233-234 arası bekliyorum..
2357 üzerine atar ve kapanışta 237 üzerine geçeriz ümidi beklentisi ile LONG..
2300 altına kayarsak stop
Kchol.......
weekend dow,200 puan artida
Güldürdüğüme sevindim.
Bak SASA (4,5-5) Mart 2020 de 0,55 lerdeydi sonra 5,75 doları gördü. Ben de oralardan almıştım.
PGSUS 3,6 (22-25) idi 12,75 'i görmüş.
ETYAT (0,66-0,70) 0,11 dolarmış 0,94$'ı görmüş bu kağıtları tam oralardan toplamıştım.
Sadece biraz erken satmışım. O gün topladığım kağıtlar. Aslında o zamanlar bu kağıtların yanında 10 kağıt daha almıştım.
980 lerden de longa geçmiştim. Vay be yine hatırladım o günleri bizde virüsten ilk ölüm vb gerçekleşmişti.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52804&page=272
Sayın keremalkm :)
Viop ile ilgili son yazınız buydu :one:
Long olduğunuza dair yazıyı alıntılayabilir misiniz lütfen...ben bulamadım :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...83#post5835583
Bu haber bana inandırıcı gelmedi
Son gelişmeler sanki birileri bilerek yüksek enflasyonist dönem istiyor gibi
CHINA'S SILICON VALLEY SHENZHEN UNDER FULL LOCKDOWN DUE TO CORONAVIRUS SPREAD
2030 yılına kadar BİST30 favorim açık ara Aselsan ...Bist30 da açık ara piyasa değeri en yüksek hisse olmasını bekliyorum...
-Aselsan savunma sektorunde montajcılıktan ARGE sonucu elde ettiği know how ile küresel çapta gerçek bir silah üretici şirketine dönüşüyor..
-İthalatı siyasi izne bağlı onlarca yüksek teknolojik parçanın yerlileştirmesi ve bir çok kritik silah projesinin bitirilme aşaması ile birlkte ihracatta her yıl çift haneli bir artış potansiyeli....2021 de ihracatı %50 arttı..
-Savunma sektörü dışında Medikal görüntüleme sektöründe ciddi çalışmaları mevcut .XR cihazı projesi tamamlandı..MR cihazı projesi bitirilmek üzere...
Şirket Elektrikli Araba sektöründe batarya ve elektrikli motor kısmı başta olmak üzere bir çok sistemlerde yine önde ve iddialı durumda
-ulaştırma sinyalizyon sistemleri, güvenlikle ilgili digital görüntüleme sistemleri ve mercek sanayinde son yıllrda iyi gelişmeler elde etti...
2030 yılında Türkiyenin Samsung'u ve Apple gibi görüyorum. Belki çoğu kişiye uçuk gelebilir.. Ama 2030 yılına kadar Türkiyenin ilk 500 şirketinde 1.sıraya yerleşeceğini düşünüyorum..
tabi yanıliyorda olabilirim...gerçekleri zamanla göreceğiz..
ASELSAN ın kendisinin sıfırdan geliştirdiği ve uluslararası müşterilere sattığı, marka haline gelmiş ürünleri sayabilir misiniz? Tşk.
Mesela , Rusya mig 29 marka uçağını sıfırdan kendi geliştirdi ve bir çok ülkeye sattı.
Mesela, Almanya leopar marka tankını sıfırdan geliştirdi ve bir çok ülkeye sattı.
Foreign Minister said that a new package of sanctions will come into force in near future
Sanctions will affect imports of iron and steel from Russia and exports of luxury goods. There will be a ban on any investment in the oil sector and new sanctions list of oligarchs.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son bir Not: 5 yıldan beri güçlü bazı eller aselsan hissesini perişan ve rezil ettiler.....gelen Hiç bir iyi bilanço fayda etmiyor...Kağıda 5 yıldan beri Çok büyük bir bakı yapılıyor.....Baskının nedenini hala tam ve net anliyabilmiş değilim...Ancak Bu baskının son evresine geldiğini düşünüyorum....
Aselsan siyasetin gölgesinden kurtulursa o zaman hak ettiği yere gelir. Çok fazla çalışanı yurtdışına gitti. Sen uzman mühendisin üzerine liyakatsiz adam koyarsan normal. Gidenler söylediler bunu.
Thy nin ederi 25 liralar mı? Aynı şey orada da var.
Bunu görenler yatırım yapar mı uzun vadeli?
https://aselsan.com.tr/
anasayfasında onlarca hatta yüzlerce silah, parça, sistem, çözüm ve proje ilgili bilgi var..
Türkiye de diğer savunma şirketlerin sattığı her savunma ürününde mutlaka Aselsana ait parçalar mevcuttur...Mesela otokar ve Katmercilerin sattığı zırhlı araçların otomatik silah kulesi aselsan Sarp silahidir....Tek bir ürün segmentinde üretim yapan otokar gibi savunma şirketler 6-7 PDDD ile işlem görürken onlarca segmentte üretim yapan Aselsan 2 pddd işlem görüyor....buda hissenin gelecekte yukarı potansiyelinin ne kadar yüksek olduğuna dair bir sinyal niteliğinde...
Bu konu birazda abartılıyor...Aselsan yüksek eğitimli insan kaynağı sıkıntısı yaşamiyor..Şirketin elinde yeterince kaliteli mühendis kaynağı var...Doğru. Yurt dışına gidenler var...Ama şirkete yurt dışından transferlerde var...4-5 bin mühendise sahip bir firmanın yılda bir kaç yüz mühendisin girip çıkması şirketin projelerini aksatmiyor..... Şirket her yıl mühendis sayısını ciddi oranda artırıyor zaten...Ayrıca Aselsan bir kamu şirkti değildir.. TSK güçlendirme vakfınin şirketidir...
Tabi bunlar benim kişisel görüş ve analizlerim....Yaniliyorda olabilirim..Hiç bir şirketin amigoluğunu yapmiyorum...Katilmayabilirsiniz...Saygı duyarım...
ASELSAN pddd 2 THY nin 0.40 hahaha yahu THY çöp değil batak fiyattan işlem goruyor
tabi ki değil. sadece pd si 0,40 olması çok da anlamsız değil gibi göründü. yoksa uzun zaman bu pdyle tutamazlardı anlamında yazdım.
ilk gözüme çarpan yüksek borçluluk. o da büyük ölçüde kiralamalardan kaynaklanıyor ama bu kiralamalar ne kadar verimli olmuş tartışılabilir. sanki pandemiden bu yana ciddi bir zarar yazma durumu var..
detaylara bakılabilir tabi. sizin gördükleriniz varsa yazarsanız sevinirim
Hadi THY cokmborcu var diyelim hos borcu olsa ne olacak elindeki mallarin degeri USD eur yani yeniden degerlemelerde deli gibi kar yazıyor ama isc pddd 0.40, garan pddd 0.63 akbank vs. Yahu bunların uzun vade borçlarımı var. Hepsini geçtim işc 2 fk dan işlem görüyor böyle bir saçmalık olabilirmi adam piyasa değerinin 2 katı kar ediyor rezillik su durum.
thy'yi biraz iyi yönetseler, kartal imam hatip ve 53-61 egemenliğini sona erdirseler şu anki tanzim fiyatları en az x3 yapar.
18 Martta BBVA nin genel kurulu varmış
forumda nadir rastladığımız, aklı başında bi yazı
palyaço ülkesini yıkıma götürmüş, binlerce ölü milyonlarca mülteci, yanmış yıkılmış bi ülke.. ne uğruna ? rusçayı yasaklıyosun, donbass sürekli ateş altında 10 binden fazla rus öldürüyosun, natoya giricem- nato füzelerini yerleştiricem diyosun, rusları çıldırtmak için elinden geleni ardına koymuyosun çünkü batılı akılverenlerin sürekli -arkandayız, hiç bi şey yapamaz, seni AB üyesi yapıcaz, paraya boğacaz seni, natoya alıcaz falan filan doldurmuşlar.. ve inanmışsın.. ve ülken yıkılmış.. batılı orssp çocukları nezdinde görevin henüz bitmemiş, şimdi de gayrinizami harp yapmanı istiyorlar, yani bizim pkk-hendek savaşlarından çok iyi bildiğimiz tarzda, sivil halkı kendine siper edip rus ordusuna ateş açmak, masum sivilleri kalkan yaptıukları kirli savaş.. bizde acıklı olan- bu palyaçoyu kahraman diye pazarlayan nato söylemini sorgusuz sualsiz kabullenen, solcusu islamcısı liberali lgbtlisi, mide bulandırıcı bi manzara
Her yerde kurumsal çöküş var..
4 gün Isparta'da elektrik kesiliyor.. Soğuktan donanları ,ölenleri okuduk..
Bildiklerimiz var,bilmediklerimiz kim bilir neler??
18 gemi ayçiçek yağı yüklü,RUSYA izin vermiyor,Erdoğan telefon açıp rica ediyor..geçen hafta..
Büyük ÜLKEyiz ya,esir almış bizi Rusya..Buğday,yağ ve doğalgazla..
NATO Ülkesiyiz..S-400 aldık..
Ne yapacağız .. 2.5 milyar doları..attık sokağa ,teneke oldu çıktı..
Hesabı kim ödeyecek??Erdoğan mı??
Yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal..
Isparta son seçimde %38 oy vermişti. Elektrik kesintisinden sonra bir dahakine %37,9 oy verirler. Durmak yok yola devam...
Soma'da maden faciası sonrası % kaç oy aldılar?
Bir de oraya kadar gidip, soma halkını yerinde yerlerde dövüp aldılar bu oyu :)
Hala soma diye kendini yırtan entel takımı var.
Soma halkı takmamış, %80 e yakın oy atmışlar...Sana ne, bana ne...Diil mi?!?
Isparta'da aynı şekilde umrumda diil...
Günaydın arkadaşlar......