Rus kedilerine ambargo koyan populist gerzeklerden rasyonel hareket beklemekte...
Ne bileyim... :he:
Printable View
Rus kedilerine ambargo koyan populist gerzeklerden rasyonel hareket beklemekte...
Ne bileyim... :he:
Avrupa-Rusya bu kış.Ağustos böceği Karınca hikayesi serisi.
https://i.ibb.co/GJCNWCF/Dmb-CEIUXo-AIa-UQS.jpg
Avrupa-Rusya bu kış.Ağustos böceği Karınca hikayesi serisi.
https://i.ibb.co/qBzbS7r/agustos-boc...ca-1133984.jpg
İstanbul’da askeri alanı imara açmak için çevre düzeni planı delindi
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...lindi-7351594/
Sokakta yürürken 250 kilo altın almaya geliyorum 5 milyon doları getiriyorum çekçekçi bavullu çantalı Kişiler çok sık denk gelmeye başladı etrafta . Normalden daha fazlaca görüyorum para trafiği fazla sanırım
Biri borsa rekor kırıyor konuşur ederken bavul ticaretine dikkat çektim kimseden tık yok
8.879 Milyon Dolar eksik getiriyor.
Is Europe divided over Ukraine? | Protesters demand new gas deal with Russia
https://www.youtube.com/watch?v=LC__n5udBGs
Ooooo camdaki kız, şerro ile eşitlemiş.
[emoji3]
Sevindim gerçekten.
Reha beyin Covid ilacıyla kutlama yapayım hemen.
Polonya Merkez Bankası faizi 19 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Merkez Bankası bugünkü toplantıda faizi 25 baz puan artırarak %6,50 seviyesine çıkardı. Bu oran 2003 yılı sonrası en yüksek faiz oranı oldu
Garanti 3.03 le konut kredisi verirken ziraat 1.29 la para dağıtıyor
Kamu bankalarinin verdigi konut kredisi max 500k o yuzden pek bi islevi yok
Brent yaklaşık %5 eksi.Bakalim zam yaparken seri olan iktidar indirim için ne kadar bekleyecek.
200'e ev varmıymış ?,normali 1 milyondan başlıyor,o paraya bu zamanda anca kümes alınır,2 sene önce 250 sattığımız daireler Giresun gibi yerde 1 milyondan aşağı değil şimdi,İstanbul gibi yerlerde hep uçuk,mayıs ayında iç bölgede ara sokakta bostancıda 4 milyona gitti 2'ci kat,beşiktaşta ve arnavutköyde dairem vardı,arnavutköydekini sattım beşiktaştaki duruyor,arnavutköydekini mecbur sattım oğlanın yüzünden,gelin ve oğlum tutumsuz insanlardı,işten çıkartıldı ikiside,bende yanıma gelin yeter dedim,hiç olmazsa gözümün önünde bulunsunlar,oğlum tutumsuz aç yönetmendi,para eline geçtiği an anında harcıyordu,harcama hastalığı var,dünya kadarda borç takmış çevresine,malum örneğin yeşiçam eski artisleri gibi,o artislerin çoğu sefil şekilde hep öldüler,70 yılları onların kabusu oldu,televizyon çıktı işleri bitti...neyse devamlı konut hamlesi yapacağız diyor iktidar,ama kim faydalanıyor bundan ?hala beton ekonomisi diyor,çünkü ellerinde patladı konutlar,sadece yabancılar alabiliyor yüksek fiatlara,normal vatandaş aut,hiç fabrika ve yatırım gündemde yok,zaten onlarda biliyor kaybedeceğini hinlik peşindeler,sadece %20 tabanını sağlam tutmaya çalışıyorlar,oda pek sağlam sayılmaz,aç ayı oynarmı !!!
Süleyman Demirel,Enflasyon
https://www.youtube.com/shorts/jUy9IbJ3F2c
Demirel 35 yıl önce bugünü söyledi: Buna Kristof Kolombun yumurtası derler.
RAE'ye göre (Real Academia Española – Kraliyet İspanyol Akademisi), Kolomb'un yumurtası, görünüşte büyük zorluklar içeren ancak ardındaki triği öğrenince kolaylaşan şeyler olarak tanımlanıyor. Bir nevi gerçekleşmesi basit ama daha önce kimsenin gerçekleştiremediği fikirleri betimlemek için kullanılıyor.
''Egg of Columbus''
Kolomb'un yumurtası
Kristof Kolomb, Amerika keşfi sonrası döndüğünde İspanyol üst sınıfı kendisini küçümsemiş ve "Siz Amerika'yı keşfetmemiş olsaydınız, bu mecliste tecrübesiyle orayı keşfedecek birçok İspanyol denizci var" demiştir.
Kolomb, bunun üzerine masaya bir yumurta istemiş ve "beyler! iddia ediyorum içinizden kimse bu yumurtayı benim yapabileceğim şekilde, hiçbir destek olmadan masanın üstünde dik durduramaz" demiştir.
Masadakiler birer birer denemiş fakat başarılı olamayınca yumurtayı en son Kolomb'a vermişler. Kolomb, yumurtayı tabağa hafifçe vurup, bir ucundan kırıp diklemesine oturtunca, çevresindekiler bunun zor bir iş olmadığını söylemişlerdir.
Bunun üzerine Kolomb "Şüphesiz, zor olan bunu düşünebilmektir." demiştir.
Columbus yumurtası (egg of columbus) adıyla bilinen bu olay, farklı düşünmenin önemini temsil ederken terim olarak her dilde kendine yer edinmiştir.
Columbus'un yumurtası, gerçekleşmesi basit ama daha önce kimsenin gerçekleştirmediği fikirleri tanımlarken kullanılmaktadır.
kapalıçarşıda dolar 18,37 olmuş. Piyasa 18,23. İlk defa böyle fark görüyorum
200 bin ev kredisi veriliyor. Bazı revaçta yerlerde bu fiyata devremülk bile yok!
Yakında abd ziyareti varmış hımm
Dolara vur borsadan yaptığın karları benjoya çevir.
Bakalım yapacaklar mı
EURO atağa geçti faiz artırım haberi ile.
Dolar 18.23
Euro 18.26
Parite 1
Endex 3500 sınırında:plc:
Duyduğum MHP kanadından. Asgari ücret 9500 memur ve emekli ye de aynı oranda zam verilip seçime gidecekler. Seçimde Mart Nisan gibi işler bozulmadan. RTE verdi olacakmış.
Kredi limitini 1milyon, 2milyon yapsalar değişecek o da başka mesele. Taksitler 40-50bin tl falan oluyor :oleyo:
Domates üreticisi firmanın kış mahsulü kararı
İsveç'in önde gelen domates üreticilerinden Nordic Greens Trelleborg, mevcut elektrik fiyatları göz önüne alındığında zararla çalışacağı için bu yıl kış mahsulü ekmeyeceğini söyledi.