Geri alımların etkisi olabilir.park halinde çok hisse var biraz geri alıma yuklenseler 50 uzerine atar aslında.
Printable View
Bayram üzeri %50 nakite geçtim.hazir güzel faiz varken biraz nemalanalim.onumuzdeki hafta 9binli rakamları gösterecekler usul usul indiriyorlar sabah artı aç akşam ekşi kapa..senaryo aynı bayramdan sonra Allah kerim.
Şöyle kenarda 💯 milyonumuz olsa forumdaşlarin hatrina tahtacinin da yönetimin de aklını alicam ama maalesef 😂
Normalde tatilin Faizini son hafta verirdi ama eski kafaya döndüler galiba.dolarin artması lazım .geçen sefer de enflasyon senelik 10 dolar 5veriyordu aradaki farkı bir gecede kapatıyor sonra simsekcim aman dikkat 😂
Dolar aynı yabancı bozup borsada %20 yapıp dolar alıp gidiyor😃 bir iki senelik faizi 15 günde alanlar var
Şişecam borsadaki işlemler nedeniyle spk denetimi istemiş!
Hırsızın adı “Yavuz” mu acaba 🤔
Dalga mı geçiyorsununuz ey yönetim?
Al-sat tut değildir
bilançoyu sızdıranları bulmak daha kolay ey kırmancho!.yabancı payları %20nin altına düşmüş.piyasa değeri defter değerinin altına inmiş.at topu speklere.ulen iş yatırım gibi tahtacın var milyonlarca dolarlık fon yönetiyor onu bile kullanamıyorsunuz sonra suç bir kaç spekte öyle mi?
hadi oradan! al şirketin %20 hissesini blok olarak kapat işleme.nasıl olsa yatırımcının parasına ihtiyacınız yok.sağa sola borç bile veriyorsunuz.azalt halka açıklığı yap %20
garanti nasıl 12 liradan çağrı yaptı şimdi kaça katladı.yol çok da sizin gibi yönetimde yapacak g.t yok.
tabi spek koca tahtayı manipule edecek hem de negatif yönde ulan kağıt ne çıktı ki manipule edecek kadar kazandıracak-kaybettirecek
önce viopa baksınlar ben tüyo vereyim.yoksa kimse milyonlarca lirayı hareket bile edemeyen hisseye bağlayıp manipule etmeye çalışmaz.
iğneyi kendilerine batırmayı öğrenecekler
Ereğli verip, şişe ekledim.
Umarım yanlış yapmadım ?
Hatırı sayılır bir miktar icabında😋
Milleti aptalmı sanıyor bunlar. Önce işyatırımın tüm işlemleri bir incelensin. Bakalım ortaya neler çıkıyor. Hedef sapıttırmasınlar. Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.
Herkese iyi bayramlar.
Ereğli kapanış; 51,60
Şişe cam kapanış; 48,36
Dün ; 49,14 TL’dan Ereğli verip, 48,40 TL’dan Şişe almıştım.
Toplam fark 2,5 TL
Toplam lot 25 bin
Dünden bu güne toplam zarar : 62.500 TL
Fabrikalarını vs dikkate aldığımızda en az 2-3 Ereğli yapar bence.
Şişe benim için tam bir hayal kırıklığı oldu, maalesef..
Al-sat tut değildir.
günlük bakarsanız daha çok zarar yazar üstad.eregliyi fiyat harici uzun süredir takip etmiyorum ancak şişenin alınacak zamanı değildi.20-50-100-200 günlük ortalamaların altına gelmiş.tüm indikatörler sat sinyali veriyor.
52.5-50 arası satıp ortalamaların üzerine çıkmadan almak tekniğe aykırı.
ortalamalar henüz destek olamamış gözüküyor.endekse rağmen kendini 50 üzerine atamıyorsa daha düşüş sürebilir.endişeye kapılmayın ama günlük bakıp kendinizi heba etmeyin.
uzun vadede eregliden daha çok kazandıracaktır ancak daha zamanı gelmedi
Erdemirdeki maliyetim 41 TL civarı Şişe maliyetim 49,5 TL idi.
Aşağı yukarı ikisi de aynı, Ereğli 54 kuruş, şişe 64 kuruş temettü verdi.
Ereğli geldi şişeyi yakaladı ve fark attı; şişe kötü bilanço açıkladı ve kötü bitti!, geride kaldı.Erdemirde ise negatif uyumsuzluk vardı;
Siz olsanız bir miktar ortalama da düşürmek adına Ereğli deki karı realize edip, şişe almaz mıydınız ?
20-50-100-200 hepsi doğru; ben 44, 43 leri bile göze alarak girdim ki, oralar şu halde olağanüstü bir şey olmadıkça zor gibi görünüyor.
Şişe orta-uzun vade için portföyümün %44’ü dür.
İlerleyen süreçte %100 de olabilir..
Günlük k/z yazmamdaki amaç, daha ziyade not düşmek içindir Sayın moza80😊
Al-sat tut değildir.
Eregliyi hiç sevemedim ancak şişe de portfoyun yarısı olacak kağıt değil gibi 😃bı zamanlar ben de öyle yapmıştım.ama siz de haklısınız.
Tknsa TSKB şişe isfin benim portföy.
Biraz da alklc arz var.
%50 nakitteyim eğer bayramdan sonra işler yolunda giderse ekleme yaparım şişe en kral 62 civarı gelir gibi sahol 100 u geçti bu kv %50 getirse bile memnun olmayacak çok adam var 1.5 yıldır reel zarar yazdı
Ha bir de bı tane sanayi yeter portföye naçizane.banka perakende gıda teknoloji sanayi 5 yumurta yapmak riski de karı da azaltir
Tüm paydaşlarımın kurban bayramını tebrik eder, sevdikleriyle birlikte nice bayramlar dilerim.
Sağlık ve mutlulukla..
Günaydın paydaşlarım,
Herkese bol kazançlar..
Hissemiz hareketsiz, keyifsiz,
Kimseler yok!.
Elbet sıra buna da gelecek..
Şimdilik sabır çekiyoruz😊
Al-sat tut değildir
Ülkemizde rakipsiz tekel konumunda ve dünyada da, sırasıyla; 3.4.5. sırada (düz camda 1nci) yer edinmiş, 90 yıllık bir firmada yöneticilik yapmak ne ballı kaymak bir iş değil mi ?
-Reklama gerek yok,
-Pazarlamaya gerek yok,
-Pazarlamacıya da gerek yok, çünkü ürün zaten kendini sattırıyor, hatta sıraya bile giriliyor olabilir!.
Vay be!..
Yalnız hemen belirteyim, bu şirket layıkıyla yönetilmiyor; son açıklanan 2024/1.çeyrek finansal tablolarından gördük maalesef.
Dikkatimi çeken iki husus var;
1nci si; bu şirket nakit içinde yüzmesi gerekirken, yabancı kaynağa ihtiyaç duyuyor olmasıdır. Son tahvil ihracı mesela; 1,5 milyar $
2nci si ; Yahu 90 yıldır cam sektöründesin, bildiğim kadarıyla üretimimi de yapıyorsun; bütün fabrikalarının çatılarını neden güneş enerjisi panelleri ile donatmıyorsun ?
Hatta ben olsam; şişecam fabrikalarının çatılarını güneş panelleri ile doldurmam yetmez, ülke genelinde büyük, büyük binaların çatılarını kiralar, panel döşer elektrik üretirim be vicdansızlar!.
Çalışmak zor mu geliyor ey! yönetim kurulu ?
Defolun gidin la şirketin tepesinden, alçaklar!.
Al-sat tut değildir
1. sorunuza cevap vereyim.şirkette her zaman nakit oldu ancak onlar ellerindeki parayı işleterek daha çok kar elde ettiklerini söylüyorlar.yani borçla aldığı paranın faizinden daha çok kazandıkları için sürekli borçlanıyorlar yeni bir olat değil yıllardır böyle.diyelim ki araba alacaksınız 1milyona.elinizde de 1 milyon var.800 nin peşin verip 200 bini yıllık %30 faizle borçlanıp.elinizdeki 200 bini de borsada %40 ile değerlendiirdiğinizi düşünün.tabi bunu yapabiliyorlar mı çok tartıştık zira şirket bankanın olduğu için tercihlerini bankanın ıvır zıvırlarından yana kullanıyorlar.
2.ci konuda kısmen haklısınız.bim bile bir çok depo çatısını güneş panelleri ile kapladı.ancak burada temel nokta panel maliyeti değil.enerjiyi depolama sıkıntısı.asıl pahalı olan aküler ve depolasanız bile çok sınırlı kullanıma imkan veriyor.şişecam elektrik üretip satan bir firma zaten ancak dediğiniz gibi bu yenilenebilir enerjiyi kendi depolarına da yapabilir sonuçta gariban firma değil koskoca şişecam
Kudurdu kudurdu
Ytd
Ahan da habere bakın, kirmanço istifa etmiş
Açıklamada 01.07.2024 tarihinden geçerli olmak üzere Sayın Prof.Dr. Ahmet Kırman’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Üyeliği görevlerinden istifa ettiği belirtildi. İstifa açıklamasında Şirketimize 2006 yılından bu yana değer katan, başarılarıyla Şişecam’ın sektörlerinde global ölçekte saygın ve etkili bir oyuncu olmasını sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız ve Murahhas Üyemiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Kırman, kendi isteğiyle 1.7.2024 itibariyle görevden ayrılma kararı almıştır. 2006 yılında, Şişecam’a emek vermeye başladığı ilk günden bu yana elde ettiği başarılarla şirketimizi her alanda ileriye taşıyan, Prof. Dr. Ahmet Kırman liderliğinde çok önemli başarılara imza atan kurumumuz, onun vizyonu ile bölgesel liderliği aşıp global bir şirket haline gelmiştir. Prof. Dr. Ahmet Kırman, ilham veren liderliği ile şirketimizin geleceğe hazır hale gelmesini sağlayan globalleşme, birleşme, dijitalleşme, dönüşüm gibi
adımlarının önünü açmıştır. Prof. Kırman’ın Şişecam’da göreve başladığı 2006 yılı ile 2023 yıl sonu performansı karşılaştırıldığında bu dönemde şirketimizin cirosu Euro bazında yaklaşık 3.5 kat artış göstermiştir. Uluslararası satışlarımızın toplam satışlarımız içindeki payı yüzde 50’lerden yüzde 60’lara çıkmıştır. Kıtalara yayılmış olsa da birbirine gönül bağı ile kenetlenmiş büyük bir aile olan Şişecamlıların sayısını 15 binden 24 bine kadar yükselmiştir. Şişecam, onun liderliği ile sadece finansal anlamda değil, aynı zamanda kurumsallaşma kültürünün gelişimi anlamında da büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Prof. Dr. Ahmet Kırman’a tüm emekleri ve Şişecam’a kattıkları için minnet duyuyor, kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluk diliyoruz. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu biliyoruz. 1935 yılında yanan ilk fırınımızla harlanan Şişecam meşalesini kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda geleceğe taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.
Ytd
https://www.borsagundem.net/haber/si...donemi-1805082
Hayırlı, uğurlu olsun.
Ben bu değişikliğin şişecam’a iyi geleceğini düşünüyorum.
Al-sat tut değildir
Şirketin cirosu 3.5 kat artmış döviz bazında ancak değeri döviz bazında 2 kat artmış.e birleşme ? sinerji?.bu tabloya bakınca kusura bakmasın ben başarılı bulmuyorum.
20 yılda artan marka değeri o kadar yapılan yatırım o kadar artan ciro bu yirmi yılda şirket değeri 3 doları bulmamış.şu anda 1.5 dolar. hani 5 dolara çıkıp da 1.5 dolara inse eyvallah ama bırak 5 doları 3 doları bile görmedik 2.5 max sanırım.
emekleri için teşekkür ediyoruz.inşallah zihniyet de biraz yatırımcı odaklı değişir.
Şişecam’dan yapılan açıklamaya göre Prof. Dr. Ahmet Kırman’ın istifası sonrası yeni Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali oldu.
Kirman beyin emeklerine sağlık, gelene başarılar. Hayırlı olsun. Ytd
Ayrılığın nedeni kişisel değilse merak edilir. Belki şirketin yatırım stratejisinde sorunlar vardır. ABD yatırımıyla ilgili çok az güncelleme olması düşündürücüdür.
Belki de daha daha başka sebepler vardır. İlk etapta bende düşündüm.
İstifa etti, ayrılma kararı aldı, görevi bıraktı, bu görevi yeni dinamik arkadaşlara devrediyorum, bu bayrağı daha ileriye taşıyacak arkaslarima bırakıyorum..
Her cümle sonucu aynı olsa da, söyleniş biçimi farklı.. altında buzağı aramayayim yine de hayırlısı olsun.. ytd
Buzağıdan fazlası var galiba. Yönetim kurulundan bir istifa daha varmış. İş Yatırımdan da istifalar var iddiası var; doğrulanmamış. İşin tuhafı Spk'ya yapılan sıradışı başvuru da ilgide tutuluyor. İş Yatırımdan istifalar doğrulanırsa bir ilgisi olduğu ortaya çıkar..
holding bünyesinde yer alan sahibi bir üst şirket olan yapılanmalarda maalesef alınan kararlar genelde holdingin faydasına olacak şekilde oluyor.
mesela perakendede yer alan holdinge bağlı bir şirketin sattığı ürünler holdinge bağlı başka bir şirket tarafından üretiliyor.o ürünleri holdinge bağlı başka bir şirket naklediyor.şirket adına kiralanan araclar holding bünyesindeki kiralama şirketinden kiralanıyor.
tüm bu işler belki de daha ekonomik ve verimli yapılabilecek iken öncelik holdinge bağlı diğer şirketlere verildiği için maalesef bilançolar yoruma açık yapılan işlemler soru işareti.
bu örnekten yola çıkarak kazanılan paralar iş yatırım vasitası ile değerlendiriliyor.halka açık kısımda iş yatırım önder.e bu kadar elinde imkan varken hisse senedinin bu halde olması acaba kendi kendileri mi manipüle ediyor sorusunu akla getiriyor?eğer şirketin bu işte parmağı yoksa neden yönettiği portföyleri kullanarak şirketin hisselerini yükseltmiyor hadi onu da geçtim madem şirketin hisseleri olması gerektiği yerde değil.al 100 milyon lot at kenara arz olmayınca fiyat yükselecektir.
bilemiyorum bu tarz şirketlerde kırmanchonun bile üzerinde karar alanlar vardır çünkü şirket iş bankasının sayılır.
Akla uygun gelen senaryo içeriden aldığı bilgilerle İş Yatırımın büyük müşterileri adına yüklü satış yapmış olmasıdır. Şişecam yönetimi İş Yatırımı ve bankayı da karşısına alma pahasına Spk'ya şikayette bulundu. Ortalık karışınca her iki taraftan istifalar geldi ve banka duruma el koydu..Akla uygun ama gerçeklere uygun mu henüz bilmiyoruz.
yabancılara kızıyorduk ama yerlinin arttığı yerde böyle dolaplar ayyuka çıkıyor.ben şikayetten bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.o kadar geri alıma rağmen(hadi bi kısmını 36 liradan paketleyip sattılar!) kağıdın gram yol ilerlememesi garip.
demek geri alım olmasa kağıt 1 dolar belki altı olacak.bunda bir iş var.
zamanında süper gelen bilançolarda aşağı devre kesmişliği var acaba onlarda iş yatırımın katakullileri miydi? kafada deli sorular ancak gerçek olan kağıdın 66 lira olması lazımdı en az şu anda.
Belki de tren yeni kalkmıştır...😎 Traşı bırakın..sessizce işine bakıyor yatırımcı.😎😎
Tren kalktı ama geri geri gidiyor.tren içine atlayan yatırımcınin da işine bakıyorlar.