https://rotaborsa.com/borsada-is-yat...digi-hisseler/ bide boyle bir haber var..
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
https://rotaborsa.com/borsada-is-yat...digi-hisseler/ bide boyle bir haber var..
Enflasyon muhasebesi ciddi uzmanlık gerektiren teferruatlı bir konu her şirket özelinde olumlu yada olumsuz farklı etkisi olabilir. Kabaca parası olan şirketler parayı iyi kullanmalı yoksa TL enflasyon karşısında pul oluyor. Borçlu şirketler açısından bir avantaj hele ki bir de TL cinsinden uygun faizli uzun vadeli sabit kredileri varsa mis gibi borçlar reel olarak kendiliğinden eriyor. Sanayi şirketlerinde durum biraz farklı bunların ciddi sabit kıymet duran varlık (Fabrika arsası, makine teçhizat ekipman) olduğundan bunlar enflasyona endekslenerek yeniden değerlenmeye tabi tutulunca ciddi değer artışları oluyor bu da sanayi şirketlerinde öz sermayede önemli artışı yaratıyor. Adam 15-20 yıl önce fabrika arsası almış aradan geçen onca sürede bilançoda hala aldığı fiyat üzerinden görünüyor (hele bir de bu fabrika arsası şehir merkezinde kaldıysa) enflasyon muhasebesi uygulandığında bilançoda gizli kalmış değerler ortaya çıkıyor.
Para hala bist 30 da,bizlere donmedi ama hacimlerin kiprasmasi iyiye isaret
İsmen futbol tabiri ile 1/9/1oynuyor bu aralar.Ne yeriz ne atariz.Top dolastir dur.
Bu endekste de dayak yedirmezsin be,yeter valla icinde bulundugumuz hale bak dustugumuz yerin dibinde
Bunlar herhalde topculara[emoji3]para kaptirdi.Bilen birileri basiyor devamli.
Ne bitmez çilemiz varmış.
2107113SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anketlerde ort.59tl.hedef verilen bilancosunda 8 küsur nakdi bulunan sozde kurumsal sirket[emoji779]Eh is bankasi benim 1000lotumdan bu saatten sonra bi zarar gelmez bana ama oylebirseye yakalanki biz bu halti nasil yedik noktasina gel [emoji2969]bende [emoji477]icer ohh ohh derim.
Caresizligi iliklerimize kadar hissettiriyor bugun de:)
https://i.hizliresim.com/kylk7pj.png
https://i.hizliresim.com/5oisrbb.png
23 kasım perşembenin pastası dün 27 kasımda takas bu şekilde oluştu . kendi aralarında yatırım fonları ,emeklilik fonları dahil bütün aracı kurumları kullanıyorlar günlük ortalama 10 milyonun üzerinde işlem oluyor % 80 / 90 gibi işlemleri tahtacı yapıyor yapmasınlar 1 / 2 milyon lotu geçmez işlem hacmi tahtacı yatırımcı psikolojisini çok iyi bildiği için her türlü cinliğiyi , şeytanlığı yapıyor hisse alanlarda günlük veya çok kısa düşündüğünü bildiği için tahtacı , spek istediğini uyguluyor
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/g0lo4gs.png
tahtacı alış ve satış kademelerini gönlünce yapmış alış satış kademelerinde ne kadar yatırımcı olduğunu biliyor endekse satış gelirse alt kademelerine kendi yazdıklarına da verir yine para kazanır alanlarda zararına verir yine kazanır hisseyi yukarı sürer alıcılara verir yine kazanır tahtacıya ayak uydurabilen bazen kazanır ama servet kazanamaz . en iyisi alıp uzun vade düşünmek kazandığına yeter dediği zaman satmak veya her sene temettüsünü alırım beklerim der yoksa kurtlar sofrasında meze olup sermayesini bitirir her hisse alan kolay para kazanmak istiyor yok böyle bir şey .
yatırım tavsiyesi değildir
Bence borsanin en durgun donemi.Ancak Aralik sonundan itibaren tekrar girisler olabilir yilsonu bilancolari icin ki bircok sirketin ozellikle sanayilerin pek parlak olmayacagi soyleniyor..Faizler tik tik da olsa yukseliyor secim var.Zamlar var .%58degerleme orani var.piyasalari kitlediler.Kis geldi yakit paralari gorucuye cikacak.orta olcekteki insanlar bogaz derdine dusmus.zor bir donemden geciyoruz.
13:20 ye geldik 65m hacim olustu, acikcasi en kotu hacimsel donemi geride biraktik bundan sonra pozitif fiyatlama icin amacsiz gorunsekte 5fk asagilarinda fiyatlama icin de nedenimiz yok kredili islem faizleri ve vadeli faizlerindeki gelir kaleminde artisla eski zirveleri isteyecek girisler gelecektir,moraller bozuk tahta bozuk artik ama realite de ortada..
Kaynak tacirler yatirim goruldugu uzere,piyasa dovmek isterken hic nefes almadan dibine bakmadan vurur ama almak icin nazli gosterip butun dalavereyi cevirir sayin kaetopunun yaptigi paylasimdan da belli olacagi gibi buralarda top cevirmeyi marifet belledi
Bu kadar bist 30 a para girdi,dolasip bi ismen tarafina bankalar ralli etti gene kurus kalkamadik cok enteresan
Bist yukselirken dustuk,yatay kapadi -3 daha dustuk
Kasim basinda yaptigim yorum..
Keske yanilsa idim.Borsanin havasi kacti.Enazindan Ocak basina kadar agresif alimda olmamak lazim bana goreCPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla hocam bist gayet sovunu yapti iki haftada,bizim gibi ipin ucunu yanlis yerden tutanlar oturup tasalansin:)
Pala nin keyfi yerinde nerden satsa asagidan koyma firsati veren sirket var,boyle tatli short tahtasi ornegi az bistte
Millet bir de bu kansizlardan geri alim bekliyor,her seans mal cikisi en sert is ustunden belli ki ay sonu bir fon poz kapatiyor,alemi cihan boyle soygun gordu mu acaba
Görünen o ki ismen bana ne verdiyse geri almaya yemin etmiş.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/4eb9h3u.png
7 kasım dan bugüne kadar takas değişimi fon gelirlerinin karına % 40 kadar vergi kesintisi gelecek diye fonlardan mal çıkışı var
haber çıkmadan öncesinden öğrenmişlerdir . y d
dedikodusu çıktı ya her şeye vergi koyarlar her şey cumhur başkanının yetkisinde . y t d
Her daim olan bir yetki,yabanci para cinsinin baskilanma arzusuyla o tarafta bi etki baski getirebilir ancak bu fon sadece ismen de yatirim yapmiyodur sanirim ama gozumde degeri sifira indi 150-200 bin zararla pozisyon kapamayi dusunuyorum,bu zarari iki senede zor kurtaririm benim adima yapabilecek bi sey kalmadi
İs deki satici kademelerin dolulugunu gorunce durdu nedense,boyle de pislikler iste buyur sat iste alici orda ama yok kan kusturacak illa aliciya degil oldurmeye basarlar bunlar
İsmendeki 31 diyor baska bisey demiyor.Ne hirs boyle yahu.Onda hirs Mulk sahibi relaks.Ne is?
Bu ay bu hisse de spot ve vadelide yapılanlar eğer suç teşkil etmiyorsa bu piyasada ne suç? Vbst bile yemedi hisse. Yapana, göz yumana helal olsun.
ICBCT de olanlar burada olanların yanında çerez bile olmaz. Şak VBST. Hisse gereksiz basılmış kaç yıldır 2 hareket etti şak VBST.
Spk yetersiz bir kurum,piyasalarda guven icin bu konunun ustune gidilmesi lazim.8m kisiye ulasti piyasa guya,gecen hafta lidfa icin tacirler hava atiyor soyle hedef fiyat falan hisse 8 den 12 ye gidiyor ordan patron mal vuruyor geliyor 9 a, giderken siritan arkadastan tik yok bunlar etik olmayan milleti biktiran rezil isler hep,bizdeki deniz yatirim da keza ayni. Borsada elde hisse tutma suresi belliyken uv yatirim falan demeyin kimseye bu guvensizlik ortaminda kari goren kaciyor olan kalana oluyor iste..
Tarihi zirveden girenleri fena terste bıraktılar....
Borsa 10000 olacak 12000 olacak diye Ky gazlayan ekonomistlerden ses seda yok... Tetikçilik her alanda... Hisse fiyatlanırken leblebiden nem kapan liyãkattan yoksun kısa süre önce adı şaibe karışmış olan kurum ile ky nın işi zor....
Yüksekten maliyetlenenlere sabır diliyorum böyle bir psikolojiyi idare etmek kolay degil... Ben temettü yatırımcısıyım günlük fiyat hareketlerine takılmıyorum lakin kurumsal denilen hisseninde sirk maymununa çevrilmesi yakışık almıyor.
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün hsbc alımları yabancı fon alımlarıydı. S&P haberinin ardından gelen bu alım sevindirici oldu. Tercihlerinin arasında işmeni de görmek kendi adıma mutluluk verici. Sene bitmek üzereyken yeni pozisyon açmak kolay olmaz yabancılar için. Bu alımların sürmesini beklemek bence çok kabul edilebilir bir yaklaşımdır.
1 milyon lot yabancı alımını görünce bile sert bir yukarı atak yaşanması, tahtada çakallık peşinde koşanların hala bir hikaye peşinde olduklarının da bir göstergesidir. Burada ekmek var. Tepeden alım yapanların da tez zamanda kara geçmelerini temenni ederim.
Belli tahtalarda hsbc uzerinden benzer alimlar gorduk, ismen tarafinda hatta bist tarafinda hacimli bir yukselis,hacim yogunlugu alamadiktan sonra pozitif beklentiye girmek istemiyorum,dun ismen benzeri sert duzeltme yiyen tahtalarda pozisyon bolusturdum bu nedenle yuregim tek kale burda duramadi o da kesti cezasini:) Hacim icin yan tahtalarda maliyete yaklasmalar ya da zarar azalmalar lazim ki insanlar pozisyon degisim/trade denemeleri artsin..