İnsanlar son 2-3 ayı hatırlıyor. Seçimlere kadar;
Borsada sürekli beklenti yaratılıp yenilere gelin derken mevcutların doyup gitmesine izin verilmeyecek diye düşünüyorum.
Printable View
İnsanlar son 2-3 ayı hatırlıyor. Seçimlere kadar;
Borsada sürekli beklenti yaratılıp yenilere gelin derken mevcutların doyup gitmesine izin verilmeyecek diye düşünüyorum.
Msci Small Cap eklenecekler
Hayırlı traşlar çöpleri şişirip mecburi fonlara devir teslim
#AKFYE #ALFAS #BIENY #CWENE #EUPWR #RYSAS
ahh ahh sen adam olmazsın.:28:
4400 den 7700 e gelmiş bir borsa bi zahmet bi düzeltme yapsın demi.Yapmasın mı ?
6700 lere düşse yine aynı ağızlar 16700 lere çıksa 15000 e düşse de aynı ağızlar.
Ara düzeltmeler harici düşmez kardeşim bu borsa anla artık şunu ha düştü çöktü battık bittik 6700 bi bakmışsın hop çevirmişler 9000 diyor.
2000 den beri ha düştü ha düşecek dolar bazlı altın bazlı cart curt derken 7700 olduk be .
2022 başlangıç 2000
2022 enflasyon yüzde 100 (min)
2022 en yüksek 5700 (oha çüş waşşş)
düzeltme 4400
dikkat edilirse o senelik enflasyon kadar katlamış borsa düzeltmenin dibi oluyor
Hadi 4400 den kalkış desek enflasyon yine yüzde 100 ne olması lazım 8800.
7500 deyiz.(7700 ü gördü)
Daha senenin bitimine 4.5 ay var.İzleyelim görelim bakalım.
Endekiste düzeltme başladıysa şayet yarın şort açmaya izin vermeden basarlar diye düşünüyorum. Yok çuvala mazut için se bugünkü hareket verdiğini geri alır, yarın bakalım nolcak :he:
Bence short için bi sert basalar lar.Sonra çok sert gerisin geri alırlar sonra bi daha basarlar (esas shortçu doldurma ) sonra zınk diye durdurup önce hafif sonra biraz hızlı sonra yuh artık şeklinde alabülürlerrrr.
Ben olsam öyle yaparım.Neeee ahahaha
Yatırım değil batırım tavsiyesidir.
Endeks de düzeltme olacaksa bile short da çok çok çok az adama para kazandıracaklar.Daha evvel hep böyle oldu yüzde 7 çakıyor yüzde 5 gerisin geri alıyor yüzde 1 daha alıp yüzde 5 basıyor.dönüp yüzde 4 alıp yüzde 10 basıyor dönüp yüzde 8 alıyor.
Bi geriye dönüp bakıyorsun yüzde 15 20 düşürmüş tepeden ama sen değil para kazanma short da para bile kaybetmişsin.ahahahaha
Nerede eski düşüşler yedire yedire böyle manda boku gibi yapışırdı piyasa .
Çok zalım oyuncusun gundwane abi :he:
Ama dikkatli ol :) kulislerde konuşulana göre senin gibi ortaölçekli heriflerin peşine düşmüş baronlar varmış
ABD ADR
Fiyatları bankalarda yukarı gösterme çabası var gibi, normalde işlem hacmi çok az oluyor.
https://i.hizliresim.com/2ojxr21.jpg
Bozkuş Neo kuyruğu mu kıstırdin bu saatte ne işin var burada. Bu saatin üyeleri Ariston abi emlak ben. Arada altınorta. Dert etme bozkuş seçime kadar bunlar tutar bor şekilde. Şimşeğin başına bişi gelmesin yeter
Zarar çok ama teminat tamamlama çağrısı az.
Olan hisseciye oldu gibi
https://i.hizliresim.com/7pbozfn.jpg
bu yukardaki zarar vadeli mi sadece ariston abi.
:drunk:
Sohbet odalarında genel kanı uzun vadeli düşünün şeklinde.
SMS geldi MTV taksidini ödemediniz şeklinde.
Kayıtlı tavukların kanatları var uçamıyor kümese SMS gönderiliyor, yurt dışındaki kartallara/akbabalara ulaşılamıyor.
MSCI Kriterleri var deniyor.
Bu olabilir.
https://www.msci.com/documents/12961...a-fbdaafed579f
https://i.hizliresim.com/7y4aa5c.jpg
Kafadan atma bir komplo teorisi:
Gece güneşin ışıkları veya bilmediğimiz dalgalar vs olmadığı için cinler daha rahat çalışıyor olabilir.
Bir de telefon işlerini zorlaştırıyor olabilir.
Slm.
Lastikleri geçen hafta aldım.
Iyi gibi derken .iyi .
Uzunlar yanıyor ama kullanmiyorum.
Tek far ile geldim.menzile vardık.(alanyadayım şu an).
Genelde buyuk arac arkası gittim .
Not sandıklı ve ısparta girişde 2 kez polis cevirdi.
Alkolden gectik.
"farın biri yanmıyor galiba "dedi.
"Evet farın biri yanıyor" dedim.
O bos kısmını gosterdi ben de dolu:)
Bir ara işsizliği önlemek için karayolları kenarlarını yeşillendirelim önerisi vardı. Sonradan Binali Yıldırım artık biz anahtar teslimi fabrika kurup işletmeciye satacağız dedi sonuç çıkmadı.
Akşam Kontrolmatik sahibi sohbet odasındaydı.
Özellikle rüzgar ve solarda izinlerin alınması vs prosedürler uzun sürüyor dedi, belki memurlar işlemlerde ayak sürüyor.
Özellikle enerji projelerinde anahtar teslimi işler yapılmalı ya da projesi hazır, izinleri alımış işler ihale ile işletmeciye satılmalı. Emlak GYO o şekilde emlak projeleri yaptırıyor. Enerji işinde ona benzer bir modele geçilmesi lazım. Kamulaştırma, ÇED izinleri vs kamu ile daha hızlı yapılabilir, uygun yerler (tarımsal arazi, orman) ve diğer kamu menfaati korunur.
Solarda Güney iller şanslı ama tüketim Kuzey ve Batı'da, yeni iletim hatlarını yapılması gerekiyor gibi. Rüzgar alan yerlerde de iletim hatları veya yeterli yerel tüketim yokmuş.
Bnce problem, dünya işlerinden ve yeni iş alanlarından anlayanlara çok fazla iş vermek istemiyorlar, ahiret işinden anlayanlarda ne güçlü sermaye ne yeterli girişimcilik know how'ı var, hazır löp işlere konuyorlar.
Karsan faaliyet raporuna baktım kabaca 6 ayda 15 bin Renault Megane üretmişler, anlaşma yıllık 55 bin demişlerdi. 6 ayda henüz o ivmeye ulaşamamış gibi.
AK YATIRIM
hergün alıyor, ümit veriyor da
SANAYİ kağıtları zıçmış durumda, (akşam tv de vardı, bilmem satışları o kadar düştü, bu kadar düştü... karları şöyle düşecek neyin diyipdurudu yine birisi )
bankalar desen hergün tavan yapacak halleri yokya (eveli gün gece VAKVAK ile HALK dediler, yazdım % 7 düştüler )
4 banka ile bu endeks nereye kadar taşınabilir ki ?
kimse longta yakalanmadı...
etrafa forumlara trol elemanları saldılar ama herkes nakite geçmişti...
evet 3 dolara gelmiş endekste hisseciler tutuyorsa oda onun sorunu...
ama bende viopta terste kalan görmedim sayılır...
gösterere göstere köşeye vurdu...
baktı yukarı gitse millet satıp borsadan çıkıyor...
izleyelim napacak...
ekstrem bişey olmazsa poz almam...
822800 ANA TREND desteği idi... test etti
bakalım tepki gelecek mi ?
DAX... seni borsa diye icat edenin ben :vk:
olabilir niye olmasın...
dolar olur 70 endekste 10,000 olur...
o trolun kafa şöyle
Biz göreve geldiğimizde asgari ücret 184 liraydı şimdi kaç para 11 bin 402 lira 32 kuruşa yükseltildi.
endeks 2,000 miş 7,000 olmus... :)
eee sonuc tuvalet kagıdıda 10 liraydı 100 lira oldu bu süreçte...
troller tl konusur manupulasyon için...
endeks sene bası rakamına gelememiş ama buna göre yükselmiş...
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/news/1019777.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
yonca banka değil mi
hepsine çakıyorlar o bugünde yeşil yakıyor
ateşlerse yonca ateşler diğerler,nide
Kredili işlem yapan çok. Borsa düşerse öyle böyle düşmez. Demiş olayım.
Krediyi ilk kapatan kazanır artık. Sonrası batık.
deniz, vakıf,ünlü,global,teb
el gösterdi
biraz yukarı gidiyoruz
eskiden olsa dünkü uzun kırmızı çubuk sonrası teknik olarak -endeks bitmiştir, en az bir kaç hafta aşağı düzeltir" derdik ama artık yeni düzende bunu diyemiyoruz, shortçu gelirse yada ana tahtalarda ekstra satıcı ağırlığı çıkarsa ortaya, torba yeterince dolmuş deyip yukarı alıverir.. yada alıcı gelirse -bakalım bu yeni gelenler malı tutmak için mi aldı trade için mi aldı diye test etmek için aşağı basıverir
hsbc ve qnb... karşı taraftan el gösterdi
Bankaların içinden geçmeli ama hiç oralı değil
kabaca endekst şu tepeleri gecerse yeniden bakarız...
yoksa şimdilik okey yancısı gibi kenardan devam...
https://i.hizliresim.com/rnjlo00.png