İşi gücü nasıl borç bulacağına kafa yormak. Yine göndermişler kap ı. Bu borçlar hangi kazançla nasıl ödenecek. Biraz da buna kafa yorsanız. Borç al borç öde. Faiz yükü arttıkça her çeyrek katlanarak gidiyor. Milletin maskarası olduk.
Printable View
İşi gücü nasıl borç bulacağına kafa yormak. Yine göndermişler kap ı. Bu borçlar hangi kazançla nasıl ödenecek. Biraz da buna kafa yorsanız. Borç al borç öde. Faiz yükü arttıkça her çeyrek katlanarak gidiyor. Milletin maskarası olduk.
Bunlar ya bizim bilmediğimiz bir şeye güveniyorlar ya da battı fish yan going misali yardırıyorlar borç alma konusunda.
Evdeki hesap çarşıya uymadı diyelim. 2023 depreminde etkisiyle tarımda kötü geçti. Para mara kazanamadık. Bunlarda büyüyoruz dalgasına iyice açıldılar. Borçla büyümeye çalışırsan olacağı bu. Borcu sabit bile tutamıyoruz artık. Borç bir çeyrekte 7,5 tan 15 e nasıl çıkar arkadaş. Ne yaptık biz bu parayla. 3-5 yıl bi cacık olmaz bundan. Ondan sonrada olup olmayacağı yaptığı yatırımlardan para kazanıp kazanmayacağına baglı
https://x.com/zeynepxaktas/status/17...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://rotaborsa.com/hektastan-hekt...clanma-karari/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben satmayı hiç düşünmedim
Onun için çuvalladım diyemem
Tahtacı isteseydi biz 10 dolara giderdik
Reis doları 18’de tutuyordu, 180’e geldiğimiz an 10 dolardık !
Hiçte zor değildi.
Fakat şunu söyleyebilirim
*Bugün 0.72 usd olduk, hedefim 7.2 dolar
*0.5 dolar olursa hedefim 5 dolar olur
Paraları ne yapacaklar acaba ?
Yatırım mı ?
Kaç zamandır hiç şirket satın almıyoruz.
https://youtu.be/IesUrh1SfQI?si=QSnnxRocL7HWslgJ
Her taklayı atıyoruz
Bono çıkarıp satıyoruz
Tahvil çıkarıp satıyoruz
Arsa mülk satıyoruz
Hisse satıp ingilize peşkeş cektiriyoruz
Yönetim katini komple degistiriyoruz
Finansal olarak dibi boyladik aşikar
Ama üretip ARGE yapıp satıyoruz
Tabela şirketi değiliz
Oldu olacak direk paralı bı yabancı ortak neden almıyoruz
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2010dan beri hektsdayım. Teknikoyuncu vardı sayfasında önermişti. Temettü hissesi güvenilir diye aldıydım. Uzun yıllar temettü verdi. Aldığım temettüleri ilave ettim. İstikrarlı ama uçmaz kaçmazdı. Bu sayfaya girerdim günlerce yazan çizen olmazdı. 2018 den sonra malum bedelli bedelsiz alımlar vs derken büyüdük. Ama gecen sene ne olduysa hektsın ayarı kaçtı. Kasım hareketi normal değildi. Oyak bile bence hisseye hakim değil. Bu noktadan sonra yatırımcı olarak hissede kalmak çok zor. Satmıyorum ama şu saatten sonra hekts yatırımcısı değilim. Tutarsa amenna çocukların geleceği kurtarırız tutmazsa da denedim olmadı derim. Ama elden geldiğince başka birçok hisse var yatırıma devam..
Yani işin enteresann tarafı çalışma şeklini değiştirmiyorlar. Tahsilat süresi aşırı uzun. Yatırım planlaması diye bişey kalmadı. Şu tarihte hizmete almayı bekliyoruz diyorlar, o tarih gelip geçiyor tık yok. Umurlarında olmuyor. Borç boylarını kat kat aştı. Hala tınmadan borçlanma peşindeler. Neyi bekliyorla veya neye güveniyorlar anlamadım gitti.
Artık iş mucizelere kaldı. Acilen bütün dünya ülkelerinin ellerinde para dolu çantalarla almak için sıraya girecekleri bir sihirli tohum falan bulmamız lazım. Yoksa sittin sene (60 yıl) bu borç bitmez. Kedi-köpeklerin bizim mamayı beğenecekleri bile şüpheli.
Biz nasıl toparlarız bilmiyorum ama çok zor buradan bir HEKTAŞ geçti bununla bir ev alma hayalım vardı artık YOK
Ne oldu ki bu kadar veya ne olmuş olabilir güzelim şirket geldiği bu duruma bakın
Selami de cacık çıktı. Çık bi açıklama yap, demeç ver.
Demek ki bunlar vitrin süsü, hiçbir etkileri yok. Şirketi asıl yönetenler başkaları.
Cari piyasa değeri 52,7 milyar. PD/DD: 14,56. Şirketin defter değeri 3,6 milyar. Borç 15 milyar. Bugün 5 milyar daha borçlanma kararı almışlar. Rakamların hepsi birbirinden tuhaf. Kazancın borç taksitlerini ödemekten çok uzak. Alınan bu kadar borçla ne yapılıyor bilmiyoruz. Çeyrek raporlarındaki güzellemelerden başka bilgimiz yok. Geçen sene neleri konuşuyorduk. Bu sene neleri konuşuyoruz.
Sürekli borçlanma yapmakta artık sıkıntı.hadi eski borçlar düşük faizli idi.Bundan sonra yapılacak olanların faizi yüksek olucaktır.Bşr an önce kar yazıp borcun azalması lazım.
Hektaş borç vs için düşüyorsa (1/4) usd
Sasa neden aynı oranda düşüyor ? (1/3) usd
sasa 7.2 milyar kar
Fk düşük
Demek ki hektaşın düşüşünüz borçla, yüksek fk ile alakası yok.
///
Alarko kar bol, fk dipte
Bol bol yatırım açıklıyor
2.5 ayda %30 usd düşüş neyin nesi ?
https://i.hizliresim.com/reagzj6.jpeg
Fiyattaki düşüşün sadece borçlanmayla ilgili olmadığına katılıyorum.
Sadece Oyak hisse satmadı ki; Alarko ortağı da hisse satmış, daha önceki haberlerde özelde Holdinglerin Koç, Doğan, Erdemoğlu, Zoren hepsinde bu dönem hisse satışları tercih edilmiş.MaAlt hissesindeki şirket satışı da ilginç geldi bana.
Hektaş, vadeyi uzuna yaymaya çalışıyor gibi.
Hadi ben yeni başladım da uzun zamandır elinde Hektaş tutanların benim gibi beklemeye toleranslı olmasının gerekmesi gerçekten sabır işi.Sabretmeyi öğrenmiştir değerli uzun süreli hektaşiler.Sabredemeyen ya da başka hisseyle arbitraj yapıp dönüşü muhteşem yapmak isteyenler olabilir. hepinizin kazancı bol olsun dilerim.
Hissenin düşüşünde, bence, tahtacının paşa gönlünün isteği gibi aynı zamanda büyük ortakların yüklü paraya ihtiyaç duymaları- 2024 yılında yatırım hedefleri, piyasadaki halka arzların, alternatif piyasaların getiri ihtimalleri, kriptocuların piyasadan çekilmesi gibi konjoktürel değerlendirmeleri de olabilir, mi ki?
Bence de, Oralet Osmanla birlikte Oyak'ta bu hissede kaldıkça, şirketin tarım ve gıda sektöründen başka bir alana geçmedikçe
bu hissenin geleceğine güveniyorum. Kesinlikle YTD.
saygılar.
Abiler topu bana atmayın, bu sorumluluğu bana yuklemeyin. Belki de ben 51 den hepsini satmısımdır, burda eglenmek icin yazıyorumdur bilemezsiniz. Sanal ortamda kimseye guvenmemek lazım, hoş gerçekte de guvenmemek lazım.
51 den falan satmadım tabii ama keşke satsaydım. Neyse bakın Alarko da zortingen olmaya başladı.
Burhan abi (@BEAUVOIR) sattıysa o zaman hapı yuttuk demektir, ben de topu ona atayım.
Geçen sene millet alabilmek için saldırıyordu şimdi biz hisseye tutunabilmek için birbirimizden umut dilenir hala geldik
Bir arkadaşımız iyi bir şey yazarda oradan tutunuruz diye kendimizi uçurumdan aşağıya düşen birinin bir dala tutunması gibi
Şuana kendimizi hazırlamamız lazım PSİKOLOJIK olarak önümüzde çok zor bir süreç var ve de UZUN aslında bir o kadar da basit ya
SATIP çıkacağız yada BEKLEYECEĞİZ
Bir yabancı ortak bulsalar
DÜŞÜNCELERİM:
Türkiye Ekonomisi
Şimşek ve Erkan'a birlikte enflasyonu kontrol altına almak için para politikası yön değiştirdi. Parasal sıkılaşma uygulanıyor. MB politika faizini artırıyor. Politika faizinin yılı muhtemelen 37,5-40 civarında kapatma ihtimali yüksek.
Parasal sıkılaşmaya paralel olarak mevduat ve kredi faizleri de yükseliyor. Yükselmeye devam edecek.
Para pahalanıyor.
Piyasada likidite ve kredi daralıyor.
Yabancı kendini garantiye almadan (kur anlamında) Türkiye'ye girmek istemiyor.
Bunun için enflasyonda düşüş sürecine girildiğini görmek, ekonominin kırılganlığının azaldığına şahit olmak (rezervlerde artış), para politikasında değişikliğe gidilmeyeceğinden emin olmak istiyor.
Kısacası dövizini en iyi fiyattan bozduracak zamanı bekliyor. Türkiye'ye girdikten sonra kurlarda bir patlama yaşayarak kayba uğramak istemiyor.
Yurtdışı swap kanalının açılması yabancıların Türkiye'ye döviz getirip bozdurma durumunda kendilerine hedge imkanı sağlaması bakımından beklediği bir emniyet supapı konumunda.
Swap kanalları hâlâ açık değil. Berat Albayrak zamanında swap kanalının kapatılması yabancıların çok ciddi zarar yazmalarına yol açtı. Şimdi yoğurdu üfleyerek yemek istiyorlar.
Bu gerekçelere bakıldığında yabancıların Türkiye'ye girişi için uygun zaman sanki gelecek yılın ortaları gibi duruyor.
Dış Dünya'da ABD ekonomisinde işler fena gitmiyor. Resesyon tehlikesi beklenmiyor. Faiz artışlarında sona gelindiği yönünde bir kanaat var. Ancak faizlerin uzun bir süre yüksek seyretmesi bekleniyor (gelecek yılın ortalarına kadar).
ABD'de faiz indirimlerin gelecek yıl ortalarında başlanacağı beklentisi ve Türkiye'deki koşulların yabancıları ikna edeceği umulan tarihler üst üste çakışıyor gibi.
Sonuç olarak; Türkiye'ye yabancı sermaye girişleri muhtemelen 2024 yılı ortasını bulacak gibi.
Türkiye'de kurun MB'nın kontrolünde seçimlere kadar yavaş bir tempoda (enflasyona paralel olarak) artacağı beklentisi hâkim (enflasyonu kontrol etmek, umutları bozmamak adına).
Kurların seçimlerden sonra (2023 yılındaki seçimlerinde olduğu gibi) ihracatı teşvik, ithalatı yavaşlatmak, cari dengeyi sağlamak adına serbest bırakılma ihtimali bulunuyor.
Borsadaki yerliler tüm oyunu yabancıların girişi üzerine kurmuş gibi. Yabancı gelene kadar durumu 7400-8400 aralığında götürmeye çalışıyor.
Kredililer faizler arttıkça çok zorlanmaya başladı. Zaman zaman onların yüzünden borsada sert satışlar görülebiliyor (algoritmalar yüzünden). Kaldıraçlı işlem yapılan vadeli pay piyasalarında margin call uygulaması (teminat tamamlama çağrısı) sık sık yaşanmakta.
Sonuç; borsada yerlilerin yakıtı tükeniyor. Yükselen faizler de borsadan kaynak çalan bir alternatif konumuna geliyor.
Borsa yeni bir hikâyeye ihtiyaç duyuyor. Ama ufukta henüz bir şey görülmüyor.
Yerliler yabancıların girişine kadar dayanmaya çalışıyor. 3. Çeyrek bilançolar da açıklandı. Kârlar fena değil. Buna rağmen şimdilik beklentiler bitmiş durumda. Bilançolara bağlı olarak hisse değişimleri olabilir.
HEKTAŞ'A GELİRSEK
Küresel ısınma ve savaşlar gıdanın önemini daha da artırdı. Herkes bu konuda hemfikir.
Gıda stratejik bir sektör.
Türkiye'de gıda sektörü de bu anlamda çok önemli bir sektör.
Ancak OYAK ve onun çok önem verdiği "tarımın Ereğlisi" mottosuyla ortaya çıkan HEKTAŞ iyi yönetilmiyor.
OYAK 2022 Aralığında trade yapmak için Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplu olarak 30 TL civarında aldığı 33 milyon lot Hektaş hissesini 51 TL fiyatlardan sattı.
Hektaşta şişen balonu patlattı. Kağıt o zamandan beri iflah olmadı.
OYAK 2023 Ağustos ayında elinde nakit parası olmadığı için Hektaş"ın Gebze arazisi-binalarını satın almak üzere ihtiyacı olan parayı temin etmek üzere elindeki bir kısım Hektaş hissesini (% 3,5) borsada 23,37 TL'den satarak 2,1 milyar TL gelir elde etti.
Bu paranın 1,25 milyar TL'sini Hektaşa gayrimenkul bedeli olarak aktardı. Bu yolla Hektaş'ın finansman zorluğunu hafifletmeye gayret etti.
Kasasına para girmesine rağmen bu rakam Hektaş'ın 10 milyarı aşan kısa vadeli borçlarının neredeyse onda biri seviyesinde.
Ayrıca bu satış Kralın Çıplak kaldığını gözler önüne serdiği için moralleri daha da bozdu. Hektaş algısının daha da kötüleşmesine yol açtı.
Hektaş yatırımcısı ümidini kaybetme noktasında.
Bu satış Hektaşın zor durumda olduğu algısını güçlendirerek piyasadaki imajını iyice bozdu.
Bütün bu olumsuz gelişmeler Hektaş yönetiminin hesapsız-kitapsız-yanlış plânlamaları nedeniyle ortaya çıktı.
Tabi ki tek suçlu Hektaş yönetimi değildir.
Diğer bir suçlu da Hektaşa yatırım hızı konusunda fren koymayan, geleceği okurken bu finansman zorluklarını öngöremeyen ve bu nedenle hızlı koşmasına ses çıkarmayan OYAK Yönetimidir.
Hektaşta bundan sonraki beklentiler nelerdir?
2023 yılı geçti.
2024 yılında yatırımlardaki ilerlemenin etkisiyle yavaş bir toparlanma bekleniyor.
Esas güçlenmenin 2025 yılında yaşanacağı ümit ediliyor.
Şunu da unutmamak lazım; Hektaş tek başına kalmış öksüz bir şirket değildir.
Arkasında Türkiye'nin 3. Büyük holdingi bulunmaktadır. Bu holdingin 500 bine yaklaşan bir üye grubu vardır. OYAK bu gruba hesap vermek zorundadır.
OYAK'ın, bu kadar harcamanın yapıldığı, kendi bünyesinde ve Türkiye tarım sektöründe önemli bir yer tutan bu stratejik firmayı gözden çıkarması mümkün değildir. Firmanın yavaş ve zor da olsa toparlanmasına bir şekilde yardımcı olmak zorundadır.
O zamana kadar bakalım yatırımcılarından kaç kişi bu duruma dayanabilecek o günleri görebilecektir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Yanılabilirim. Kendimi avutmak amaçlı düşüncelerimdir.
oyak tepede mal satarken çok bilmişlik yapanları sahneye alalım...
laf sokanları...
Geçen sene hisse operasyon yedi olay bu.50 sonrası; 100 ler ;10 dolarlar havada uçuşunca aselsn da olduğu gibi gelene gidene verdiler.En sonda patron sattı naneyi yedik.
@delimeli komutanım çok teşekkurler, guzel bir yazı olmuş. Sonuçta ya sabredecegız ya da satıp başka kağıtlarda sansımızı deneyecegız. Aslına bakılırsa hisselerin getirilerine bir aylık 3 aylık 6 aylık 1 yıllık 3 yıllık ve 5 yıllık olmak üzere baktığımızda hepsinde farklı sonuçlar görürüz 5 yıllık getirisine baktığımızda hektaş belki de borsanın ilk üçündeki şirketten biriydi birkaç ay öncesine kadar ama 6 aylık ya da 1 yıllık bakınca da zarardayız şimdi iki yıl daha bekleyip iki buçuk yıl sonra baktığımızda belki de tekrar en çok getiri getiren hisseler arasına girebileceğiz borsada bu işler böyle yürür..
Zorlu bir sureç bizi bekliyor. Bir mucize olmazsa 2 yıldan önce toparlsması zor ama yabancı bir ortak falan olsaydı ya da Alarko bızım %25 imizi alsa durum degısırdı sanırım
Hanginizdi yav birisi Yarra Yering şampanyası paylaşmıştı burda. :he:
Hepimize ikişer şişe ondan lazım
Hektaş'ın o fiyatlara yükselme sebebi gübre işinden ne kadar kar elde edeceği ile ilgili değildi bence. Yatırımcıların en büyük umudu tohum şirketinin ar-ge'de önemli işler yapması beklentisiydi. O alanda da ar - ge sonuçlarının yaklaşık 3 yıl sonra alınacağını okumuştum. Bu tartışmaların üzerinden hayli süre geçti. Umarım sonuca yaklaşmışlardır.
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 62 kişi okumaktadır. (18 üye ve 44 ziyaretçi)
Elinizdeki lotları tabana yazın sayım yapacağız.
ben ferbis merbis borç alacak teknik meknik anlamam bilmem
ama önce 1x lu rakamlar sonra tek haneler ve nihai hedef 7 buçuk
7,5 olmadan bir lot almam
şimdi bana bilgisiz cahil fırsatçı ne derseniz deyin:hah:
her şeyin bilgi olmadığını size kanıtlayacağım:kahkah:
Biz satmadan gitmez.
Xu30’a 1 nisan 2022’de girdik
O zaman 0.42 dolardık
Eğer 0.5 dolara düşeceksek
Bizim xu30’a girip, birde Fon’ların hektaş’a girmiş olması bize ne katmış olacak ?
(Son 3 ay)
https://i.hizliresim.com/a4fy2hm.jpeg