Elinde kınayla ğelir şimdi:kahkah:
Printable View
epeydir düşünüyorum cevap bulamadım. yüksek bedelsiz bölünen hisselerde niçin garip fiyat anomalileri oluşur?
psikolojik nedenler (fiyatın ucuz gözükmesi vs) dışında başka açıklaması olan var mıdır?
Yüzbin birşey değil bu hisselerde öyle intiba var. Ben hep bu gibi zottiriklerde fink atıyorum. Takaslarını komple topladıklarım da oluyor. Satarken çok zor oluyor:)Aşağı çekince yine alacaksın. Zorluyor mu yine alacaksın. Sadece değerini belirlemek önemli. İçsel değerlerini bilançoda yansıtmadıklarından dolayı pd/dd hep pahalı görünürler ama aslında çok ucuzdurlar. Çoğunlukla arsalarının değerlerini bulursan bazılarının bedava olduğunu görürsünüz. Mevsimsel dönemsel hareketleri daha belirgin oluyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
duran varlıklar bence de dönen varlıklardan çok önemli. tr şartlarında adam yıllarca üç kuruşa talim edip tarlasına imar gelince ihya oluyor.
ama işte bu yüksek bedelsiz olayı çok garip. tr borsasında evrenin sırrını merak etmeyip bu olayı merak eden çok kişi vardır :Sad:
Kötü BIST100 de ,iyi hisse diye bir şey yok.Yok pd/dd..yok f/k bunlar ;traştır.Öyle olsa muhasebeciler veya ekonomi dergilerini hatmedenler zengin olurdu.
Önce BIST100e bakılmalı.Bıst100 %24 düştü.Kaç hisse ayakta kalabildi. KOÇHOL bile %30 değer kaybetti.
Endeksi takmayan 3-5 hisse vardır.Onu da bulmak çok zordur.
Benim ilk baktığım bıst100 dür.Sonra hisse gelir.
Bıst100 den eminsen 3-5 değişik sektörden hisse al-yeterli.
İŞTE BURADA-YANİ BIST100 dip-tepesini bulmak için sağlam analiz gereklidir.Bence tüm teknik-zenginlik bıst100 ün yönünü bulmakla başlar..
Bilanço geçmişi gösterir.Bence batmayacak kadar güçlü sahipleri olan ama kötü bilanço olduğu için diplerde olan hisseleri bulmak lazım.MGROS,kötü bilançoda 32 iken..iyi bilançoda 560 oldu...
BİST 100 ile zengin olmak zordur Zepzengin olmak çok ama çok zordur. BİST 100, arsa, döviz vb. varlıklar atıl paran varsa yapacağın şeylerdir. Yani zengin veya varlıklısındır ve varlığını korumak üzerine de biraz ekleme yapabilmek içindir. Viop bu atıl varlığın korunması için vardır. Anlayabiliyor ve yapabiliyorsan sürpriz ata oynamak gereklidir.
Süpriz ata oynamakta sorun yok.Ama yine de bıst100 ün yönünü hesaba katmak lazım.
BIST100 %30 düşecekken hangi süpriz at düşüşe dayanabilir.
Ama bıst100 ün ralli yapacağına inanıyorsan işte o zaman O AT ,ŞAHA KALKAR...:)
İnanın her kağıdın kendi seruvenine odaklanmak gerekiyor. Endeks düştüğünde çoğu etkileniyor ama serüvene girismisse işte o düşüş tamamen mal ele geçirmek oluyor. Bunları yakalamak çin tecrube lazım. Tahtayı okumak ve içsel değerini bilmek lazım. Yorucu oluyor ama finali bambaşka oluyor. Hiç endeks hisseleriyle takilmadim ve çok memnunum. Senede iki üç portföy değişimi o kadar...Varmak istediğim bir varlık miktarı var ona ulastigimda korumak amacıyla bir miktarını Petkim ve şişe ile değerlendireceğim.[emoji3][emoji3] Ondan öncesi hiç işim olmaz. Serüvene devam.
Not: zottirik her kağıdın senede bir ayı vardır. Geri kalan 11 ay tirttir. Bu bir ayda yaptığı hareketin boyutunu bilmek zordur ama tahtayı hareketlendirenden önce çıkman gerekir. Bazen yüzde ellidir bazen ikiyuz ucyuzdur. Yeter ki o adamdan önce çıkmak için hisset.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada ben fatih te oturuyorum. Bugün Aksaray civarı ndan Taksim'e geçerken Suriye li bazı dükkanların kapandığını ve satılık ev ilanlarının çokluğu dikkatimi çekti.
Kazanılıyorsa en doğru yöntem odur.:bravo:
Ben de geçmişte yaşadığım krizlerin korkusu var.Belki de ondandır.
2008 de GARNTİYİ en dipten almıştım.3 olsa gerekti...GARAN 4 oldu...
Derken global kriz oldu.(tabi kriz sürecinde kimse'' kriz ''demiyor..düzeltme diyorlar).GARAN 1.50 oldu.
Gerçi oradan 10 liraya kadar çıktı ama ,tabiki yükselince ben de mal yoktu..O STRESTE KİM dayanır?
Bu gün gazetelerde okudum.REYHANLIDA ,ev fiyatları inmiş..Mesela 2 mil. evi 1.5 mil verip...ülkelerine gitmek istiyorlarmış.
1.5 milyon tl yaklaşık 40 k dolar eder.
40.000 dolar ile SURİYEDE ; iş te kurar ev de alır gibi.
SURİYEDE asgari ücret: 7 dolarmış...
yani 40 k dolar 5700 asgari ücret ediyor.Yani bize oranlarsan(asgari ücrete göre) 97 milyon tl ye eş geliyor...ADAMLAR SATIP GİTMEKTE HAKLI..:)
Benim iki tahtam battı sıfırladım. Yine maaş artiklariyla giriştim çünkü kokuyu aldım. Tedirginliği atmak zor oluyor acaba mi diyorsun ama geçiyor. Aşırı tedbir yanlış yaptırıyor. Klasik karda beklememe durumu herkesin handikapi. Herkes teknik biliyor ama uygulamıyor. Bir de borsa basit birşey düşükten al yüksekten sat ama basit şeyleri uygulamak çok zor. Bunun için seneler geçmesi gerekiyor. 2005 te bu nedir diye ilgilendik, pandemi karımiz oldu. Ondan önceki onbes sene pişme zamaniymıs.
Benim gördüğüm borsada ya da finansal piyasalarda üstad diye birşey yoktur. Kocaman bir galaksiyi çözeceğim diye birşey bence olmaz. Olabilse şu ana kadar bulunurdu.
Pi filmini biliyorsunuzdur. Zaten cozmussen tanrıyı bulmuş oluyorsun[emoji3][emoji3]
https://www.beyazperde.com/filmler/film-13351/
https://www.beyazperde.com/filmler/film-54343/
Açıkcası ikisini de izlemedim dostum.
Sizin tavsiyeniz hangisi dostum ?
Ben zaman geçsin diye kafa kurcalamayan filmler izliyorum genelde.(bazen istisna oluyor.Tavsiye edersen izlerim.)
Erdoğan:
"Yarın arkamızdan 'Bir Tayyip Erdoğan vardı, dürüst, ahlaklı, mert, vicdanlı, merhametli adamdı, milletine ve memleketine çok sevdalı adamdı, Allah ondan razı olsun' denilmesi en büyük arzumuz"
:)
Ya abi sn mert45 dostum beni filmlerden anlıyor diye lanse etti.Ben çocuklukda gençlikde kaldım .Kültür benim neyime.
Hadi Mert dostum beni görmedi.Seninle görüştük de.Notumu vermedin mi abi ? Ben de entellektüel birikim olması mümkün mü ? :)
not:24 saat içinde izlerim kısmetse not aldım.
Yalnız link verirsen sevinirim aradığımda hep " pi nin yaşamı "çıkıyor ."pi"yi izleyecek bir link bulamadım .(henüz)
Dallama diyorum...Bu herifi çözemedim gitti..KOÇUM BİZ ARADA BİR latife yaparız.Senin protein yemen nöronlara gitmiyor .
SURİYE 15 gün öncesine kadar maaş veren bir devlet değil miydi?
Kendine göre ekonomik verileri olan bir ülke değil miydi?
Şimdi ağzı mı bozacağım..Sana sn NOHUT kadar tahammül etmem.Bas işine..Ağzımı bozdurma.
AĞZINLA BEYİNCİĞİN ARASI kısa devre yapmasın.Söylememen gereken şeyleri söyleme.
Arada bu forumda latife yaparız-BAKKAL HESABI .Böyle angutların mesajları sürüklediği noktalara bakın...
Bu herif beni EBEBKTEN dolayı SPK ya şikayet edecekti..O hisse o günden sonra %35-40 gitti.
ULAN BU FORUMDA KİMLERLE MUHATAP OLUYORUZ...
SEN BANA ASLA bulaşamazsın.o yeterlilik yok....şimdi sik..g...EGOLU DİYE DİYE...
Trump in yeni açıklamaları Türkiye ye masallah... İkibin sene sonrra Çin'e davet edecek herhalde bizi. Arada Kore meselesi vardı gerçi ya..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan
sonra da emeklilerimizi desteklemeyi, onlarla birlikte yol yürümeyi hem de güçlü
bir şekilde sürdüreceğiz." dedi.
Annemin maaşı çektim.. Babamdan kalan..11.700 TL
tek bu maaşla geçinen milyonlar var..sesi çıkmayan,çıkamayan.gururlu insanlar..
Bu insanları soktuğun durumdan aldığın beddua yeter de artar bile diyeceğim..
Ama o beddua falan filana da inancım kalmadı!!
S..BOK tan adamlar burayı işgal eder.İŞİMİZ, bu merzifon eşşeklerini eğitmek mi?eşşşek mi biter ülkede...
Savaş olsa bile o ülkenin %80 ninde hayat devam eder ve o ülkede ekonomik kavramlar vardır.Memur-işci vs. vardır.Ücret vardır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Suriye
https://i.hizliresim.com/gvq4ds9.PNG
Donald Trump:
TÜRKİYE BÜYÜK GÜÇ
ERDOĞAN ÇOK AKILLI VE ÇETİN BİR ADAM
ERDOĞAN İLE ÇOK İYİ ANLAŞIYORUM
SURİYE DE İŞİN ARKASINDAKİ GÜÇ TÜRKİYE
ERDOĞAN ÇOK GÜÇLÜ ORDU İNŞA ETTİ
SURİYE DE ASKERLERİMİZİN ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEMİYORUM
Türkiye büyük bir güç ve Erdoğan, benim çok iyi anlaştığım biri,
Erdoğan ın çok güçlü bir askeri gücü var ve bu ordu savaşlarla yıpranmamış. Savaşlarla ve diğer şeylerle tükenmemiş.
Erdoğan çok güçlü, etkili bir ordu inşa etti.
5 milyon kişilik bir orduyla 250.000 kişilik bir ordu arasında, arada 5000 askerimiz vardı. Generale sordum, Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?diye. O da, Hemen yok edilirler dedi. Ve onları oradan çıkardım, bu yüzden çok eleştiri aldım.
Ama ne oldu? Hiçbir şey. Hiçbir şey olmadı. Birçok hayat kurtardım. Şimdi 900 askerimiz var, bazılarını geri gönderdiler, ama 900. Şimdi taraflardan biri neredeyse tamamen yok edildi.
Ama diğer tarafın kim olduğunu kimse bilmiyor, ben biliyorum, o Türkiye.
Evet, Türkiye işin arkasındaki güç. Erdoğan çok akıllı bir adam. Türkiye bunu binlerce yıldır istiyordu ve o aldı.
Askerlerimizin öldürülmesini istemem. Zaten artık olmaz diye düşünüyorum çünkü bir taraf yok edildi.
https://www.filmmodu.tv/pi-altyazili-fhd-film-izle
Buna bir baksana
Trump bizde ralli olsun diye çok uğraşıyor ama bizim bademler kadar keçi inadı sahibi olanlar yok
yarında verse endekse bağri.. üstten saatıklarımızı alttan yerine koysak.
negzel olur :drunk:
Bir hissenin halka arzından beri grafiği bu...Sonra en tarihi dibin %5-6 yukarısından adını burada andım.
1-Şimdi bu hisseyi en diplerden PAZARLAMA ŞANSI olabilir mi?:oleyo:
Hisse %200-600 primden sonra pazarlanır...Bunu bilmeyenler VİOB forumunda yazıyor.
2-Bu hisseyi pembe okun olduğu yerde iken ismini anmışım...Neredeyse en diplerde..ve 45 günde %35-40 ralli yapmış..
işte o pembe okun olduğu zaman eleman beni SPK ya şikayet edecekti .Ben mal pazarlıyormuşum...:oleyo:
3- bu hissede 3 günde istersen 2-3 milyonluk alış yaparsın...sorun olmazdı..
Sözün özü kimsenin yanılgısını-hatasını yüzüne vurmaya niyetim yok..AMA BU HERİF, HEM YANILMIŞ HEM DE UTANMADAN HALA-yüzsüzce saldırıyorsa işte o zaman ağzının payını vermek lazım..
Yoksa inanın benim için mazide kalmış bir olay olacaktı..
EVİN CAMDAN YAPILMIŞSA ,BAŞKASININ EVİNE TAŞ ATMA..ATIYORSAN APTALSINDIR...
ADİOSSS
https://i.hizliresim.com/edqpsm4.PNG