İttiriboktan hisseler den kazandığımızı sağlam diye bunlara Yatırdık. Mantıken doğru ama piyasa babası kolay para kazandırmaz.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
İttiriboktan hisseler den kazandığımızı sağlam diye bunlara Yatırdık. Mantıken doğru ama piyasa babası kolay para kazandırmaz.
23 Mart ak 536 sabancı holdingin gozdesi.Aynı gun yapı kredi 177 koc holdingin gozdesi.Bugun ak 503 bu endekste ekside.ykb 214 yuzde 2 artıda.Ya dort bucuk ayda ne olmus.Yuzde 6 bizim dususten yuzde yuzde 20 ykb cıkısından basit olarak yuzde 26 bilesikte daha fazla fark acılmıs.ıkisi de holding bankası.Oteki tarafta Vehbi bey Sakıp agayla dalga gecmekte ve onun mirasının durumuna gulmekte.YTD
akbank -24 milyon, işbank -14 milyon satış yapmış...alıcı 10 milyonla finans...
Neymiş swap ta yabancı TL ye sıkışmış mış...
ülkede yalancı olmayan kalmamış...
dibe yakın kaldıkça güven vermiyor. dipten yüzde 1 bile yüksek kapatamıyor. anlamsız işler dedikçe yabancı satıyor valla kurtulamayacağız bu çöplükten.. ytd
https://i.hizliresim.com/mowzoO.png
Hani citi deli gibi mal alıyordu, hepsi palavraymış üstadım, borsanın alayı yalan dolan üçkağıt. Borsayı lağım çukuruna çevirdiler. Hep alavere dalavere. Borsaya girenin aklına şaşayım, millet altında dövizde malı götürdü, ev, araba, arsa alan parasını 3 e 5 e katladı. Burdaki yatırımcının parası 5 te 1 ine düştü. Hala yolmanın söğüşlemenin derdindeler.
Yatırım al sat tut tavsiyesi değildir.
Bu cingosSA'lar geri alım yapacağına buradan bile kütürdetiyorlar gibi..
https://i.hizliresim.com/BRvRWL.png
Is bankası 130 milyon lot ya da 550 milyon lira geri alım acıklaması yapmıstı ve gereginiyapti.Eminim ak da 500 milyon lira geri alım yapsa piyasa degeri en az 28.5 milyar olurdu bu endekste.
Su an 26 milyar.Bugun Telekomdaki payi bile 1.5 milyar dolardan fazla 10 milyar tl minimum..Bankanın marka degeri de var ilaveten.Ikibucuk senedir dagıtılmayan kar 15 milyar.Su anki piyasa degeri.Aktifler,yedekler,karsılıklar,gayrimenkulle r ki bazı subeleri oyle eski tarihi binalar deger bicmek zor,ak yatırım ,kule vb haric.Once onlar sahip cıksa arkasından guvenle bu surecten cıkartacak yerli yatırımcı da var.Ama guven erozyona ugradı son donemde.Hatırlayan vardır Akbank Guveninizin Eseri diye reklamı vardı.Umarım hızlıca o gunlere doner ki bu hic de zor degil.YTD
Düşüşe devam edecekse bile bu seviyelerden tepki gelmeli, rsı tarihi diplerde...ytd
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın laguna Akbankta yabancı payı çok fazla,o kadar mal sattılar ama tahtanın babası hala Cıtı elinde 1.176 milyar lot var,bu da kagıdın laneti oldu bana göre henüz dönüş emaresi yok.
ilk düşüşte o kadar belirsizliğe rağmen 5 e dokunduğu gün 5,36 dan kapattı şuan da böyle bir tepki yok,ki 2 çeyrektir kar açıklıyor kağıt.
Ben ak yatırıma kızamıyorum çünkü yabancının elinde çok mal var karşılayamaz bunu,işc de citinin 370 mil malı var,garantide 750 mil malı var akbankta 1.176 milyar lot malı var.
haftalık grafikte 2009 dan gelen yükselen trend 5 tl den geçiyor bu hafta tutunması lazım üstünde.
tahtada mantık yada temel düşünceler devre dışı kaldı arkadaşlar. rsı 21 e gelmiş.
bakıyorum daha önce 2-3 kere rsı 17 ye düşmüş ordan tepki vermiş.
bir kere 2008 de rsı 13 gördüm ordan tepki vermiş.
yani buralardan dönmezseyarın sonraki günde düşme ihtimali var ve 4,90 - 4,80-4,75 civarına sert dalıp çıkma durumu da olabilir.
doların yükselmeside bankaların yükselişi önünde engel.
borsayı bilmeyen altın dolar ev arsa alan parayı katladı ama bizim gibi borsanın en sağlam şirketlerinde kazanmasak bile çok kaybetmeyiz diyenler toz duman oldu. acemi çaylak yatırımcı patron hisselerinde bile akıl almaz paralar kazanmışken 20 yıllık borsa izleyen ben sinir stres kazandım. nasipte bu varmış...
1.176 milyar ak hissesi 830 milyon dolar eder. Bu tur satıs lar gunluk islem ile satılmaz. Eger citi cok istekli ise bunu ana hissedarlarin karsılayıp alması lazım. Bir milyar dolar bile odeseler icinde telekom hissesini yuzde 20 si olan hisse. Bu satısta citi ciddi ise ortaya çıkar. YTD
Yabancı payı yüksek.
Doların artışı yabancı çıkışını artırıyor.
Sürekli devalüasyon olan ülkeye TL cinsinden yatırım cazip değil.
Zaten şu anda ülkedeki tüm rakamlar da gerçekçi değil. Tek elden yazılıp oynanıyor.
Ülkeye doğrudan yatırım yapan yabancı bile yok neredeyse.
Hisselerde dolar gözüyle bakmak yanlış bence.
O eşik papaz develasyonuyla yok oldu gitti.
Ancak demokratik bir hükümet zamanında o eşik geri gelebilir.
Büyük hacimli ama fiyatın pek oynamadığı durumlar her daim korkutucudur ve ciddi bir belirsizliğin habercisidir. Hisseden çıkmak isteyen büyük bir fon satışların tahtayı yıkabileceğine karşın tahta yapıcıya(firmaya) sallıyorum 5lira işlem gören hisse fiyatı yerine 4.5lira gibi değerden elindekileri devir edebilir ki böyle birşey oldu bugün bence. Şimdi iki soru var ; ilki başka büyük fonlar çıkış ister mi yarın öbür gün. istemese bile tahta yapıcı yüklendiği lotları taşımak mı ister yoksa piyasaya yedirmek mi ister.
Bunlar benim hayal ürünü sallamalarım. YTD.
Bütün tekniği bir kenarıya koydum; acaba bu yabancı Akbank hissesini kaçtan aldı da 5'ten satıyor! 2008'deki krizde 3'ten alıp on iki yıl sonra 5'ten mi satıyor!
Hadi Akbank'ı da bir kenarı koyalım; global piyasalara enjekte edilirken bu kadar likidite nasıl oluyor da negatif getirisi olan ABD 10 yıllıklarına da gidiyor...
Mantık arıyorum ama bulamıyorum.
10 yıl önce kardemir 0,5 krş.Ereğli 1.1 TL THY 4 TL. Tüpraş 20 TL.TCELL 9 TL.TTKOM 4.3 TL.GARAN 6.8 TL.AKBANKK 6,1 TL.Endeks 66 bin.(2010 son ayına göre küsuratsız fiyatlar) Aklıma gelen hisseleri öyle rastgele yazdım.Bu sonuçlardan ne anlıyorsunuz ?
bence yanlis bir teori sn. egeduk
bu akbank ve garantide satis yapan fon oppenheimer fonu diye dusunuyorum.
ulkemizde 3 sirkete uzun vadeli yatirim yapmisti ! efes, garanti, ak
efeste 3'e 5'e bakmadan tahatanin anasini aglatarak %6.5 ortagi oldugu hisseleri 38 milyon lot temettu oncesi fiyatlarla 17-18.5 arasi olumune zararina satti gitti.
o zaman ki tahminim bunlar ak ve garantiyi de satacacaklardi ki keza oyle oldu diye dusunuyorum ! muhtemelen ulkemizden komple cikiyorlar
bu garanti ve ak ciddi miktarda %4-5 araliginda bunlarda vardi ! ciddi satis yapmalari gayet dogaldir ama ciddi zarar yazarak bunu yaptiklarini soylemek.yanlis olmaz.
kamuya acik verileri ve raporlarinda maliyetler belli !
isc ve efes pozisyonum olmasina ragmen yarin akbanka bir miktar alis girmeyi hedefliyorum !
yatırım tavsiyesi degildir
Benim anladığım.Bankalar olmadan endeks 120 bin olmaz yok sağlıklı yükseliş olmaz koca bir YALANNNNN ve baya teşkilatlı bir yalan beynimize işlemişler kime sorsan bankalar olmadan endeks gitmez der.Endeksin şuan ki seviyesine göre bankalar yerinde saymış olmasına rağmen 10 yılda 40-50 bin puan yükselmiş ??? dolar bazlı ayrı bir hüsran orası ayrı.
bu oppenheimer fonda 155 milyon pay gozukuyor 2019 ! 200 milyon usd deger gostermisler raporda
155 milyon lot ise satisin artik sonlarina gelinmis olabilir
tamamen tahmin. genellikle meksa ve yapi kredi robotlarini kullanarak satiyor. ama sonucta kim isine gelirse onu da kullanir
yatırım tavsiyesi degildir
https://www.akbankinvestorrelations....un_cetveli.pdf
Yukarıda Akbank hissesi olan yabancı fonlar var.Liste guncele yakındır,Son cıkanlar haric.Genelde emerging market yani gelismekte olan ulke fonları,dikkat ceken van guard gordum,bir de bolca kiliselerden de emekli olanlar dahil emeklilik fonları var.Siz de inceleyebilirsiniz.604 uncu sırada sayın Hayekin bahsettigi fon da var.
Burada sorun cıkmak isteyen fonları borsada kagıdı bu hale getirmeden cıkaracak sistemi bankanın olusturamaması ki hala gev degil bunu yapmalı.Bu paylar ozel emirlerle virman yapılıp el degistirse sadece kap a bilgi verilir is biter.Yoksa Nasd** Bist e ortak olurken getirip sonra cıktıktqn sonra kucagımızda buldugumuz algo robotlarının insafina terkediliriz.
Temelinde iyi zamanlarda buyuk avantaj olan yuksek halka acıklık ve yabancı payı boyle gunlerde kabus gibi dezavantaja donuyor.Olan da fiiler tepisirken cimene yani bize oluyor.YTD
4.55 civarlarında son alımımı yaparım eğer dalarsa aşağılara ondan sonra beklemeye geçerim.Ama kağıt zayıf diğerlerinin hepsinden daha zayıf görünüyor şuan için.Ak yatırımın elinde 450 mil lot mal var ne fazlalaşmış nede eksilmiş halen tahtanın 2.sahibi Ak yatırım.Asıl iş bundan sonra ne yapacaklar,çünkü kağıt kritik yerlere geldi ve gereken tepkiyi veremiyor hemen basıyorlar tepesine.
Ak ve iş yine başrolde...
Satan ikisi..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akbank kademe kaldıramıyor. 4,90 - 4.80-4.75 bir yerlerde dip arayacak gibi. Dibi de yok pisliklerin.
Dünya düşmezken dolar yükseliyor diye olan yine bankalara oluyor.
Abicim böyle gevşek hisse görmedim
Bugun de yonetimden acıklama hareket yok.Bir dusunsunler.PD su an 3.6 milyar dolara dustu.Banka degerini 15.5 milyar dolar olarak acıklayıp Citibanka hisselerini 3.1 milyar dolara satmıstı.Yanlıs anlasılmasın sadece yuzde 20 sini.Su an 100 de 100 piyasa degeri yuzde 20 olan o gunku degere geldi.Sabır.YTD
Sayın Laguna Dostum Selamlar,
5,00 lardan Bende geldim aranıza. Aslında 4,60 lara kadar düşme olabilir, lakin artık 40 yada 50 kademe çokta önemli değil. buralardan yukarı tepebilir kaçırabiliriz. 3 Aydır nakitte bekliyordum Akbnk ta alım için 5 leri hedeflemiştim. Benim için Hedefe geldi artık uzunca burada bekleyeceğiz.
Bankalar içerisinde en zayıf halka. Muhtemelen 4 küsürleri gösterecek
Invesco 10 milyon lot satıs yapıp yuzde 5 altına dusunce kap acıklaması geldi.Bu hizla gidersek halkbank bizi gecmisti simdi sırada isc var.O da bizi gececek galiba.Biz 6 larda iken onlar 4.80 idi.1.20 liralık fark eridi,Bu anormal bir durum.Sadece bana mı oyle geliyor?YTD
Gafik işinden sayın Laguna çok iyi bilir.
Nacizane bende kendimce ekteki gibi gördüm.
6 Yıllık Grafiğe göre dip 4,50 ler olabilirmi.
https://i.hizliresim.com/hqiVbY.png
Umarım 4 50 de durmasını bilir. Daha 2 dalga muhabbeti ortaya çıkmadan, endeks 108 iken hal buysa, daha düşük endeks ve Covit söylemlerine hiç düşünemiyorum YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
acilen geri alım açıklanmalı ve hızla alımlara başlamalılar..
Kağıdın zirvesi 6dolar şuan 0.7 dolar bence 0.6 dolarda zirveye tam 10kat mesafede bir tepki gelir yani 4.2 gibi. Bu tahtaya , bu tahtaya yatırım yapanlara en güzel küfür.
Siz bize bu küfrü ediyorsunuz ya. bende sizin anakikşimş bacjisdias karijfii siliajifjf
Sakıp aganin kemiklerini sizlattılar.YKB, IS de ozel banka .Hissesine sahip cıkan ile cıkmayanın farkı.Yuzde 25 diger bankalardan negatif ayrıstı.YTD
En cok dusen banka olarak bugun en onde kosuyor.793 u de gorduk.TL bazında yuzde 1.8 dusus.Dolar bazında citinin yuzde 20 si ne 3.1 milyar dolar odedigi seviyeye geldi.Besin birini aldım bir koyup bes alacagım derken.Elde besin biri var.YTD
Banka değil çöp hisse. Bari diğerleri kadar düş YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En kötü 4.50 miydi. B.kunu çıkardılar iyice
sanırım bankanın isminden ötürü bir mesaj veriliyor yabancı tarafından!
sabancı grubunun da her zaman olduğu gibi maşallahı var!
66 cente kadar indi fiyat.Daha ne bekleniyor aksiyon almak icin.YtD