Dolaşımdaki pay 1milyon 627 bin olmuş mart da 300 bin di niye bu kadar arttı dolaşımdaki pay. Yfas niye bu kadar bedava bulmuş gibi satıyor
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dolaşımdaki pay 1milyon 627 bin olmuş mart da 300 bin di niye bu kadar arttı dolaşımdaki pay. Yfas niye bu kadar bedava bulmuş gibi satıyor
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiili dolaşım yüzde 100 görünüyor tecrübeli bi paydaş cevaplarsa makbule geçer SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu hissede yeniyim.. faaliyet raporundan alıntı yaptım.. raporu okumak lazım..
viyana 365,48 tl yani 47,20 EUR kapattı bugün
Canlı ekran için coin vereyim docoucuyur50 bağlanın coin şifresini tiklayin
VIA_A3_Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Viyana güzel kapattı yarın güzel olacak inşallah...
https://www.tradingview.com/x/UVRWGjCJ/
5. dalgayı yapacağını düşünüyorum , umarım yanılmam
YTD.
Genel kurula az kaldı.. her sene temettü vermiş.. yine verebilecek mi bakalım .
22.07.2019 1,05 5,5603 556,03 403,12 54.179.320 34
DOCO 16.07.2018 1,65 4,6512 465,12 337,21 45.321.293 43
DOCO 31.07.2017 1,34 3,4087 340,87 247,13 33.214.080 45
DOCO 25.07.2016 1,27 2,8648 286,48 205,14 27.570.453 31
DOCO 06.07.2015 1,45 3,5668 356,68 267,51 34.754.509 35
DOCO 04.07.2014 1,82 2,4629 246,29 178,56 23.998.254 34
DOCO 05.07.2013 1,47 1,2529 125,29 93,96 12.207.770 23
DOCO 06.07.2012 1,44 1,0034 100,34 75,25 9.776.789 21
DOCO 08.07.2011 1,01 0,8071
5 Temmuz toplantı.
Temettü vereceğini sanmıyorum.
Belki bedelsiz sermaye artırımı yapar.
Tam uyuz bir hisse.
Halgyo 1,40 tan 2,18 e geldi.
Keşke çıkmasaydım diyorum ama nafile. Bulaştık buna bir kere.
Ancak %1750 bedelsiz sermaye artırımı yaparsa bir yerlere gelir. Mecbur bekliyeceğim.
Temmuz ayından itibaren DO&CO evde yemek pişirecek
20.06.2020, 14:56:00
Attila Dogudan: Konsept işe yararsa, bunu Münih ve Londra'ya götüreceğiz - Haziran sonunda 1000 çalışan kısa süreli çalışmadan geri getirilecek - "Krone"
Korona krizi olayları, restoranları ve uluslararası hava trafiğini tamamen yavaşlattı. Listelenen catering DO&CO da satışlarını kaybetti. Temmuz ayında, Viyana'da şirket yeni bir satış hattı ile başladı - "Krone" Cumartesi sayısında bildirdiği gibi, pikap yemekleri evde pişirildi.
DO & CO patronu, şirketinin havacılık endüstrisine olan bağımlılığını azaltmak istiyor. Korona krizinden önce, yaklaşık 60 havayoluna uçak ikramıyla üçte iki satış yaptı.
Gazete raporu, "Tembel Şef" adlı bir uygulamayı kullanarak, makarna, balık, suşi, Viyana mutfağı, yan yemekler gibi taze hazırlanmış yemeklerin çevrimiçi sipariş edilebildiğini ve saat 22: 00'de alınabileceğini ve aynı gün evde hazır olduğunu söylüyor.
Şirket direktörü Attila Dogudan, "Kapasiteleri her zaman kullanabileceğimiz dünya çapında 32 kantin mutfağımız var. Bu nedenle ev için DO & CO kalitesinde yiyecekler sunacağız." Dedi. Viyana test pazarı olacak, çünkü buradaki farkındalık düzeyi en yüksek. Yeni gastronomi konsepti değerini kanıtlarsa, yurtdışında genişleyecektir.
Viyana'da tüm bölgeler için toplama istasyonları olacak - en fazla on planlanıyor ve 100 ila 200 metrekare büyüklüğünde. Her gün 15 ila 20 farklı yemek sunulmaktadır. Yemek başına fiyatlar yedi ila 15 avro arasında. Dogudan, "Kapandıktan sonra iki şeyin özellikle iyi çalıştığını gördük: iyi yemek ve fast food. Lazy Chef'i aramıza koymak istiyoruz, çünkü evde yemek yeme eğilimi de var." Dedi.
Korona krizi, 2019/20 mali yılında (Mart sonu itibariyle) şirket tarihinde ilk kez DO&CO'da zarara neden oldu. Sonuç olarak, bir önceki yılda 26 milyon avrodan fazla bir kâr elde ettikten sonra 25 milyon avroluk bir açığı vardı. Temettü iptal edildi.
Corona, 2020/21 yılında iş ağırlığını sürdürmeye devam edecek - özellikle havayolu ikram işi muhtemelen uzun süre kriz öncesi seviyelere dönmeyecek. Personel ve malzeme maliyetleri zaten büyük ölçüde azaltılmıştır. Nisan ayında şirketin 650 kısa süreli çalışan gönderdiğini ve 150 kişinin de bildirimde bulunduğu zaten biliniyordu.
(Final) oluşturma
ISIN AT0000818802
WEB http://www.doco.com
Corona krizi DO&CO'ya yıllık 24,9 milyon EUR zarar veriyor
16.06.2020, 10:31:00
2019/20 için temettü yok - satışlar yüzde 10,3 arttı - 2020/21 mali yılı krizden de etkilenmelidir
Korona krizi, 2019/20 mali yılında listelenen catering şirketi DO&CO için bugüne kadar derin bir delik açtı ve şirketin tarihinde ilk kez bir kayba neden oldu. Sonuç olarak, önceki yıla göre 26.4 milyon EUR kar elde edilen eksi 24.9 milyon EUR idi. Mali yıl için temettü olmamalıdır.
Şirket Salı günü yıllık raporunda, "Küresel ekonomik gerileme ve COVID-19 salgınının ekonomik etkileri kazançlar üzerinde yoğunlaşıyor," diye yazdı. "DO & CO Grubu 21 ülkede farklı satış kanallarına sahip üç farklı iş alanında faaliyet gösterse de, tüm ticari faaliyetler aynı anda etkilendi ve tüm işi durma noktasına getirdi." Bu yüzden DO&CO dünya çapındaki tüm restoranları kapatmak zorunda kaldı, büyük etkinlikler iptal edildi. Seyahat kısıtlamaları nedeniyle, havayolu ikram hizmetleri de neredeyse boştu.
Bu çerçevede, değer düşüklüğü testleri bazında özel kayıtlar yapılmış ve risk karşılıkları yapılmıştır. Buna ek olarak, halihazırda başlatılmış olan yeniden yapılandırma önlemleri, British Airways ve Iberia için yiyecek içecek başlangıç maliyetleri ve birleşme ve satın alma projeleri için yasal tavsiye maliyetleri nedeniyle bir kereye mahsus etkiler olmuştur.
"Özet olarak, tüm özel etkiler FAVÖK'ü 35,96 milyon EUR tutarında, FAVÖK 51,76 milyon EUR tutarında ve grup 40,21 milyon EUR tutarında bir yük getirmiştir." Buna göre, faiz, vergi, amortisman ve itfa payları (FAVÖK) önceki yıla göre% 12,8 düşüşle 70,1 milyon Avro'ya, işletme sonucu (FVÖK) bir önceki yıl 51,5 milyon Avro eksi 1,9'a geriledi. Milyon Euro.
Vergi öncesi kazanç, bir önceki yılın aynı döneminde artı 48.64 milyon Euro'dan sonra eksi 16.4 milyon Euro'ya ulaştı. Buna karşılık satışlar yüzde 10,3 oranında artarak 935,37 milyon Euro'ya yükseldi.
Cari 2020/21 yılı için şirket, korona krizinin iş üzerinde ağır bir şekilde tartmaya devam etmesini bekliyor. Özellikle havayolu ikram işi uzun bir süre kriz öncesi seviyelere dönmeyecek. Ancak, kısa süreli çalışma ve işten çıkarmalar da dahil olmak üzere kriz sonrasında personel ve malzeme maliyetlerini azaltmak için önlemler alınmıştı. Nisan ayında şirketin kısa süreli çalışmalarda 650 çalışanı gönderdiği ve 150 kişinin de bildirimde bulunduğu zaten biliniyordu.
Buna ek olarak şirket, krize rağmen rekabetçi kalabilmek için her alanda yeni iş modelleri üzerinde çalışmaktadır. 2019/20 mali yılı için temettü verilmeyecektir.
https://www.wienerborse.at/en/market...NOTATION=92588
Burdan gerçek euro fiyatı incelenebilir... temettü yok..malesef..yuzde 150 bedelsiz ihtimali var.. hiç bedelsiz yapmamış bugüne kadar..ytd değildir..
[url=https://hizliresim.com/wMm5Rd][img]https://i.
[url=https://hizliresim.com/wMm5Rd][img]https://i.
doco yatırımcısına sabır testi yapmaya devam. bakalım1 temmuz ugurlu gelecek mi.
Anlaşılan gelmeyecek
Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Karar Tarihi
02/07/2020
Genel Kurul Toplantı Türü
Olağan (Annual)
Olağan Genel Kurul Toplantısı ise Ait Olduğu Hesap Dönemi
2019 / 2020 Mali Yılı 1 Nisan 2019 - 31 Mart 2020 Hesap Dönemi
Tarih
31/07/2020
Saati
12.00 (VIE)
Adresi
Mahlerstraße 9, 1010 Viyana
Gündem
1. Yönetim Raporu ve Kurumsal Yönetim Raporu da dahil olmak üzere, yıl sonu finansal tabloları, konsolide finansal tablolar, şirketler grubu yönetim raporu, karın nasıl kullanılacağına dair teklif ve 2019/2020 mali yılı için Gözetim Kurulu tarafından sunulan raporun ibrazı 2. Yönetim Kurulu üyelerinin 2019/2020 mali yılı ile ilgili ibra edilmeleri hakkında karar alınması 3. Gözetim Kurulu üyelerinin 2019/2020 mali yılı ile ilgili ibra edilmeleri hakkında karar alınması 4. Gözetim Kurulu'na 2019/2020 mali yılı ile ilgili yapılacak ödeme hakkında karar alınması 5. 2020/2021 mali yılı için denetçinin ve şirketler grubu denetçisinin seçilmesi 6. Ücretlendirme politikası hakkında karar alınması 7. a) Yeni bir kayıtlı sermayenin [2020 kayıtlı sermaye] oluşturulması (i) Prensip olarak yasal satın alma hakkının, Anonim Şirketler Kanunu'nun 153. maddesi 6. fıkrası kapsamında da dolaylı satın alma hakkının muhafaza edilmesi suretiyle, (ii) Satın alma hakkının hariç kılınmasına dair yetki verilerek, (iii) Ayni sermaye karşılığında yeni hisse senetlerinin çıkartılması imkânı ile b) Esas Sözleşmenin 5. maddesi 5. fıkrasının değiştirilmesi hakkında karar alınması.
Alınan Kararlar / Görüşülen Konular
-
Genel Kurul Tescil Tarihi
Açıklamalar
2019 / 2020 Mali Yılı 1 Nisan 2019 - 31 Mart 2020 hesap dönemine ilişkin olarak, 31.07.2020 tarihinde, saat 12.00'de (VIE), 'Mahlerstraße 9, 1010 Viyana / Avusturya' adresinde sanal ortamda gerçekleştirilecek olan 22. Olağan Genel Kurul Toplantısına ait 'Davetiye' ek'te pdf dosyası olarak yer almaktadır. 03.04.2020 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere Yönetim Kurulu, Genel Kurul'a 2019/2020 mali yılı ile ilgili kar dağıtımı yapılmamasını önerme kararı almıştır. Bu nedenle gündemde buna ilişkin bir madde bulunmamaktadır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Viyana da yapıyorlar gitmemiz için Türkiye de yapın da gelelim
Sermayesinin tamamı satışa konu olabilmesi için borsaya kote edilmiş durumda şirket kendi hisselerini satmak istiyor sanırım zor durumdalar halka açık dolaşımdaki miktarı takas bank tan merkezi kayıt kuruluşunun sayfasından günlük takip edebilirsiniz üye girişi yapmak şart en son baktığımda %17 ye yükselmişti dolaşımda ki hisseler
16 haziran'da yazmıştım bunu. 360 maliyetli 1.000 lotum var. geceleri uykularım kaçıyor vallahi. 20 yıldır aktif borsa yatırımcısıyım bu kadar huzursuz olduğum dönem hatırlamıyorum. diyeceksiniz ki o zaman sat çık, 2 haftada 18bin TL zararı gururuma yediremediğim için onu da yapamıyorum. ayrıca tüm kağıtlar zirvelerinde bundan çıksak neye gireceğiz.
yeni bir bilgi, şimdi kap'ta gördüm: dün 40.000 lot daha fiili dolaşıma sokulmuş, 1.738.053 lota çıkmış. bu da demektir ki pzt-salı minimum 40.000 lot daha satılacak YF üzerinden.
tek ümidim avusturya borsasında. dibine göre fazla toparlayamadı. endeks biraz yükselse doco da 50 euro falan olsa bari, buraya da yansır herhalde.
şirketin mali performası önümüzdeki 2-3 yıl iç açıcı olmayacak, bunu ben demiyorum bizzat şirketin kendisi diyor. globalde havayolu şirketleri zaten sıkıntıdaydı şimdi korona yüzünden daha da beter hale gelecekler, büyükleri bilemem ama küçüklerde iflaslar başlar yakında. sektördeki bu olumsuz konjonktür uzunca bir süre devam edecek gibi, doco'nun da bundan etkilenmesi kaçınılmaz. bu açıdan kağıttaki yabancı satışlarına hak verebiliyorum. atilla bey nasıl bir adammış bu kötü günlerde ortaya çıkacak. umarım kağıda yani biz yatırımcılara sahip çıkar.
buraya neden kimse yazmıyor? investing'te kan gövdeyi götürüyor. az önce 2019/2020 bilançolarını biraz inceledim. ben şu şirketi kasadaki nakdi bol, likit bir şirket olarak düşünüyordum ama hiç de öyle değilmiş. şirketin sırf finansal borçları 5,5 milyar TL. nakit ve nakit benzerlerine baktığımızda orada da ciddi bir artış var nedenine ulaşamadım (bankadaki kullanılabilir kredi limitlerini buna dahil etmemişlerdir umarım).
Uzun vadeli finansal yükümlülükler, 2.088,97 milyon TL tutarındaki kullanılan yeni kredi ve UFRS 16'nın ilk kez uygulanması sonucunda 3.393,69 milyon TL'ye (önceki yıl: 0,00 milyon TL) artmıştır.
Kısa vadeli finansal yükümlülükler UFRS 16'nın ilk kez uygulanması, uzun vadeli tahvil yükümlülüklerinin kısa vadeli olarak sınıflanması ve kullanılan kredilerin kısa vadeli yükümlülükleri nedeniyle 31 Mart 2019'da 176,55 milyon TL’den 31 Mart 2020'de
1.529,33 milyon TL’ye yükselmiştir.
Nakit ve Nakit Benzerleri, kasa mevcudu ve üç aya kadar vadesi olan kredi kurumlarından nakit akışları ve alacak bakiyelerini içerir. Bilanço tarihi itibariyle 2.168,24 milyon TL (önceki yıl: 507,69 milyon TL) raporlanmıştır.
Geçen gün yazmayı düşündüm,
elinde hisse olan arkadaşların umutlarını kırmamak, morallerini bozmamak adına vazgeçtim.
19-20 bilançosunda covid sadece 2-3 ay etkilediği halde yıl bazında zarar açıklaması olayı anlamak isteyene anlatıyor zaten..
is the average of five people around the human..
hocam onun açıklaması vardı: "Covid-19 kaynaklı 24mn EUR tutarındaki tek seferlik (detayları açıklanmadı) giderler ve yeni British Airways and Iberia kontratları için yapılan 9mn EUR'luk başlangıç harcamaları, FAVÖK üzerinde baskı yarattı."
bu sabah şirketi aradım, lakayıt bi sekreter açtı telefonu, yatırımcı ilişkileri ile görüşmek istiyorum dedim, herkes evden çalışıyormuş kimse yokmuş görüşebileceğim. sanırım birkaç gün daha bekleyip zarara falan bakmadan satacağım. araştırmadan soruşturmadan girersen bi kağıda 1 haftada 30bin TL zararla çıkarsın işte benim gibi, salaklığıma doymayayım. ucuzmuş, neresi ucuz arkadaş bu kağıdın, 650'den düştü diye ucuz mu oluyor? ona bakarsan 650'ye de 30 liradan çıktı. neyse kimseyi etkilemek istemem, sadece bugün yatırımcı ilişkilerine 3 adet kritik sorum olacaktı, kimsenin net yanıt vermeyeceğini biliyorum ama yine de buraya da yazayım:
1) citi'ye yapılan virmanlar avusturya'dan patron tarafından mı yapılıyor? YF üzerinden satışları kim yapıyor, patron satışları mı? (yanıtın evet olmasını ümit ediyorum, en azından belki sattığı hisselerin parasını şirketin likidite ihtiyacı için kullanır)
2) şirket 2 milyar TL yeni krediyi ne maksatla kullandı? finansal borçlar neden böyle fazla arttı?
3) nakit ve nakit benzerleri olarak sınıflanan 2 küsür milyar TL meblağın içeriği ne?
Sayın hepsonradan uyarilar icin tesekkür.. yanindan bile geçmem
benden buraya kadar. 360 alış- 333.5(ort) satış. 2 haftada 27bin TL zarar. yine de zararın neresinden dönsen kardır deyip sineye çekeceğim mecbur. 250 TL altına (35 avrolara) gelirse belki tekrar almayı düşünebilirim, tabi şu bilançodaki soru işaretlerimi giderebilirsem. herkese sabırlar, bol kazançlar dilerim.
Sizin adınıza üzüldüm, umarım zararı kurtarırsınız..
is the average of five people around the human..
kubilayn abi, o çıkışta yolunu bulabilmiş miydin.
teşekkürler sn MMF. şu anki fiyata bakınca geçen 2 saatte bile 3bin liram cebimde kaldı. borsa hayatımda en son 10 yıl önce bir kağıdı zararına satmıştım, bu da ikinci oldu. fiyat iner çıkar, orada bir terettüdüm yok ama şirketin son dönem bilançosu ciddi anlamda midemi bulandırdı. normalde günlerce araştırmadan alım yapmam ama bunda biraz duygusal davrandım (her hisse zirvesindeyken bu %50 aşağıda olduğundan). neyse hatamızın bedelini ödedik, yolumuza bakacağız.
Docodaki dusus dolasimdaki pay dune gore farkli sanki bugun 18.4 gözüküyor. Bu dolasimdaki lot orani en fazla kaca kadar gelir bilgisi olan varsa aydinlatirsa mo.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
karla satan güle güle harcasın, stop loss olan zararını bir yerlerden çıkartsın,
bizim gibi stop loss yapmayan,zararda bekleyenler de müsaade edin de
ah vah dinlemeyelim artık , kendi durumumuz ortada , canımızın sıkıntı derecesini artırmayın lütfen
böyle dırdır dırdır müşteri gelir mi, kime satacağız ..
345.00 aşağı kırılınca, 325.00 destek diye düşünüyorum. İnşallah buralardan döneriz artık. Bu tür sığ hisselerde, dönüşlerin çok hızlı olacağı gerçeği unutulmamalı!!!
Hikayesi kabul görürse katılırımRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.