Abd / faucı: Uçuş yasakları için yeni varyant ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olmamız gerekiyor
Printable View
Abd / faucı: Uçuş yasakları için yeni varyant ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olmamız gerekiyor
Her halükarda 4. çeyrek kar yazar diye düşünüyorum şu saatten sonra .Belki Aralık yolcu rakamlarını etkileyebilme potansiyeli olsa da kargo dan yana çok bir problem çıkmaz diye düşünüyorum.Ayrıca pandemi dönemi sürekli kargo ile aşı taşınıyor.Zibilyon milyar dolar zarar eden hava yolu şirketleri için her ne kadar kapanmanın adı risk de olsa .Ender kar açıklayanlar içinde açıkladığı kar rakamı ile 2019 rakamını dolar bazında dahi yakalayan THYAO nun bu tabanı saçmalıktan başka bir şey değil daha da düşebilir orası ayrı mesele.En kötü pandemi ortamında bile açıkladığı zarar kıyas ile milyarlarca dolar zarar yazan hava yolu şirketlerinin yanında hiç bir şey olmamak ile beraber, her ortamda en kötü rakamları fiyatlıyor ne yazık ki,doların geldiği şu fiyatları da düşünürsek...
Geçen yıl İngiliz varantı çıktığında ne olduğuna bakın, ne olacağını görürsünüz
tabandaki 6 milyon lotu aldılar
Havacılar için önemli bir göstergede Petrol fiyatı şu sıralar Brent petrol 74,40 ile %9.5 aşağıda.
Önümüzdeki haftanın göstergesi petrol olabilir.
https://tr.investing.com/commodities/brent-oil
Tabi iki bir yandan dan Dolar /TL.
2020 Martındaki kadar olmasa da Petrol de siyah kuğu ihtimali belirdi. Tam siyah olmasa da gri Kuğu diyebiliriz.
Belki de bazı devletler stratejik petrol stoklarını kullanmaktan bahsediyordu aşırı yüksekliğinden dolayı şimdi ise Kovid haberlerini kullanıp petrolde aşağı seviyelerde yeni pozisyon almak istemiş olabilirler.
Havacılar için önümüzdeki hafta Covid yeni varyantı ile gelecek yada servis edilecek haberlere, hissenin fiyatı ve döviz fiyatına bağlı olarak bir çok kişinin düeollo edeceği volalitenin çok yüksek olacağı hisseler olacak gözüküyor.
Girecekler için zamanlama çok önemli olacak gözüküyor.
Ballad of Buster Scruggs - Saloon scene
https://www.youtube.com/watch?v=Q0ZEmLosVXE&t=89s
Eylul ayinin ortalarinda %22 idi. Dun itibari ile %47 gibi oralanlara kadar geldi. Umarim THY hissesinin fazla düşmesine tahta sahipleri izin vermez. Yoksa uzun süre havacilikta beklemek zorunda kalacak hisse sahipleri de oluşabilir. Umarım çabuk toparlanir. Şimdi de Omicron varyanti denen hastalık ortaya çıkmış. Umarım fazla büyümez bu hastalık tipi. Delta varyanti çıktı denilince bundan piyasalar pek etkilenmemişti. Ancak Omicron denen virus e hemen tepki var gibi. Inşallah büyültmezler bunu. Piyasaları geçen seneki gibi kapatırlarsa telafisi çok zor yaralar açabilir. O yüzden kapatmamalari gerekir bence. Bazi ulkelerin ikinci kapanmayi kaldiracilecegini sanmıyorum ben.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır