Gecen sene subat aciklandi 3 tl civari iken nisan mayis gibi 4.5 tllere geldi orda oyalanip temmuz hareketi ile 12 13 lere gitti yani 7/8 ayda 4 kat yapti bu sefer de aynisini yapip 100. Yila yakisir bi rakamla girse fena mi olur :)
Printable View
Aynen 666 kardeşim. Bedelsiz bölünme tüm dünyada bir tek TR'de rağbet görüyor. Özkaynakların alt kalemleri arasında bir muhasebe değil tokuşundan farksız olan, şirketin temel rasyolarında hiç bir değişiklik yaratmayan bedelsiz bölünmeler finansal okuryazarlığı olmayan TR toplumunda doğal olarak bulunmaz hint kumaşı gibi algılanıyor. Hayırlı olsun TR yatırımcılarına, hiç durmayın dalın kağıda. Sonuna kadar destekliyorum sizleri.
TR'de çok popüler olan bedelsiz bölünmeler; finansal okuryazarlığı olan, bilinçli yatırımcı kitlesine sahip gelişmiş ülkelerde çok nadir yapılır. Yapılmasının tek nedeni de çok yükselmiş olan hisse fiyatını şirketin temel rasyolarıyla hiç oynamadan aşağıya çekip potansiyel alıcılara alış yapmaları için cazip kılmaktır. Basit bir muhasebe işleminden ibarettir ve şirkete hiç bir katma değer sağlamaz, tam tersine hisseyi ciddi anlamda sulandırır.
Nasıl bir faydası yok.verebilecegi tüm bedelsizleri verse banka hisse fiyatı kaç olur bir inceleyip öyle yorum yapsan iyi olur.
Ege endüstri gibi hisselerde haklı olabilirsiniz ama defter değeri ve fiyat kazanç oranı düşük hisselerde öyle düşünmek doğru değildir.
Netice bu bir 100 TL yerine iki 50 TL.islemi olsada
Defter değeri ve fiyat kazanç oranları çok düşük şirketlerde olumludur.
Sagliklar
Yukarıda "bedelsiz bölünme şirkete hiç bir katma değer sağlamaz, tam tersine hisseyi ciddi anlamda sulandırır." dedim. TR'deki yatırımcı kitlesinin finansal okuryazarlığı olmadığı için bedelsizi tekerleğin icadından bu yana yapılan en müthiş buluş olarak görmesi gayet doğaldır. Bu davranışı kesinlikle eleştirmiyorum, tam tersine doğal karşılıyorum.