bir de tarihi zirvesinden bakın sattığınız yere ...
Printable View
Pegasus artık 8x li fiyatlarda. Allah nazardan saklasın:)
tepere bakmak yanıltıyor beni . 431 şirketin tepeleri 50-60 tanesi yeni zirve yapabilmiş.
geri kalanı liste yapsam 380 tane hisse yi beklemem gerekli. haliyle parayıda 380 e bölüp hepsini almam gerekli.
kendime ait bir strateji ve liste yapma yöntemim var
borsa birazda süpriz bakıyorsun tonla döviz borcu var dipten % 100 %200 tepmiş. borç hala sabit. hisse fiyatı 1 tl yi kırmış geçmiş tepesi % 600 lerde. gelde bekle :)
genelikle durağan hisselere bakıyorum mesela atagy isim önemsiz almadım bile ama hisse varmı yokmu piyasada belli değil senelerce % 10 banda sıkışmış kalmış.
borsa inmiş deprem olmuş darbe olmuş veya ralli yapmış umrunda değil. stabil düz çizgi.
tabi bu hissenin ucuz mu değilmi olduğunu anlayamıyorsun bile. :))) ( grafik olarak )
Doas devre kesti...temettü vermesine rağmen 10,5 tl oldu...daha dün gibi hatırlıyorum 5 tl altında alım fırsatı dediğimiz günleri.
Nosfecagrı hatırlar o günkü muhabbetleri. Alıntı da yapmak istemiyorum, sonra kendimizi övüyor oluyoruz:)
Haklısınız, Akenr bile 3 ay önceki fiyatına göre neredeyse %150 prim yapmışken, şu kağıdı söylemiştik gitti demek bana hakikaten manasız geliyor. LLD-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla ben fon yönetimini aradım .İlgili arkadaşla görüştüm.Anlamsız hareketler oluyordu.Misal sabahtan akşama 5 bin lot işlem yapan kağıtda anlık 300 bin 400 bin lotluk işlemler oluyordu.Arada hacim olsun diye biz yapıyoruz dediler.Bunların da elinde lotlar oluyor.Gümüş talep gördükçe bunlar da istanbul altın borsasından gümüş almak suretiyle yeni lotlar oluşturuyorlarmış.Ö arkadaşa sordum hacim çok az satmaya kalksak bedavaya gitme olasılığı var dedim.O da net aktif değeri civarında biz alırız.Bizi arayın 100 bin 150 bin lot önemli değil biz alırız dedi.100 BİN Lot desek takriben 2 milyon liralık hisse demek.Bu kadar satışa bile anında alırız dedi.Ha çok egzantrik günlerde ne olur derseniz o günlerde bankadaki doları da çekemeyebiliriz tabi o başka.
Zaten kurumsal bir yatırımcı alıcı olduğu zaman fonu arıyormuş.Fon gümüşleri fiziki hazırlatıp takasbanka teslim edip lotlar işleme hazır bir şekilde fona tanımlanınca ,bakıyorum finansbankın elindeki lotlar üç dört günde bitiveriyor.Borsadan yüklü hacimle anında alıcıısına transfer ediliyor.Yoksa bu kadar düşük hacimle biri yüklü alım yapmaya kalksa zaten çok anlamsız yere yüksek fiyatlar oluşur.Yazın da öyle oldu,fon satış yapamadı,gümüş temininde sorun oldu,fiyat net aktif değerinin yüzde 10 üstünde satılır olmuştu.