https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net...a6&oe=5BAF64A4
Printable View
amerika türkiye'den bir şey istiyor ve türkiye kabul etmiyor. bu muhtemelen suriye ile ilgili bir konu. bu nedenle de türkiye'nin doları düşürecek her hamlesine karşılık amerika'dan (bu aralar kredi derecelendirme kuruluşlarından) ters bir hamle geliyor. o yüzden de kur daha fazla inmiyor...
Sayın rxpu, bu devasa dış borcun borçla çevrilmesi gerektiğini ve dahi işler terse döndüğünde borç çevirmesinin zor olacağını ve ülkeyide zora sokacağını bilmek için uzman olmaya gerek yoktu biraz objektif olmak yetiyordu. Ve bizde yıllardır aynı şeyi söyleyip duruyorduk. Keşke 54 yılında doğup 50 yılında 75 kişilik sınıflarda okuduğunu söyleyen insanların faiz takıntısı olmasaydı da bu kadar dış borç yerine iç borcumuz olsaydı çözüm o kadar kolay olurdu ki...
malum kişiler boyalı medyada boy gösteren..!!
Tele voleci, degnekçi, sahibinin seslerinin yalan dolanlarıyla beyinleri iyice yıkanmış.
OLANLAR..!!!
Gerçekler yerine yalanların peşinden gidiyorlar.!!
Uyandıklarında hanyayı konyayı görecekler..!!
İş işten geçince.!!!
Evet aşağı yukarı tablo öyle. Yarıya nasıl inecekse!? İnsanları öyle hipnoza soktular ki 1,5 sene sonra olması gerek seçim neden aniden erkene alındı onu bile sorgulayamıyor bir çoğu. Mesela bu seçimler zamanında olabilir miydi!? Olamazdı hatta ekime kadar bile vakitleri yoktu. Ekonomik göstergeler o kadar vahimdi ki ani seçim kararı alındı. Zaten 4 ay önce Ülker gibi yandaşlara haber verildi kara kışa hazır ol dendi. Adam kendisi itiraf etti.
HAVA GÜNEŞLİYKEN ŞEMSİYE İSTEDİM
MURAT Ülker, kredileri yeniden yapılandırma operasyonunu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’le görüştüğünü belirtti:
- Sayın Şimşek, “Piyasalar genelde iyi. Bütün dünyada iyi” dedi. Gelecekte ne gördüğünü sordum. “Yazdan sonra mutlaka kış gelir ama zamanını bilemem” cevabı verdi.
Şimşek’in “Kredi yeniden yapılandırma işi nereden çıktı?” diye sorduğunu aktarıp, sürdürdü:
- Kendisine 400 dolayında kredimizin vadelerinin 6 ay ile 1 yıl arasında değiştiğini anlattım ve ekledim: “Hava güneşliyken şemsiye edinmek istedim. Malum, yağmur yağınca kimse şemsiye vermiyor.”
Osmanli'nin tefecilerin eline nasil dustugunu anlatan guzel bir kitap. Ayni yolda ilerliyoruz...
https://www.odakitap.com/bir-osmanli.../9789755338736