-
ınves
Bilindiği üzere Şirketimiz SPK II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği (Kurumsal Yönetim İlkelerinin Uygulanması) kapsamında Birinci Grup Şirketler arasında yer almaktadır.
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sn. Yasemin ÖZCAN KELEŞ'in 03.10.2025 (bugün) itibarıyla görevinden ayrılması nedeniyle, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 4.3.8. maddesi uyarınca Şirketimiz Kurumsal Yönetim Komitesi (Aday Gösterme Komitesi yerine) tarafından hazırlanacak bağımsız aday listesi ve yönetim kurulu kararı SPK onayına sunulacaktır.
-
verus
Bilindiği üzere Şirketimiz SPK II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği (Kurumsal Yönetim İlkelerinin Uygulanması) kapsamında Birinci Grup Şirketler arasında yer almaktadır.
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sn. Yasemin ÖZCAN KELEŞ'in 03.10.2025 (bugün) itibarıyla görevinden ayrılması nedeniyle, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 4.3.8. maddesi uyarınca Şirketimiz Kurumsal Yönetim Komitesi (Aday Gösterme Komitesi yerine) tarafından hazırlanacak bağımsız aday listesi ve yönetim kurulu kararı SPK onayına sunulacaktır.
-
A1CAP ve DITAS payları 05/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
03/10/2025 19:07:25
KAP açıklaması şöyle:
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında A1CAP.E ve DITAS.E payları 06/10/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1496104
ForInvest Haber Merkezi
-
DOBUR paylarında 05/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak
03/10/2025 19:13:47
KAP açıklaması şöyle:
Düzeltme- Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DOBUR.E paylarında 06/10/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1496102
ForInvest Haber Merkezi
-
İmaş Makine yerel bir müşterisi ile 2,46 milyon dolar bedel ile un değirmeni tesisi sözleşmesi imzaladı
03/10/2025 19:12:29
İmaş Makine yerel bir müşterisi ile 2,46 milyon dolar bedel ile un değirmeni tesisi sözleşmesi imzaladı.
KAP açıklaması şöyle:
Şirketimizle ülkemizde mukim bir müşterimiz arasında toplam 2.460.000 USD bedel ile un değirmeni tesisi sözleşmesi imzalanmış olup bu sözleşmeye istinaden avans ödemesi tarafımıza ulaşmıştır. Bu satışın sevkiyatının 2026'nın ilk çeyreğinde yapılması planlanmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1496085
ForInvest Haber Merkezi
-
Körfez GYO, Torun Center Ofis Kira Sözleşmesi Protokolü'nü KAP'a bildirdi
03/10/2025 19:17:01
Körfez GYO, Torun Center Ofis Kira Sözleşmesi Protokolü'nü KAP'a bildirdi
KAP açıklaması şöyle:
Şirketimizin 31.01.2025 tarihli açıklamasında duyurulduğu üzere Şirketimiz portföyünde bulunan brüt 1.530 m2 büyüklüğündeki Torun Center D Blok 13. katta konumlu ofisin 2/3'ünü oluşturan alan, ana ortağımız Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'ye ("Kuveyt Türk") 01.02.2025 tarihinden başlamak üzere on yıllığına kiralanmış bulunmaktadır. Halihazırda kira bedeli aylık KDV Hariç 1.030.000 TL'dir. Söz konusu kira döneminin 7 ayı geçmiş, bu döneme dair kira bedelleri tahsil olunmuştur.
Anılan ofis için Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 30.09.2025 tarih ve 2025/KÖRFEZGYO/7 sayılı raporda anılan ofisin tamamı için aylık kira bedeli 1.980.000 TL (Kuveyt Türk'e kiralanmış olan kısma düşen tutar 1.320.000 TL) olarak tespit edilmiştir. Diğer yandan 53 aylık kiranın peşin ödenmesi durumunda, %15 oranında bir iskonto ile, 53 aylık peşin kira bedeli toplam 89.199.000 TL (Kuveyt Türk'e kiralanmış olan kısma düşen tutar 59.466.000 TL) olarak takdir edilmiştir.
Şirketimiz ile Kuveyt Türk arasında yürütülen görüşmeler neticesinde önümüzdeki 53 aylık dönem için peşin 63.070.000 TL tutarında kira ödenmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Sözleşmenin ikinci beş yıllık döneminde geçerli olacak kira bedeli ise 53. ayın (ilk beş yılın) sonunda, kira bedelinin emsal değere göre belirlenmesine ilişkin yasal haklar saklı kalmak üzere, sözleşmede belirlenen kira bedeli peşin ödeme yapılmaksızın peyder pey ödenmeye devam etseydi hangi tutara ulaşacak idi ise o tutar üzerinden devam edecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1496056
ForInvest Haber Merkezi
-
Smart Güneş Enerjisi yeşil/sürdürülebilir kira sertifikaları ihraç edecek
03/10/2025 19:20:51
Smart Güneş Enerjisi yeşil/sürdürülebilir kira sertifikaları ihraç edecek.
KAP açıklaması şöyle:
Şirketimizin fon kullanıcısı ve Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin münhasıran yetkili yatırım kuruluşu olarak yer alacağı, Emlak Varlık Kiralama Anonim Şirketi tarafından (Emlak VKŞ) 250.000.000 TL (İkiYüzElliMilyonTürkLirası)'ye kadar nominal değerde, Türk Lirası cinsinden, farklı vadelerde yönetim sözleşmesine dayalı yeşil/sürdürülebilir kira sertifikalarının ihraç edilmesine, bu yeşil/sürdürülebilir kira sertifikalarının yurtiçinde tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere hamiline olarak çıkarılmasına, bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na yeşil/sürdürülebilir kira sertifikası ihracı için başvuru yapılmasına karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1496033
ForInvest Haber Merkezi
-
Ebebek, Eylül ziyaretçi sayılarını KAP'a bildirdi
03/10/2025 19:29:51
Ebebek, Eylül ziyaretçi sayılarını KAP'a bildirdi.
KAP açıklaması şöyle:
Eylül 2025'te Türkiye'deki ebebek mağazalarını ziyaret eden ziyaretçi sayısı 4.597.348 olarak gerçekleşmiş olup bu sayı Eylül 2024'te 4.193.788'dir.
Eylül 2025'te sona eren 9 aylık dönemde Türkiye'deki ebebek mağazalarını ziyaret eden ziyaretçi sayısı 39.709.110, 2024 yılının aynı döneminde ise 37.366.124 olarak gerçekleşmiştir.
Eylül 2025'te ebebek.com internet sitesi ziyaretçi sayısı 10.945.141 olarak gerçekleşmiş olup bu sayı Eylül 2024'te 11.176.272'dir.
Eylül 2025'te sona eren 9 aylık dönemde ebebek.com internet sitesini ziyaret eden ziyaretçi sayısı 102.669.222, 2024 yılının aynı döneminde ise 97.236.181 olarak gerçekleşmiştir.
ForInvest Haber Merkezi