Dolardaki şu volatilite biraz durulsun.Bakalım nerede sukunet bulacak.Orada takviye yapmayı düşünüyorum.
Printable View
Hanke Enstitü bizim enflasyonu yıllık 33 hesaplamıştı bir -iki ay önce. Bulursam kaynak koyayım.
https://www.cato.org/publications/co...flation-update
Bu gece saat 03'te olacakları takip edelim.Tartışmanın sonu ne olacak, sabah asya borsalarının tepkisiyle görürüz sonuçlarını.
Sn. Tradestop, katılım endeksteki bu yoğun değişimin olumlu/olumsuz bir etkisi olur mu MPS'e ? Yani alabileceği/alamayacağı anlamında , portföy içeriği anlamında ? Yoksa nötr müdür sizce ?
Mps'nin kendi danışma kurulu var, benim tespitim, katılım endekslerinde bulunmayan ama katılım prensiplerine uyan hisselere de yatırım yapabiliyor. Ayrıca 2 endekste; ziraat katılım endeksi(zpykat) ve katılım 50 endekslerinde farklı hisselerde bulunuyor. Mps yi etkileyeceğini sanmıyorum, geçmişte gördüğüm bu endekslerdeki 3 ayda bir periyodik değişimlerde, 1-2 haftada uyum sağlıyor. Hatta bence daha iyi oluyor, borçluluk oranı daha az olan yeni şirketler buluyorlar. Mps 50 civarı hisse taşıyor. Rbh daha fazla etkilenir, rbh katılım 30 endeksi dışına fazla çıkmıyor ve daha az hisse taşıyor.
Katılım endeksinden çıkartılan hisseleri, katılım fonları fondan hemen satış yapacak diye birşey yok, portföylerdekilerini belli bir müddet tutabiliyorlar, kriterleri tekrar sağlanana kadar yeni alım yapılamıyor diye biliyorum. İsterse de satabiliyorlar.
Ayrıca katılım endeksine önümüzdeki ay girecek hisselere bir göz attım, çoğu bu sene ve geçen seneki dönemlerde endekse sürekli girip çıkan hisselerden, ilk kez girmiyorlar.
Nnf; %+0.10
sua; %-0.083
ktm; %+0.21
opb; %-0.057