ss imf ye gidecekler başka çare yok.
Printable View
ss imf ye gidecekler başka çare yok.
nereye giderlerse gitsinler kara delik geleni yuttugu surece olmaz olmaz..degisim sart baska turlu bu yoldan cikilmaz her gecen gun gecmis gunu ariyoruz
berbere gittim, hepsi BTC ci,
bırakacam diyor BTC yi,
ha, hah, hhaaa
Hastane sonrası etrafı gezdim. Ayda bir çıkarım dışarı. Kokladım 3-4 bin ciro yapan işhanı marketi 350-500 TL ciro yapıyoruz bunda sigara dahil. Yol elektrik kira çıkmıyor. Hanımı okul kantininde çalışıyor. Ordan işsizlik maaşı mi kısa çalışma gibi 700 TL civarında alıyormuş oğlu da asgari ücret ile iş bulmuş evlenecek yaşta ama günü kurtarma derdindeler ucu ucuna ancak yetiyor. Yeminli Mali müşavir arkadaşim var karı koca emekli 4800 toplam maaş giriyor. 9-10 bin gider var önceki büroyu tam kapatmadi eski eleman mail müşavir oldu onunla gayrı resmi ortak olduğu için ordan açığı kapatıyormus. Herkes burnundan soluyor. Musluklar açılmazsa çok zor. Kısa çalışma ödeneği devam edecek tahminim. Bunu kestiği an işten çıkarma başlar. Erken seçim beklentisi var. Ama en kötü kazanıncaya kadar seçim olur kolay kolay gitmez diyorlar. Oğlum 250 TL muhasebede haftalık alır üst üste 2 hafta almadı. Düzenli para yok hatta tahsilat masrafı çıkarmıyor diyor. Bütün bunları ülkeyi yönetenler de biliyordur. Yabancı da buna göre pozisyon alıyordur.
Düşündüm birşeyler yazacaktım vazgeçtim sanırım bir müddet ölü taklidi yapmak en iyisi..
Burda eskiden güzel espriler uçuşurdu. Beni ilk cezbeden buydu. Epeydir yok espri. Muhtemelen geçirmediği için ek gelir kapısı olarak Gören vardır. Kredi çekip de giren de vardır. Batan da vardır. Pandemi sürecinde işçi hakları askıya mı alındı kız a101 de 14 saat den aşağı çalışmıyor. Üstelik kasa açığı kırılan patlayan malzeme ücreti, çalışırken 20 bin adım atip acıktıgi için yemek yada atıştırmalık vs 1/3 üne yakını gidiyor. Birde zor durumdayız diye 3 kişi ile daha fazla çalışın açık kalsın diye talimat gelmiş. Hadi benim kızım bekar evlilik çağında normal bir insan bu kadar çalışıp sıfır sosyal hayat ile nasıl bir baba aile yapısı toplumsal ilişkiler olur. Bu pandemi de bitmeyecek bu işkence de galiba.
Hükümetin en başarılı olduğu nokta TÜİK ve işçi çıkarma yasağı sayesinde işsizlik, enflasyon. Diğer finansal verilerde de yasak var. Takibe takılan kredi iflas vs den de bilgimiz yok.
Gerçekten ülkemizde insanlarımız geçim mücadelesi veriyorlar,yaşam şartları çok zorlaştı,hırsızlık,dolandırıcılık ve en kötüsü geçim sıkıntısı sebebi ile intihar olayları arttı.
Peki,Bu ilanlardaki evleri kimler nasıl alıyor?Yazlık ev ve şehir dublex ev kiraları da anormal yükselmiş.
Mesafe bu kadar mı açıldı ülkede.?
https://www.sahibinden.com/satilik-villa/izmir-cesme