Ýlkkez fon düþünen yatýrýmcýlarýn en çok merak ettiði soruydu bence hap bilgiler bunlar.Saygýlar,
Printable View
Ben uzun süredir Eib, Eic Sua ve Suc fonlari mevduat niyetine alýyorum. Borsa da Mart ayýnda yaþanan büyük düþüþ ve Aðustos ayinda yaþanan düþüþlerde bu fonlar da kýsmen düþüþ yaþadý. Yanlýz Eic ve Sua fon bu dönemlerde daha saðlam duruyor. Bir de son daðýlýmlar açýklanmadý ama günlük daðýlýmlarý bakarsak Eib, Eic hisse miktarýný oldukça azaltmýþlar. Yani fon yöneticileri düþüþ bekliyor demektir. Buna göre turev araçlarýný kullanýrlarsa düþüþlerden korkmaya gerek yok.
Bu arada ak portföy twitter’da mevduat üstü getiri hedefleyen fonlarýnýn reklamýný yapmaya baþladý. Birkaç gündür çeþitli sponsorlu twitlerle karþýlaþtým.
Tanýtýma para harcýyorlar, inþallah yeni ve aktif fonlar da sunarlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Þöyle bir yenilik sundular. Devlet stopajý sýfýrladýysa, neden bunu biz almýyoruz yatýrýmcýdan diye düþünüp , 8 ocak itibarýyla tüm fon sepeti fonlarý yönetim komisyonlarýný iki mislinden fazla artýrdýlar.
Bunun ve yoncalýnýn en ufak seviyede fonlarda benchmark baþarýsý, aktivite vs. gibi bir hedefi olduðunu 7 yýldýr görmedim.
Üstüne tkf vs. gibi baþarýlý fonlarý kendi fon sepeti fonlarýna yüklü þekilde alýp þiþirerek bu fonlarýn baþarýsýný da törpüleyip, yatýrýmcýlara oradan da zarar verdiler.
https://twitter.com/isportfoy/status...354341893?s=19
Ýzleme fýrsatým olmadý. Býst 100 dýþý fonu ilgili program yapmýþlar
Bazi portfoy þirketleri bu aralar atýlým yapýyor gibi. Ýstanbul ve Strateji göze çarpýyor. Bu þirketler baðýmsýz þirketler mi? Yani sadece iþi yatýrým ve portfoy yönetimi olanlardan mý?