o yüzden ben devamlı şirket bakıyorum faaliyet raporu okuyorum. fırsat bitmez ama kötüsü gesana kilitlenince piyasaya uzak kalmamak lazım. devamlı kap haberi vs takip ediyorum.
Printable View
Duygusalmı bakyoruz diye tekrar tekrar gözden geçiriyorum ama boşluk bulamıyorum arz ın geç kalması dışında.. piyasa bu şekilde düşünmeye itiyo galiba bizi.. astorun iyi olduğunu kabul ediyoruz alfasta peşin parayla çalışıyomuş, yeo hakkımda hiç bilgim yok.. tek sorun net kar rakamı gibi gözüküyor
Elimde gesan ve bu 3 hisse de var. Uzun süre %70 ağırlıkla gesan olarak taşıdığım hisselerin önemli bir kısmını yaklaşık 1.5 ay önce astor’a kaydırmıştım, sonrasında zaman zaman satıp aldığım alfas ve sdttryi de daha uzun vadeli tutmak için aldım ancak özellikle sdttr sebepsiz şişiriliyor gibime geliyor. Neyse, gesandaki hareket bölünme ve arz ile olabilir diye düşünüyorum ancak piyasa bir sonraki bilançoyu da görmek isteyecektir bence. Fk’nın astor ve alfasa oranla yukarıda kalması piyasa tarafından olumsuz algılandı diye düşünüyorum. Ayrıca; bölünmenin gerçekte hiçbir avantajı olmamasına rağmen piyasada ucuzladı algısı oluyor diye düşünüyorum. Bir arkadaşıma hisseyi söylediğimde çok pahalı bölünsün ondan sonra alırım şeklinde bir yanıt vermişti.
Arkadaşlar bende diğer geslerden daha avantajlı ve beklentisi olmasına rağmen onlar kadar yükselmemesine kızıyorum ama şunu düşündüm,tahtacı isterse rahat yapabilirdi,neden yapmaz veya yapmıyor diye düşündüm,aklıma bedelsizde ne kadar düşük fiattan bölünürse o kadar avantajlı oluruz diye düşünüyorum,örneğin 400 den bölünüp 100 lira olmasıyal 270 den bölünüp 67 lira fiat daha uygun olur piyasa bulur diye düşünüyorum,bu yüzden tahtacı bilerek baskı yapıyodur diye düşünüyorum,belkide yanılıyorum,hayırlısı artık.
Piyasada astor alfas ve birkac gündür yeotk de hareketlilik var. Bizim spek de bu piyasada gesana baski yaparak bize gidin ötede astorda alfasda oynayin bana bulaşmayın mesaji vermeye çalışıyor. Keşke astor alfas alsaydim diyenler çoğaldıkça adam hedefe daha çok yaklasiyor. Ama ne kadar zorlasada bist 50 ye girmiş hisseyi tek başına yedirmezler. İşte elin citi si yapıştı tahtaya vantuz gibi sömürüyor hisseleri. Böyle giderse bizim tahtacı ,züğürt ağa gibi tasi tarağı toplayip köyü terkeder çiğ köfte satmaya baslar