üzüntü büyük..ALLAH tan rahmet, yakınlarına başsağlığı..
https://hizliresim.com/WpTI0G
Printable View
üzüntü büyük..ALLAH tan rahmet, yakınlarına başsağlığı..
https://hizliresim.com/WpTI0G
Serdar Bey,
Timin sitesinde iller bazli datalari mi inceliyorsunuz ? Manisanin ihracaat rakamlarinin cogunu vestel yapiyordur diye dusnuyorum.
sra Şirinel
Yatırım Teması
Salt üretici konumunda olan Vestel Beyaz Eşya ürünlerinin satışını Vestel Elektronik’in tamamına sahip olduğu Vestel Pazarlama’ya yapmaktadır. Vestel Pazarlama’nın portföyüne yeni markalar ve yeni lisans anlaşmaları ekleyerek yüksek kar marjına sahip markalı ürün satışlarını arttırmaya odaklanan stratejisi Vestel Beyaz Eşya’yı da olumlu etkilemektedir. Kanıtlanmış ihracat odaklı iş modeli, yüksek FAVÖK dönüşüm oranı yüksek, düşük maliyetli üretim ve yüksek temettü dağıtım oranı şirketin en ön önemli yatırım unsurlarını oluşturmaktadır. p>
Katalizör
Vestel Beyaz Eşya’nın 1Y20’de düşük baz sonucu pazar payı kazanımları sayesinde iç satış hacmindeki %50’ye yakın büyüme oranına rağmen, güçlü 4Ç19 performansı nedeniyle 2Y20’da büyümede yavaşlama olacağı öngörümüz sonucu 2020’nin tümünde %28 iç satış hacim büyümesi elde edeceğini tahmin ediyoruz. 2020’de beyaz eşya iç pazarında Vestel için yaklaşık yüzde 4 puan pazar payı artışı öngörüyoruz. Vestel Grubu'nun, Ağustos 2018’deki döviz krizinden sonra 4Ç19’a kadar iç piyasa yerine ihracat pazarlarına odaklandığını hatırlatmak isteriz. Diğer taraftan pandeminin lojistik, talep, ve tedarik zincirine olumsuz etkileri sonucu 1Y20’da şirketin ihracat hacmindeki düşük onlu gerileme sonrası Temmuz ayında talepte hızlı canlanma ile şirket aylık bazda tarihi en yüksek ikinci ihracat adetlerine ulaştı. İhracat talebi güçlü kalmaya devam ederken üretim tarafında uygulanan sosyal mesafe ve sıkı sağlık ve hijyen tedbirleri sonucu 2020’de şirketin ihracat hacmindeki bir önceki yüksek tek haneli büyüme beklentimizi düşük tek haneli daralmaya revize ediyoruz. 2020’de şirketin toplam satış hacim büyüme tahminimizi ise bir önceki %10’dan %2’e düşürüyoruz. 2Y20’da Vestel Beyaz’ın yıllık bazda satış gelirlerinde %34, FAVÖK rakamında %68, net kar rakamında ise %77 artış öngörüyoruz. 3Ç20 karlılığının, yüksek hacim büyümesi, TL’deki değer kaybının ihracat marjlarına olumlu etkisi ve düşük emtia fiyatları sayesinde 4Ç20’e nazaran çok daha yüksek olmasını bekliyoruz. .
Riskler
Vestel Beyaz Eşya’nın en büyük dezavantajının düşük halka açıklık oranı dolayısıyla daha düşük işlem hacmi olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan, şirketin salt üretici olması, Vestel Elektronik tarafından yürütülen satış pazarlama faaliyetlerinde kontrolü olmamasını bir risk unsuru olarak görüyoruz. Diğer taraftan (i) Beklentimizden daha zayıf Türkiye ve Avrupa TV ve beyaz eşya pazarları; (ii) kar marjlarını olumsuz etkileyecek hammadde fiyatlarındaki artış; (iii) Avro’nun ve TL’nin ABD Doları karşısında değer kaybetmesi; (iv) Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin askıya alınmasına ve ticaret ve ekonomik ilişkilerinde potansiyel bir bozulmaya yol açabilecek Türkiye ve AB arasında olası politk gerginlikler (v) ulaşım sürelerinin kısalması durumunda Çinli rakiplerin rekabet avantajının artması VESBE tavsiyemiz için diğer önde gelen risk unsurladır. p>
iş yatırımın 28.10.2020 raporunda yukarıda belirtildiği gibi vestel pazarlama tarafından ürünlerin satışı yapılmaktadır..
manisa ticaret odası tarafından aylık ihracat rakkamları düzenli olarak verilmektedir..
Manisa ticaret odasını öğrenmiş olduk resmi gazetede tavsiye ederim genelde aylik olarak yatırım teşvik belgesi ve ihracat izni alanlar yayınlanıyor orada direk vesbe vestel elektronik ayrı izin alıyor özellikle son 3 ay artış var bu sayede portföyümde şirketlerde işler yolunda mı onu takip ediyorum hemde yatırım teşviği alıp yatırım yapan şirketleri görüyorum esmi gazete günü sabit değil ara ara bakiyorum
https://www.resmigazete.gov.tr/11.10.2020
https://www.resmigazete.gov.tr/09.10.2020
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.