Yok şöyle iyi yok böyle güzel şu olur bu olur derken, hala umut verdiğimi sanmıyorum demesi yok mu? Ne çakalsın...
Printable View
Bir şey bilmediğin yine ortada. Aç bak birader 13,42. O rakamın üzerine fark ödediler. Ne bundan haberin var, ne BRF ten ve operasyonlarından, geçirdiği durumlardan, bir tutturmuşsun markette tavuk fiyatı. Hiç başka etken yok sanki. Soya, mısır fiyatlarından haberin var mı nerelere geldi, yetiştirici ücretleri, kurun giderlere ve hammadde malzeme alımlarına etkisi. Çok boşsun ve boş yazıyorsun. Kalabalık ediyorsun... Umut aşılayıp bir kaç tık yükselmesini bekleyen çakallar gibisin...
13,80 dönüş noktası olmasını umut ediyorum....
var bi hikmet !!!!
RESAM VE ÖĞRENCİSİ
Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın? demiş.
Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma diye ilave etmiş.
Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.
Usta ressam şöyle demiş:
İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi
1- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
2- Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
3- Asla bilmeyenle tartışma.
sayın red kit siz ya hiç bir şey bilmiyorsunuz veya çok biliyorsunuz da çok aşırı bencilsiniz...bildikleriniz ile kimsenin kazanmasını istemiyorsunuz...bu topiğe bakıyorum aylardır bir paylaşımınızı göremiyorum ama şimdi ortaya çıkmış beni acımasızca fırçalıyorsunuz...topikler paylaşım yerleridir...varsa bildikleriniz paylaşınız veya dikkatimizden kaçan bir noktayı birlikte araştırıp ortaya koyalım... açıkçası ne olduğunuzu ben anlayamadım...
ben kurt olmaktansa çakal olmayı,bencil olmaktansa boş biri olmayı tercih ediyorum...ben borsanın %100 ünü bildiğimi zaten söylemiyorum..12 yıllık borsa hayatımda ancak borsanın %20 sini öğrenebilmiş biriyim...ben geçimimi borsadan yapan ve dolayısı ile profesyonel biri değilim...ben emekciyim ve gün boyunca iş yerindeyim...iş yerinde olduğumdan dolayı derinliği bile göremeyen ve takasları bile takip edemeyen biriyim...dolayısı ile imkanlarım çok dardır..ama buna rağmen bu bildiklerim ile son üç yılda 18 kat kazanabilmiş biriyim...son 15 günde 2 katını kurtlara kaptırdım...:kahkah:
bu bildiklerimiz ile topiklerde elimizden geldiğince bilgilerimizi paylaşıyoruz..benim elimden bu geliyor...biliyorum en iyisi değil...hatta çok iyi bilenlerin hiç hiç konuşmadıklarını da biliyorum..beni ben yapan bu güne kadar bana destek veren ky dostlarımdır...birlikte birbirimize çok şey öğrettik...hala da öğrenmeye devam ediyoruz...:bravo:
daha iyisini yapabilirim diyenler resimleri karalamayı bırakıp bize resim yapsınlar...biz de onları alkışlamak ve onlardan bir şeyler öğrenerek dua etmek isteriz...