Rezerv azalmış
https://x.com/BloombergHT/status/187...QiwaH0bxw&s=19
Printable View
Rezerv azalmış
https://x.com/BloombergHT/status/187...QiwaH0bxw&s=19
66 milyar $ cari açık veren ülkenin faiz indirmesi çok komik.
siyasal islamcıların bastığı yerde ot bile bitmez.
bunu unutma.
Bu ülke KEMALİZM ile yönetildi.Hem de 90 yıl.Bir gıdım ilerleyemedik.Ancak HEYKEL dikmekle uğraştık.Kendi halkını fişleyen ve siyasal mezhepçiliği bize''LAİKLİK'' diye yutturan , siyonizmin kardeşi bir ideolojiydi.
Yeri geldi FAŞİST KEMALİZM;toroslarla binlerce kürtü faili mechule gönderdi..
Yeri geldi KARTKURT diye milletin kıçıyla güldüğü TEORİYLE,PKKyı başımıza bela etti.
KEMALİZM,her zaman işbirlikçidir-egemen güçlere ram olur.
TÜRK MİLLETİNİN başına bela olmuş bu militarist yapı: KATSAYI ile binlerce hayatı söndürdü..GATA ya, BB nın eşi hasta ziyaretine gidemedi.
Gün geldi'',DURUMDAN VAZİFE çıkararak'' tüm darbeleri meşru zemine oturtmak istedi.
AKPYE gelince İSLAMIN her çeşidine kurban olsun.İSLAMIN her çeşidi her müslümanın baş tacıdır.
Ama sorun şu şuanda bana göre,en KEMALİST PARTİ,AKP dir.(ÜZÜLEREK GÖRÜYORUM)
CHP yi bile yandan terk ettiği KEMALİZME şuanda AKP yapışıyor.AKP nin erimesinin en büyük sebebi-temelini kaybetmesinin sorumlusu;KEMALİZME yapışmasıdır.
AKP yi ekonomik kriz yıkmaz.yıksa yıksa orjinlerini inkar ederek kemalizme yapışması olur.AKP nin son şansıdır ve yok olmak istemiyorsa bir an önce bu karanlık yoldan dönmelidir.Eğer 2002 ayarlarına dönerse sonuçlar çok farklı olur.
Bence, bir kemalist olarak başka düşünceleri itibarsızlaştırma.ÇÜNKÜ EVİNİZ CAMDAN YAPILMIŞ.
kitabını yazacam şaka değil niyetim var yani..bizim toplumun en büyük zaafı dinidir..bunu kim kullanırsa bir şekilde amacına ulaşır..
peki bizim bu zaafımız niye..bilen var mı..
Kesinlikle yanlış,o eskidendi.
Sokakta,ALLAH-PEYGAMBERE KÜFRET;kimse bir şey yapmaz...
Ama KEMALİST ilkeleri -icraatı eleştir,dayak yersin.
İSLAMA-ŞERİATA küfret...Gelen emniyet güçleri seni evinde bekler -rakını içer-vizon kürkünü giyer ve podyuma çıkar gibi ifadeni verir-gelirsin.(malum avukat ve çok örnek var)
Ama KEMALİST çizgiye sert eleştiri yap.ters kelepçeyle götürülürsün.(haberleri takip eden ne dediğimi anlamıştır)
Yani dini hassasiyet vs...veya bu değerler için risk alma işi eskidenmiş..
o açıdan kitabının çok baskı yapmasını istiyorsan, BEN OLSAM, konuyu din seçmezdim.
neyse.. bana göre bu zaafın asıl nedeni; Türk halkının dinini yaşayamamasıdır..
belki bu öteden beri bilnçli yapılagelmiş..
bunun içinde çeşitli nedenler var;
ekonomik, ekonomik özgürlüğü yeteri kadar olmayan insan her zaman herşeye açtır..
ikinci neden, Türk toplumun öteden beri gelen gelenek görenek ahlaki yapının bilerek bozulmasıdır ( tv dizileri, internet, siyasi ahlaksızlıklarla yanlış örnekler vs)
üçüncüsü, dinini arapça öğrenmeye çalışmaktır; bu işin doğasına ters, dinini ve kitabını arapçadan öğrenmen imkansızdır..neden çünkü yabancı dilden hangisi olursa olsun önemli değil..beyin ana dille düşünür, tercüme etmelisin..duada böyle..kuran okumada böyle..
bu liste daha da uzar ama en önemlileri bunlar..
bunun 3ü de bu toplumu bozmak için bilerek yapılıyor..
özellikle dinini bilmeyenler bu eksikliği ile birilerine topu atıyor..ben yaşayamıyorum, yapamıyorum, birileri bana yaşatsın ve bu sorumluluktan kurtulayım, diyor..gerçekte yatan ana sebep..bu yüzden dini kullananlara inanıyor..