Hocam ben genelde kasaptan alıyorum ama kahvaltılıklarda alıyoruz.Sütü çok alamıyorum,nadiren alıyorum,piyasaya göre pahalı ama piyasadan lezzetli.
Printable View
Genelde yazmıyorum takip ediyorum önemli bir paya sahibim eski borsacıyım takii bankaların seans salonlarında işlem yapardım dabah girip soğuk havalarda çıkmazdık sinema gibiydi seans bitene kadar kalkmazdık ben böyle tahta görmedim tahtacı tepeden kafasına mal yemek istemiyor belliki sürmedende mal alamıyor kısır döngü veya bir ihtimal borç parayla tahta yapıyor çantacı olabilir bu kepazelik nedir diye yatırımcı ilişkilerini aradım gözde hnm telesekteter gibi herkese aynı cevap serbest piyasa belirliyor biz karışmıyoruz tahtaya diyor hissenizin bu hali market raflarına yansıyor dedim alma aldırma yeme yedirme diye kampanya başlatacağımı söyledim aynı zamanda tahtadaki son işlemler için spk suç duyurusuda bulunuyorum amaç tahtadaki çantacılara ceza aldırmak bakalım üst yönetime bildireceğini söyledi
Hayatta hiç Bi şey sağlığınızdan önemli değil... Boşuna her gün fiyata bakıp kendinizi strese sokmayın.. Senede bir temettünüzü alın geçin.. Her ay düzenli alıyosanız alımınızı yapıp kenara çekilin.. Patron ne zaman isterse götürür istemezse endeks 300 bin olsa götürmez..
tek tek lot sayın bakalım :)
...
Patron çıldırdı,bir alana bir bedava kampanyası varda benim mi haberim yok.
Ne güzel ilerliyorduk.
Bu gidişle 1 PETUN alana 1 Pınar süt bedava olacak galiba :)
Bir arkadaş yazmıştı bir ara enteresan geldi bana. Süt fiyatı ile Pınar süt hisse fiyatı arasındaki korelasyona dikkat çekmişti.
Şimdi baktım 2015 yılında çiğ süt fiyatı 1,15 lira , Pınar süt hissesi 19 lira. Yani 1 Pınar süt hissesi ile yaklaşık 16,5 litre çiğ süt alınabiliyormuş.
Bugün çiğ süt fiyatı 3,20 lira , aynı mantıkla Pınar süt hissesinin 53 lira olması lazım ama gel gör ki 16,7 lira.
Bu işte büyük bir yanlışlık var. Ki o günden bugüne kapasite arttırılmış , öz sermaye artmış , herşey gayet iyi ama bu finansal borç herşeyi sıfırlıyor o kötü.
Buna benzer bir hesap da karkas et fiyatı ile PETUN arasında olabilir. Gerçi et ithalatı ile fiyatlar daha baskı altında tutuluyor türkiyede. O yüzden bu korelasyon sütteki gibi keskin bir farka dönüşmemiştir.
:) Big mac endeksi gibi olmuş.
Emirhan Bey, BAE de Pınarın süt yatırımı var.Neden et üzerinede işletme açılmasın diye düşünüyorum.Varsada ben bilmiyorum.
Nusret potansiyeli görüp Dubaide mekan açıyorsa petunda açsın :)
Sadece hayal kuruyorum,kimseyi yanıltmak istemem.
Ytd.
Aman açmasın bae de Pınar süt markası tanınca orda süt ürünleri fabrika açtı kaşar holding ama kendi açtı pnsutün hiç ortaklığı olmadı şimdi orda satıyor paşalar gibi yine Pınar süt markasını kullandı ama pnsut e gelen bir şey yok....
Bir dost