US bonoları tutan ülkeler listesi..verileri 2 ay civarında gecikmeli açıklıyorlar..Şubat gibi yazmıştım, Aralık verileri açıklandığında durum ortaya çıkmaya başlamıştı..
https://i.hizliresim.com/8znDRr.png
Printable View
US bonoları tutan ülkeler listesi..verileri 2 ay civarında gecikmeli açıklıyorlar..Şubat gibi yazmıştım, Aralık verileri açıklandığında durum ortaya çıkmaya başlamıştı..
https://i.hizliresim.com/8znDRr.png
Parite 1,1725'te..daha ön testi geçemedik..:thumbdown:
Birde akşam FED tutanakları derseki enflasyon riski var, faiz felan..al başına belayı..:(
Alıntı:
Fitch: ABD'de yükselen enflasyon risklerinin verilerde görülüyor
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'den gelen açıklamada, ABD'de yükselen enflasyon risklerinin verilerde görüldüğü belirtildi.
Kurumun açıklamasına göre, ABD'de artan enflasyon riskleri, ülkede manşet enflasyonun yüzde 2.5'e yükselmesinden ve özel sektör ortalama haftalık kazanç büyümesinin bir önceki yıla göre yüzde 3 seviyesine gelmesinden anlaşılıyor.
Fitch'e göre, bu durum, ABD'deki ücretlerde ve fiyat enflasyonunda ileriki dönemde gerçekleşecek yükselişlere ilişkin endişeleri artıracak.
Go Johnny Go..
Alıntı:
Euro Bölgesi'nde ekonomik faaliyet 18 ayın düşüğünde
Euro Bölgesi'nde mayıs ayı öncü bileşik PMI, 54,1 puana gerileyerek 18 ayın en düşük seviyesine indi
Kısa kısa, gözlemlerim! :)
* Seçim propagandası olarak devalüasyon (dış mihraklar).
* Kurda parabolik çıkış ---> 2-3 senelik devali peşin yapmak! Bir sonraki seçimler 2023 yılında olsa... Seçimden bir iki yıl önce "propagandaya" başlasalar... 2021 gibi başlayıp, seçim arefesinde (2023) parabolik çıkış... 2018-2020/21 arası kurlar dinlenmeye çekilebilir mi??? :)
* Bütün dünyada, uluslar arası ilişkilerde yeni bir adet: Örtülü anlaşmalar... Şimdi olsa Yalta anlaşmasını açıkça ilan etmezlerdi... Düşünüp anlamak gerekirdi... Buradan nereye geliyorum? ---> Devrin adetlerine uyup, IMF ile "resmi" anlaşma yapmadan, IMF'nin isteklerini yerine getirmek... Bunu yaparken de IMF'ye giydirmeye devam etmek? Acaba... Olabilir mi? :)
Daha evvelde yazdım..
Faiz artışı hassas meseledir..
MB dalga boyunu görmeden faiz artışı , fırtınalı denizde bir sandaldan tabanca ateşlemeye benzer..
Tutturamazsa çok fena olur..
MB nın piyasayı izlediğine neyin ne olduğunu çok iyi bildiğine eminim..
Sıkıntı özgürce hareket edebiliyorlar mı edemiyorlar mı..
Ben yine de olumlu olmak istiyorum dün de söyledim bankalarda alıcıyım dedim
ykbnk ve halkb
az biraz daha garanti ekledim bugün..
Şu anda sırf biz değil bütün EM lerin para birimleri ortalama yüzde 20 değer kaybetti dolar karşısında
ama bizim şansızlığımız hep zirvede idik..
Herkesin çok iyi bildiği nedenlerden ötürü..
11.70 lerden olan zar 12.90 ları gördü
3.10 larda olan brl 3.70
17-18 lerde olan mxn 20 lerde
55 56 larda olan ruble 64 leri gördü
Böylesi bi dolar atağında karambole faiz artışı yaparsan etki kırılır..
Atağın sönümlenmesini bekliyor büyük ihtimal..
Siyasiler zamanında biraz daha dikkatli olsalardı biz bu dalgayı 3 tl lerde karşılasa idik şimdi elimiz daha rahat olacak idi..
Oysaki şimdi resmen diken üzerindeyiz..
Mb.günü kurtarmak peşinde hiç g..tünü yırtmasın yarın sabah yine 4.80 lerdeyiz..
Haftalık grafikte RSI uyumsuzluğu yapmadan çıkışın tamamlanmaması gerekir diye düşünüyorum. :) Geçmişe bakıp benzetme yaptığımızda, yeni tepe en erken Ağustos ortası olabilir gibi görünüyor. En geç de Kasım ortası... Varlık barışı son başvuru tarihine göre de (Kasım sonu), Aralık ayını da es geçmemek gerekir. :) Hadi kavga çıkmadan arasını bulalım, yıl bitmeden yeni bir tepe diyelim. Yeni tepe yaparken de haftalık RSI uyumsuzluğu... Kahve falı böyle diyor! :)
http://s01.geekpic.net/di-XTKLE9.png
------
http://s01.geekpic.net/di-4SAGTV.png
RSI'de uyumsuzluk aradım. Bulamadım. Bir de Macide histogramına bakayım dedim. Neyse! Bir uyumsuzluk buldum! :) Bakalım neler olacak?
http://s01.geekpic.net/di-SWTGCL.png
eurusd de bana yön gösteren uyumsuzluklar..
1.05 lerde geçen sene 2017 nisan neden dolar düşecek dolar düşecek eurusd hedef 1.15 1.18 1.25
Borsa zıp zıp...
Yada 1.23 1.25 lerden 1.15 1.18 aralığını hedef verdiğimin nedeni aşağıda..
MACD uzun vade derinliği olan piyasalarda genelde güvenilirdir..Biraz tırmalatır ama olsun..
https://resmim.net/f/Ifp7Ar.png
Şimdi 1.20 1.21 lere tepki bekliyorum ama OBO formasyonu oluşabilir..
O OBO çalışırsa global krizin alası demektir işte..
Fed, enflasyonun %2'nin üzerine çıkmasına geçici olarak müsaade edeceğiz demiş. Ateşle bakalım altın fiyatını! :)
http://s01.geekpic.net/di-O2NYO3.png
http://s01.geekpic.net/di-VTWWBF.png
Uzun uzun yazmaya gerek yok..aşağıdaki trendi tersine çevirecek bir durum en azından Eylül-Ekime kadar bence gözükmüyor..Önden kimler buyuracak belli, maalesef..
FED tutanakları güvercin çıktı..2 yıllık US bonolar -%1,55..bizim GLP ile birlikte doların bu seviyeleri bana göre olumlu değil..YTD..
https://i.hizliresim.com/Z3N3Ag.jpg
alta ki yoruma bakınız https://twitter.com/LukeGromen/statu...20713217167361
Söylentiye göre Avrupa Merkez bankası italyan tavhillerini yükselmesine göz yumacakmış, desteklecekmiş, sebep lega 5star hükümetinin butçeyi ucurmak istemesi. Bir şekilde vazgeçirmek istıyorlar. Böyle bir yol izlense eur-usd ne olur ?
Bildiğim kadarıyla İtalya borç/GSMH oranı %130'un üzerinde ve bankalarının kötü kredileri 400 milyar Euro civarında..benim kanaatim belki hemen değil ama bir süre sonra İtalyan bankacılık sisteminde kriz kaçınılmaz olur..bulaşıcı etkilerini düşünürsek Fransa bankacılık sistemi vb..durumlar hiç hoş olmaz..bence pek cesaret edilecek bir şey değil..
Ayrıca Draghi İtalyan olmasına rağmen geçen sene AB'den çıkmak istiyenler borçlarınıda ödesinler demişti ..ECB tahvil alımlarını kastediyordu sanırım..
Sonuçta olarak bence zor bir ihtimal, Yunanistan örneği ortada..ancak tabiki sarsıntılar yaşanmaz anlamında değil..
neyse yayınlanmış https://www.bloomberg.com/news/artic...brink-of-power
Rte ve meclis öyle yada böyle bir sekilde seçimi kazanırsa vay haline ülkenin kazığın boyu uzayacak yine külhanbeyi söylemleri yine hukuksuzluklar alıp başını gidecek eyy Amerika eyyy mb.dedikçe dolar uçacak ta uçacak üstune bir de faiz indirimine de giderse siz o zaman görün dolaresi. .
Go Johnny Go..
ECB toplantı tutanaklarından;
Alıntı:
Ekonomik faaliyette gözlenen yavaşlamaya rağmen, Avro Bölgesi ekonomisinin altta yatan gücüne ve enflasyonun Yönetim Konseyi'nin hedefine yakınsamasına olan güvenin değişmediği belirtilen tutanaklarda, ''Çekirdek enflasyon düşük seviyelerde kaldı ve henüz yukarı yönlü bir eğilimin ikna edici işaretlerini göstermedi." açıklaması yapıldı.
Tutanaklarda, varlık alım programının ise aylık 30 milyar avro seviyesinde Eylül 2018 sonuna kadar süreceği ve Yönetim Konseyi'nin enflasyon hedefi kapsamında gerek görmesi durumunda programın bu tarihin de ötesinde devam edebileceği anımsatıldı.
Geçen günlerde FT'de şu başlıklı bir yazı vardı:
''US stock futures slide with Turkey, Italy volatility in focus''
Üzerinde düşünmek gerek..
Gundwane üstad yeni bir analiz bekliyoruz senden
Bir kaç gün evvel bankalarda alıcıyım demiştim
halkb ve ykbnk
7.60 ortalamalı halkb ile 4 tl civarlarından aldığım ykbnk ları sattım az önce..
Riskli bir iş idi ama geriye dönüp baktığımızda da ah keşke aldığımız vakitler hep böyle vakitler değil miydi..
Biraz kararsız kaldım endeks de 109 110 tepkisi bekliyorum ama..
Belli de olmaz..
ykbnk nin sermaye artırımı ile birlikte TR nin orta vade düzelmesi de gerçekleşirse en hızlı giden banka olacağını düşünüyorum.
Hafta sonu emlakçı arkadaşla beraber biraz gezindik daire falan baktık..
O 1-2 müşteriye yer gösterdi..
Doların yükselmesi ile elinde dolar tutanların daha önce alamadıkları ev lere erişebilir hale gelmesi ile 2 tane milyonun üzerinde daire satışı yapmış.
(Yenileme)TCMB: Para Politikası Operasyonel Çerçevesine İlişkin Sadeleşme Sürecinin Tamamlanmasına Karar Verilmiştir
TCMB Para Politikası Operasyonel Çerçevesine İlişkin açıklamada bulundu.
konuya ilişkin yapılan açıklama aşağıda bulunuyor
Para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlanmasına karar verilmiştir.
Bu doğrultuda;
° Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı Merkez Bankası politika faizi olacaktır. Bu oran, mevcut fonlama faizine (% 16,50) eşitlenecektir.
° Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranları bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 150 baz puanlık bir marj ile belirlenecektir.
Yeni operasyonel çerçevenin uygulanmasına 1 Haziran 2018 tarihinde başlanacaktır.
Teknik ayrıntılar ayrıca duyurulacaktır.
Daha evvelden sadeleşmeye yakınız denmiş idi..
Şimdi sırada OHAL in kalkışı var kanımca..
Kalkmazzzzzz....
Ortalık alttan alta fokurduyo..siyah kuğu nereden çıkar acaba..
İtalyan 10 yıllıklar 2,68 +%9,06 , Alaman 10 yıllıklar ise 0,34 -%15,27..
Geçen günkü gibi gözlerim yine şaşı beş görüyor sanmıştım ama değilmiş..
Alman 10 yıllıklar felaket güvenli liman olmuş, ancak parite 1,1623..
İyi tutuyorlar pariteyi..zannımca dünya yıkılmasın diye..:)
Gund bugün(yani dün) borsa faizin yükselişini mi kutladı?
Ne biçim borsa bu, acıdan mı besleniyor?:rules:
Yarın, öbürgünde gerçekleri kutlar öyleyse..:)
Öyle demi Enki, Bak tarihi dip seviyelerinde bankacılık endeksleri ve karlılıklar halen güzel ve sürdürülebilir. Defter değerleri 0.3- 0.4-0.5 lerde ve F/K lar 3-4-5 lerde . İnanabiliyor musun. 3-4-5 yıllık karlar amorti ediyorlar. İlk rakamlar Halk Bankasına ait. Tüm bankacılık endeksini baskılıyoror. Bu kadar kötü fiatlanmasını ne zaman bulacaksın. Ortalık düzelince mi ? Bu kadar olumsuzluğubir daha ne zaman bulacaksın_? Türk lirası reel kur endeksi de tarihi dip seviyelerinde. Kriz fiatlamaları.
hem dış hem iç konjüktür.
Böyle günlük yükselişler için mantıklı bir çıkarımda bulunulmaz kanımca..
İşlerine geldi pozları o yönde idi yükselmiş de olabilir..
Ama faizler artmadı!!
Zaten 16 17 lerde olan faiz MB tarafından tanındı!!!
Tahvil faizin 17.5 olmuş sen ısrarla ben 13.50 den para verecem dersen döviz böyle olur işte..
Geberik fiyatlardan işlem gören bankalarımıza da alım geldi..
Bu faiz artışının bankaların karlıklarına etkisi sıfır gibi birşeydir..(haftalık fonlamaya da geçmesi etkili)
Biraz onun kutlaması oldu..
Yabancı sermaye çekmemiz lazım.
Parite 1.15 1.18 bandına indi
1.15 i de aşşa zorluyor..
AB tarafından bir haber mi gelecek acaba..
İtalya özellikle..??
1.15 altında şelale O-LA-Bİ-LİR..
USA 10 yr lara giriş oldu ...normal
Faizler 3 ü geçmiş idi fiyatları düşmüş idi..
Birileri bunu fırsat olarak algıladı..
Bazı AB ülkelerinden çıkıp USA 10YR lara da giriliyor olabilir..
Öyle bi makas karlı gibi gözüküyor orayı sat burayı al..
Bence AB tarafında piyasalar kelle istiyor..
Bu bizim için de geçerli..
özellikle inşaat sektöründe bir kaç firma için durumlar iyi değil..
Çok yüksek döviz açığı olanlar var..
Benim bakış açımdan o borçlar ödenmez durumda..
Dönmez o borç..
Yakında inşaat firmaları da bankaların kapısını çalacaklar gibi gözüküyor
Kapitalist piyasaların kendi içlerinde bir dengesi vardır.
Kriz aynı zamanda fırsattır da..
Firmaların iflası da çürük elmaların temizlenmesi geride kalanların daha da büyümesi için bazen fırsattır..
Ama sen iflasa izin vermiyorum dersen hayalet gibi bir ton firmanın ortada dolanmasını sağlarsın..
Hasta ekonomi ayağa kalkamaz..
Bir bimeks var mesela..
Bitmişler ama hisseleri hala borsada dolanıyor..
Olmaz böyle şey..
Gund bu girişler güvenli liman girişleri..
Alman 10 yıllıklar; 0.25 -%28,49..
Ayrıca Japonlar dolar hedge mekanizması pahalı olduğundan epeydir US Bonolar yerine Avrupa bonolarını tercih ediyorlardı..EUR/JPY kaybın daha büyük olmasının sebebi bu(-%1,53 şu an)..
Şimdi acabaaaa..
Beyin fırtınası..
Bu yandaş bazı inşaat firmalarının kredileri büyük oranda devlet bankalarından daaaaa
Devlet bankalarıda eğer konut kredi faizlerini indirmezsek bu krediler zaten dönmeyecek
Bari faizleri 1 in altına çekip zararına para satalım da 100 birim zararı 70 e 80 e düşürelim in derdin deler mi..
+ olarak da oy toplama malzemesi çıkar..
Zararın neresinden dönsen kardır diye bir laf vardır.
http://www.haberturk.com/tesla-tum-t...989841-ekonomi
Birde şöyle bi haber var..
Tesla nın sahibi de tweeter üzerinden evet demiş..Yani Elon musk da dahil olmak üzere bi spekülasyon değilse çok güzel bi haber..
Ülkenin en büyük çıktısı benzin ve petrol..
Elektrikli otomobilde bir merkez olabilirsekkkkkkk...
Olabilir mi?