mavi trend 6,57 seviyesinden dirençtir.
bu trend üstünde hareket hızlanması ve fiyatların kısa vadede kırmızıya ulaşması beklenebilir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...26a97a1125.png
Printable View
mavi trend 6,57 seviyesinden dirençtir.
bu trend üstünde hareket hızlanması ve fiyatların kısa vadede kırmızıya ulaşması beklenebilir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...26a97a1125.png
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/868837 EKNA ortaklarına hayırlı olsun.
Çok güzel bilanco açıklamış
Benim aklım bana bile yetmiyor...[emoji6]
-Tacirler Yatırım-
Enka İnşaat - 2Ç20 sonuçlarını 2,385 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, 1,733 milyar TL olan piyasa beklentisinin %38 üzerindedir. Açıklanan net kar rakamı, yıllık bazda yüzde %120 artarken, şirket 1Ç20'de 700.4 milyon TL zarar açıklamıştı. Net satışlar 2,697 milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %0 geriledi. Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan 2,898 milyon TL'nin altında gerçekleşti. Şirketin yurtdışı satışları, yıllık ve ABD doları bazında, %7 azalış kaydetti ve net satışlardaki payı %71 oldu. (2Ç19: %65) Şirket, 2Ç20'de 519 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %17 azalış gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi olan 677 milyon TL'nin %23 altında gerçekleşti. Şirketin net nakit pozisyonu çeyreksel bazda yüzde %14 artarak 14,951 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. En son kapanış fiyatına göre, şirket 10.4 F/K çarpanından ve 9.4 FD/FAVÖK çarpanından işlem görmektedir.
Arkadaşlar bu forum kullanilmiyormu.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pek kimse olmuyor, siz de görmüşsünüzdür bazen günlerce yazı yazılmıyor.
7 TL yi görmesi hareketlendirecek sanırım bunu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Güzel firma. Bu aralar orta vadeli alınabilir diye düşünüyorum.
Doğal gaz bulundu ise,enka doğalgaz çevrim santralı yapan bir firma olarak mutlaka olumlu etkilenecektir diye düşünüyorum.YTD
Şirketin hisse alım kararı da var
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/871321 Neredeyse her gün 1 m'ye yakın hisse geri alınıyor ama hisse tepki veremiyor.
Neler döndüğünü anlayan beri gelsin..
VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dönen bir şey yok şirket hisse geri alım uyguluyor döviz rezervi fazla olduğundan artışlarda hareketleniyor eskisi kadar proje alamasada elindekileri devam ettiriyor. Bir gerçek var ki Merhum Şarık bey zamanındaki gibi değil şirket onun Networkü ve uluslararası ilişkileri sayesinde ENKA sadece ismi ile bile ihale alırdı borsanında en değerli şirketiydi.
Enka geri alım kapsamında 6,5544 TL ortalama ile 13.455.810 adet payını geri almış. Alım programına göre bu ortalama fiyat ile yaklaşık 18.000.000 lot daha geri alabilir.
İi buralar dutluk kimse yok
928 bin lot daha almış patron bu yüzde 0.02 demek ve bugün kontrol ettim.Hisse geri alım ile şirketin yüzde 2.28 ini geri almışlar tabi şimdi 2.30 oldu bu oran eee bakıyorum dolaşımda yüzde 9.2 lik hisse kalmış bence bunlar resmen şirketi koteden çıkartmaya oynuyorlar gibime geliyor ki haklılar çünkü defter değeri zaten şuan 7.83 ee sen kaç liradan payları geri alıyorsun 6.90 veya altından bu tabiki onlar için ballı kaymak demek...Sadece seslice düşündüm...Yatırım tavsiyesi değildir...
9.19 halka aciklik
Halka açıklık düşük ama kottan çıkmak için hakim ortağın paylarının %95 olması gerekir diye biliyorum. https://spk.gov.tr/Duyuru/Goster/2010730/0 buradan okuyabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla hala uygulanıyor. Halka açıklık 95'in altına gelse bile 95 i sağlayan hakim ortağın yada birlikte hareket eden ortakların karar alması gerekir. ENKA özelinde bu durum söz konusu değil gibi(Hakim ortak yok şartı sağlayan).Ben geri alımı bir şirketin piyasada oluşan fiyata bir tepkisi olarak değerlendiriyorum.
Konudan tamamen bağımız söylüyorum. Bilgi olsun diye. Tara ailesi ile Gülçelik ailesi akraba zaten. ENişte KAyınço'dan yanılmıyorsam enişte tarafı olan Gülçelik ailesi zamanında vefat etmişti trajik bir şekilde. Demek istediğim o %90 küsur hisseyi tek bir kişide gibi düşünebilirsiniz. Bu ortakların hepsi "ortak" hareket eder. Sinan Tara beyin alacağı bir kararı onaylamıyorum diyecek bir hissedar yok o şirkette.
Aile hakkında bilgim yoktu sayın Foça Beyi, bilgi için teşekkürler. Şahsen ENKA gibi bir şirketin kottan çıkmasına üzülürüm, umarım öyle bir düşünceleri yoktur.
Sevgili Enka artık 8-10x ler yolculuğuna başlasan da bitse şu karın ağrımız yetti da..
Forum dediğin böyle olmalı
Bilanço ne zaman gelecek bunun
Aracılar 800-815 arası tahmin yürütmüş gelen 820... Geçen yıla göre haliyle düşüş var. Nasıl fiyatlar bilmem
Özkaynak 6 aylık bilancoya göre 5 küsür milyar TL artarken kar nasıl sadece 820 milyon TL artıyor anlayan anlatabilir mi ?
Gerçi fiyatlamanın önemi de yok bizim aşkımız ömürlük :)
Diğer değişkenler nedeni ile artış adı altında 4.9 milyar bi giriş var bende anlamadım..
Kar dan değil de nakit artısından dolayı yatırım firmaları hedef firmaları yukarı çekti
Iyiki endeks coştu yoksa 7 leri aşağıya kırmıştı. Patron da desteği bıraktı
hergün yeni bir aracı kurum. nerden türüyorsa alıcıyı gördümü satmaya çalışıyor. satanlar da yabancı nedense