Sonunda philp satabildi cezası 60 bin masraflar hariç
Printable View
Sonunda philp satabildi cezası 60 bin masraflar hariç
Kasıma kadar bakır bir aşağı bir yukarı gider. Sonrasında yine ralli yapabilir diye düşünüyorum diğer metallerle birlikte. Sarky de tekrar 17 leri zorlayacaktır yeni yıldan sonra. Şirketin hiçbir şekilde kap atmaması, duran varlıkların artıyor görünmesine rağmen hiç yatırım vb. haber düşmemesi beni şirketten soğutuyor sadece. Uzun vadede bakıra yatırım yapan kazanır, 2025 e kadar fazlaca artacak.
Goldman sachs 2021 sonunda 5$ olacağını tahmin ediyor bakır fiyatlarının. Aşağıya link bıraktım.
https://www.mining.com/goldman-recap...e-by-end-2021/
Yeknik olarak 4.58 kırarsa obo hedefi 5 civarında gösteriyor
Büyük ortaklar sembolik alım yaptıysa orta vade diplerine yakın demektir.
Yıllardır sarkuysan yatırımcısı olarak bu forumda Süren hissedar Arkadaşlarıma bir açıklama yapmak istiyorum.
Ben yıllardır aldığım ve uzun suredir tuttuğum sarkuysanların büyük Bölümü'nü sattım. Iyi de kar ettim Biraz da bizden sonrakiler kazansın diyelim. Yine de burayı ihmal etmeyecek bir miktarı tutuyorum.
Elde ettiğim karı umut vadettiğini düşündüğüm uzun vadeli kağıtlara yatırdım. . Tcell, Arçelik, çimsa, koçhol, Sahol gibi. Daha önce de benzer açıklama yapmıştım,
Bu açıklamayı yapmayı beni izleyen Arkadaşlara bir borç bildiğim için yapıyorum.
Herkese bol kazançlar diliyorum.
Çok teşekkür ederim. Çok faydalı bilgiler aldım ve sayenizde karda yaptım. Daha önceden sormuştum size ama cevap alamamıştım. Bende sizin gibi sarıkızın yarısıyla froto ya geçtim. Ama Koç holding ve Netol takibimde ufak ufak girişteyim. Teşekkür ederim.
Hayırlı sağlıklı bol kazançlı günler dilerim.
Sayın arpacı, ben de size sarı kız a olan inancımızı her daim pekiştirdiğiniz ve bu inancı güçlendirdiğiniz için teşekkürü borç bilirim. Sizinle başka hisselerin ortaklığında tekrar bir arada olmak dileğiyle,
Size nacizane bir önerim var. yazdığınız hisse dağılımı çok garantici ve büyük hisselerden oluşmakta, yanlarına sadece bir tane agresif büyüme potansiyeline sahip, riski biraz daha fazla bir şirket hissesi ekleseniz, yine korumacı ama kazanç potansiyeli daha yüksek bir pörtföy olur. ben olsam şunu da eklerdim demeyeceğim :) amacım yönlendirme yapmak değil fikir vermek, siz zaten isterseniz dediğim tanımlara uyan en iyi şirketi bulursunuz.
Sayın Dostum msg kutusuna yukarıda nickinin yazdığı yerin yanında "bildirim" diye bir yazı var onu tıklarsan msg ları görebilirsin.
Sayın Cover düşüncelerine aynen katılıyorum. Buralardan da tamamen gitmiyorum.
Bu günlerde biraz garantici olmak lazım diye düşünüyorum. Yoksa bebek bir kağıt bulup peşinde koşarım.
Aslına bakarsan daha önceleri hiç yüzüne bakmadığım bu saydığım kağıtlar yabancıların çıkışı ve dolardaki yükselişi dikkate aldığımızda bedavaya düşmüş durumdalar.
Kağıt konuşmak istemiyorum ama bir iki örnek vereyim. Koca sahol, koca Arçelik 2 milyar dolara düşmüş. Altında her biri milyar dolarlık otuz şirket olan tcell piyasaya arzının beşte birine düşmüş. Benzer örnekler onlarca var. Bunların marka değerleri bile daha fazla.
Kolay ve hızlı para kazanmak isteyenlerin tüm dikkati halka arzlarda ve kripto paralarda. Kripto para oyuncusu 5 milyon a ulaşmış. Halka arzlar sayesinde borsadaki yatırımcı da 1.5 milyon olmuş. Borsada kağıt tutma süresi 17 gün olmuş.
Bu rakamlar oyunun nasıl oynandığı hakkında fikir veriyor.
Hızlı para kazanmak isteyenler, Çere çöpe para yatıranlar elbet birgün gerçekleri görecekler.
Aslında Onlar görmeyecek piyasa, gerçeklerin ne olduğunu onlara gösterecek...
Yatırım Tavsiyesi değildir Bol kazançlar diliyorum.
Nasıl gidiyor ortaklar, desteklere değip değip geri geliyor hisse hacı yatmaz gibi masallah.
3. Çeyrek faaliyet dönemi de sona erdi, önceki ceyrege göre dolar %2 pirimli bakır %3 düşük, bakırın değerinin azaldığı bir dönemde sarı kızın bilançosu nasıl etkilenecek göreceğiz bu çeyrekte 2.ceyrek kadar yada yakın iyi sonuçlar gelirse sarıkız a güvenip çok daha fazla artacak. Ben karlılık da düşüş bekliyorum ceyreklik olarak.
Bakırın fiyatının nispeten düşmüş olması stokları yerine koymak adına fırsat olabilir diye düşünüyorum... Haber lazım ya hacim lazım haber konusunda şirket çok cimri...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yuh arkadaş ya hanonunden kötü haber mi var acaba işletme ruhsatı başvurusu red mi yedi ki o mesele davalikti zaten...
https://www.mapeg.gov.tr/TumDuyurular.aspx bu haftanın listesi biraz önce yayımlandı yine yok maalesef...
Bugün endekse karşı direndi direndi direndi ve en son dediki yaw boşver bırak sal gitsin biraz da yarın direnirim :) bu sarıkız bize borsayı sil baştan öğretecek herhalde :)
Yine de bu hisse hareket tarzı ile şirket profili bizim borsada en beğendiğim hisse, ne karlılığı yüksek, ne potansiyeli yüksek türlü türlü hisseler var yerin dibine soktular. (uzun süredir nefes aldırmadan yatırımcısının parasının yarısını eriten hisseyle dolu endeks herşey çok ucuz, seç beğen al, ama işte ucuzun ucuzu var her zaman o yüzden alamıyoruz. hisseye aşina değilsek korkudan hiçbirşey alamıyoruz. Aklın mantığın doğru dediğini bizim piyasa hemen yalanlıyor malesef, somut örneklerle anlatmak isterdim ama, türlü türlü hisse ismi yazıp da burda kafa şişirmeyeyim)
Lafın özü insan gediklisiyle takılmalı :)
Bugünde endekse iyi direndi sağolsun :)
https://twitter.com/Tangible_Invest/...IyUhKbsKw&s=19
Kasıma kadar sabır ortaklar, bakır hareketi kaçınılmaz. Sarkuysan da eşlik edecektir.
Uzun süredir katılımcısız,çıksa bile korku imparatorluğunun hüküm sürdüğü borsada gerçekte verenin malını sadece patronlar alıyor.Şişe ve Arçelik nasıl milyonlarca lot topladıysalar Sarky ve benzeri senetlerd de kahredici bir bıktırma ile mal toplama operasyonu var.Var ama Sarky'da başarılı olduklarını hiç sanmıyorum.
Bilanço öncesi anlarız bakalım giderse başardılar demektir [emoji4] çünkü ikinci dönem bilanço çok iyiydi ve hala buralarda durabiliyor olması beni düşündürüyor o konuda... Ytd...
turkishmetals.org verilerine bakılırsa bakır ihracatında Temmuz Ağustos ve Eylül ayında önceki yılın aynı aylarına göre sırasıyla %38.4, %78.6, %75.8 artış yaşanmış. Bakır hafif düşse bile Dolar artışını da göz önüne alırsak ben 190 milyon civarında net kar bekliyorum. Bekleyip görelim.
180 civarı kar gelir sene sonuda bakır teknik olarak 5 görünüyor dolarda 9.5 larda olur döviz poziyonundan sene sonu ve bakır fiyatlarından gelecek karla 220 civarı kar bekliyorum totalde yılsonu 680-700arası kapatmasını bekliyorum ortalam fk sı alsak dahi 10 civaronda olmalı bu da piyasa değerinin 7 milyona yaklaşması ciro yu söylemiyorum sötiylersem benim düşündüğüm ve beklediğim 3 rakamları zorlar eğer hisse toplandıysa çaycının sadece bakır çıkarmaya başladık demesi bile hisseyi 40 ile 50 bandına taşıması lazım
Bakır geldi 4.5 daha ne kadar baskılayacak bakalım çaycı bey
Endeksin geri çekilmesini fırsat bilip üç beş kuruşluk mal peşine düşüyor, ama bilmiyor ki bu hissenin küçük yatırımcısı da profesyonel, cemts den 2 gündür taze paralar geldi, daha da düşürsün isterse, paritede zayıf kaldığı ve ben diğer hisselerde kar edebildiğim sürece benim açımdan sorun yok.
A hepsinde birden işler kötü giderse benim için sorun.
Son günlerde dmsas, cemts, tuclk iyi giden tarafta
Sarky, vertu, ardyz, ve escom kötü giden tarafta
Birde yeni bir deneme var Vestl
Az kaldı bir süre sonra sarky de iyi gidenler bölümüne geçecek :)
Tam sat al hissesi oldu... Bakır fiyatları yükselişte...
4.62 oldu tahtacı basbas nereye kadar tobosu 5 civarı orayı görürse nasıl saklayacan karı çaycıııı
Sene sonu fk beşe gelcek böyle devam ederse toplamaya çalışıyonda çirkefleşmeye getek yokki
Patron kur ve lme artışından etkileniyoruz demişti geçen ay bakır fiyatı artınca olumsuz mu algılıyalım satarken de ona göre değil mi çözemedim..
Alacak sigortası limit güncelleme yapılırsa ciro artar demiş burası ilginç fiyatlar uçmuş yeni cirolara sigorta şirketleri korkarak giriyor veya primler artacak
Bir dost
Dovize galincede şirket hedge yapmış döviz aetışı şirkete kar yazıyorbi bilançoya ayrıntılı bakılıra net görülür
Açıklamada endişe seziliyor yoksa bencede olumlu..
Elektrifikasyon daha başlamadı bile alım fırsatı neden veriyorlar onu çözemedim 9 aylık gelsin bakalım bi
Bir dost
Elektrifikasyon dan kastınız elektrikli oto şarj istasyonu vs mi acaba yoksa başka taraflar da mı var?
Elektrifikasyon elektriğin her alanda öncelikli enerji kaynağı olması, fosilin yerine geçmesi.
Denizden raylı sisteme havacılık tan tabiki en önemlisi elektrikli otomotivlere..
Bu da elektrik alt yapısı demek sarky demek
Bir dost
E geldik 4.7 küsürleri tarihi zirveyi kırıyoruz 1 hafta önce dedik 5 gösteriyor çaycı nasıl saklayacan bunu tahtacı nasıl baskılayacak hala kağıdı ahada yabancılar geliyor yavaş nereye kadar gerecen yayı tut şunun ucunu döşeyelim abi
Bakırın rekor kırmasının asıl nedeni elektirifikasyon xediğiniz olaydan ziyade çünkü bu süre uzun asıl yükseliş çinin sürekli baskılamsıydı ve baskılayacak gücü kalmadı teknikte bangır bangır bağırıyordu
bu fiyatları hazmedip, artık 13 altına bir daha gelmemeli, hisse fiyatı çok da önemli değil ben kendi adıma 9 aylık bilançoyu, şirketin başarısını gösterecek önemli bir gösterge olarak bekliyorum. O bilanço şirketin bakır ve döviz kurları stabil ikin karlılığının nasıl olduğunu inceleme imkanı sağlayacak. 12 aylık bilanço ise muhtemelen bu döviz kurları ve bakır fiyatları ile çok çok iyi gelebilir. yıl sonu döviz kuru ve bakır fiyatı bugünkü rakamlar civarında olsa bile mükemmel bir bilanço gelmesine ortam oluşmuş olur.
İki gündür sarıkız güldürüyor, lakin geri kalan kuzularımın durumu içler acısı, bir bunun yavrusu da (dmsas) pek can sıkmadı bugün. Temeli sağlam deyip güvendiğim bütün hisseleri yerin dibine sokuyorlar yavaş yavaş :)
Şunun şurasında kaç kişide Sarky var ki?
9 aylık bilançolar denetimsiz.9 aylık kara odaklanmamak lazım.Ne yani ! şimdi kar umulan kadar gelmeyince Sarky dan vaz mı geçeceğiz?
Uzunca süredir boğmak için milletin kafasını suya bastırdılar.Tüm senetlerde böyle oldu.Hala da oluyor.Muazzam bir durgunluk var borsada.Umutsuzluğa kapılıp "ver malını ellere,vur hötünü yerlere!" olmamak lazım.