Bugunde pay alim teklifi ile verilen lot 0
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir
Printable View
Bugunde pay alim teklifi ile verilen lot 0
Fiyat buralarda iken kimse çağrıya vermez. Çağrı dan sonra SPK ya hisse alımını bildirecekler. Hisse daha farklı noktalara gelecek. %97 bulunca kottan çıkacağız derler. Konuttan çıkınca son 1 aylık ort ile tekrar çağrı(panikleyen verecek) yapacak. Buda bitecek birleşme söz konusu olacak.Çünkü bugüne kadar bu sektörde hep birleşme oldu. Migros bedelsiz sermaye artışına gider kipacılara migros hissesi verir. Migros hissesi çoğalacak fiyat aşağıya düşer. Sonra kipadan gelen gayrimenkuller satılır, migrosa kâr yazar migros fiyati degisik noktalara gelir.Sizce senaryo bu olabilir mi?
Not: kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Buna göre yatırım yapmayiniz. Zarar edebilirsiniz.
Sent from my SM-G360H using hisse.net mobile app
Abiler bu surec kac ay surer tahmini olan var mi?
KİPA günlük takas
https://i.hizliresim.com/YN6Wzj.png
Çok güzel yorum
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abc arkadaşın dediğine katılıyorum migros kottan çıkmanın derdinde sonra birleşir en iyi ihtimalde bu hisse alımı yapar fiyat yükselir ayrılma hakkı doğar şuanki fiyattan yüksek olur biraz daha para çıkacak cebinden 2.25 olmadı 2.90.3.30 olsun ayrılma hakkı kafi dir bunu birleşmeyle yedirmeden kapar ilk sırada olan seçenek bu gibi görünüyor
Ayrilma hakki olmasi icin birlesmeyi aciklmasi lazim aciklayinca secenek yatirimcinin ister ayrilir ister birlesmeye katilir tek basina ayrilma hakki diye aciklayamaz ornek nttur nthol ayrilma hakki ntturda 1.20 oldu ama kimse kullanmayacak cunku 0.97861 adet nthol almak var yerine...ytd
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o kadarını bilmiyorum onuda araştırmak lazım teşekkürler görüşünüz için
Olasılıklar
1- Migros kipa ile birleşme açıklar ise yatırımcılar için ayrılma hakkı dogacaktır bu ayrılma hakkı için genel kurul da ret oyu vermek gerekiyor yada
birleşme oranı daha avantajlı olur ayrılma hakkını yatırımcı kullanmak istemez.
2-Senaryo ise migros Kipa da alım yapar %97 ulaşır ise 97 ulaştıgı günden geriye son 1 aylık ortalama ortaklıktan çıkarma için fiyat hesaplaması yapılır
Biz yatırımcılar içinde Satma dogmuş olacaktır hesaplama ise
a- her bir pay grubuna ilişkin fiyatın tespiti amacıyla hazırlanan değerleme raporu
b-ortaklıktan çıkarma hakkının doğduğu tarihten önceki bir yıl içinde SPK’nun 26 ncı maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım
teklifi yapılmış ise bu fiyat,
c-hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki son altı ay, bir yıl ve beş yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması EN YÜKSEK alınır
bu süreçte resen herkes payı migrosun olacaktır yani KİPA %100 migrosun olacaktır.
Geriye dogru son 1 aylik ortalama temmuz ayi dusunuldugunde sanki simdilik en iyi ihtimalle 2.30-2.40 araliginda gorunuyor. Bizim icin bunun sevindirici tarafi neresi?
yüzde 97 ye 10 milyon hisse yi çağrıdada alsa kalan 40 milyon lot işe koyulupta son 1 aylık ortalamayı yükseltmezmi yada kendi hisse alıyorum deyipte yüzde 97 seviyeye ulaşıp kottan çıkıyorum derse demeden hissenin 1 aylık ortalamasını yükseltmezlermi iyi bi rakam olsa satma hakkı na veririz bu senaryo iyi olur 2.25 pek rabet görmedi
iş gyo ile tskb gyo birleşme raporu ;
Piyasa değeri %40,
Düzeltilmiş net aktif değer (Öz kayanak ) %30
İNA yöntemine sırasıyla %30 ağırlık .
Ek 6040.........
Dediğim gibi hergun %3-4 yaparak hisseleri topluyor.
geri dönuş kademesi için öngörüsü olan varmı.
bence 2.75-80 kademeleri
Çağrı fiyatinin %47 sini Tesco verdiğine göre Tesco 'ENTEGRASYON' nun içinde olacak. Buralar komik. Zaten hergün gapli gidiyor. Malı kaptırmamak gerekir. Bence sadece izlenmeli.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaslar yeni lot alarak lot artirilmasini tavsiye edermisiniz
Fiyat hedefiniz var mı
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neden dönecek. Açıklar mısınız? Bizde öğrenelim.
Hisseyi malum araci kurumlar aliyor dikkatli olmakta fayda var insallah herkes kazanir uzulende olmaz cani yanan olmaz
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boşluğu kapattı
Hedef fiyatim yok bu hisseyi tesadufen gecen hafta fark ettim ve girdim cok sukur artidayim. Elime her hafta 500 ile 1000 lira arasi para gecer bunlarla aliyim mi yoksa baska hisselere mi bakayim diye sormustum. Kari zarari bana ait.
2,26 dan alım yapmıstım....bekliyorum...
Yine %3-4 aralıgında bırakacak.
spek bugunku kapanışıda belirledi
65.yarın ola hayrola
Erken karar vermişsiniz
1.99 ve 2 TL kademelerinde 1/ 2 milyon alış oluyordu. Ama şimdi alış kademeleri 200/300 bin lotlarla değişiyor. Acaba Panik mi oldu.
Mal çok değerli kaptırmak istemiyorlar.
SM-G360H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim için hedef "Entegrasyon" dur.
Boyle hergun %3-4 nereye kadar cıkaracak.
Nerden dönecek.Takaslara baksak yanıltıcı.
Spek hisseyi bu şekilde değilde bence bir tavan cekerek
toplaması gerekir.ağanın sistemi kafamı karıştırıyor.
Bu sabah alan satan durumunu verebilecek varmı